Maart 2011

02-03-2011

Ik weet niet wie trotser is vrouwtje of ik. We zijn vanmiddag lekker naar het bos gegaan en wat denk je, mag ik zomaar van de lijn af en lekker loslopen. Dat was ruig, ik heb heerlijk door het veld gerend en door de bladeren geravot. Wat is dat heerlijk als je helemaal vrij bent. Af en toe riep vrouwtje me en toen heb ik ook heel braaf geluisterd en ben meteen naar haar toe gerend. Ik was zo blij en vond het zo tof dat ik haar dat wilde laten merken en telkens als ze me geroepen heeft heb ik haar een kusje op de hand gegeven. Alleen toen ik weer aan de lijn moest, toen is het een heeeeel klein beetje misgegaan. Ik wilde verder spelen en telkens als vrouwtje de lijn vast wilde maken sprong ik weg. Toen vrouwtje heel streng naar me riep en me vertelde dat ik moest gaat zitten, toen begreep ik dat het beter zou zijn om te luisteren en toen heb ik me ook netjes aan laten lijnen. Maar ik kreeg een geweldig compliment en een kusje van vrouwtje omdat ik zo goed geluisterd had, dus nu hoop ik dat ik de volgende keer ook weer los mag lopen, ik heb immers goed geluisterd. Vrouwtje weet het nog niet zeker omdat ik zo enthousiast kan reageren als andere honden komen. Ze is bang dat ik te impulsief naar andere honden toe ren en dat deze dan wel eens minder vriendelijk kunnen reageren. Dus ze is dan gewoon bezorgt, maar als het zo rustig is als vandaag, misschien...... 

06-03-2011

Ik mag nog steeds los lopen als we wandelen en het blijft gaaf... Ik heb geluk dat het erg rustig is in het bos want we komen niemand tegen en dat betekent dat ik los mag. Ik moet wel luisteren als vrouwtje me roept. Gisteren had ik daar niet zoveel zin in en toen moest ik op mijn kontje gaan zitten en kreeg ik de lijn weer aan. Vandaag heb ik echt heel erg goed mijn best gedaan en ook best wel goed geluisterd, maar opeens was daar die geur... Dat moest ik toch onderzoeken, maar daarvoor moest ik steeds verder van vrouwtje weglopen en dat vond ze niet zo'n sterk plan. Dus toen werd ik geroepen, maar de drang om de geur te volgen was sterker, dus toen kwam vrouwtje naar mij toe en wist ik al hoe laat het was. Ik ben toen meteen gaan zitten zodat vrouwtje de lijn vast kon maken. Ze is ook helemaal niet boos geworden en het is me nu duidelijk: als ik geroepen wordt en ik luister dan mag ik los blijven lopen, als ik geroepen wordt en niet luister komt vrouwtje naar me toe en moet ik weer aan de lijn. Nou dat is duidelijk. Maar jah ik ben natuurlijk een hond en sporen moet je volgen zegt mijn instinct. Gelukkig begrijpt vrouwtje dat en mag ik de volgende keer toch weer van de lijn af.
Verder is het rustig, ik heb geen andere nieuwe dingen meegemaakt. 

07-03-2011

Vandaag heb ik een te gekke wandeling gehad, zoals altijd mocht ik weer los lopen totdat vrouwtje een andere hond hoorde blaffen. Toen vond ze het veiliger om me aan te lijnen totdat ze kon zien welke hond het was en of we hem kenden. Nou kennen deden we hem niet maar hij was zo lief..... Vrouwtje heeft me toen weer los gemaakt en ik heb gespeeld, gerend, geravot en dat alles met een golden retriever. Dus het verschil tussen ons was wel groot, maar wat hebben we een plezier gehad. Onder het spelen heeft vrouwtje me heel af en toe geroepen en heb ik ook nog braaf geluisterd waarna ik weer verder mocht spelen. Na een hele poos begon ik moe te worden en toen heeft vrouwtje me weer vastgemaakt en dat was maar goed ook. Toen we bijna uit het bos waren kwamen er opeens heel veel honden en eentje was zo wild. Hij rende me pardoes overhoop en wist van geen ophouden. Gelukkig was ik aan de lijn zodat vrouwtje me in veiligheid kon brengen. Ze heeft me gewoon aan de kant gezet zodat die andere honden rustig verder konden ravotten zonder mij pijn te doen of steeds omver te rennen. Wat een wandeling, ik heb met volle teugen genoten!!!

