Leuke verhalen‎ > ‎

Het is lang stil geweest


Het is alweer een tijdje geleden dat vrouwtje een verhaal geschreven heeft. Daarom heb ik -Utsjke- haar gevraagd of ze nog eens een verhaal op wil schrijven. Niet dat ik veel nieuws te melden heb, maar het is gewoon leuk om iets te vertellen. Sinds vrouwtje werkt is het saai in huis. Ik mag dan wel bij Miepie in de woonkamer blijven, maar dat wil ik niet. Dus zit ik meestal beneden in de kelder of in de ren. Maar wat is dat koud zeg. Gelukkig brand binnen altijd de kachel zodat ik me weer lekker op kan warmen. Als vrouwtje thuiskomt zit ik meestal al op haar te wachten. Natuurlijk krijg ik dan een uitgebreide knuffel, maar al gauw komt al dat andere volk ook. Dus dan moet ik vrouwtje weer delen. Vandaag hoeft vrouwtje niet te werken. Dit tot verdriet van de honden. Zij moesten ontwormd worden. Dat betekent dat ze een pil in de mond geduwd krijgen. Nou dat vinden die drie maar niks. Omdat vrouwtje niet weg hoefde heeft ze dat vanmorgen gedaan. Het moest op de nuchtere maag, dus vandaar dat het vandaag gebeurt is. Gelukkig hoeven wij dat spul niet in te nemen. Het smaakt vies en zo'n pil is lastig om af te slikken. Maar goed het is achter de rug.

Vrouwtje heeft een heleboel eten voor ons gekocht en dat wordt dan geleverd in die prachtige kartonnen dozen. Die laat vrouwtje altijd voor ons staan als ze klaar is met opruimen. Het is hartstikke leuk om met die lege dozen te spelen. Je kunt je erin verstoppen of je kunt er lekker aan krabben. Muuske kiest er meestal voor om erin te slapen. Totdat het oud papier opgehaald wordt mogen wij de dozen hebben. Daarna moeten we wachten totdat vrouwtje weer opnieuw eten besteld. Dat duurt meestal niet zo lang gelukkig.

Als we geen dozen hebben dan gaan we op zoek naar ander speelgoed. Ik heb er het meeste plezier in om met vuile was te spelen. Vrouwtje hangt de handdoeken altijd op een draad totdat ze gaat wassen. Mijn spel is om die handdoeken dan van de draad af te trekken. Daarna kun je er verschillende dingen mee doen. Je kunt ermee spelen of je kunt ze gebruiken om erin te slapen. Maar dan moet je ze een beetje rechttrekken en er een mooi hoopje van maken. Dat is mijn specialiteit. Sjaakie vindt buiten in de ren zijn speelgoed. Daar staat een grote struik en in de winter vallen de bladeren af. Zijn spel is om zoveel mogelijk bladeren naar binnen te brengen. En dan bedoel ik niet naar de kelder. Nee... ze moeten naar de keuken, de gang en de woonkamer gebracht worden. Hij is daar vaak een paar uur zoet mee. En vrouwtje is er dan weer een poosje zoet mee om ze op te ruimen. Zijn alle bladeren opgeruimd, begint hij weer met het naar binnen slepen. Zo hebben we allemaal ons eigen favoriete spel.

14-12-2005