Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production)

 • .
  Κρατήστε τη θέση σας για να προλάβετε τα νέα τμήματα.
  Οι νέες μειωμένες τιμές* ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 
  17/6/19
  ια άνεργους ή ενδιαφερόμενους με χαμηλό ετήσιο εισόδημα ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω, τα δίδακτρα είναι μόλις στα 120 €/μήνα
  Αναρτήθηκε στις 10 Ιουν 2019, 11:27 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

https://sites.google.com/site/odeiooperaedu/sigxroni-kai-asigxroni-tilekpaidefsiΤο μάθημα αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως

A. Με σύγχρονη Τηλεκπαίδευση:
 Παρακολουθήστε τα μαθήματα εξ αποστάσεως ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time)!
Β. Με ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Δείτε σε βίντεο τα μαθήματα που χάσατε ή τα προηγούμενα μαθήματά σας όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε!

Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production)

Συνοπτικές πληροφορίες
 • Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα νέα τμήματα
 • Επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών
 • Ειδικές τιμές για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών ή για ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω (δείτε αναλυτικά παρακάτω)
 • Δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού αξιολόγησης γνώσεων με αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων, για χρήση στην αγορά εργασίας (το πιστοποιητικό εκδίδεται σε πάπυρο).
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση με σύγχρονη ή ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning)
 • Διαμόρφωση των ημερών και ωρών των μαθημάτων κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους ενδιαφερόμενους, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες.    Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production)

Διαδικαστικά παρακολούθησης
 • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
 • Τρόπος παρακολούθησης των μαθημάτων: Δια ζώσης ή εξ' αποστάσεως με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning). 
  • Η παρακολούθηση με σύγχρονη τηλεκπαίδευση γίνεται ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο (real time). Οι σπουδαστές δηλαδή, συνδέονται με τους υπολογιστές τους (μέσω Ίντερνετ) στην εικονική αίθουσα του Ωδείου Όπερα και συμμετέχουν ενεργά στα μαθήματα με εικόνα και ήχο, ενώ μπορούν να αλληλεπιδρούν τόσο με τους καθηγητές, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του τμήματος. 
  • Με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση οι σπουδαστές έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα σε διαφορετική μέρα/ώρα από αυτή που έγιναν, ώστε να μη χάνουν τα μαθήματα σε περίπτωση που ένα ή και περισσότερα μαθήματα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την μέρα/ώρα που έγιναν.
  • Όλοι οι σπουδαστές (είτε παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα είτε εξ αποστάσεως), έχουν συνεχή πρόσβαση στα βίντεο των μαθημάτων που έχουν ήδη παρακολουθήσει (ή χάσει) έως και την ολοκλήρωση της φοίτησής τους.
 • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα  ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι ομαδικά σε group των 10 έως 12 ατόμων, αλλά υπάρχει η δυνατότητα και ατομικού μαθήματος όπου τα μαθήματα είναι 1½ ώρα την εβδομάδα (αντί 3 ώρες που είναι στα ομαδικά μαθήματα).
 • Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα: Τα μαθήματα ήχου, εικόνας και μοντάζ απευθύνονται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν από 14 ετών περίπου και άνω (τα τμήματα χωρίζονται ανάλογα με τις ηλικίες των σπουδαστών).
 • Ώρες και ημέρες μαθημάτων: Διαμορφώνονται κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους εγγεγραμμένους σπουδαστές.
 • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια στα μαθήματα ήχου, εικόνας και μοντάζ διαμορφώνεται ανάλογα με το αν τα παρακολουθήσετε σε τμήμα (ομαδικό μάθημα) ή σε μορφή ιδιαίτερου (ατομικού) μαθήματος:
  • Ομαδικό (σε group των 10 έως 12 ατόμων): Τα μαθήματα ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι 3 ώρες την εβδομάδα και η συνολική φοίτηση 1 έτος. 
  • ΑτομικόΤα μαθήματα ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι 1 ώρα την εβδομάδα και η συνολική φοίτηση 1 έτος.
 • Έναρξη μαθημάτων: 
 • Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για το επαγγελματικό τμήμα Ήχου, εικόνας και μοντάζ έως την ημερομηνία που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε το τμήμα σε ομαδικό, τα μαθήματα ξεκινούν με την ολοκλήρωση του χρονικού ορίου συμμετοχής (που αναγράφεται στο πάνω μέρος της παρούσας σελίδας), όπου κατόπιν κοινής συνεννοήσεως ορίζονται οι μέρες και ώρες διεξαγωγής, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι συμμετέχοντες. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει το ατομικό, οι μέρες και ώρες ρυθμίζονται απευθείας με εσάς και ξεκινάτε άμεσα. 
  • Είναι σημαντικό να κλείσετε τη θέση σας στο τμήμα το συντομότερο, προκειμένου να εξασφαλίσετε την μειωμένη τιμή και την κράτηση της θέσης σας για το επόμενο τμήμα. Όσο καθυστερείτε δηλαδή την εγγραφή σας, δεν θα προλάβετε να μπείτε στο επόμενο τμήμα επειδή καλύπτονται οι θέσεις από άλλους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση που έχουν καλυφθεί οι θέσεις, μπαίνετε σε λίστα αναμονής η οποία όμως δεν ξεπερνά τους 2 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής σας. Σε περίπτωση που μετά τους 2 μήνες δεν έχει συγκροτηθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενδιαφερομένων (10-12 άτομα), σας δίνουμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων ή ακόμα και σε ατομικό μάθημα χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση!
 • Τα μαθήματα ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι επαγγελματικό τμήμα του Ωδείου Όπερα που οδηγούν σε πιστοποιητικό για χρήση στην αγορά εργασίας ή για την ενδυνάμωση του βιογραφικού του σπουδαστή που το έχει αποκτήσει. Μπορούν βέβαια να το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν επαγγελματικές επιδιώξεις.
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: Τα δίδακτρα διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος της παρακολούθησης (ομαδικό ή ατομικό):
 • 1. Παρακολούθηση του μαθήματος σε τμήμα (ομαδικό μάθημα):
  • Για όλους: 280-130= 150  

