28-04-2011
Vrouwtje en ik hebben ons weer wat op de hals gehaald.... We komen regelmatig een meneer tegen met een lieve leuke hond en dan maken we een praatje en wij honden spelen dan wat met elkaar. Nu gaat die meneer een paar dagen weg en heeft hij vrouwtje gevraagd of zij de vogels wil verzorgen. Natuurlijk doet ze dat en gisteren zijn we even ernaartoe gegaan om de sleutel te halen en kennis te maken met de vogels. Het zijn 4 dezelfde vogels als Lowieke en twee waren los. Met eentje heb ik gespeeld, hij zat bij de meneer op de schouder, dus ben ik bij meneer op schoot gekropen en toen hebben we gespeeld. De vogel zei ook steeds kom tegen me en wilde dan aan mijn haren plukken, maar dat vond ik niet zo goed. Vrouwtje heeft met alle vier de vogels kennis gemaakt en lekker effe met ze gebabbeld en geprobeerd of ze aan de huisjes mocht komen. De twee vogels die los waren kwamen meteen naar vrouwtje toe en die mocht ze ook gewoon aanraken. De andere twee zaten in een gesloten huisje en vrouwtje mocht zomaar aan de tralies komen zonder dat ze wilden bijten. Wat ik heel vreemd vond aan die vogels was dat ze voeten hadden. Lowieke heeft dat niet en het ziet best raar uit zo van die lange tenen met nagels eraan, dat ben ik helemaal niet gewend. Het zal best gezellig worden als we er naar toe gaan om ze eten en drinken te geven. Dat hoeft wel maar twee dagen, maar toch....
Vandaag komt Rebecca weer en ze neemt twee honden mee waar zij nu op past. Dat zal gaaf zijn, kan ik eindelijk hier thuis ook eens lekker ravotten met soortgenoten, dat zal zeker anders zijn als spelen met de katten. Als ik te druk ben krijg ik van hen klappen of erger nog dan haken ze hun nagels in mijn haren en dat voelt helemaal niet prettig. Soms ben ik zo verliefd of ze dat ik ze in de houtgreep neem en dan gebeurt dat dus, want daar zijn zij niet van gediend. Van vrouwtje heb ik geen hulp te verwachten want zij verteld me steeds dat ik dat niet mag doen en als ik niet luister moet ik het ook maar zelf oplossen. Ze let er natuurlijk wel op dat er geen ernstige ongelukken gebeuren, maar me bevrijden moet ik zelf.
Ik ben er intussen ook al aan gewend dat vrouwtje regelmatig met Paco babbelt en ik vind het nu ook niet meer erg. Meestal ga ik er gezellig bij zitten en dan aait vrouwtje me over mijn hoofdje en dat is toch ook weer fijn. Paco kijkt dan heel nieuwsgierig wie ik ben en komt dan op de bodem van zijn huisje zitten om dichter bij me te zijn. Best leuk, aardige gozer is het.
Van de week zijn we weer naar de dierenwinkel geweest en toen heb ik gespeeld met Tiffany, dat is een mevrouw die daar werkt en intussen ken ik haar zo goed dat ik het leuk vind om haar uit te dagen en te spelen. Ik krijg dan ook wat lekker, maar dat wil ik niet in de winkel opeten. Van vreemde mensen neem ik geen snoepjes, dus bewaart vrouwtje het tot we thuis zijn, heb ik dan ook nog wat. Omdat Lowieke mijn piepbal weer stuk gemaakt had, heb ik nu een nieuwe gekregen en deze is nog leuker. En het belangrijkste Lowieke wil hem niet en dus zal ik er langer plezier van hebben.