Privaat Spoor‎ > ‎

Valkenveld (Dieter)

Valkenveld

Nederland in de vroege jaren 60. In het fictieve plaatsje Valkenveld takt een zijlijn van de hoofdspoorlijn af. Deze lijn bedient een aantal industriebedrijven. Op het kleine rangeerterrein van de stad worden de goederentreinen samengesteld en de wagons in de juiste volgorde gebracht.
 
Valkenveld is een H0 module van maar 150 x 30 cm, waarop toch wat rangeerwerk te doen valt. Het sporenplan is gebaseerd op het bekende “Inglenook” rangeerspel, ooit uitgevonden door Alan Wright en uitstekend beschreven op de site van Wyman . De opzet van het rangeerterrein en de lengte van de sporen worden door de regels van het rangeerspel bepaald.

Sporenplan Valkenveld
 
Op een klassieke houten frame met een toplaag van 7 mm ligt een geluiddempende laag uit 3 mm kurk waarop code 75 RocoLine rails en wissels zijn gelijmd. De wisselaandrijvingen zijn van het merk Tortoise. Er wordt digitaal gereden. “Valkenveld Industriespoor” zal ook een realistische scenery met een stadse, industriële uitstraling krijgen. De houten eindstukken zorgen tijdelijk ervoor dat niets van deze “kleine wereld” eraf kan vallen. Deze worden op termijn door een realistische achtergrond vervangen. En misschien krijgt deze spoorlijn ooit nog een vervolg in de vorm van verdere modules.

Valkenveld
Valkenveld


September 2015

In Valkenveld is hard aan de rails gewerkt. De profielen zijn geweathered en de ballast is aangebracht. Snel ontwikkelde zich bedrijvigheid aan de laad- en losplaats en bij de goederenloodsen.

Bedrijvigheid op Valkenveld

maart 2016


Het groen heeft genoeg tijd gehad de afgelopen maanden om te woekeren.


De handel komt gestaag op gang...

Oude vertrouwde DAF van DEMKA staat al klaar voor de volgende lading...

oktober 2016


Overzicht


Werkoverleg


Bedrijvigheid

Comments