Öljynvaihto

Öljynvaihto on nyt helppoa! 

Yksi hinta kaikki merkit! ALK. 79€ 

Varaa aika: 0458075760, 0953088400

Olemme auki arkisin 08.00-17.00 LA 09.00-14.00

Joululoma 20.12.2020 - 5.1.2021


Tarkastamme autosi moottoriöljyn ilmaiseksi!

Tuo autosi meille, tarkastamme autosi moottoriöljyn ja kerromme, tarvitseekö öljyä vaihtaa. Tarkastus on ilmainen.


Mitkä tekijät vaikuttavat öljyn kulutukseen?
Öljynkulutukseen vaikuttavat eniten moottorin mekaaninen kunto. Tämän lisäksi käytetyn öljyn viskositeetti ja öljyn haihtumisominaisuudet ja ajotapa. Ohut öljy kuluu yleensä helpommin kuin paksu öljy. Ohut öljy pääsee helpommin välyksistä palotilaan ja myös mahdollisten vuotavien tiivisteiden kautta moottorin ulkopuolelle.
Ajotapa vaikuttaa eniten normaalin, kunnossa olevan moottorin öljynkulutukseen hyvälaatuista öljyä käytettäessä. Öljynkulutusta lisää homattavasti pitkä täydellä kaasulla ajaminen, johon sisältyy toistuvia moottorijarrutuksia. Tällöin öljy kuumenee ja ohentuu, jolloin moottorijarrutuksen alipaine imee sitä välysten kautta runsaasti palotilaan.


Onko jollakin öljyllä taipumusta suurempaan öljyn kulutukseen kuin muilla?
Ohuen öljyn kulutus on suurempi kuin paksun. Tämä on sääntö, mutta joskus tapahtuu poikkeuksia, mm. siirryttäessä öljylaadusta toiseen saattaa suurempaa kulutusta esiintyä ensimmäisen vaihtovälin aikana. Myös uusi, sisäänajamaton moottori kuluttaa usein öljyä normaalia enemmän. Kaiken kaikkiaan moottorin täytyykin kuluttaakin hieman öljyä, mutta riittävän voitelun se saa jo hyvin pienestä määrästä korkealuokkaista moottoriöljyä.


Kuinka usein moottoriöljy pitää vaihtaa?
Öljy on vaihdettava viimeistään autonvalmistajan ilmoittaman ajokilometrimäärän jälkeen, tieto löytyy auton huoltokirjasta. Lyhyet jaomatkat, talviajo, pölyiset olosuhteet yms. edellyttävät lyhyempää vaihtoväliä. Usein suoritettu öljynvaihto on halvin tapa pitää moottori kunnossa, samalla tarkistamme silmämääräisesti auton kunnon, näin saat ajankohtaista tietoa autosi kunnosta.


Minkä vuoksi öljynvaihto on tärkeää?
Ajossa öljyn ominaisuudet mm. viskositeetti heikkenevät vähitellen ja epäpuhtauksien määrä nousee. Riittävään usein suoritettu öljyn- ja öljynsuotimenvaihto poistaa moottorista epäpuhtaudet ja tuo tilalle voitelevaa öljyä. Moottoriöljyn lisäaineiden tehtävänä on mm. moottorin puhtaanapito ja korroosionesto, minkä vuoksi kuluminen vähenee ja moottorin käyttöikä pitenee. Suorituskykyinen öljy säilyttää moottorin sekä katalysaattorin hyvässä toimintakunnossa. Käyttämällä hyvää öljyä saavutetaan puhtaammat pakokaasupäästöt ja alhaisempi polttoaineen kulutus.