Leuke verhalen‎ > ‎

Een drukke dag

Vandaag was het een drukke dag in Huisje Weltevree. Vrouwtje heeft het huisje winterklaar gemaakt. Het gordijn voor de gangdeur opgehangen zodat deze gewoon open kan blijven en het toch niet te koud wordt. De deur staat altijd open omdat wij nu eenmaal door het hele huis wandelen en geen zin hebben om steeds voor een gesloten deur te mauwen.

Daarna heeft Blubster een nieuw huis gekregen. Ik -Freddie- zal even vertellen wie Blubster is. Dat is de goudvis die hier in huis leeft. Hij heeft niets te vertellen en daarom staat hij ook niet bij de andere bewoners. Zijn huisje bestond eerst uit een bakje met een paar liter water. Nu heeft hij een heus aquarium ter beschikking. Niet zomaar eentje, nee met lamp, verwarming en een pomp om het water schoon te houden. Hij kan nu echte baantjes zwemmen. Blubster heeft het volgens mij best naar zijn zin.

Na het eten hebben mijn broertje en ik -Hansie en Freddie- een muis gevangen. En lol dat we gehad hebben. Eerst natuurlijk met het beestje gespeeld, daarna het nekje omgedraaid en tot slot een beetje opgegeten. We hebben ook iets voor vrouwtje overgelaten. Ze was er helemaal niet blij mee, dat begrijpen we eigenlijk niet. In plaats van het maaltje op te eten, heeft ze het in de vuilnisbak gegooid. Jullie begrijpen wel dat we in het vervolg de hele prooi opeten. We hebben trouwens wel even goed moeten grommen naar onze huisgenoten, anders hadden die het muisje afgenomen. Dat konden we natuurlijk niet toelaten.

Dat zijn drie gebeurtenissen op een dag, dat mag je dan wel een drukke dag noemen of niet?

23-11-2005