11-03-2011

Het wandelen is nog steeds een groot feest, want ik mag nu elke dag gewoon lekker los rennen. Wel moet ik me regelmatig bij vrouwtje melden, ze roept me dan ik storm naar haar toe, lik even haar hand en dan mag ik weer verder spelen. Vandaag kwamen we twee jack russels tegen, nou die waren dus helemaal niet vriendelijk en eentje wilde me bijten. Ik ben toen maar gauw naar vrouwtje gerend en die heeft me aan de lijn vastgemaakt zodat die rare hond af zou taaien. Zo zie je dat je toch rare gasten tegen kunt komen.
Verder gaat alles hier zo zijn gangetje, ik ben nu een half jaar en een echte grote kerel. De regels die vrouwtje opgesteld heeft leveren geen probleem meer op, omdat ze erg streng is en steeds hetzelfde van me vraagt weet ik dus wat ik moet doen, en doe dit ook. Alleen met mijn koppie in de kattenbak hangen, dat is een iets wat dus echt niet mag, maar ik kan het niet laten. Als ik 's morgens beneden kom is de drang om even te kijken wat erin ligt groter als het opvolgen van de regel, dus dan krijg ik ze ook even op mijn kop.
Een tweede regel die nog niet altijd willen lukken is het niet grommen tegen vrouwtje. Als ik iets moet waar ik dus echt geen zin in heb, probeer ik er onderuit te komen door tegen vrouwtje te grommen. Ze wordt dan echt boos op, ik krijg dan een tik op mijn neus en moet vervolgens toch doen wat ze zegt. 
Dit zijn de enige twee "probleempjes" die we nog hebben, voor de rest is ze alleen maar trots op me omdat ik toch heel goed luister voor zo'n jonge gast. Zeker als ik ook nog netjes mijn oortjes laat verzorgen zonder protest. Nu moet ik erbij zeggen dat vrouwtje dit ook altijd heel voorzichtig doet zodat het vooral geen pijn doet en na afloop krijg ik altijd een compliment en een dikke knuffel, en daar doe je het ook voor. Het goed luisteren bedoel ik dan. Vandaag heb ik vrouwtje voor het eerst duidelijk gemaakt dat ik een eigen stoel wil hebben om in te slapen, normaal lig ik op de bank bij vrouwtje, maar nu ik al een grote kerel ben wil ik liever een aparte stoel. Nou ze heeft me begrepen en ik heb nu dus een eigen stoel waar ik lekker kan slapen, alleen is het soms een beetje warm en dan ga ik weer naar mijn plekje onder de bank. Alleen 's avonds dan wil ik bij vrouwtje om te spelen en even lekker te knuffelen, dat moet kunnen vind ik. En vrouwtje vindt dat heerlijk, ze geniet ervan als ik zo lekker bij haar op schoot kruip, ze krijgt dan een kusje van me en daarna ga ik gewoon lekker liggen met mijn hoofdje op haar borst of op haar arm. Dat is genieten voor ons allebei!!! Daarna ga ik weer naar mijn plekje onder de bank en heeft vrouwtje alle plaats op de bank. Daar moet ze nog altijd een beetje aan wennen, want ze is niet gewend om alleen op de bank te zitten, maar dat komt wel.

19-03-2011

Ik mag niet meer loslopen.....???!!! Vrouwtje heeft de hele week geprobeerd of ik netjes luister als ze me los laat rennen in het bos, maar ik wil veel liever spelen en lekker weg rennen, dus nu heb ik pech. Vrouwtje maakt me niet meer los. Ze heeft me in de gate: in het begin heb ik gewoon heel goed geluisterd omdat ik het best wel een beetje eng vond om zo los te lopen en ik was bang dat ik vrouwtje kwijt zou raken dus daarom heb ik ook zo goed geluisterd. Nu vind ik het stoer om los te zijn want ik ben er inmiddels achter dat vrouwtje er wel voor zorgt dat we bij elkaar blijven, dus nu kan ik op onderzoek en durf een heel stuk van vrouwtje weg te lopen. Als ze me dan roept hoor ik haar wel, maar de drang om verder weg te lopen is groter want ik ruik iets en wil weten wat het is. Gevolg een standje en aangelijnd worden. Gisteren heeft ze me verteld dat ik voorlopig weer aan de lijn moet blijven en dat we aan de lijn verder oefenen met luisteren. Jammer, maar jah als vrouwtje het zegt.....!
Ik ben inmiddels ook weer gemeten en gewogen met het volgende resultaat: 5,3 kg en 1 cm gegroeid, ik ben nu 26 cm groot. Ik bedoel maar.... Het zal nog wel even duren eer ik zo groot ben als Speedy en Sjaakie, maar dat moet kunnen lukken. 
Verder moet ik nog vertellen dat ik van de week een beetje stout ben geweest. Het was donker buiten en Lobbe was al naar binnen dus vond ik het een beetje eng en heb mijn poepje toen maar binnen gedaan. Ik wist wel dat het niet mocht, maar wat doe je als je een beetje bang bent? Vrouwtje heeft wel gemopperd maar verder niets aan de hand.
Tegenover het ongelukje staat wel dat ik vrouwtje van de week helemaal ontroerd heb met het schoonmaken van de oortjes. Het was donderdag weer zover dus ik werd op de tafel gezet en vrouwtje moest weer "pulken". Nou wat heb ik toen gedaan?: ik ben braaf op mijn zij gaan liggen met het hoofdje op de tafel zodat ze overal goed bij kon. De hele tijd dat ze bezig is geweest ben ik blijven liggen en dat vond ze zoooo lief. Bij het tweede oortje ben ik niet meer blijven liggen, maar wel netjes blijven zitten. Die rare gasten in mijn oortjes hebben nog steeds geen zin om te verhuizen, hoe hard vrouwtje ook poetst ze blijven steeds terugkomen. Gelukkig heb ik er geen last van, alleen een beetje jeuk af en toe.