   €/μήνα

  • Για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών: 280-140= 140  

   €/μήνα

  • Για άνεργους ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ομαδικές εγγραφές 2 ατόμων και άνω: 280-150= 130  

   €/μήνα

  2. Παρακολούθηση του μαθήματος ως ιδιαίτερο (ατομικό μάθημα):
  • Για όλους: 560-260= 300 €/μήνα
  • Για εκπαιδευτικούς, μουσικούς, ηθοποιούς, γονείς, φοιτητές, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του προγράμματος σπουδών: 560-280= 280 €/μήνα
 • Τρόποι εξόφλησης του προγράμματος:
  • Με μετρητά σε 12 μηνιαίες δόσεις
  • Με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις 
  • Με χρεωστική κάρτα
  • Με κατάθεση στην τράπεζα

Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production)

Παρουσίαση του μαθήματος

        Τα μαθήματα Ήχου, εικόνας και μοντάζ αναφέρονται στην διαδικασία διόρθωσης της παραγωγής μιας ταινίας, ενός ραδιοφωνικού σποτ, ενός υποτιτλισμού (στον ήχο και την εικόνα) ή στη βελτίωση του τελικού σταδίου όπου πραγματοποιείται η εξαγωγή των δεδομένων (ήχου και εικόνας) που έχουν χρησιμοποιηθεί (export). 

        Η επεξεργασία στον ήχο και την εικόνα χρησιμοποιείται επίσης στον τομέα της διαφήμισης, της προώθησης αλλά και των video games, περιλαμβάνει τη μίξη των αρχικών αρχείων ήχου και των ήχων που έχουν ηχογραφηθεί μετά την διαδικασία της παραγωγής (overdubbing), τον υποτιτλισμό και τη σωστή διαδικασία του, τη δημιουργία και εισαγωγή των ειδικών εφέ μέσω κατάλληλων προγραμμάτων προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγή, τη χρήση special effects και την επεξεργασία ήχου (audio editing). 

        Τα μαθήματα του τμήματος Ήχου, εικόνας και μοντάζ περιλαμβάνουν την απαραίτητη ορολογία και κατανόησή της όσον αφορά τον ήχο και την εικόνα με αναλυτική επεξήγηση των όρων, των ιστορικών στοιχείων του post production και τα σημαντικά στάδια εξέλιξής του, τον σχεδιασμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό ενός post production studio, τη θέση του σχεδιασμού ήχων (sound design), την ηχογράφηση ειδικών εφέ (foley-field recording), τη δημιουργία ειδικών εφέ (special effects), τη δημιουργία και εισαγωγή υποτίτλων, την επαν-ηχογράφηση των διαλογών μιας ταινίας, την σωστή μίξη των ήχων αλλά και τον τρόπο συγχρονισμού της εικόνας με τον ήχο. 

        Με την ολοκλήρωση των σπουδών στο επαγγελματικό τμήμα Ήχου, εικόνας και μοντάζ, οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να επεξεργαστούν και να βελτιώσουν την εικόνα και τον ήχο σε έτοιμο υλικό, αλλά και να δημιουργήσουν τα δικά τους video με την κατάλληλη επένδυση ήχων. Δουλεύοντας με τα πιο δημοφιλή προγράμματα (Premiere, After Effects, Logic & Pro Tools) με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι σπουδαστές είναι έτοιμοι να ενταχθούν στη βιομηχανία του ήχου και της εικόνας.

Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production) 

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να έχω γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή για να παρακολουθήσω το τμήμα;
Επειδή η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι απαραίτητη για την λειτουργία και παρακολούθηση του τμήματος, η γνώση πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έστω και μικρή, είναι πολύτιμη βοήθεια για την πρόοδο του σπουδαστή στα μαθήματα Ήχου, εικόνας και μοντάζ. Όμως η δομή των μαθημάτων είναι ειδικά διαμορφωμένη ώστε να μπορέσει να το παρακολουθήσει ενεργά, ακόμα και ο σπουδαστής αυτός που δεν γνωρίζει καθόλου από ηλεκτρονικό υπολογιστή, αφού στην διδακτέα ύλη συμπεριλαμβάνεται η εκμάθηση ειδικών προγραμμάτων για ηλεκτρονικό υπολογιστή (Premiere, After Effects, Logic & Pro Tools).

Ποια είναι η διάρκεια της φοίτησης;
Η φοίτηση στο μάθημα Ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι 1 έτος (12 μήνες) και τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα από τρεις ώρες.

Πού γίνονται τα μαθήματα; 
Τα μαθήματα γίνονται αποκλειστικά στο ειδικά διαμορφωμένο Post Production studio του ωδείου για την πρακτική γνώση του αντικειμένου και την εξάσκηση των σπουδαστών.

Ποια είναι τα μαθήματα που διδάσκονται;
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διδακτέα ύλη από την υποσελίδα μας με τίτλο: Πρόγραμμα σπουδών Ήχου, εικόνας και μοντάζ.

Θα χρειαστεί να διαθέτω στο σπίτι μου ειδικό εξοπλισμό για να παρακολουθήσω το τμήμα;
Οι σπουδαστές που παρακολουθούν τα μαθήματα Ήχου, εικόνας και μοντάζ δεν χρειάζεται να διαθέτουν κανέναν απολύτως ειδικό εξοπλισμό αφού το Ωδείο Όπερα, διαθέτει όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την παρακολούθηση του τμήματος αλλά και για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου, πού μπορώ να εργαστώ; 
Το τμήμα Ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι απόφοιτοι να είναι επαγγελματικά έτοιμοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Οι χώροι και οι τομείς που μπορούν να εργαστούν είναι σε κινηματογραφικά studio, τηλεοπτικούς σταθμούς, studio παραγωγής διαφημιστικών spot και διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες δημιουργίας video games, και βέβαια ως δημιουργοί δικών τους παραγωγών εικόνας και ήχου. Φυσικά το τμήμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο, αλλά και σε σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν βαθιά γνώση στο αντικείμενο, χωρίς επαγγελματικές επιδιώξεις.  

Αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου, πού μπορώ να εργαστώ; 
Το τμήμα Ήχου, εικόνας και μοντάζ είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι απόφοιτοι να είναι επαγγελματικά έτοιμοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Οι χώροι και οι τομείς που μπορούν να εργαστούν είναι σε κινηματογραφικά studio, τηλεοπτικούς σταθμούς, studio παραγωγής διαφημιστικών spot και διαφημιστικές εταιρίες, εταιρίες δημιουργίας video games, και βέβαια ως δημιουργοί δικών τους παραγωγών εικόνας και ήχου. Φυσικά το τμήμα δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο, αλλά και σε σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν βαθιά γνώση στο αντικείμενο, χωρίς επαγγελματικές επιδιώξεις.  


Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο πρόγραμμα σπουδών νέων τεχνολογιών: Ήχος, εικόνα και μοντάζ (Post Production) συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: