Leuke verhalen‎ > ‎

Het afscheid van de zomer

Miss Molly en ik -Bolleke- zijn een beetje dippig, de zomer is voorbij en dat betekent dat we niet meer lekker rustig buiten kunnen zonnen. We hebben de hele zomer buiten geleefd, alleen de nachten waren we binnen. Zelfs het eten werd buiten geserveerd, luxe is dat. De garage bood onderdak voor de regenbuien en we hadden tuinstoelen en een tafel om lekker in de zon te liggen. Maar het allerbelangrijkste het was zo rustig, geen lastige spruit die constant met je wil spelen terwijl je daar geen zin in hebt, niemand die je eten probeert af te pakken en je eigen plekkie zoeken.

Het heeft natuurlijk ook wel iets fijns zo binnen zijn, je bent altijd dicht in de buurt van vrouwtje en je kunt zo lekker knus op haar schoot kruipen. Het is kortom gezelliger.

Ja maar ik -Miss Molly- mis de vrijheid. ik heb de hele zomer gebruik gemaakt van de voortuin en de tuin van de buurvrouw, dat was genieten. De ruimte en af en toe op stap gaan. Nu moet ik hier binnen gaan zoeken waar ik een eigen plekje kan maken. Ik wil niet gestoord worden en zeker niet door dat jonge geval waar Bolleke al over verteld heeft. Ik hoop dat vrouwtje vlug een dekentje op het keukenkastje legt, daar voel ik me wel prettig en met een deken is het net iets zachter liggen. Het is weer even wennen maar ik kan natuurlijk niet humeurig blijven tot de volgende zomer. En misschien dat ik toch af en toe naar buiten mag als het droog is en niet te koud. Vrouwtje is gewoon te bezorgd, altijd bang dat Bolleke of ik ziek worden omdat het zonnetje niet meer schijnt en ons warm houd. Ik word er weemoedig van, maar we hebben een heerlijke zomer gehad en daar kunnen we de hele herfst en winter aan terugdenken en ons verheugen op de volgende warme periode.

september 2005