Omega 34

 

TEKNISKE DATA
Lengde over alt                  10,3 meter
Lengde i vannlinjen               8,2 meter
Bredde                                 3,0 meter
Dypgående                         1,55 meter
Deplasement                     4.500 kilo
Kjølvekt (forsinket jern)    2.000 kilo
LYS                                   1,17

SEIL
Sorseil                                31 m² (mastelik 12,8, bomlik 4,35)
Fokk                                  21 m² (staglik 11,7, underlik 3,92, akterlik 10,75 LP 3,72)
Hardværsfokk                    15 m²
Genoa 1                             36 m²
Genoa 115%                        ? m²
Spinnaker                           85 m²

RIGG
Mast og bom i eloksert aluminium. Mastelengde 15,7 meter. Samtlige fall, reve- og trimmefunksjoner ført til akterkant av hyttetaket.

MOTOR
Tosylindret dieselmotor Yanmar 2 GM 15 hk 11,1 kW ved 3 600 omdr/min (DIN 6270 B) Rustfri propellaksen med diameter Ø=25 mm. Foldepropell standard. To batterier montert med skillediode. Rustfri dieseltank 49 liter.

GENERELT
Skroget er bygget i glassfiberarmert polyester med rovingmatte på innsiden for ekstra styrke. Innredningen er i lakkert mahogny av utsøkt kvalitet. Samtlige tanker, oppvaskkum samt kjøleboks av rustfritt stål. Utenpåliggende kjøl er festet med rustfrie kjølbolter. Volum vanntank 85 liter. Konstruktør: Ron Holland.
 

Gode ord fra reklamebrosjyren
OMEGA 34 har dannet en ny stil på flere måter. Når vi skapte henne vill vi bryte med 70-tallets trend innen seilbåtkonstruksjon. Vi gjorde henne smekrere, bygget inn en separat dobbeltkøye akterut, og vi ga henne 7/8-dels rigg med en selvslående fokk. Det var et konsept som skulle bli tatt vel imot. På tre år har vi bygget nesten 300 OMEGA 34, en rekord som det er vanskelig å slå for en båt på denne størrelsen og et tall som taler sitt tydelige språk. OMEGA 34 har den spesielle, trygge storbåtfølelsen. Hun beveger seg rolig og behagelig og er tilstrekkelig stiv til å bære fulle seil helt til opptil 10 m/sek. Det store roret gir perfekt følsomhet og hurtige vendinger. Alt dette er egenskaper som gjør at selve seilingen virkelig kan nytes. Lengden på 34 for viser seg også på en mer konkret måte: plassen ombord blir generøs. Cockpiten er stor og dyp med bekvemme kanter. I salongen sitter man lett seks personer rundt det store bordet. Det er plass til eget navigasjonsbord. Men helt uavhengig av om man har seks, fire eller bare to hender ombord så klarer man uten problemer å seile OMEGA 34. Alle funksjoner håndteres fra cockpiten, og den bekvemme, selvslående fokken gjør at rormannen rolig kan konsentrere seg om styringen. OMEGA 34 seiler praktisk talt seg selv.


 


 
 

Medlemmer kan hente Polar diagram for Omega 34 fra medlemsidene.