Σχολή Βυζαντινής Μουσικής • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 29/4/19
  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Συνοπτικές πληροφορίες
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας (τα μαθήματα είναι 1 ώρα την εβδομάδα).
 • Κρατικός τίτλος σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα).
 • Ειδικές τιμές για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους (δείτε αναλυτικά παρακάτω)
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning)Σχολή Βυζαντινής Μουσικής 

Διαδικαστικά παρακολούθησης
 • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
 • Δυνατότητα e-learning: Υπάρχει η δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων (e-learning).
 • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής είναι ατομικά (δηλαδή στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).
 • Ηλικία έναρξης των μαθημάτων:  Από 8 έως και άνω των 60 ετών.
 • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια στα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής για το Α΄ έτος σπουδών, είναι 40 λεπτά της ώρας την εβδομάδα.Τα 40 λεπτά μπορούν να διαιρεθούν σε δύο εικοσάλεπτα (δηλαδή αν επιθυμεί ο σπουδαστής, μπορεί να έρχεται στο Ωδείο δύο φορές την εβδομάδα από 20 λεπτά της ώρας).
 • Τίτλος σπουδών: Εκδίδεται κρατικός τίτλος σπουδών (πτυχίο ή δίπλωμα) με την προϋπόθεση ότι ο σπουδαστής έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση στα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής, στα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μαθήματα και έχει περάσει επιτυχώς τις απολυτήριες εξετάσεις.
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  • Για όλους: 120-40= 80 

   €/μήνα

  • Για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους: 120-50= 70 

   €/μήνα

  • Για άνεργους, ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ταυτόχρονες εγγραφές σε 2 μαθήματα (πχ πιάνο και τραγούδι), ή για ταυτόχρονες εγγραφές 2 ατόμων (πχ φίλοι, αδέλφια κλπ): 120-60= 60 

   €/μήνα

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το πρόγραμμα σπουδών με έως και 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Παρουσίαση του μαθήματος

         Η Βυζαντινή μουσική είναι η μουσική της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας. Όλοι οι ύμνοι της Εκκλησίας βασίζονται και στηρίζονται στην Βυζαντινή μουσική. 


        Οι ρίζες της Βυζαντινής μουσικής βρίσκονται στους Αρχαίους Έλληνες, αλλά άνθισε στο Βυζάντιο και κυρίως στην Κωνσταντινούπολη. Γύρω στα τέλη του 7ου αιώνα η Βυζαντινή μουσική άκμασε με τον Ρωμανό τον Μελωδό.


        Στην περίοδο των Βυζαντινών χρόνων υπήρξαν σπουδαίοι και αξιόλογοι υμνογράφοι της Βυζαντινής μουσικής όπως ο Κοσμάς ο Μελωδός, ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Θεόδωρος ο Στουδίτης, η Κασσιανή Μοναχή και πολλοί άλλοι.  


Σχολή Βυζαντινής Μουσικής 

Συχνές ερωτήσεις

Πόσα χρόνια φοίτησης είναι τα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής;
Για τα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής τα έτη φοίτησης είναι 5 για την απόκτηση πτυχίου Βυζαντινής μουσικής ή διπλώματος Βυζαντινής μουσικής. Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε, ότι τα έτη φοίτησης δεν είναι δεσμευτικά για τον σπουδαστή που έχει μεγάλη πρόοδο και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλότερη τάξη λαμβάνοντας μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις. Η ιδιαιτερότητα στο μάθημα της Βυζαντινής μουσικής για τους υποψήφιους των απολυτηρίων εξετάσεων, είναι ότι για να διεκδικήσουν τον τίτλο σπουδών (πτυχίο Βυζαντινής μουσικής ή δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής) πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου. Ο σπουδαστής που βρίσκεται στο Ε έτος (τελευταίο έτος) και με την προϋπόθεση ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα που προβλέπονται για τη Βυζαντινή μουσική, έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στις απολυτήριες εξετάσεις ως υποψήφιος για να αποκτήσει πτυχίο Βυζαντινής μουσικής ή δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής. Στην περίπτωση που αποκτήσει πτυχίο και επιθυμεί να αποκτήσει δίπλωμα, θα χρειαστεί προετοιμασία για το δίπλωμα τουλάχιστον για 2 σχολικά έτη μετά την απόκτηση πτυχίου.

Τι ύλη θα διδαχθώ στα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής;
Για την διδακτέα ύλη στη Βυζαντινή μουσική όλων των τάξεων (Α, Β, Γ, Δ, Ε έτος), ενημερωθείτε από την υποσελίδα μας με τίτλο: Διδακτέα ύλη στη Βυζαντινή μουσική. 

Έχω παρακολουθήσει κάποια χρόνια Βυζαντινή μουσική μικρότερος και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εντατικών μαθημάτων ώστε να πάρω το πτυχίο νωρίτερα.
Ασφαλώς και μπορείτε να παρακολουθήσετε εντατικά μαθήματα Βυζαντινής μουσικής. Μπορείτε μάλιστα  να προετοιμαστείτε από τώρα για τις κατατακτήριες εξετάσεις του ερχόμενου Οκτωβρίου, ώστε αν το επιτρέψουν οι γνώσεις σας, να δώσετε κατατακτήριες για το 5ο έτος (που είναι και το τελευταίο έτος σπουδών), προκειμένου να είστε υποψήφιος κατά την ίδια σχολική χρονιά για τις απολυτήριες (πτυχιακές) εξετάσεις.

Ποια είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα Βυζαντινής μουσικής;
Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια της φοίτησης στα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν τίτλο σπουδών (πτυχίο Βυζαντινής μουσικής ή δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής). Αυτά είναι:
 • Θεωρία Α' έτος και σολφέζ Α' έτος
 • Θεωρία Β' έτος και σολφέζ Β' έτος
 • Θεωρία Γ' έτος και σολφέζ Γ' έτος

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: