Προετοιμασία για τα μουσικά Πανεπιστήμια


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 22/4/19
  Αναρτήθηκε στις 15 Απρ 2019, 10:50 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Προετοιμασία για τα μουσικά Πανεπιστήμια 

Συνοπτικές πληροφορίες
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας (τα μαθήματα είναι 1 ώρα την εβδομάδα).
 • Ειδικές τιμές για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους (δείτε αναλυτικά παρακάτω)
 • Δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning)Προετοιμασία για τα μουσικά Πανεπιστήμια 

Διαδικαστικά παρακολούθησης
 • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
 • Δυνατότητα e-learning: Υπάρχει η δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων (e-learning).
 • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα προετοιμασίας για τα μουσικά Πανεπιστήμια είναι ατομικά (δηλαδή στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).
 • Ηλικία έναρξης των μαθημάτων: Μαθήματα για την προετοιμασία στις Πανελλαδικές  εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα μουσικά Πανεπιστήμια, μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι που βρίσκονται στην Α΄, Β΄ ή Γ΄ Λυκείου, ή ακόμα και οι απόφοιτοι Λυκείου με δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια στα μαθήματα προετοιμασίας για τα μουσικά Πανεπιστήμια είναι 50 λεπτά της ώρας την εβδομάδα. Έτη φοίτησης: 1, 2 ή 3 έτη ανάλογα με τις γνώσεις του σπουδαστή.
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  • Για όλους: 140-50= 90 

   €/μήνα

  • Για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους: 140-60= 80 

   €/μήνα

  • Για άνεργους, ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ταυτόχρονες εγγραφές σε 2 μαθήματα (πχ πιάνο και τραγούδι), ή για ταυτόχρονες εγγραφές 2 ατόμων (πχ φίλοι, αδέλφια κλπ): 140-70= 70 

   €/μήνα

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το πρόγραμμα σπουδών με έως και 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.


Προετοιμασία για τα μουσικά Πανεπιστήμια 
 

Συχνές ερωτήσεις

Τι διδάσκεται στην προετοιμασία για τα μουσικά Πανεπιστήμια;
Στα μαθήματα διδάσκεται η ύλη της αρμονίας και του Dictee όπως αυτή διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας. 

Ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να παρακολουθήσω τα μαθήματα;
Θα πρέπει να είστε μαθητής  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή απόφοιτος Λυκείου με δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα μπορέσω να προετοιμαστώ έγκαιρα για τις εξετάσεις;
Αυτό εξαρτάται από τον χρόνο που θα διαθέσετε για την προετοιμασία σας, το μουσικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεστε, τα "κενά" που ενδεχομένως έχετε και βέβαια τη συγκέντρωση και προσοχή που πρέπει να δείχνετε την ώρα του μαθήματος αλλά και της μελέτης στο σπίτι. Εμείς προτείνουμε να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα για τις εξετάσεις, αν είναι δυνατόν από την Α΄ κιόλας τάξη του Λυκείου, διότι όπως είναι γνωστό όσο πιο μακρόχρονη προετοιμασία έχει γίνει, τόσο περισσότερο έχετε κατανοήσει και εμπεδώσει την ύλη και τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε για να περάσετε στο Πανεπιστήμιο. Το Ωδείο Όπερα με την εμπειρία ετών που έχει στην προετοιμασία και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων, μπορεί να σας εγγυηθεί ότι, αν συνεργαστείτε, μελετήστε και υπακούστε στις καθοδηγήσεις των καθηγητών μας, θα προστεθείτε στη μακρά λίστα των σπουδαστών μας που έχουν εισαχθεί σε κάποιο από τα μουσικά Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Θα πρέπει να παρακολουθήσω και μαθήματα για κάποιο μουσικό όργανο;
Δεν είναι απαραίτητο. Σίγουρα όμως η παρακολούθηση ενός μουσικού οργάνου και ιδιαίτερα πολυφωνικού όπως είναι για παράδειγμα το πιάνο, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τα σημεία στίξης της μουσικής γραφής, τα διαστήματα, τις συγχορδίες και οτιδήποτε άλλο συναντήσετε στα μαθήματα της αρμονίας και του Dictee.

Μπορώ να παρακολουθήσω περισσότερες ώρες μαθημάτων από αυτές που προτείνετε;
Ασφαλώς και μπορείτε. Αν τα 50 λεπτά της ώρας εβδομαδιαίως που προτείνουμε, νιώσετε ότι δεν σας είναι αρκετά ώστε να καλύψετε εγκαίρως την ύλη και να προετοιμαστείτε άρτια για τις εξετάσεις, μπορείτε να διπλασιάστε ή ακόμα και να τριπλασιάστε τις ώρες μαθημάτων. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται επιπλέον έκπτωση 20% στα δίδακτρα στην τιμή προσφοράς του διπλού ή και τριπλού μαθήματος.

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στα μαθήματα Προετοιμασίας για τα μουσικά Πανεπιστήμια  συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: