Σχολή Ντραμς (drums)


 • .
  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για εκδηλώσεις ενδιαφέροντος έως 29/4/19
  Αναρτήθηκε στις από το χρήστη Λογαριασμός Ιστοσελίδων
Εμφάνιση αναρτήσεων 1 - 1 από 1. Προβολή περισσότερων »

Ντραμς (drums)

Συνοπτικές πληροφορίες
 • Δωρεάν μαθήματα χορωδίας (τα μαθήματα είναι 1 ώρα την εβδομάδα).
 • Ειδικές τιμές για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, άνεργους, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρίες), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους (δείτε αναλυτικά παρακάτω)Ντραμς (drums)
 

Διαδικαστικά παρακολούθησης
 • Τόπος διεξαγωγής των μαθημάτων: Αθήνα (Πατησίων 216 ή Αχαρνών 214)
 • Δυνατότητα e-learning: Υπάρχει η δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων (e-learning).
 • Είδος μαθήματος: Τα μαθήματα ντραμς είναι ατομικά (δηλαδή στην αίθουσα διδασκαλίας βρίσκονται μόνο ο σπουδαστής και ο καθηγητής).
 • Ηλικία έναρξης των μαθημάτων: Από 8 έως και άνω των 60 ετών.
 • Διάρκεια μαθημάτων: Η διάρκεια στα μαθήματα ντραμς για το Α΄ έτος σπουδών, είναι 40 λεπτά της ώρας την εβδομάδα.
 • Τίτλος σπουδών: Εκδίδεται πιστοποιητικό σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο σπουδαστής ολοκληρώσει τη φοίτηση στα μαθήματα ντραμς, στα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μαθήματα και περάσει επιτυχώς τις απολυτήριες εξετάσεις.
 • Εγγραφή: 65-25= 40 €
 • Μηνιαία δίδακτρα: 
  • Για όλους: 120-40= 80 

   €/μήνα

  • Για μαθητές, φοιτητές, μουσικούς, ηθοποιούς, πολύτεκνους (από 3 αδέλφια και άνω), ή για προεξόφληση του Ακαδημαϊκού έτους: 120-50= 70 

   €/μήνα

  • Για άνεργους, ή ενδιαφερόμενους που το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 15.000 €, ή για ταυτόχρονες εγγραφές σε 2 μαθήματα (πχ πιάνο και τραγούδι), ή για ταυτόχρονες εγγραφές 2 ατόμων (πχ φίλοι, αδέλφια κλπ): 120-60= 60 

   €/μήνα

Έχετε τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε, να προεξοφλήσετε το πρόγραμμα σπουδών με έως και 24 άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής σας κάρτας.

Ντραμς (drums)

Παρουσίαση του μαθήματος


        Τα ντραμς είναι ένα σύνολο (σετ) από τύμπανα, τα οποία παράγουν ήχο με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών που ενεργοποιούνται από τα πόδια του εκτελεστή και από ειδικές ράβδους (μπαγκέτες) που χτυπά ο εκτελεστής με τα χέρια του επάνω στην επιφάνεια των τυμπάνων. 


        Ένα απλό σετ ντραμς αποτελείται από ταμπούρο, κάσα, χάι χατ, δύο πιατίνια και δύο τομ. Υπάρχουν μεγάλα σετ ντραμς όπου ο ντράμερ έχει κάσες και στα δύο του πόδια, ενώ στα χέρια του έχει πολλά τομ και πιατίνια. 


        Αυτά τα μεγάλα σετ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ροκ μουσική. Σήμερα υπάρχουν drumset ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούνται κυρίως στις ηχογραφήσεις αλλά και σε συναυλίες. Οι ήχοι που διαθέτουν τα ηλεκτρονικά drumset, είναι σήμερα πια αρκετά «πειστικοί», με εξαίρεση ίσως τους ήχους από τα πιατίνια τα οποία όμως συνεχώς βελτιώνονται τα δείγματά τους από τις κατασκευαστικές εταιρίες των μουσικών οργάνων.Ντραμς (drums) 

Συχνές ερωτήσεις

Από ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μαθήματα ντραμς;
Η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει κανείς μαθήματα ντραμς είναι η ηλικία των 8 ετών και άνω. 