20-03-2011

Wat ik vandaag toch meegemaakt heb... Zat vrouwtje lekker tv te kijken en met mij te spelen toen er opeens van die rare beesten op het scherm kwamen en die maakten toch een akelig geluid. Daar ben ik best van geschrokken en ik heb heel hard tegen die beesten gegromd en geblaft, maar ze trokken zich er niets van aan. Toen ben ik maar eens van de bank afgesprongen om achter de kast van de tv te kijken en ze zo te pakken, maar wat denk je? Ze zaten helemaal niet achter de kast, dus ik weer naar voren en opnieuw blaffen en grommen. Eindelijk dropen ze af, maar toen kwamen er weer andere en zo bleef dat maar door gaan. Ik kan je zeggen, daar wordt je moe van en uiteindelijk heb ik het opgegeven en ben maar gaan slapen.Het meest ergerlijke was nog wel dat vrouwtje me zat uit te lachen in plaats van me te helpen om die engerds weg te jagen.

22-03-2011

Vrouwtje en ik hebben vandaag in de tuin gewerkt. Ik heb het heel druk gehad, ik moest er een oogje op houden dat vrouwtje haar werk goed deed, dus dat betekent bij haar zitten en goed kijken. Toen heb ik de handveger eens goed onder handen genomen totdat vrouwtje hem nodig had. Daarna kwam het leuke werk: takjes versnipperen. Vrouwtje deed ze afknippen ik maakte ze klein, zo schoot het werk tenminste lekker op. Het enige waar ik niet mee mocht helpen was bij het vegen. De bezem mocht ik niet vastpakken terwijl dat een van de leukere bezigheden is. Maar goed ik heb mijn best gedaan en vrouwtje was erg tevreden over mij en ons werk en de tuin begint weer mooi te worden. Ik hoop dat het weer zo blijft want dan gaan we morgen vast en zeker verder met het werk. 
Het loslopen in het bos is nu echt afgelopen, eergisteren heeft vrouwtje het nog eens geprobeerd, maar helaas ik had het te druk om te luisteren en dat was dus het einde. Het wordt nu ook te druk in het bos en dan vindt vrouwtje het te gevaarlijk om me los te laten terwijl ik nog niet luister. We blijven er wel aan werken, maar voorlopig moet ik aan de lijn blijven.
De kommetjes met het kattenvlees uitlikken begint magertjes te worden, tegenwoordig zit er niets meer in. Ik begrijp het niet, of die katten nou alles zelf opeten of dat vrouwtje een beetje foetelt. Nu moet ik zeggen dat ik de laatste tijd een beetje veel last van diaree had, misschien lag dat wel aan dat vlees. Want sinds de katten de kommetjes leegmaken heb ik geen diaree meer.

26-03-2011

Gisteren heb ik iets leuks meegemaakt. We waren aan het wandelen toen we een klein mannetje tegenkwamen, hij kon net aan het handje meelopen dus hij zal ongeveer een jaar oud zijn. Hij vond mij zo leuk, hij begon met zijn handje te wuiven en heel hard waf te roepen. Ik mocht van vrouwtje wel wat dichter naar hem toe lopen en toen aaide dat kleine mensje me over mijn hoofd en kreeg ik ook nog een kusje van hem. Dat vond ik zo gaaaaaf, ik ben dan ook heel voorzichtig met hem geweest, normaal zou ik springen en blaffen, maar omdat dit mensje nog zo klein was ben ik rustig blijven staan. Alleen toen hij me dat kusje gegeven had, dat vond ik zo lief dat ik er hartstikke blij van werd en toen wilde ik wel even springen, maar dat mocht niet. Vrouwtje was bang dat het kleine mannetje dan om zou vallen. De opa van dit kereltje heeft genoten en het was jammer dat niemand een fototoestel bij de hand had, want dit was de moeite waard geweest om vast te houden.

