Μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή) για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

 • .
  Κρατήστε τη θέση σας για να προλάβετε τα νέα τμήματα.
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως
  25/2/19

  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »Μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή) για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

Διαδικαστικά παρακολούθησης
  • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
  • Ηλικία έναρξης των μαθημάτων: Από 3 έως 5½ ετών.
  • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα στο μουσικό νηπιαγωγείο είναι ομαδικά.
  • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια των μαθημάτων στο μουσικό νηπιαγωγείο  είναι 1 ώρα την εβδομάδα.
  • Εγγραφή: 200-80 = 120 €
  • Μηνιαία δίδακτρα: Δωρεάν 
  • Δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο μουσικό νηπιαγωγείο

  Μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή) για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

  Παρουσίαση του μαθήματος


          “Δίδαξε μουσική και τραγούδι στο σχολείο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι βασανιστήριο για το μαθητή, μεταλαμπάδευσέ του τη δίψα για την αγνή τέχνη, μια δίψα που θα τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Η μουσική δεν πρέπει να προσεγγίζεται από τη διανοητική, τη λογική της πλευρά, ούτε πρέπει να μεταφέρεται στο παιδί ως ένα σύστημα αλγεβρικών συμβόλων, ή ως μυστική γραφή μιας γλώσσας με την οποία δεν έχει καμία επαφή. Πρέπει να ανοίγεται δρόμος στη διαίσθηση...Συχνά, μια απλή εμπειρία ανοίγει την παιδική ψυχή στη μουσική για μια ολόκληρη ζωή. Αυτή η εμπειρία δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη...”(Z. Kodaly) 

          Το μουσικό νηπιαγωγείο προσκαλεί όλα τα παιδιά ηλικίας 3 – 5½ ετών να ανακαλύψουν την πολυδιάστατη, χρωματιστή και παιχνιδιάρικη πλευρά της μουσικής. Με γνώμονα αναγνωρισμένα και δοκιμασμένα συστήματα μουσικής προπαιδείας (Orff, Kodaly, Suzukiκ.α.), πάντα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις της μικρής ομάδας, τα παιδιά κάνουν τη μουσική βίωμα και πράξη...

  Μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή) για παιδιά από 3 έως 5½ ετών

  Συχνές ερωτήσεις

  Τι είναι το μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή);
  Το μουσικό νηπιαγωγείο ή αλλιώς η μουσική προπαιδεία - μουσικοκινητική αγωγή (σύστημα Orff) είναι η πρώτη επαφή του παιδιού με τη μουσική, τις νότες και τα μουσικά όργανα μέσα από προσαρμοσμένες μελέτες και εφαρμογές, στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της παιδικής ηλικίας. Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι και την ακρόαση, το παιδί ξεδιπλώνει τη δημιουργική του πλευρά, μαθαίνει να χαίρεται μέσα από τη μουσική και χαίρεται να μαθαίνει μουσική!

  Τι διδάσκεται στην μουσική προπαιδεία;
  Ο όρος «διδάσκω» σχετίζεται άμεσα με τη διαδικασία μετάδοσης πληροφοριών. Στην μουσική προπαιδεία, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική μέσω άλλων μεθόδων, εκμάθηση και κυρίως με το παιχνίδι και την ομαδική δημιουργία. Η μουσικοκινητική αγωγή βασίζεται κυρίως στο σύστημα Orff και τα τμήματα μουσικής προπαιδείας μεταδίδουν στο παιδί την ομορφιά της μουσικής μέσα από παιχνίδια, που συνδυάζουν το ρυθμό και την κίνηση, το τραγούδι, και το χορό. Τα παιδιά κινούνται, χορεύουν, εκφράζονται, ζωγραφίζουν, παίζουν μουσικά όργανα φτιάχνοντας μικρές ορχηστρούλες και ζουν τη μουσική στην κοινωνική και ομαδική της διάσταση. Έτσι, την εντάσσουν στην καθημερινότητά τους ευχάριστα και χαρούμενα και προσαρμόζονται εύκολα σε ένα πρωτόγνωρο για αυτά αντικείμενο. “Πες το μου και το Ανέκαθεν, τα παιδιά δεν αρέσκονταν στη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν. Αν πραγματικά σέβεσαι τα ενδιαφέροντά τους, τα αφήνεις να μαθαίνουν ενώ παίζουν, θα ανακαλύψουν ότι αυτά που έχουν κατακτήσει είναι “παιχνιδάκι”!” (Carl Orff)ξεχνάω, δείξτο μου και το θυμάμαι, βάλε με “στο παιχνίδι” και θα το καταλάβω... Σκοπός της μουσικής προπαιδείας δεν είναι η μετάδοση πληροφοριών, με τη στείρα έννοια της απομνημόνευσης, αλλά η ενίσχυση των μουσικών δεξιοτήτων μέσω μιας ευχάριστης και ενδιαφέρουσας για τα παιδιά διαδικασίας. Μέσα από την κίνηση, το τραγούδι και το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να ακούν, να αναγνωρίζουν, να συντονίζουν, να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να αντιλαμβάνονται και να βιώνουν τη μουσική.

