Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie

Voorwoord
Wie gij ook zijt, van waar ge ook komt, wees welkom ter Potterie. Geluk er mede dat gij dit ongekende gesticht, een schrijn vol kostbaarheden, op het uiteinde van het wereldvermaarde schoone Brugge "ontdekt" hebt.

(verwelkomingstekst in een brochure voor de Tweede Wereldoorlog van de bezoeker  in het Museum Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie)


Het gebeurt niet dikwijls dat een website zich rechtstreeks tot u richt. De communicatie op een website is meestal koel, zakelijk, wars van elk gevoel of sentiment. Maar een site als deze van Onze Lieve Vrouw ter Potterie is een niet "zomaar" website maar wenst de mooie en rijke geschiedenis van de site van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie te beschrijven en aan u kenbaar te maken. We willen op termijn alle informatie over de Potterie verder verspreiden.

Wij hebben hiervoor de website ingedeeld in een aantal rubrieken.

Eerst bespreken we de geschiedenis van de Potterie. Nadien bekijken we van naderbij de verschillende architectuur aspecten. Maar lang willen we u niet laten wachten om kennis te maken met het museum en de barokke kerk

Ook het religieuze aspect van de Potterie zullen we van naderbij in ogenschouw nemen. Een agenda (hier onder) vermeldt de belangrijkste kerkelijke gebeurtenissen. 

Maar ook de buren vergeten we niet zoals het Grootseminarie en de vele andere gebouwen en bezienswaardigheden op de Sint-Anna parochie.

Wij zijn er ons van bewust dat het schrijven van de website nog veel tijd zal vergen. We hebben op de meeste plaatsen al enkele zinnen vermeld. Ze worden bijna steeds gevolgd door [wordt vervolgd] wat betekent dat er nog heel wat informatie zal volgen. 

Wij wensen u veel leesgenot.
Hebt u vragen, contacteer ons via  dit e-mailadres  meulebrouck.l@gmail.com . We nemen dan ook zo snel mogelijk met u contact.


De Vrienden van Onze Lieve Vrouw ter Potterie
Op zondag en Hoogdagen is er een Eucharistieviering om 9u30. 
U kunt steeds speciale vieringen aanvragen.