Kuufke


                                                                          

Mijn naam is Kuufke, Kuifje in het Nederlands, ik heb niet veel te vertellen. Ik ben ongeveer 3 jaar geleden hier komen wonen. Voorheen stond ik in een schuur en zag ik bijna geen mensen, alleen als ze me eten en drinken gaven. Daarna ben ik naar een winkel verhuist wat ik niet zo prettig vond, het was er veel te druk. Naast me en onder me zaten andere vogels en er kwamen steeds mensen naar me kijken. Ik heb er gelukkig niet lang gezeten, toen ben ik hier naartoe gekomen, nu woon ik hier samen met twee vogels, een paar katten en honden. Het bevalt me goed, ik heb een eigen rustig plekje, dicht bij het raam, dus nu kan ik lekker naar buiten kijken. Ik kan het absoluut niet uitstaan als mij eigen huis te laag staat. Ik wil altijd van boven op iedereen neer kunnen kijken, niet dat ik verwaand ben, het is gewoon dat ik dan alles beter in het vizier heb.
Soms komt een van de katten boven op mijn huisje liggen, ik vind het best zolang ik maar mijn rust heb. Meer heb ik eigenlijk niet te vertellen, ik houd van rust en vind alles best als ze me maar niet storen bij het fluiten en eten.

 

Ik ben nu -mei 2007- naar mijn laatste verblijf vetrokken. Wat er precies met me aan de hand is geweest weet ik niet. Op zondag voelde ik me niet zo lekker en op maandagmorgen heeft vrouwtje me gevonden. Ik was voor altijd uit haar leven vertrokken. Gelukkig hebben we zondagavond voordat vrouwtje naar bed ging, wel afscheid genomen. Vrouwtje had volgens mij in de gaten dat ik weg zou gaan.