januari 2011

03 januari 2011

Zo de feestdagen zitten erop en ik heb mijn eerste oud en nieuw meegemaakt. Wat was dat een herrie, ik werd er niet bang van. Alleen werd ik er constant wakker van, maar verder heb ik er geen last van gehad. En op nieuwjaarsdag had ik een heleboel te verzamelen op straat. Alleen jammer dat vrouwtje dat niet goed vond. Nu is alles weer rustig en gaat het leven zijn normale gangetje weer. En dat betekent vrouwtje werken en ik spelen met mijn vriendjes Lowieke, Speedy en Binkie. Met Speedy kan ik buiten lekker spelen, alleen had hij me vanmorgen beet. Opeens springt hij zomaar over de poort naar de straat en ik kon niet achter hem aan want zo hoog kan ik niet springen. Toen we moesten eten kwam hij opeens ook weer tevoorschijn. Vrouwtje heeft me verteld dat Speedy dat wel vaker doet en dat ik er dus beter maar aan kan wennen. Met Lowieke heb ik daar geen last van. Die gaat niet naar buiten en hij vindt het leuk om mij te plagen en ik plaag dan terug. Als Lowieke er genoeg van heeft, vliegt hij boven op de stoel of op de deur. Tsja, daar kan ik dus ook niet bij. Nee dan is Bink nog het leukst. Die speelt met me, als hij genoeg van me heeft krijg ik een draai om de oren en dan weet ik dat ik niet meer mag spelen. Dus dan kruip ik lekker tegen hem aan en gaan we samen een tukkie doen.
Ik ben nu een echte grote jongen want ik heb vandaag voor het eerst grote hondeneten gehad.  Vrouwtje noemt dat diner en dat betekent dat het met warm water gemaakt wordt, waardoor het eten niet koud is maar lekker warm. Dat heeft me heel goed gesmaakt en mijn kommetje was dan ook binnen een paar tellen leeg. Misschien dat ik dit nu vaker krijg, vrouwtje weet het nog niet zeker omdat we eerst moeten kijken of mijn maagje dit eten wel wil. Daarom heeft ze me vandaag ook maar een heeeeeel klein beetje gegeven.


05 januari 2011

Ik heb vrouwtje weer voor de gek kunnen houden. Ik heb me 4 keer gemeld dat ik naar buiten moest (dat hoefde ik eigenlijk niet) en heb dus ook 4 keer kattebrokjes gekregen omdat het donker was buiten. Toen had vrouwtje in de gaten dat ik de boel een beetje belazerde en trapte er dus ook niet meer in.
Overdag heb ik gisteren wel wat probleempjes gehad met plassen. De sneeuwhoop waar ik tegenaan kon staan is weg. Dus nu weet ik niet zo goed waar ik het moet doen, gevolg twee plasjes in huis. Het laatste plasje heeft me een tik op mijn kontje opgeleverd, dus daarna heb ik het toch maar buiten gedaan. Wat zal dat raar zijn als alle sneeuw weg is, maar dan heb ik wel weer gras. Vrouwtje heeft me wel verteld dat ik gewoon een pootje op moet tillen en dan plassen, maar ik weet niet hoe dat moet.
Verder heb ik vrouwtje laten zien dat ik met mijn koppie op de salontafel kan komen. Als ik op mijn achterpoten ga staan ben ik groot genoeg om op de tafel te kijken en er iets vanaf te pakken. Verbaasd dat ze was...
Vandaag ben ik heel lang alleen geweest met Lobbe. Vrouwtje moest met opa weg en dat heeft wel een hele poos geduurt. Ik ben fijn braaf geweest, heb wat gespeeld en geslapen en helemaal niets vies gemaakt. Dus vrouwtje was weer trots op me.


