De bewoners‎ > ‎

Freddie en Henske

Ik ben Freddie en ik ben geboren op 8 november 1998. Het mooie is dat ik ook nog weet wie mijn moeder is, haar naam is Quintie, maar waar ze nu woont weet ik niet. Toen ik geboren werd woonde ze hier in de straat een paar huizen verderop bij Mark en Saskia. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat mijn moeder jonkies kreeg maar een ongelukje is vlug gebeurt. Ik was de kleinste en zwakste, mijn zusjes en broertjes waren groter en sterker en duwden me altijd weg als ik wilde drinken. Toen ik 6 weken was ben ik verhuisd naar Huisje Weltevree. Dat was op 18 december, dus vlak voor kerstmis. Ik vond het meteen leuk hier, vooral omdat er een hond was die me liet drinken als ik honger of dorst had. Gelukkig was er toen niemand meer die me wegduwde en zo ben ik gegroeid tot een grote kater. Als Lotje geen melk gemaakt had weet ik niet of het dan ook zo gegaan zou zijn. Maar dat is nu ook niet meer belangrijk. Ik ben een echte zwarte kat, als vreemden hier komen dan verstop ik me zodat ze me lekker niet zien. Verder vind ik alles prima, vrouwtje is aardig en ik knuffel graag met haar. Het liefst ben ik bij de honden, die zijn gewoon heel lief en aardig voor me. Alleen wil Lotje nu niet meer dat ik dicht tegen haar kruip zoals ik dat deed toen ik een kleintje was. Dat vind ik wel jammer.

Een jaar na mij is mijn broertje geboren, hij heeft dezelfde mamma en pappa als ik en ook hij was de zwakkeling van het nest en alsof dat niet genoeg is heeft hij me ook nog nageaapt met drinken. Lotje heeft ook voor hem melk gemaakt zodat hij sterker zou worden. Zijn naam is Hansie, hij is geboren op 6 oktober 1999 en op 19 november hier komen wonen

 


Dat ben ik dus, mijn broer is nu lang genoeg aan het woord geweest. We zijn wel echte broers en lijken heel veel op elkaar, niet alleen wat uiterlijk betreft, ik ben ook zwart, maar ook wat karakter betreft. Mijn speciale vriendin is Tinkeltje, ze is ongeveer net zo groot als ik en we hebben de grootste lol met elkaar. We zijn eigenlijk samen opgegroeid want zij was ook nog klein toen ze hier introk en dat was vlak nadat ik hier was komen wonen. We slapen samen, eten samen en halen ondeugd uit als het even kan. Dus wat Freddie met Lotje heeft, heb ik met Tinkeltje.

Vandaag, 19 december 2014, heb ik afscheid genomen van vrouwtje. Ik was al een paar maanden ziek, eigenlijk is het begonnen toen Sjaakie gestorven is. Daar had ik zoveel verdriet van dat ik niet meer zoveel plezier in het leven had. Daarnaast was mijn lichaampje best wel moe, ik werd steeds maar smaller hoeveel ik ook at. Ik had eigenlijk altijd honger en dorst. Omdat ik steeds zwakker werd en me niet meer op mijn gemak voelde, had vrouwtje besloten dat de dag dat ik me rustig in het mandje zou laten zetten, de dag zou zijn dat we afscheid namen. Nou dat was dus vanmorgen. Nu ben ik eindelijk weer  bij mijn grote broer en bij Sjaakie.

Rust zacht kleine nozem.