Pieni pyhiinvaellus siirtyy vuodella eteenpäin. 

Kesällä 2020 Onnelan kesäteatterissa ei ole kesäteatteri esityksiä.

Onnelan Kesäteatteri esittää 2021: Pieni pyhiinvaellus


Veli-Pekka Hännisen käsikirjoittama, jo klassikoksi noussut Pieni pyhiinvaellus -elokuva on voittanut lukuisia elokuva-alan palkintoja. Tarina linkittyy ainutlaatuisella tavalla eteläpohjalaisuuden historiaan käsitellen mm. herännäisyyttä sosiaalisena ilmiönä. Tarinassa syntymä ja kuolema, häpeä ja kunnia kietoutuvat yhteen koskettavaksi kudokseksi.

Pienen pyhiinvaelluksen kaikkien aikojen ensimmäinen teatteriversio saa kantaesityksensä Onnelan kesäteatterissa kesällä 2021. Näytelmä on Onnelan kesäteatterin suursatsaus: aiemmista vuosista poiketen näytelmiä on ensi kesänä vain tämä yksi.

Tarinan keskiössä on nuori Ritva, joka odottaa aviotonta lasta. Ritvan sisko Leila on ainoa joka asiasta tietää. Ritva joutuu kamppailemaan äidinrakkauden ja ympäröivän yhteisön normien ristipaineessa. Ratkaisevaan rooliin tarinassa nousee vanha körttipastori,joka pienen viattoman lapsen kautta löytää kuolinvuoteellaan armon todellisen merkityksen. 

Näytelmän dramatisoi ja ohjaa alahärmäläislähtöinen teatteritaiteen maisteri Juha Ekola. Ekolan sovitus keskittyy yhtäältä joka ihmisen sydämessä asuvaan armoon – ja toisaalta siihen pelkoon, että joutuu tuomituksi ja ajetuksi joukosta pois.

Pieni pyhiinvaellus -näytelmä on osa Kauhavan herättäjäjuhlien 2021 oheisohjelmaa. Onnelan kesäteatteri lähti etsimään herättäjäjuhlaohjelmaan sopivaa näytelmää sillä ajatuksella, ettei sen haluttu olevan suoran julistava tai uskonnollinen, vaan enemmänkin herännäisyyttä sivuavaa aihetta teatterin keinoin kriittisesti tarkasteleva ja ajatuksia herättävä. Pienessä pyhiinvaelluksessa tämä tavoite yhdistyy eteläpohjalaiseen historiaan ja kulttuuriin ainutlaatuisella tavalla.  
Retkelle Härmään
Lisätietoja ruokapaikoista, käyntikohteista jne: