Leuke verhalen‎ > ‎

De knipbeurt van Tinka

Zoals jullie weten behoor ik tot het ras van de Malthezer Leeuwen en dat betekent dat ik eigenlijk heel lange haren heb. Tenminste dat zou de bedoeling zijn. Maar ja, aangezien ik een hekel aan kammen heb zorgt vrouwtje ervoor dat er geen klitten in de haren kunnen komen. Nu vragen jullie je af hoe ze dat dan doet. Ik zal het verraden, kijk maar eens naar de foto´s hier beneden:
                                                          
                  Zo zie ik er uit voordat.....                                                                                                 En zo erna....!

Kijk wat vrouwtje doet is mijn haren knippen. Hier zien jullie het zomerkapsel. De haren gaan er gewoon helemaal af, behalve van mijn staart en mijn oren. Vrouwtje vindt het zo leuk dat ik mijn staart altijd zo parmantig over mijn rugje leg vandaar dat die haren wel lang blijven.

Ik wordt gemiddeld vier keer per jaar geknipt door vrouwtje, gelukkig hoeft het niet vaker want die tondeuse maakt een kabaal dat horen en zien je vergaat. Maar goed het zomerkapsel is het gemakkelijkst en ook het snelst klaar. In het najaar en de winter moet er natuurlijk anders gekapt worden. Dan blijven de haren ietwat langer, maar net kort genoeg om klitten te voorkomen. Dat is prettig voor ons allebei (vrouwtje en ik) want ik hoef dan niet iedere dag stil te zitten zodat ik gekamd kan worden en vrouwtje hoeft niet te mopperen dat ik dit niet wil. Na het knippen ga ik meteen in bad zodat alle losse haartjes verdwijnen en dan ruik ik lekker fris en kan de mannetjes het hoofd op hol brengen. Want ik heb overal mijn vriendjes zitten, ik zie ze niet elke dag, maar als we wandelen kom ik er altijd wel eentje tegen en dan is het toch wel fijn om er netjes uit te zien en vooral lekker te ruiken.

november 2005