Kaj je to?

Na tem mestu najdete številne informacije, ki vam bodo v pomoč pri navigaciji in načrtovanju gorskokolesarskega potepanja.

Gorskokolesarska pot okoli Pece je slabih 50 km dolga krožna pot okoli 2125 m visoke gore na državni meji med Slovenijo in Avstrijo. Pot poteka po manj ombremenjenih cestah (delno z asfaltno in delno makadamsko podlago) ter gozdnih cestah in poteh. Za začetek poti priporočamo eno izmed petih izhodišč: Črna na Koroškem, TIC Topla, Globasnica/Globasnitz, Breško jezero/Pirkdorfer See ali Mežica. Čeprav je kolesarjenje okoli Pece možno v obeh smereh, smo izbrali pot v smeri urinega kazalca. Poleg tega se pri TIC Topla odločimo, ali bomo del poti nadaljevali čez slikoviti krajinski park Topla (ta pot je nekoliko zahtevnejša) ali po dolini Koprivne. Obe variantni poti se zopet združita pred nekdanjim mejnim prehodom Luže.

Na tej spletni strani najdete višinska profila za obe varianti (čez Toplo ali Koprivno), gpx datoteke za uporabo v GPS sprejemnikih za vsa izhodišča poti in možne variante poti ter prikaz trase in ostalih za kolesarje pomembnih informacij v spletnem vmesniku Google Zemlja. KMZ datoteko si lahko shranimo tudi na računalnik za ogled v programi Google Zemlja, kar nam omogoči tudi 3D prelet celotne trase poti. Vsa podrobnejša navodila najdete na posamezenih podstraneh.

Želimo vam obilo užitkov pri gorskokolesarskem potepanju.

RRA Koroška d.o.o.Za ogled priporočamo Mozilla Firefox 3.6