Leuke verhalen‎ > ‎

Het leven met alle grote en kleine veranderingen

Sinds vrouwtje weer is gaan werken zijn er allerhande veranderingen gekomen. Op de eerste plaats moeten we twee morgens alleen doorbrengen en dat vinden we niet leuk. We -Lotje, Lobbe en Tinkeltje, zijn steeds bang dat vrouwtje niet meer terugkomt. Het is altijd een opluchting als we de poort horen. Van blijdschap weten we niet hoe gek we moeten doen en hoe uitbundig we vrouwtje moeten begroeten. Dat kattebakvolkje heeft er veel minder moeite mee. Die gaan gewoon hun gang en liggen toch meestal te slapen. Alleen Speedy niet, die blijft ook op vrouwtje wachten. Hij gaat voor het raam zitten totdat hij haar ziet. Dan rent hij naar de keukendeur en kan altijd als eerst een aai in ontvangst nemen.

Ook in het uiterlijk van vrouwtje zijn veranderingen gekomen. Ze ruikt nu heel anders. Vroeger was ze klaar met douchen, nu komt er nog het een en ander bij. Zo vindt ze het prettig om een beetje van dat oogkleurspul te gebruiken en een zwart goedje voor haar wimpers. De haren worden ook op een andere manier gedroogd. Voorheen was het wassen, borstelen en klaar wezen. Nu gebruikt ze een apparaat dat veel kabaal maakt, als ze tevreden is loopt ze naar de badkamer en spuit ze er nog een goedje op uit zo'n grote bus. En het is dit spul wat maakt dat ze anders ruikt. Dachten jullie dat ze nu klaar was? Nee dus, de oorbellen en armband moeten kleuren bij de kleren die ze aantrekt en pas als ze dat gedaan heeft is ze klaar. Dit ritueel is niet alleen als ze gaat werken, ook als ze thuis blijft wil ze zo verzorgt uitzien. Dus het ochtendritueel is helemaal verandert. Wel gaat ze nog steeds eerst onder de douche, maakt het bed, maakt de kattenbakken schoon en geeft ons te eten. Maar daarna komt het, dan gebeurt datgeen wat we eerder verteld hebben. Maar goed wij komen niets tekort en als vrouwke zich hier prettiger bij voelt vinden we het prima.

Een voor ons minder prettige verandering is dat vrouwtje het heel belangrijk vindt dat het huis schoon is. Daardoor moppert ze nu wel eens op ons als we iets vies maken. Niet dat we ze dan heel erg op de kop krijgen, maar ze loopt in zichzelf te mopperen. Ze gaat pas gezellig in haar stoel zitten als ze tevreden is met het huis en als alle haren, pluisjes en veren opgeruimd zijn. Het voordeel is dat wij vanzelf in een schoon huisje leven, alleen zouden we het misschien leuker vinden als ze wat minder zou poetsen en ons wat vaker zou knuffelen.

Als we het even samenvatten kunnen we de volgende conclusie trekken: Vroeger leefde vrouwtje uitsluitend voor haar werk en voor ons. Nu zijn naast ons nog andere dingen belangrijk geworden:

Hoe ze zelf uitziet. De kleren en sieraden moeten bij elkaar passen, de haren moeten netjes zitten en voor een fris uiterlijk nog een beetje make-up

Hoe wij uitzien. Ik -Tinkeltje- moet me iedere dag laten welgevallen dat ik geborsteld wordt en dat er geen enkel knoopje meer in mijn haren zit. Vroeger werd ik nog wel eens gespaard omdat ze wist dat ik het niet prettig vind als ze me de kam komt. Maar goed ik maak nu wel meer indruk op mijn vriendjes die we onder het wandelen tegenkomen. En het is natuurlijk ook niet zo verschrikkelijk, want als ze met mijn haren bezig is heb ik haar even voor mij alleen en daar kan ik dan ook wel weer van genieten. Zo zie je dat elk nadeel toch ook weer een voordeel heeft.

Hoe het Huisje uitziet. Pas als alles tiptop gepoetst en geboend is vind ze de rust om gezellig in haar stoel te gaan zitten. Niet dat ze dan stilzit. Nee eerst komt de schootcomputer tevoorschijn en dan mogen we haar niet storen. We horen haar dan hardop denken en soms zachtjes lachen als iets gelukt is. We denken dat ze dan aan het trainen is met woordpuzzels en van die dingen meer. Na een poosje gaat de schootcomputer naar de kast en komt het haakwerk tevoorschijn. Dan mag ik-Miepie- lekker op haar schoot gaan liggen.

Dit zijn de veranderingen waar we nu aan moeten wennen, dat is op zich niet zo moeilijk want een ding is zeer zeker niet verandert: VROUWTJE HOUDT NOG STEEDS HEEL VEEL VAN ONS EN WE KUNNEN EROP VERTROUWEN DAT ZE ER ALTIJD VOOR ONS ZAL ZIJN !!! Als puntje bij paaltje komt komen wij, alle bewoners van Huisje Weltevree, nog altijd op de eerste plaats.

25-01-2006