09-04-2011

Vandaag ben ik precies 7 maanden oud geworden. Vrouwtje vond dat wel een mooi tijdstip om de maten weer eens te nemen. Ik weeg nu 5,5 kg en ben 27 cm groot. Dat betekent dat ik een heel klein beetje dikker geworden ben, maar belangrijker ik ben weer 1 cm groter gegroeid. Zo weet ik bijna zeker dat ik net zo groot word als Speedy.
Van de week heeft vrouwtje mijn oortjes weer verzorgd en de beestjes in mijn oren lijken toch verhuisd te zijn want er kwam niets meer uit de oren. Vrouwtje blij, ik blij want vanaf nu hoef ik niet meer twee keer per week op de tafel, nog maar een keer per week om de boel bij te houden en ervoor te zorgen dat de gasten niet meer terugkomen.
Mijn eten is een beetje veranderd inplaats van vlees krijg ik nu 's morgens een boterham met leverworst, dat is veel lekkerder. 's Avonds krijg ik aparte brokjes met water warm gemaakt en daar zit dan wel gewoon vlees bij, maar omdat het warm is vind ik het super lekker en ik eet nu ook iedere dag braaf mijn kommetje leeg. Wat de gewone brokjes betreft: ik heb hele lekkere brokjes van vrouwtje gekregen, het probleem is dat de katten dat ook vinden en dat die mijn brokjes nu altijd willen pikken.
Al met al kan ik vertellen dat het goed gaat, dat ik lol in het leven heb, dat spelen het belangrijkste onderdeel is en het wandelen natuurlijk. Al moet ik hier wel bij vermelden dat vrouwtje me te slim af is geweest. Ik knabbelde altijd het stoffen gedeelte van de lijn stuk, althans niet echt knabbelen, maar doordat ik het in mijn bekkie nam ging het stuk. Nu heeft vrouwtje het stoffen gedeelte vervangen door een ijzeren lijn en die is helemaal niet lekker. Dus nu hoef ik ook geen lijn meer in mijn mond. 
Het leven hier in huis zo zonder Lobbe is wel een beetje anders geworden, vrouwtje heeft nu alleen mij nog en dat betekent dat ik alle aandacht op kan eisen en dat vind ik wel gaaf. Alleen de katten willen af en toe ook bij vrouwtje en meestal vind ik dat ook goed, alleen als ik met vrouwtje speel dan wil ik niet dat ze erbij komen. Ik zorg dan altijd ervoor dat ik tussen de kat en vrouwtje inzit zodat die niet bij vrouwtje kan komen. Maar soms vind ze dat niet goed, het ligt er een beetje aan wie komt. Bij Barney moet ik altijd plaats maken omdat hij de oudste is en dus ook de meeste rechten heeft. Ik moet zeggen dat ik Lobbe eigenlijk niet echt mis, maar dat komt natuurlijk ook doordat we nog niet zolang bij elkaar waren. Het enige wat ik mis is dat ik niemand meer heb om te plagen want als ik bij Binkie of Speedy tever ga krijg ik een tik en dat doet pijn. Katten hebben van die vervelende nagels en als ze boos worden gebruiken ze die en dat is niet prettig. Vrouwtje bemoeit zich er niet mee omdat ze vindt dat ik moet leren wanneer ik de katten niet meer mag plagen. Alleen bij Hansie neemt ze me in bescherming want die mept me zonder dat ik iets gedaan heb. Hij is altijd boos op me omdat ik niet het witte hondje ben wat hij mist. Ik zie er wel hetzelfde uit, maar ben iemand anders en daar wordt hij altijd boos van en dan mept hij me (wel zonder nagels) maar vrouwtje vindt dat gelukkig niet oke en dus beschermt ze me.