Onderwijs en Educatie

Informatie over educatie mogelijkheden met Linux - Pardus voor het onderwijs


 Kids programmeren   Kids typen  kids grafisch   Kids terminal     Kids site's              contact

 

Educatie  

          Scholen

 

Talen 

 

Wiskunde 

 

    Wetenschap

 

Diverse   

 

Grafisch 

 

Multimedia    

   

 

 

 

  

Inleiding:     De student wil graag gebruik maken van de moderne hulpmiddelen e-learningomgeving. 

 Linux maakt het onderwijs goedkoper

Linux mag zich in een steeds meer toenemende belangstelling zien.

 

Bekende banken, telecombedrijven en overheidsinstellingen in binnen- en buitenland plukken reeds de vruchten van een goed doordacht ICT-beleid waarbinnen open-source Linux een belangrijke plaats inneemt.


   Een jonge, zeer succesvolle Linux versie is Pardus 2007. Het ligt nu binnen het bereik van iedere Windows gebuiker om met succes over te stappen, op een kosten besparend en stabieler besturingsysteem.

 

   Linux Pardus biedt stabiliteit en gebruik vriendelijkheid. Waar het gaat om educatie, is Linux en in het bijzonder Linux Pardus 2007 een ongekende bron van inspiratie een bron aan - gesloten op een open source community.  


   De voordelen zijn groot. Open source is een levende gedachte die instaat is om kennis te dragen en in het bijzonder om haar te delen.  Een gedachte, die naadloos aansluit bij educatie en onderwijs. Daarin ligt de kracht en de filosofie van het besturingsysteem en de software die vrij (gratis) verkrijgbaar is.

 

   Voor scholen is het van belang om te letten op de uitgaven iedere cent onnodig uitgeven betekend een leerling tekort doen. Welke school wil zich niet ondoen van Licentie overdrachten waar uiteindelijk een man op aarde rijker en rijker van wordt.

 

   Dat kan niet de bedoeling zijn van het door arbeid zuurverdiende belasting gelden waarvan de maatschappij de vollewinst behoort te genereren n.l de toekoms aan de jeugd geven. Linux Pardus 2007 gaat die toekoms met U in. 

 

Wat doet de tweede kamer?

“Helaas worden steeds vaker ICT-ers opgeleid die handig zijn met Microsoft in plaats van handig te zijn met ICT. (..) 

Wanneer je in je organisatie geen divers ICT-personeelsbeleid weet te voeren, dan loop je snel tegen grenzen aan die op langere termijn veel geld gaan kosten.”

 

At YOUR SERVICE  " Microsoft supports move to Linux desktop"