Hvem er OB‎ > ‎

Konkurrencer

 

Odense Blæserne deltog første gang i en konkurrence i 1959, hvor orkestret blev nr. 2 ved DAO’s Ungdomsorkesterstævne i Århus. I 60’erne vandt vi hele 5 gange den legendariske ”Orkesterdyst fra kyst til kyst” arrangeret af Danmarks Radio. Siden er det blevet til deltagelse i mange konkurrencer i ind- og udland, herunder DM for Brass Bands og Silkeblæs.

Den største udfordring var EM for Brass Bands i Birmingham i 2000. Vi kom med på afbud, men prøvede at spille blandt Europas bedste brass bands og sluttede på en flot 10. plads. Odense Blæserne havde lavet et stort forarbejde, og resultatet var et meget velklingende orkester. For de fleste af medlemmerne blev det den største musikalske oplevelse med orkestret.

Konkurrencer er en god lejlighed til at gå i dybden med et eller to større værker. Orkesterets standard hæves, og vi får mulighed for at måle os med andre orkestre inden for genren. Konkurrencer giver også inspiration til at få ny musik på repertoiret.
Vi er dog gladest for konkurrencer, hvor de spillede værker også kan bruges til almindelige koncerter, så vi bedre kan genbruge konkurrencenumrene. Derfor holder vi meget af koncert- og underholdningskonkurrencer som Silkeblæs, hvor vi har medvirket til at udvikle et nyt koncept for en underholdende og publikumsvenlig koncertform. Dette blev også belønnet, da vi i 2005 vandt ”Performanceprisen” for den bedste kombination af musikkvalitet, koncertprogram, fremførelse og optræden.

De sidste ti år har Odense Blæserne medvirket i en del konkurrencer:

  År

Arrangement

1994

Nr. 3 ved Silkeblæs i Silkeborg

1994   

Vinder af Nordisk Mesterskab for Brass Bands, Östersund, Sverige

1996

Vinder af 2. division ved DM for Brass Bands

1996

Vinder af Silkeblæs

1998

Nr. 3. i 1.division ved DM for Brass Bands, Århus

1998

Nr. 4 ved Silkeblæs

2000

Nr. 10 ved EM for Brass Bands, Birmingham

2001

Nr. 4. i 1. division ved DM for Brass Bands, Herning

2002

Nr. 6 ved Silkeblæs

2003

Nr. 2 i 1. division brass band ved Nyborg Musikfonds Internationale Musikkonkurrence

2005

Nr. 4 ved Silkeblæs, vinder af Performanceprisen

2005

Nr. 2 i 1. division brass band ved Nyborg Musikfonds Internationale Musikkonkurrence