07 januari 2011

Veel nieuws heb ik niet te melden, ik geniet van het leven en elke dag bestaat uit leren, eten en vooral spelen. Het wandelen is wel veranderd, de sneeuw ligt niet meer en daardoor ziet de wereld er opeens heel anders uit. Er is veel meer te ontdekken want je ziet nu alle blaadjes, takjes en ook papiertjes en zo. Bij de papiertjes heeft vrouwtje me geleerd dat ik die niet mag pakken. Maar ja, als jonge gast probeer je het toch en als vrouwtje merkt dat ik iets in mijn bekkie heb dan zegt ze los en laat ik het ook braaf weer vallen. Het leuke is dan dat ik toch het plezier gehad heb van het vinden en oprapen en als dank luister ik dan braaf naar vrouwtje. Zo zijn we allebei blij.
Vandaag heb ik vrouwtje voor het eerst echt heel boos meegemaakt. Ik ben best wel geschrokken ook al was ze niet boos op mij. De telefoon had gerinkeld en toen ze klaar was met praten werd ze dus heel erg kwaad en stampte zelfs met een voet op de grond en mopperde heel erg hard. Toen ze weer wat gekalmeerd was heeft ze me bij zich gepakt en me weer gerust gesteld en verteld dat het niets met mij te maken had, maar met opa. We hebben effe lekker geknuffeld en toen is vrouwtje verder gegaan met haar werk. ‘s Middags zijn we even bij opa geweest en toen kwam daar een vreemde meneer die met opa gepraat heeft en dingen uitgelegd heeft. Dat bleek dus de dokter te zijn en toen vrouwtje hem uit ging laten moest ik even heel erg piepen. Waarom weet ik zelf niet zo goed, maar ik was blij toen ik vrouwtje weer zag en we naar huis gingen. De arme Lobbe lag daar op ons te wachten want we moesten nog gaan wandelen. Normaal laat vrouwtje ons altijd eerst uit als ze nog weg moet, maar dat ging vandaag niet, daarom mocht ik mee en moest Lobbe hier thuis even op ons blijven wachten. We zijn wel meteen weer vertrokken, maar een leuke wandeling was het niet want het regende heel erg hard.


09 januari 2011

Hoera ik kan eindelijk zonder jasje wandelen. Omdat het nu niet meer koud is hoef ik dat domme ding niet meer aan, alleen als het regent. Ik voel me eindelijk vrij en heb nog meer genoten van de wandeling als normaal. Zeker toen we ook nog een vriendelijke golden retrevier tegenkwamen. Daar heb ik zeker wel een half uur mee gespeeld, zo lekker in het natte gras. Er was nog een andere hond bij maar die wilde niets van me weten, gromde alleen onvriendelijk. In het bos was het een grote natte kliederboel, Lobbe en ik hadden daar geen problemen mee, vrouwtje vond het minder leuk. Voor de rest was het een gewoon weekend zoals altijd.


11 januari 2011

Ik heb iets nieuws ontdekt: als Lobbe bij vrouwtje wil komen en ik ertussen ga staan dan druipt Lobbe weer af en heb ik vrouwtje voor mij alleen. Ik heb dat nu een paar keer uitgeprobeerd en het lukt iedere keer. Ook bij de katten is dat zo. Alleen jammer dat vrouwtje het weer in de gaten heeft en het niet goed vindt. Ze is van mening dat ik goed in de gaten moet hebben dat iedereen recht op aandacht heeft, ook als ik dat niet altijd leuk vind. Daarom speelt ze iedere avond met mij en mogen de anderen ons daarbij niet storen. Dat is het moment voor mij alleen. Ik heb er verder ook geen problemen mee maar het was leuk om te ontdekken hoe de anderen reageren als ik vrouwtje claim. En ik ben nu eenmaal een beetje bazig typetje, ik heb graag de controle over iedereen, al lukt dat bij vrouwtje niet want die heeft zo haar eigen idee. Zij vindt dat ze het baasje is en dat ik dus moet doen wat zij zegt.
Het is maar goed dat iedereen me leuk vindt, daarom kan ik de dingen ook uitproberen zonder ruzie te krijgen. Er is maar een miemie die niets van me moet hebben. Dat is Miepie, die begint meteen tegen me te grommen en het enige wat je dan kan doen is haar met rust laten. Alleen als vrouwtje ‘s middags even gaat slapen dan liggen we samen bij haar, ik tegen de benen en zij tegen de buik van vrouwtje. Is het toch nog gezellig.


13 januari 2011

Wat een dag was het vandaag. Vanmiddag was ik eerst blij, want ik mocht met vrouwtje mee, terwijl Lobbe thuis moest blijven. Maar ik had me dus te vroeg verheugd. We hebben eerst een heel stuk gelopen en toen gingen we een vreemde deur binnen. Toen vrouwtje die deur opendeed klonk een heel harde bel en dat vond ik al niet leuk. Maar goed wij naar binnen en nog door een andere deur. Daar stond een mevrouw en die was iets aan het doen met een andere hond. Vrouwtje zette me op een tafel en die mevrouw begon eerst met gewoon kijken maar toen.... Ik was erg nat geworden van de regen, dus zette ze eerst een ding aan waar warme lucht uit kwam en heel veel kabaal. Ik was het er niet mee eens dus heb ik het op een blaffen gezet en toen dat niet hielp op een huilen. Eindelijk werd het kabaalding uitgezet en toen pakte ze een schaar en begon zomaar haren boven mijn oogjes weg te knippen. Voordeel was dat ik beter kon kijken, maar toch. Daarna haartje bij mijn voeten en bij mijn edel deeltje. En nog was ze niet klaar, klapt ze mijn oortjes naar achteren en begint daar ook aan haartjes te trekken. Nou en toen heb ik het dus op een gillen gezet. Tot vrouwtje me even goed vastgepakt heeft en me vertelde dat ik maar beter op kon houden met de aanstellerij en dat er helemaal niets aan de hand was. Doordat ik daarna rustiger was ging het vlugger en voor ik het wist was ik klaar. Dacht die mevrouw dat ze me kon paaien met wat lekkers, maar dat heb ik niet genomen. Vrouwtje bleef nog even praten en toen ben ik in slaap gevallen, want moe wordt je als je zo boos wordt en schrikt van al dat nieuwe gedoe. Toen we eindelijk weer naar huis liepen zijn we nog even bij de dierenwinkel binnengelopen. Daar heeft vrouwtje een nieuw tuigje voor me gekocht, want ik ben al uit mijn eerste tuigje gegroeid. Ik mocht ook wat lekkers uitzoeken, er stond een doos dicht bij de grond en daar lag een zakje met lekkers in wat wel iets leek. Dus toen ik een zakje uit de doos genomen had heeft vrouwtje het betaald en mocht het mee naar huis.
Dit was dus mijn eerste kennismaking met de kapsalon. Vrouwtje heeft me verteld dat ik daar ongeveer 4 keer per jaar naartoe moet. Nou de eerste keer heb ik gehad als ik heel eerlijk ben is het best meegevallen. Het was alleen schrikken, al die vreemde geluiden en dat gedoe aan je haren door een vreemde. Kijk als vrouwtje me kamt en wat met me tuttelt vind ik dat prima en dan geniet ik er ook van. Het kan dan zelfs gebeuren dat ik onder het kammen zomaar in slaap val. Maar als een vreemde zo aan je zit.....???


16 januari 2011

Ik ben weer een stapje verder met luisteren naar vrouwtje. Als ze me riep liep ik normaal lekker weg zodat ze me achterna zou komen. Nu begrijp ik dat dit niet de bedoeling is en als ze nu roept loop ik dan ook braaf naar haar toe. Lobbe doet dat ook en die mag in het bos zomaar loslopen, dus hoop ik dat ik dat ook mag als vrouwtje merkt dat ik net zo goed luister als Lobbe. Nog een beetje oefenen, want soms als ik in een speelbui ben dan lukt het nog niet zo goed om meteen te luisteren. Maar we hebben de tijd en het begin is er.
Nu de sneeuw weg is en het veel warmer is lig ik niet graag meer op de bank, dat is veeeeeel te warm. Ik heb zelf een aangenaam plekje opgezocht en vrouwtje heeft daar een lekker zachte mat voor me gelegd zodat ik niet op de harde vloer hoef te liggen. Nu moet ik natuurlijk ook nog vertellen waar dat plekje is: onder de bank in het hoekje waar vrouwtje ook zit. Zo zie  ik haar voeten en weet ik dat ze er is. Lobbe ligt naast het hoekje van vrouwtje, dus nu zitten / liggen we alledrie bij elkaar. Is wel zo gezellig en vooral lekker koel.


18 januari 2011

Ik heb me vandaag voor het eerst laten fohnen. Het had geregend en daardoor waren mijn pootjes en mijn buikje heel erg nat geworden en bedacht vrouwtje dat het handig zou zijn om me aan de fohn te laten wennen. In het begin vond ik het maar niks, dat rare geluid en die warme wind, maar het voelde wel lekker dat vrouwtje mij tegelijk aaide en gezellig met me babbelde. Dus heb ik het gelaten over me heen laten gaan. Vrouwtje hoopt dat ik eraan ga wennen en dat ik het bij de kapster dan ook niet meer erg vind. Zo zie je dat je zelfs met ruim vier maanden nog elke dag iets leert...!
Omdat ik vandaag wel heel erg druk was is vrouwtje een paar keer een beetje boos op me geworden. Zo mocht ik de katten niet in de wurggreep nemen, ik mocht de dummy van Lobbe niet steeds afpakken, ik mocht niet in de broek van vrouwtje bijten en het vreugdeplasje binnen werd ook niet op prijs gesteld. Met andere woorden ik had vandaag een ondeugende dag en vrouwtje hoopt dat ik morgen weer een beetje rustiger ben.


19 januari 2011

Mijn mondje doet zeer...!!! Er vallen zomaar tanden uit mijn mond en dat doet pijn. Vrouwtje zegt dat ik aan het wisselen ben, dat wil zeggen dat mijn melktandjes uitvallen en dat er andere tanden voor in de plaats komen. Ik vind dat niet leuk, want het doet echt pijn en daar wordt ik rebels van en dan ben ik te druk en dan krijg ik ze veel te vaak op mijn kop. Nu vrouwtje weet dat ik pijn in mijn mond heb, houdt ze daar wel rekening mee, maar dat betekent niet dat ik alles mag wat in me opkomt. Zal ik blij zijn als dat wisselen voorbij is.
Ik ben vandaag ook weer op de weegschaal geweest, resultaat: 3 kg en 800 gram. Ik ben dus wat ze noemen een stevige jongen. Ik ben nu 19 weken oud, dus ruim 4 maanden.


20 januari 2011

Vandaag was het badderdag. Ik ben voor het eerst door vrouwtje in bad gestopt. Vanmorgen moest vrouwtje mijn oortjes schoonmaken en toen schoot het dopje van het flesje en kreeg ik dat spul over mijn hoofdje. Ze heeft eerst geprobeerd of het met een washandje schoon zou worden maar dat lukte niet. Daarom zat er niets anders op dan in bad gaan. In het begin vond ik het een beetje eng, maar vrouwtje was zo gezellig met me aan het babbelen dat ik pardoes vergeten was dat ik bang was. Voor ik het wist was ik helemaal schoon en kwam de handdoek om me te drogen, dat was fun, mocht ik zomaar met de handdoek spelen toen vrouwtje klaar was. Tot slot kwam de fohn nog en heeft ze me helemaal droog geblazen en lekker gekamd. Ik zie er nu weer uit als een plaatje, alleen de horen boven op mijn koppie die willen niet en blijven alle kanten uitspringen.


23 januari 2011

Wat een weekend heb ik gehad. We zijn zaterdag en zondag bij opa geweest want de jongste broer van vrouwtje was er samen met zijn vrouw en kinderen. Genoten heb ik, heel veel gespeeld, lekker geknuffeld en op schoot bij Juultje geslapen. Dat is een lief meisje die de hele tijd met me geknuffeld heeft en af en toe ook gespeeld. Gino heeft heel veel met me gespeeld en me een bijnaam gegeven: Snoepie, dat klinkt wel leuk vind ik. Ik heb zelfs een keer naar hem geluisterd toen hij met vertelde dat ik op moest houden met Lobbe plagen. Ik wilde hem dat plezier doen omdat ik hem lief vind. Bij Elly, dat is het schone zusje van vrouwtje, heb ik me lekker weg kunnen stoppen en echt geslapen. Jo vindt met wel leuk, maar op gepaste afstand. Zo heb ik weer 4 nieuwe mensen leren kennen en nu weet de hele familie wie ik ben en ik wie zij zijn. Alleen Tim kent me nog niet, maar dat zal nog wel komen.


