maart 2011

02-03-2011

Ik weet niet wie trotser is vrouwtje of ik. We zijn vanmiddag lekker naar het bos gegaan en wat denk je, mag ik zomaar van de lijn af en lekker loslopen. Dat was ruig, ik heb heerlijk door het veld gerend en door de bladeren geravot. Wat is dat heerlijk als je helemaal vrij bent. Af en toe riep vrouwtje me en toen heb ik ook heel braaf geluisterd en ben meteen naar haar toe gerend. Ik was zo blij en vond het zo tof dat ik haar dat wilde laten merken en telkens als ze me geroepen heeft heb ik haar een kusje op de hand gegeven. Alleen toen ik weer aan de lijn moest, toen is het een heeeeel klein beetje misgegaan. Ik wilde verder spelen en telkens als vrouwtje de lijn vast wilde maken sprong ik weg. Toen vrouwtje heel streng naar me riep en me vertelde dat ik moest gaat zitten, toen begreep ik dat het beter zou zijn om te luisteren en toen heb ik me ook netjes aan laten lijnen. Maar ik kreeg een geweldig compliment en een kusje van vrouwtje omdat ik zo goed geluisterd had, dus nu hoop ik dat ik de volgende keer ook weer los mag lopen, ik heb immers goed geluisterd. Vrouwtje weet het nog niet zeker omdat ik zo enthousiast kan reageren als andere honden komen. Ze is bang dat ik te impulsief naar andere honden toe ren en dat deze dan wel eens minder vriendelijk kunnen reageren. Dus ze is dan gewoon bezorgt, maar als het zo rustig is als vandaag, misschien...... 

06-03-2011

Ik mag nog steeds los lopen als we wandelen en het blijft gaaf... Ik heb geluk dat het erg rustig is in het bos want we komen niemand tegen en dat betekent dat ik los mag. Ik moet wel luisteren als vrouwtje me roept. Gisteren had ik daar niet zoveel zin in en toen moest ik op mijn kontje gaan zitten en kreeg ik de lijn weer aan. Vandaag heb ik echt heel erg goed mijn best gedaan en ook best wel goed geluisterd, maar opeens was daar die geur... Dat moest ik toch onderzoeken, maar daarvoor moest ik steeds verder van vrouwtje weglopen en dat vond ze niet zo'n sterk plan. Dus toen werd ik geroepen, maar de drang om de geur te volgen was sterker, dus toen kwam vrouwtje naar mij toe en wist ik al hoe laat het was. Ik ben toen meteen gaan zitten zodat vrouwtje de lijn vast kon maken. Ze is ook helemaal niet boos geworden en het is me nu duidelijk: als ik geroepen wordt en ik luister dan mag ik los blijven lopen, als ik geroepen wordt en niet luister komt vrouwtje naar me toe en moet ik weer aan de lijn. Nou dat is duidelijk. Maar jah ik ben natuurlijk een hond en sporen moet je volgen zegt mijn instinct. Gelukkig begrijpt vrouwtje dat en mag ik de volgende keer toch weer van de lijn af.
Verder is het rustig, ik heb geen andere nieuwe dingen meegemaakt. 

07-03-2011

Vandaag heb ik een te gekke wandeling gehad, zoals altijd mocht ik weer los lopen totdat vrouwtje een andere hond hoorde blaffen. Toen vond ze het veiliger om me aan te lijnen totdat ze kon zien welke hond het was en of we hem kenden. Nou kennen deden we hem niet maar hij was zo lief..... Vrouwtje heeft me toen weer los gemaakt en ik heb gespeeld, gerend, geravot en dat alles met een golden retriever. Dus het verschil tussen ons was wel groot, maar wat hebben we een plezier gehad. Onder het spelen heeft vrouwtje me heel af en toe geroepen en heb ik ook nog braaf geluisterd waarna ik weer verder mocht spelen. Na een hele poos begon ik moe te worden en toen heeft vrouwtje me weer vastgemaakt en dat was maar goed ook. Toen we bijna uit het bos waren kwamen er opeens heel veel honden en eentje was zo wild. Hij rende me pardoes overhoop en wist van geen ophouden. Gelukkig was ik aan de lijn zodat vrouwtje me in veiligheid kon brengen. Ze heeft me gewoon aan de kant gezet zodat die andere honden rustig verder konden ravotten zonder mij pijn te doen of steeds omver te rennen. Wat een wandeling, ik heb met volle teugen genoten!!!