31-03-2011

Ons Huisje Weltevree is sinds maandag wel heel erg veranderd. Mijn groot voorbeeld, Lobbe is er niet meer. We gingen maandag wandelen en het viel me op dat het een andere wandeling was als normaal. We gingen niet naar het bos, maar naar de dierendokter. Lobbe was namelijk heel erg ziek, en zondagavond hebben vrouwtje en ik bij haar in de garage gezeten totdat ze weer zover was dat ze naar binnen kon komen. Bij de dierendokter kwam er opeens weer heel veel water uit de ogen van vrouwtje en de mevrouw die erbij was heeft mij toen even meegenomen naar een andere kamer. Dat vond ik wel fijn want het was akelig om vrouwtje zo te zien. Na een poos zijn we weer naar vrouwtje gegaan en wat raar, Lobbe lag gewoon rustig en hoe ik ook aan haar snuffelde en tegen haar duwde, ze bewoog niet en gromde helemaal niet tegen me, ook niet toen ik haar over haar neus likte. Nou dat was duidelijk, ze was er niet meer en ik wilde gewoon weer weg. Vrouwtje en ik zijn toen naar het bos gegaan en hebben daar eens goed gewandeld. Ik had hel wel naar mijn zin, al was het wel vreemd dat ik niemand meer had om te plagen. Vrouwtje had nog last van haar ogen, want er kwam nog steeds water uit.
Toen we weer thuis waren heeft vrouwtje alle spulletjes van Lobbe bij elkaar gezet en opgeruimd, het huis is nu wel heel erg leeg want Lobbe had twee grote manden, twee grote kussens en de matras in de garage. Daarnaast had ze natuurlijk ook nog haar halsband, lijn en kommen voor het eten, en niet te vergeten haar kostbare dummy's. Toen dat allemaal weg was, was het huis kaal, maar ik heb nu wel veel plaats om te rennen en te spelen.
Ik mis Lobbe eigenlijk niet, we waren ook nog niet wat je zegt dikke vrienden. Ik plaagde Lobbe veel, maar ze wilde niet met me spelen. Ik mis meer de lijn om vast te houden als we gaan wandelen, als Lobbe zelf. Daarom neem ik nu mijn eigen lijn maar weer in mijn bekkie. Ik geniet van alle aandacht die ik nu van vrouwtje krijg, want ze heeft nu echt veel tijd voor mij. De katten zijn er natuurlijk ook nog, maar die liggen meestal te slapen. Als ik een makker zoek om me te spelen heb ik altijd nog de keuze uit Binkie, Speedy of Lowieke. Dus kammaraden genoeg en het liefst speel ik met vrouwtje als ze haar boterhammen op heeft en eigenlijk lekker rustig op de bank wil zitten om naar de televisie te kijken. Dat doet ze dan ook iedere avond en overdag ook wel, maar niet zoveel want dan moet ze het huisje schoonmaken en iedereen lekker vertroetelen. Ik kan me ook heel goed alleen amuseren, ik heb genoeg speelgoed.
Gisteren ben ik ook voor de eerste keer alleen thuis geweest. Vrouwtje moest even naar de winkel en ik kon niet mee. Geen enkel probleem hoor, ik heb mijn lekkers gekregen en ben toen gewoon gaan slapen. Ik werd pas wakker toen ik de sleutel in de deur hoorde. Ik trots en vrouwtje gerustgesteld want ze was bang dat ik het heel erg eng zou vinden om alleen te zijn zo zonder Lobbe. Maar nee hoor want ik ben immers al een grote vent. Daarna zijn we naar opa geweest, want die was jarig. Ik heb hem ook een dikke kus op zijn neus gegeven en me lekker door hem laten knuffelen. Toen opa ging eten zijn wij gaan wandelen, lekker in het bos. En als klap op de vuurpijl zijn we ook nog naar de dierenwinkel gegaan en heeft vrouwtje mijn lekkere snoepjes gekocht en heeeeeel lekkere brokjes. Dus het was eigenlijk wel een drukke dag, maar ik was niet te moe om nog te spelen en kattenkwaad uit te halen.