25 januari 2011

Wat een dag vandaag, hij begon gewoon zoals tijd, opstaan, douchen (althans vrouwtje douchen), eten en spelen. Maar toen..... Opeens begon vrouwtje alle meubels van de plaats te ruimen, kast leeghalen en alles stond op z’n kop. Ik wist niet meer waar ik naartoe moest want in die puinhoop voelde ik me dus helemaal niet thuis. Dan maar naar buiten, jammer daar regent het, dus weer naar binnen. Uiteindelijk ben ik maar in mijn mandje in de keuken gekropen. Na hard werken had vrouwtje de muur weer mooi gemaakt, de meubels weer op de plaats en alles netjes schoon. Maar ik was toch behoorlijk van mijn stuk, dus onder het wandelen heb ik me eens goed uitgeleefd, lekker hard gerend, met de lijn van Lobbe gespeeld en aan mijn eigen lijn geknabbeld. Toen we weer thuis waren heb ik lekker geslapen op mijn vertrouwd plekje op de bank. Die staat gelukkig gewoon waar ik het gewend ben.


28 januari 2011

Vrouwtje zegt dat ik aan het puberen ben. En dat alleen maar omdat ik probeer of de dingen die ik niet mag toch nog te bereiken zijn. Alle regels die ze me van begin af aan geleerd heeft worden saai en daarom probeer ik of ik het voor elkaar kan krijgen om die dingen te veranderen. Neem nou de dummy van Lobbe, er is toch niets leukers als onder het wandelen te proberen om dat ding te pakken te krijgen. Of om inplaats van aan de stoeprand te wachten toch meteen de straat op te lopen. Als ik dat probeer wordt vrouwtje pas echt boos, dus dat laat ik nu verstandiger wijze toch maar achterwege. Als vrouwtje me roept is het veel leuker om weg te lopen en haar uit te dagen om te spelen, maar helaas ook dat lukt niet. Sterker nog in plaats van achter me aan te komen laat ze me gewoon zitten en gaat zonder mij naar boven of beneden of waar ze naartoe moet. Dat is niet leuk, dus nu luister ik meestal wel. Op straat doe ik dat echt wel (naar haar toe lopen bedoel ik dan), want stel je voor ze laat me gewoon zitten, dan zou ik haar kwijt raken en dat wil ik echt niet. Het begint langzaam tot me door te dringen dat ik me beter aan de regels kan houden want dan is het gezellig en krjig ik complimenten en een kusje omdat ik een brave jongen ben.
Het is maar goed dat vrouwtje mijn nieuwe tuigje op de groei gekocht heeft want vandaag kwam ze erachter dat ze het weer groter moest maken. Ik ben stevig aan het groeien, maar wat wil je ook, het eten is erg lekker, mijn spieren worden steeds sterker omdat ik zoveel beweeg, kortom ik wordt een stevige, robuuste, grote jongen.


31 januari 2011

Vrouwtje is boos op me en dat is niet eerlijk. Ze is boos omdat ik steeds wegspring als ze me wil pakken. Mijn bedoeling is om te spelen, vandaar dat ik dus wegspring, maar op de een of andere manier vindt ze dat niet zo leuk als ik. Gevolg: ze moppert op me en laat me dan gewoon zomaar staan en loopt weg. Nou, dan is de lol er gauw af. Ik weet dat ik moet luisteren en naar haar toe moet lopen als ze me roept, maar de drang om te spelen is groter, dus we zijn het nu gewoon niet met elkaar eens. Voor mij zit er niets anders op als om te proberen toch maar te luisteren, maar daar heb ik even de tijd voor nodig.
Misschien is ze nu ook een beetje ongeduldig, vrouwtje is een beetje nerveus omdat Speedy ziek is en niet wil eten. Daar maakt ze zich grote zorgen over. Dus hoop ik dat als die gast weer beter is, vrouwtje de lol er wel van inziet.
In de reclame zeggen ze dan: komt wel goed schatje, misschien geldt dat ook voor mij?!