Kedves Aktivisták!

A Magyar Kerékpárosklub egy elnyert pályázat eredményeképpen arra kapott lehetőséget, hogy Magyarország három régiójában a kerékpáros túrázást népszerűsítse, és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztéséért lobbizhasson a regionális döntéshozóknál, önkormányzatoknál, vállalkozóknál.
A projekt célja, hogy a helyi kerékpáros civil szférát megerősítve, az állampolgárok aktív bevonására támaszkodva, katalizálja a zöld turizmust. A projekt során a túrakerékpározás érdekeikért kiállni tudó „aktorokat” képzünk, akik helyi szintű akciókat szerveznek. Bevonják a munkába a kerékpáros civil közösségeket, helyi önkormányzatokat, erdő- és útkezelőket, for-profit szolgáltatókat, valamint a túrakerékpározás iránt nyitott nagyközönséget kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül. 

A három kiválasztott régió: 
1. Dél-Pest 
2. Veszprém-Székesfehérvár
3. Kecskemét

A projekt egyik megvalósítandó feladata, hogy a 3 régióban új kerékpáros útvonalakat térképezzünk fel, ezeket térképen jelenítsük meg és amennyiben a lobbitevékenységünk sikeres lesz és engedélyt kapunk rá, akkor ezeket az útvonalakat útjelzésekkel is ellássuk, továbbá tartsunk közös (nyilvános) túrákat, szervezzünk fórumokat az érdekelteknek (pl szálláshelyek) és végül népszerűsítsük ezeket az útvonalakat minden eszközzel.

Ehhez kérjük a Ti segítségeteket is.

Ide az oldalra lehet kommenteket írni, ezek eljutnak hozzánk, aki pedig a fb-ot kedveli, megtalál bennünket a https://www.facebook.com/groups/mkdelpest/ linken.