Παίζει ρόλο η σωματική μου διάπλαση για τα μαθήματα ντραμς; 
Ασφαλώς όχι! Τα τύμπανα, τα πετάλια  αλλά και τα πιατίνια στηρίζονται σε ειδικές βάσεις (γερανούς) και προσαρμόζονται ανάλογα με το ύψος,  και τη σωματική διάπλαση του σπουδαστή.

Χρειάζεται δύναμη για να παίξω ντραμς;
Στα μαθήματα ντραμς μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα, το rebound των τύμπανων και τους φυσικούς μοχλούς του σώματος μας (βραχίονες, καρπούς, δάχτυλα) και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται μυϊκή δύναμη για να σπουδάσει κανείς ντραμς ή να γίνει κάποιος ντράμερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση, καθαρό μυαλό, όρεξη για μελέτη και φυσικά αγάπη για το όργανο των ντραμς..

Τι ρεπερτόριο διδάσκεται και ποια είδη μουσικής αναλύονται στα μαθήματα ντραμς;
Οι σπουδαστές στα μαθήματα ντραμς εκπαιδεύονται από τον πρώτο κιόλας χρόνο να παίξουν με γκρουπ αλλά και πάνω σε μουσικά κομμάτια και μουσικά στυλ που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Στα 6 χρόνια των σπουδών, οι σπουδαστές μας παίζουν ντραμς πάνω σε  στυλ όπως το rock, το  funk , τη  Latin ,  τη  jazz  και τέλος  τη fusion jazz . Αναλύσεις δίνονται επίσης πάνω στο Clave  και την Afro Cuban  μουσική. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού (σόλο) σε όλα τα στυλ.

Σε πόσο καιρό θα μπορώ να παίζω ντραμς;
Απλά κομμάτια από  rock  η  pop μουσικές μπορούν να παιχτούν από τον σπουδαστή μέσα στο  πρώτο τρίμηνο  των σπουδών του. Όμως για να αποκτήσει την «ωριμότητα» που απαιτεί το όργανο στον ρυθμό και τις δυναμικές του, θα χρειαστεί αρκετό καιρό, που καθορίζεται αποκλειστικά από το ενδιαφέρον του σπουδαστή, τον χρόνο που αφιερώνει στην μελέτη του, την προσοχή που δείχνει στα μαθήματα και την συγκέντρωσή του.

Πόσα είναι τα χρόνια φοίτησης στα μαθήματα ντραμς;
Η φοίτηση στα μαθήματα ντραμς ολοκληρώνεται σε 6 έτη και καταλήγει σε πιστοποιητικό σπουδών. Πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε, ότι τα έτη φοίτησης δεν είναι δεσμευτικά για τον σπουδαστή που έχει μεγάλη πρόοδο και εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, αφού έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει υψηλότερη τάξη λαμβάνοντας μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις.

Ποια είναι η διδακτέα ύλη στα ντραμς και ποια η ύλη για τις εξετάσεις ντραμς;
Για την διδακτέα ύλη στα ντραμς όπως αυτά διδάσκονται στο Ωδείο Όπερα για όλα τα έτη σπουδών (Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ έτος) καθώς και για την ύλη των απολυτηρίων εξετάσεων (πιστοποιητικό σπουδών), ενημερωθείτε από την υποσελίδα μας με τίτλο: Διδακτέα ύλη στα ντραμς και ύλη για τις εξετάσεις ντραμς.

Μπορούν τα κορίτσια να μάθουν ντραμς;
Φυσικά! Αν και τα ντραμς αρχικά θεωρήθηκαν σαν ένα ανδρικό μουσικό όργανο, καταξιωμένες γυναίκες ντράμμερ (όπως η Cindy Blackman. Jazz great, Lenny Kravitz., η Sheila E. Prince η Vera Figueiredo  rock & Latin Great κ.ά.), ολοένα και κατακτάνε τη παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Δεν πρόκειται για ένα όργανο που απαιτεί μυϊκή δύναμη, αλλά καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και μουσική αισθητική.

