Muuske


 Dan is het nu mijn beurt, ik ben Muuske geboren op 15 mei 1999 en zoals eerder verteld samen met Frenske op 20 juli 2000 hier ingetrokken. Op deze foto heb ik nog een prima figuurtje, dat is nu wel anders, zoals alle dames op leeftijd heb ik een buikje gekregen. In tegenstelling tot Frenske houd ik niet van luieren, ik ben meer het type van terratorium verdedigen. Er woont hier sinds twee jaar een jong trutje met een prachtig figuurtje waar ik jalours op kan zijn. Nou die dame wil ik dus niet in mijn buurt hebben en ik besteed er veel aandacht aan om haar dat duidelijk te maken. Ik moet alleen oppassen dat vrouwtje dat niet ziet want anders wordt ze boos. De andere huisgenoten vind ik prima en ik heb het ook naar mijn zin. Ik heb een heuse eigen eetplaats, als een van de anderen het in zijn hoofd haalt om op mijn plaats te gaan wordt hij meteen door vrouwtje verwijdert. Dat is dus wel boffen. Als ik ga rusten zoek ik het liefst het gezelschap van Frenske op, dat is zo lekker vertrouwd, dan kan ik me ontspannen en lekker slapen. Waar we allebei een probleempje mee hebben is als vrouwtje in huis rondloopt, dan schrikken we. Dat komt natuurlijk omdat we op een kleine kamer opgegroeid zijn en daardoor niet gewend zijn aan mensen die rondlopen. Gelukkig weet vrouwtje dat en maakt ze er geen punt van. Als ze zit dan is er niets aan de hand en houden we ook wel van een kleine knuffel.

Alles bij elkaar genomen mogen we niet klagen, we hebben iedere dag het buikje vol, er is genoeg plaats om te rennen en te spelen of gewoon zomaar te liggen en we kunnen iedere dag genieten van frisse buitenlucht omdat we een eigen ren hebben waar we dag en nacht naartoe kunnen. 's Nachts doen we dat niet, want zeg nou zelf als je mag kiezen tussen een gezellige plek op het bed of koud gras dan is de keuze vlug gemaakt. Overdag is dat natuurlijk een ander verhaal, dan gaan we lekker in de zon liggen, of houden de wacht voor het geval een vogel zich vergist en in de ren terecht komt. Dat is nu eenmaal onze natuur, daar verandert zelfs een gevulde buik niets aan.
 
Dan is vandaag, 13 juni 2012, voor mij ook de dag gekomen dat ik afscheid heb genomen van vrouwtje en van Frenske. Ik was al een hele poos niet in orde, maar vanaf afgelopen zondag ging het wel heel erg slecht met me. Er liep steeds spuug uit mijn bekje en ik moest heel vaak niezen en dan kwam er bloed. Met eten ging het ook niet zo goed want de spuug liep op mijn eten en dat was niet prettig. Vrouwtje heeft een paar keer geprobeerd om me te helpen, maar dat vond ik niet goed.  Na lang nadenken heeft ze toen besloten dat ze me niet kon laten lijden en dus zijn we naar de dierendokter gegaan. Nu heb ik rust en kan ik wachten op Frenske.