Leuke verhalen‎ > ‎

Mijn verstoorde wandeling

Vrouwtje is weer druk bezig met haar computer en ze heeft steeds weer nieuwe ideeën om haar site mooier te maken. Dit tot mijn verdriet want normaal als we wandelen heb ik alle aandacht van haar en nu dus even niet. Ze wil zelfgemaakte natuur achtergronden maken en daarom loopt ze de hele wandeling te zoeken naar bladeren die geschikt zijn. We hebben eigenlijk een vast ritme in de wandeling en dit ziet er als volgt uit:

Als het tijd is om te gaan wandelen -dat is als ze klaar is met afwassen- dan krijgen we de lijnen om, ik ga dan netjes zitten en nadat ze de halsband vast gemaakt heeft krijg ik mijn dummy. Ik heb twee dummy's, eentje voor als we naar het bos gaan en eentje voor de wei. Als vrouwke de dummy geeft zegt ze, bij het geven waar we naartoe gaan. Ik weet dus als ik de lange gele krijg gaan we naar de wei, en de kleinere ronde is voor het bos. Het eerste stukje van de wandeling loop ik los met de dummy in mijn bek, dan komen we bij een grote drukke weg en houdt vrouwtje mijn riem vast totdat we overgestoken zijn. Als we bij het fietspad komen mag ik losrennen, dan gaat de lijn af en als ik mijn dummy neerleg trapt vrouwtje hem steeds weg. Komen fietsen dan moet ik gaan liggen en mag pas opstaan als vrouwtje dat zegt. Na een stuk lopen komen we bij de wei en dat is pas echt leuk. Vrouwke gooit de dummy weg en ik moet proberen om hem te vangen en dan voor de voeten van vrouwtje leggen. Doe ik dit goed dan gooit ze hem meteen weer weg en is het niet goed dan zegt ze steeds "nee Lobbe". Dit doet ze dan net zolang totdat ik hem goed neergelegd heb. De kunst is dus om dit in een keer goed te doen. Een ander leuk spelletje is dat vrouwtje met haar vinger naar de grond wijst als ik naar haar kijk, dan moet ik gaan liggen en gooit ze zo dat ik de dummy meteen kan vangen. Maar ik moet dan wel netjes blijven liggen. Als ik alles goed doe krijg ik steeds complimentjes van vrouwtje en hebben we allebei de grootste lol. Is het genoeg geweest dan zegt ze: "Laatste keer" en dan weet ik dat we verderlopen, ik ren dan vlug om de dummy op te rapen en probeer de eerste te zijn die bij de stoep komt, dan leg ik hem neer en begint het trappen weer. Zijn we bijna thuis dan moet ik een stuk volgen, vrouwtje verteld me dit door haar hand op mijn rug te leggen en zegt dan "volg". Als we de bocht om zijn dan zegt ze "goed zo Lobbe, ga maar naar huis" en dan mag ik alvast vooruit lopen. Eenmaal thuis gekomen moet ik de dummy mee naar binnen nemen, netjes gaan zitten en hem aan vrouwtje geven. Zij hangt hem dan aan de kapstok. Dat is dan het het moment voor het laatste compliment: "goed zo Lobbe je hebt goed gewerkt vandaag".

Nu ze echter bezig is met het zoeken naar bladeren in plaats van op te letten wat ik doe, mis ik de complimentjes, ze gooit wel met de dummy maar ze let niet op of ik hem gevangen heb en dat vind ik dan jammer. Maar goed er zal ook wel weer een tijd komen dat ze weer alle aandacht voor mij heeft.

oktober 2005