Leuke verhalen‎ > ‎

Even bijpraten

Omdat het toch al aardig lang geleden is dat we iets van ons hebben laten horen, lijkt het handig om eerst de draad weer op te pakken en te vertellen hoe het zo met ons gaat. 

Ik, Lotje, als oudste mag dan beginnen. Het gaat best goed met me, al moet ik erbij vertellen dat vorig jaar niet zo leuk geeindigd is. Omdat ik een rare bult op mijn zij had leek het vrouwtje toch handig om eens naar de dokter te gaan. Nou ik heb het geweten. Hij keek naar de bult en vertelde toen dat het beter zou zijn om het harde knobbeltje in de bult weg te halen en dan meteen ook mijn tanden even schoon te maken. Dus de dag erna wij weer terug en toen kreeg ik een spuitje waar ik heel erg moe van werd. Vrouwtje had me vezekerd dat ze bij me zou blijven, dus ben ik maar rustig gaan slapen. De dokter heeft toen het harde knobbeltje weggehaald en mijn tanden schoon gemaakt, waarbij hij meteen de losse kiezen weggehaald heeft. Toen ik wakker werd was vrouwtje er inderdaad. Ze is bij me gebleven ook toen de dokter bezig was. Hij heeft het knobbeltje opgestuurd naar een meneer die onderzocht heeft wat het voor iets was, nou en dat was niet zo goed dus. Ik heb het beruchte k-woordje, kanker dus. Gelukkig heb ik er geen last van, het is alleen soms lastig met lopen, want het zit ongeveer bij de oksel van mijn voorpoot. Maar goed, ik heb er geen last van, dus gewoon laten zitten. Met mijn schone tanden kan ik gelukkig wel weer goed eten en vrouwtje verteld me vaker dat ik niet meer zo akelig uit mijn bekkie ruik.
Verder ben ik tevreden en happy, vooral als we naar het bos gaan en we komen dan andere makkers tegen waar ik dan lekker mee ravotten kan.
Dus ondanks dat ik niet meer helemaal gezond ben, is het leven zo gek nog niet. 

Ik, Katinka, kan jullie melden dat ik monter en wel gezond ben. Alleen als het buiten erg warm is ben ik blij als ik niet teveel haren heb. Vorig jaar waren mijn haartjes iets te lang en toen ben ik in het bos een beetje flauw gevallen, van de warmte dus. Nu heeft vrouwtje me verteld dat ik in de zomer geschoren wordt, zodat ik het niet meer zo warm krijg. Verder heb ik het erg druk met waken en de baas spelen over die twee groten. Iemand moet de zaken toch goed in de gaten houden en daarom help ik vrouwtje op mijn manier, al schijnt zij daar niet altijd even blij mee te zijn. Ik krijg tenminste vaker te horen dat ik mijn mond moet houden omdat ik dan te hard en te vaak blaf.