Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (e-learning)        Όλα μας τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα. Όμως αν μένετε μακριά από τις εγκαταστάσεις μας ή δεν έχετε χρόνο για να μετακινείστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα online (στο Internet με e-learning) από τον τόπο κατοικίας σας, αρκεί τα συγκεκριμένα μαθήματα να γίνονται και online (στο Internet με e-learning). Στα μαθήματα που προβλέπεται η παρακολούθησή τους και online (στο Internet με e-learning), αναγράφεται η φράση "εξ αποστάσεως" στη στήλη "Τρόπος παρακολούθησης" στους αναλυτικούς πίνακες που θα βρείτε στο μενού Τομείς σπουδών, ώστε να τα αναζητήσετε εύκολα.

Ειδικά για τα επαγγελματικά μονοετή τμήματα:
• Αν μένετε μακριά από τις εγκαταστάσεις μας
 Αν δεν έχετε χρόνο για να μετακινείστε
• Αν δεν έχετε χρόνο αυτή την περίοδο για να παρακολουθήσετε το επαγγελματικό μονοετές τμήμα που σας ενδιαφέρει
 Αν έχετε ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να χάνετε πολλά μαθήματα
Κάντε τώρα την κράτηση της θέσης σας στο επαγγελματικό μονοετές τμήμα της επιλογής σας προκειμένου να κατοχυρώσετε τις μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και παρακολουθήστε το με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση!

Α. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση
Με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, παρακολουθείτε τα μαθήματά σας με τον υπολογιστή σας από τον δικό σας χώρο ζωντανά, ενεργά, διαδραστικά και σε πραγματικό χρόνο (real time).
Με την σύγχρονη τηλεκπαίδευση: 
  • Για τα ομαδικά μαθήματα: Βλέπετε και σας βλέπουν, ακούτε και σας ακούν οι καθηγητές σας αλλά και οι υπόλοιποι σπουδαστές της τάξης σας, ώστε να συμμετέχετε ενεργά, σε πραγματικό χρόνο και να αλληλεπιδράτε μαζί τους.
  • Για τα ατομικά μαθήματα (πχ πιάνο, βιολί κλπ): Βλέπετε και σας βλέπουν, ακούτε και σας ακούν οι καθηγητές σας ώστε να συμμετέχετε ενεργά, σε πραγματικό χρόνο και να αλληλεπιδράτε μαζί τους.
Β. Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
Με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα σε διαφορετική μέρα ή ώρα από αυτή που έγιναν.
Σας έτυχε κάτι έκτακτο και χάσατε ένα ή και περισσότερα μαθήματα; Συνδεθείτε με τον υπολογιστή σας στην αίθουσα που έγινε το μάθημα ή τα μαθήματα που χάσατε από το δικό σας τμήμα και παρακολουθήστε τα σε βίντεο όποτε και όσες φορές θέλετε! Επίσης, ξαναδείτε τα προηγούμενα μαθήματά σας 
όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Τα βίντεο όλων των μαθημάτων παραμένουν προσβάσιμα για εσάς έως την περάτωση του προγράμματος σπουδών σας!
Το κόστος των μαθημάτων είναι διαφορετικό αν τα παρακολουθήσω με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση;
Το κόστος παραμένει το ίδιο, είτε παρακολουθήσετε τα μαθήματα στις εγκαταστάσεις μας, είτε εξ αποστάσεως 
με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Ας υποθέσουμε ότι παρακολουθώ το επαγγελματικό μονοετές τμήμα της Μουσικοθεραπείας. Μπορώ να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα με σύγχρονη και κάποια άλλα μαθήματα με ασύγχρονη τηλεκπαίδευση;
Ασφαλώς!

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ για την παρακολούθηση των μαθημάτων με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση;
  • Για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα χρειαστείτε έναν σταθερό υπολογιστή (ή laptop) με σύνδεση ADSL Ίντερνετ, μία web camera, μικρόφωνο και ηχεία (ή headset). Με αυτόν τον εξοπλισμό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε «ζωντανά» τα μαθήματα, να βλέπετε και να σας βλέπουν σε πραγματικό χρόνο οι καθηγητές σας, να συνομιλείτε μαζί τους και γενικότερα να κάνετε τα μαθήματα σαν να βρίσκεστε στην  αίθουσα διδασκαλίας.
  • Για την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση θα χρειαστείτε μόνο τον υπολογιστή σας με σύνδεση Ίντερνετ και με συνδεδεμένα τα ηχεία ή τα headset σας.
Μπορώ να παρακολουθήσω μαθήματα μουσικής εξ αποστάσεως εάν δεν διαθέτω το μουσικό όργανο της επιλογής μου; 
Θα πρέπει να διαθέτετε απαραίτητα το μουσικό όργανο που θέλετε να μάθετε.

Στην περίπτωση που το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω εξ αποστάσεως είναι ομαδικό, γίνεται την ίδια ώρα που το παρακολουθούν "ζωντανά" οι υπόλοιποι σπουδαστές, ή σε διαφορετική ώρα;
Η συμμετοχή των σπουδαστών κατά την εξ αποστάσεως παρακολούθηση σε όλα μας τα ομαδικά μαθήματα είναι ζωντανή, ενεργή, διαδραστική και σε πραγματικό χρόνο, αφού συνδέονται στο τμήμα την ίδια ώρα που εξελίσσονται τα μαθήματα και τα παρακολουθούν δια ζώσης στις εγκαταστάσεις μας οι σπουδαστές. Αν όμως χάσετε ένα ή και περισσότερα μαθήματα, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε σε βίντεο όσες φορές και ό,τι ώρα θέλετε με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Οι σπουδαστές που παρακολουθούν τα μαθήματα δια ζώσης, έχουν πρόσβαση στα βίντεο των μαθημάτων;
Όλοι οι σπουδαστές (είτε παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα είτε εξ αποστάσεως), έχουν συνεχή πρόσβαση στα βίντεο των μαθημάτων του δικού τους τμήματος που έχουν ήδη παρακολουθήσει (ή χάσει) έως και την ολοκλήρωση της φοίτησής τους.

Με την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση δικαιούμαι να πάρω πιστοποιητικό;
Ασφαλώς!

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε άμεσα (ή όποτε εσείς επιθυμείτε) για να συζητήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.