Leuke verhalen‎ > ‎

Hoe we ons wapenen tegen de kou

Als jullie mensen denken dat jullie alleen last hebben van dit koude weer, dan hebben jullie het mis. Wij zijn geen vrienden van kou, regen en sneeuw. Toen ik -Miss Molly- vanmorgen naar buiten ging wist ik niet wat me overkwam. Krijg ik een ijskoude wind in mijn snoet en mijn poten staan in koud nat wit spul. Jullie noemen dat sneeuw. Nou ik vind er niks aan en wist niet hoe snel ik weer naar binnen moest rennen. Daar heb ik een lekker plekje bij de kachel. Vrouwtje heeft een nieuw kussen voor me gekocht zodat ik lekker zacht en vooral warm lig.

Nou ik -Hansie- pak het anders aan. Sinds die Blubster in zo'n grote bak zit heb ik een nieuw plaatsje ontdekt. De deksel van die bak is zo lekker warm, je weet niet wat je voelt. Daar kan ik de hele dag snorren van tevredenheid. Soms moet ik mijn plekje delen met die broer van me. Maar Freddie en ik zijn dikke maatjes en voor hem wil ik wel een beetje opschuiven.


Wij -Lotje, Tinka en Bolleke- hebben een nog betere plaats. Vrouwtje heeft de mandjes en kussens tevoorschijn gehaald. Die liggen nu voor de kachel en daar is het prima vertoeven. Alleen jammer dat je plaats weg is als je opstaat. Dan komt meteen iemand anders en neemt je plekje in.

Daar hebben wij -Muuske, Frenske en Barney- geen last van. Boven is zo'n klein kamertje en daar liggen ook kussens en dekentjes. Dus dat ligt lekker warm en zacht en het voordeel is dat niemand anders deze plekken pikt als je even naar de kattenbak moet.

Laat ze maar praten, ik -Binkie- ben het slimste geweest. Als we opstaan moet ik eigenlijk naar beneden, maar soms lukt het me om vrouwtje over te halen dat ik op de slaapkamer mag blijven. Dat is pret, als je een beetje slim bent dan weet je hoe onder de dekens moet kruipen. Dat is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens super zacht. Is dat slim of niet?

Dit is dus hoe wij ons wapenen tegen vies weer. De ren kan ons nu gestolen worden, want daar is het veel te koud. Alleen af en toe heel even een frisse neus halen en dan weer vlug naar binnen. Zo ziet bij ons de herfst en winter uit.

25-11-2005