  Το παιδί μου θα μάθει και κάποιο όργανο στο μουσικό νηπιαγωγείο; 
  Στις μικρές αυτές ηλικίες η εκμάθηση ενός οργάνου με το συνήθη τρόπο δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο σε μεγαλύτερες ηλικίες που υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα συγκέντρωσης και αφομοίωσης. Η κίνηση και το παιχνίδι είναι ο κόσμος των παιδιών. Ωστόσο, με τη μουσικοκινητική αγωγή, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά όργανα, κυρίως κρουστά, αλλά και κάποια πνευστά εύκολα στο χειρισμό, που με απλές οδηγίες παράγουν ευχάριστους ήχους. Έτσι, παιχνίδι και δημιουργία συνδυάζονται. Εξάλλου, η πρώτη αυτή επαφή είναι και μία ένδειξη πολλές φορές για τις ιδιαίτερες κλίσεις των παιδιών σε κάποιο μουσικό όργανο που μπορεί να αρχίσει αργότερα, στην υποδεικνυόμενη από τους ειδικούς καθηγητές ηλικία, στην οποία θα μπορεί να αντιληφθεί και να αφομοιώσει. Μέχρι τότε η κληρονομιά μιας πρώτης ανάλαφρης και διασκεδαστικής επαφής είναι σίγουρα πολύτιμη. Στο μουσικό νηπιαγωγείο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά μουσικά όργανα, παρατηρούν τον όγκο, το σχήμα, τη λειτουργία, τις ηχοχρωματικές διαφορές, τη συμβολή τους σε ένα μουσικό σύνολο. Μαθαίνουν βασικά στοιχεία ενός μεγάλου αριθμού μουσικών οργάνων, από τα οποία, ενδεχομένως, αργότερα να επιλέξουν να ασχοληθούν ειδικότερα.

  Από ποια ηλικία ξεκινά η μουσική προπαιδεία; 
  Οι ηλικίες που μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τη μουσική προπαιδεία είναι από 3 – 5½ ετών.

  Πόσα έτη διαρκεί η φοίτηση στο μουσικό νηπιαγωγείο; 
  Το πρόγραμμα σπουδών στο μουσικό νηπιαγωγείο του Ωδείου Όπερα Αθηνών συμπεριλαμβάνει ύλη που διδάσκεται στα παιδιά σε 2 σχολικά έτη. 

  Θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει ταλέντο στη μουσική αν παρακολουθήσει τη μουσική προπαιδεία; 
  Με τα μαθήματα στη μουσική προπαιδεία και μέσα από τα μουσικά παιχνίδια στα οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, οι ιδιαίτερες κλίσεις κάθε παιδιού διαφαίνονται, αν όχι από τις πρώτες συναντήσεις, οπωσδήποτε στην πορεία. Το σύστημα Orff μας δίνει ασφαλείς ενδείξεις που βοηθούν τους γονείς να επιλέξουν το σωστό μουσικό όργανο για την περαιτέρω μουσική κατάρτιση του παιδιού τους. Όλα αυτά μαζί με τη συνεργασία των μουσικών παιδαγωγών και των ειδικών καθηγητών, βοηθούν το παιδί να αναπτύξει τη μουσική του έκφραση. Η μουσικοκινητική αγωγή δημιουργεί στα παιδιά έναν πολύτιμο εκφραστικό καταλύτη που αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλο εφόδιο για την εφηβική και ενήλικη ζωή τους. Εν κατακλείδι, η μουσική είναι μια μορφή έκφρασης, και ως τέτοια βιώνεται διαφορετικά από κάθε ηλικιακή ομάδα. Η κύρια ανάγκη των παιδιών είναι η ανακάλυψη μέσω του παιχνιδιού και της κοινωνικοποίησης και με αυτόν ακριβώς τον τρόπο τα τμήματα στη μουσική προπαιδεία τα φέρνουν πιο κοντά στον όμορφο κόσμο της μουσικής. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν αργότερα, μια ώρα διασκέδασης, συμμετοχής, ομαδικότητας και δημιουργίας την εβδομάδα, είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική προσφορά στα παιδιά μας. Οι αντιδράσεις και οι προτιμήσεις του παιδιού, όταν εκφράζονται σε ένα αμιγώς μουσικό περιβάλλον μπορούν εύκολα να υποδείξουν τον προσανατολισμό του. Με τη συνδρομή, λοιπόν, των ειδικών καθηγητών, οι γονείς παρακολουθούν την εξέλιξη του παιδιού και το ενθαρρύνουν ανάλογα. Παρ' όλ' αυτά, η μουσική προπαιδεία, και, αργότερα, η μουσική παιδεία, δε δημιουργεί μόνο ικανούς μουσικούς, αλλά και ικανούς ακροατές... ελευθερώνει την έκφραση, διοχετεύει το συναίσθημα... Το να διδάξω μουσική δεν είναι ο κύριος στόχος μου. Θέλω να δημιουργήσω ευτυχισμένους πολίτες, ευγενικούς ανθρώπους. Αν ένα παιδί ακούει καλή μουσική από τη μέρα που γεννιέται, και μαθαίνει να παίζει αυτή τη μουσική μόνο του, αναπτύσσει ευαισθησία, πειθαρχία και αντοχή. Αποκτά όμορφη καρδιά...” (Dr S. Suzuki) ...

  Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο Μουσικό νηπιαγωγείο (μουσικοκινητική αγωγή) για παιδιά από 3 έως 5½ ετών συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

  Εκδήλωση ενδιαφέροντος 
  για τα μαθήματα Μουσικού νηπιαγωγείου
  Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τα μαθήματα μουσικού νηπιαγωγείου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί σας ένας εκπρόσωπός μας για να συζητήσετε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία χρειάζεστε.