Τι πολυμέσα χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των ντραμς;
Στο Ωδείο Όπερα χρησιμοποιούνται  ηχογραφήσεις αλλά και  εκπαιδευτικά βίντεο που προβάλλουν μαθήματα ντραμς από καταξιωμένους drummer από όλο τον κόσμο, μουσικά dvd  με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών από όλο το φάσμα, σε ειδικές προβολές μέσα στην αίθουσα. Επίσης χρησιμοποιούνται Play along (μουσικές που έχουν αφαιρεθεί τα τύμπανα και ο σπουδαστής παίζει αλλά και ηχογραφεί πάνω τους, στο δισκογραφικό στούντιο του Ωδείου Όπερα).

Θα μπορούσα να μάθω να παίζω μόνος μου με κάποιο drum machine;
Η μουσική και τεχνική κατάρτιση που οφείλει να έχει ένας ντράμερ σήμερα, καθιστά αναγκαία  την εκπαίδευσή του από έμπειρους μουσικούς. Από μόνος σας είναι δυνατόν να μάθετε κάποια πράγματα, όμως θα φτάσετε σε ένα σημείο από το οποίο δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε. Ο λόγος είναι ότι χωρίς την καθοδήγηση από τον ειδικό καθηγητή, δεν υπάρχουν σπουδές και άρα δεν υπάρχει η διόρθωση λανθασμένων κινήσεων στα χέρια, τοποθέτησης σώματος, χεριών και καρπών στο όργανο, ρυθμών, συγχρονισμού, τεχνικής και ερμηνείας. Σε κάθε περίπτωση η αυτοδιδασκαλία δεν εξασφαλίζει την ορθή και βαθειά γνώση του αντικειμένου.

Τα ντραμς είναι θορυβώδες όργανο. Πώς θα μελετάω αφού μένω σε διαμέρισμα πολυκατοικίας;
Τα ντραμς είναι σίγουρα ένα θορυβώδες μουσικό όργανο. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι και μέθοδοι που ο σπουδαστής των ντραμς μπορεί να μελετήσει ακόμα και στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας του. Ειδικά δέρματα (σίτες) προσαρμόζονται στα ντραμς και παράγουν σχεδόν μηδενικό ήχο. Επίσης υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά practice ντραμς, αλλά και practice pads. Μια επίσης λύση είναι τα ηλεκτρονικά ντραμς και τέλος εάν καμία από τις προτεινόμενες λύσεις δεν ταιριάζουν στον σπουδαστή, μπορεί να μελετά στο Ωδείο μας.

Ποια είναι τα υποχρεωτικά μαθήματα στα ντραμς;
Τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι μια σειρά από μαθήματα τα οποία γίνονται παράλληλα και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ντραμς  και είναι υποχρεωτικά μόνο για τους σπουδαστές που επιθυμούν να διεκδικήσουν πιστοποιητικό σπουδών ντραμς. Αυτά είναι::
 • Θεωρία Α΄ έτος και σολφέζ Α΄ έτος
 • Θεωρία Β΄ έτος και σολφέζ Β΄ έτος
 • Θεωρία Γ΄ έτος και σολφέζ Γ΄ έτος
 • Μοντέρνα Αρμονία Α΄ έτος και Ear training Α΄ έτος
 • Μοντέρνα Αρμονία Α΄ έτος και Ear training Β΄ έτος
 • Αυτοσχεδιασμός
 • Πρίμα βίστα
 • Μουσικό σύνολο (2 έτη)
 • Πρακτικό διδασκαλείο

Επικοινωνήστε με το Ωδείο Όπερα Αθηνών στο τηλέφωνο 210 8657700 ή δηλώστε το ενδιαφέρον σας στα μαθήματα Ντραμς συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: