21-04-2011
Er is een indringer in mijn domein gekomen en vrouwtje noemt hem Paco. Hij zit dan wel in een vogelhuis, maar ik vind het maar niets want vrouwtje praat steeds met hem en gaat af en toe bij hem zitten en dan heeft ze geen aandacht voor mij en dat vind ik niet leuk. Maandag ging ze nog even weg na het wandelen en toen kwam ze dus met die gast thuis, het zal wel wennen maar nu vind ik er niets aan.
Gisteren hebben we wel gezellig in de tuin gewerkt. Vrouwtje heeft een heel lange lijn voor me gekocht en zo kon ik bij haar voren in de tuin om te kijken of het wel allemaal goed ging. Het tweede voordeel van die lange lijn is dat ik alle mensen en honden kan begroeten die zo langs komen. Ik heb me in ieder geval prima vermaakt. Ik heb vrouwtje geholpen met gras uittrekken en takjes klein maken. Speedy kwam ook nog naar voren en toen was het helemaal gezellig. Waren we zomaar met ons drietjes lekker in de tuin bezig.
Net toen vrouwtje alles opgeruimd had en wij ons eten gekregen hadden kwam het buurmeisje vragen of vrouwtje even wilde komen. De buurkat heeft namelijk kleintjes gekregen. 's Morgens zijn vrouwtje en ik ook even daar geweest omdat de buurvrouw niet wist of het allemaal goed ging. Na een degelijke controle zijn wij weer naar huis gekomen want de poes kon het prima alleen. Nu mocht ik niet mee want dat was niet zo goed voor de buurpoes, dan zou ze bang van me worden en me misschien pijn doen. Het heeft best wel lang geduurd eer vrouwtje weer thuis was. Toen het me te lang duurde ben ik maar lekker gaan slapen bij de deur zodat ik meteen naar binnen kon spurten als vrouwtje er weer zou zijn. Nadat vrouwtje ook eindelijk gegeten had hebben we lekker gespeeld en toen was ik weer tevreden en ben moe maar voldaan op mijn plekje onder de bank gaan liggen totdat we naar bed gingen.
Nou dat was toch een heel drukke dag lijkt me. Ik moet trouwens ook nog iets biechten, ik heb namelijk tot twee keer toe tegen de gangdeur geplast en een keer tegen het kattenmeubel. Ik wilde gewoon eens proberen of dat mocht, niet dus, sterker nog vrouwtje werd zelfs een beetje boos. Pech gehad dus en nu bewaar ik mijn drang om geurtjes uit te zetten totdat we gaan wandelen. In de tuin heb ik namelijk al overal mijn geur achtergelaten. Wat regels betreft is vrouwtje niet klein te krijgen, als zij nee zegt kan ik doen wat ik wil, maar dan blijft het ook nee. Het voordeel hiervan is dat tegen de dingen waar ze ja zegt, deze ook altijd ja blijven. Dus voor mij is het nu wel duidelijk: nee is en blijft nee, ja is en blijft ja. Maar als jonge gast kun je altijd nog proberen hoe ver je kunt gaan en of je de regels nog iets om kunt buigen.