Σχολή Μοντέρνου πιάνου


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 22/4/19
  Αναρτήθηκε στις 15 Απρ 2019, 10:50 π.μ. από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Μοντέρνο πιάνο

Συνοπτικές πληροφορίες
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας (τα μαθήματα είναι 1 ώρα την εβδομάδα).
 • Ειδικές τιμές για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρίες), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους (δείτε αναλυτικά παρακάτω)Μοντέρνο πιάνο 

Διαδικαστικά παρακολούθησης
 • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
 • Δυνατότητα e-learning: Υπάρχει η δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων (e-learning).
 • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα μοντέρνου πιάνου είναι ατομικά (δηλαδή στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).
 • Ηλικία έναρξης των μαθημάτων: Από 4 έως και άνω των 60 ετών.
 • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια στα μαθήματα μοντέρνου πιάνου για το Α΄ έτος σπουδών, είναι 40 λεπτά της ώρας την εβδομάδα.
 • Τίτλος σπουδών: Εκδίδεται πιστοποιητικό σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο σπουδαστής ολοκληρώσει τη φοίτηση στα μαθήματα μοντέρνου πιάνου, στα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μαθήματα και περάσει επιτυχώς τις απολυτήριες εξετάσεις.
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  • Για όλους: 120-40= 80 

   €/μήνα

  • Για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους: 120-50= 70 

   €/μήνα

  • Για άνεργους, ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ταυτόχρονες εγγραφές σε 2 μαθήματα (πχ πιάνο και τραγούδι), ή για ταυτόχρονες εγγραφές 2 ατόμων (πχ φίλοι, αδέλφια κλπ): 120-60= 60 

   €/μήνα

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το πρόγραμμα σπουδών με έως και 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.

Μοντέρνο πιάνο

Παρουσίαση του μαθήματος

        Το πιάνο είναι έγχορδο πληκτροφόρο όργανο και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να παράγει ταυτόχρονα πολλούς ήχους (πολυφωνικό όργανο). 


        Έχει μεγάλες εκφραστικές δυνατότητες και το ρεπερτόριό του είναι ίσως το πιο πλούσιο από όλα τα μουσικά όργανα αφού, έργα για πιάνο έχουν γράψει οι περισσότεροι συνθέτες. Μπορεί να υποστηρίξει πολλά μουσικά είδη όπως κλασσική, τζαζ, ποπ, ροκ, μπλουζ κ.ά. 


        Υπάρχουν δύο ειδών πιάνα: Τα όρθια και τα πιάνα με ουρά. Η διαφορά τους είναι στην ένταση του ήχου η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη στα πιάνα με ουρά απ’ ότι στα όρθια. 


        Η αρχική του ονομασία ήταν pianoforte (από τις Ιταλικές λέξεις piano-forte που σημαίνουν σιγά-δυνατά) και ονομάστηκε έτσι λόγω της δυνατότητάς του να παίζει σιγά ή δυνατά, ανάλογα με την πίεση των πλήκτρων που δέχεται από τον πιανίστα. Αργότερα καθιερώθηκε η ονομασία «πιάνο» για λόγους συντομίας.Μοντέρνο πιάνο 

Συχνές ερωτήσεις

Εγώ είμαι άνω των τριάντα ετών. Θα μπορέσω να προχωρήσω ικανοποιητικά στα μαθήματα;
Φυσικά! Η πρόοδος δεν καθορίζεται από την ηλικία αλλά από ένα πλήθος άλλους παράγοντες όπως είναι η συγκέντρωση κατά τη  διάρκεια της μελέτης, η προσοχή στο μάθημα, η συχνή και συστηματική με μέθοδο μελέτη και βέβαια η υπομονή. Στοιχεία δηλαδή που δεν εξαρτώνται κατά βάση από την ηλικία, αλλά από την  διαχείριση του ελεύθερου χρόνου που όλοι μπορούν να εξασφαλίσουν για να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν.

Πόσα χρόνια φοίτησης είναι το μοντέρνο πιάνο και ποια η διαφορά του από το κλασσικό πιάνο; 
Όταν μιλάμε για το μοντέρνο πιάνο αναφερόμαστε ακριβώς στο ίδιο όργανο: το πιάνο. Στο μόνο που διαφέρει είναι στο ρεπερτόριο. Ενώ δηλαδή στο κλασσικό πιάνο ο σπουδαστής μελετά τους μεγάλους μουσουργούς (Bach, Beethoven, Chopin κ.ά.), στο μοντέρνο πιάνο αντλεί το ρεπερτόριο από τη σύγχρονη Ελληνική και ξένη μουσική φιλολογία. Φυσικά η τεχνική του μοντέρνου πιάνου παραμένει η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις ασκήσεις που υπάρχουν στο κλασσικό πιάνο, χρησιμοποιούνται και από τον σπουδαστή του μοντέρνου πιάνου. Τα χρόνια φοίτησης στα μαθήματα μοντέρνου πιάνου εξαρτώνται από τις απαιτήσεις του σπουδαστή. Πάντως για να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο εκτέλεσης και καλής ερμηνείας θα χρειαστεί περίπου 6 χρόνια. Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε, ότι τα έτη φοίτησης δεν είναι δεσμευτικά για τον σπουδαστή που έχει μεγάλη πρόοδο και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλότερη τάξη λαμβάνοντας μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις.

Τι περιλαμβάνει το μάθημα Αυτοσχεδιασμός το οποίο διδάσκεται στα πλαίσια της εκμάθησης μοντέρνου πιάνου;
Ο αυτοσχεδιασμός, είναι το μάθημα εκείνο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε μικρές ή μεγαλύτερες συνθέσεις χωρίς προετοιμασία. Σας δίνεται για παράδειγμα μια αλληλουχία από νότες ή από συγχορδίες, ή ένα ρυθμικό σχήμα (ρούμπα, valse, κλπ) και καλείστε να δημιουργήσετε μια σύνθεση σε πραγματικό χρόνο (εκείνη τη στιγμή). Αυτό όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται γνώση θεωρίας και αρμονίας, ευρηματικότητα και βέβαια λύσιμο τεχνικών ή ερμηνευτικών δυσκολιών στο όργανο. Όλα αυτά διδάσκονται στο υποχρεωτικό μάθημα του αυτοσχεδιασμού στο μοντέρνο πιάνο.

Ποια είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα στο μοντέρνο πιάνο;
Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μοντέρνου πιάνου και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν πιστοποιητικό σπουδών μοντέρνου πιάνου. Αυτά είναι:
 • Θεωρία Α΄ έτος και σολφέζ Α΄ έτος
 • Θεωρία Β΄ έτος και σολφέζ Β΄ έτος
 • Θεωρία Γ΄ έτος και σολφέζ Γ΄ έτος
 • Μοντέρνα Αρμονία Α΄ έτος και Ear training Α΄ έτος
 • Μοντέρνα Αρμονία Α΄ έτος και Ear training Β΄ έτος
 • Αυτοσχεδιασμός
 • Πρίμα βίστα
 • Μουσικό σύνολο (2 έτη)
 • Πρακτικό διδασκαλείο

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στα μαθήματα Μοντέρνου Πιάνου συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: