nieuws

09-09-2017: Weer 3 winstpunten erbij voor Myrthe Aben.
Myrthe Aben heeft op de Boxmeerse dressuurdagen 2 proeven gereden met sunny. 2x kwam ze net te kort voor de overwinning echter met 191,5 en 207,5 punten kon ze met 3 winstpunten tevreden naar huis. Hierdoor is ze 2 1/2 maand na haar eerste start met Sunny al startgerechtigd in de klasse DL1. In het weekend van 7/8 oktober is de eerste indoor selectie  voor pony dressuur in Nistelrode.

20-08-2017: Eerste 2 winstpunten voor Ashley Zwitserloot
Ashley Zwitserloot heeft haar eerste 2 officielle winstpunten behaald in de paarden dressuur klasse B. Ze reed in Beuningen 2 proeven die beide met een winstpunt beoordeeld werden. Hierdoor mag ze gaan starten bij het springen. Haar eerste springwedstrijd is volgende week in Odiliapeel.

16-07-2017: Opnieuw 2 prijzen en 4 winstpunten voor Myrthe Aben.
Myrthe Aben heeft met Sunny opnieuw 2 prijzen in de wacht gesleept op een dressuur wedstrijd.  In Uden reed ze met Sunny 2 mooie proeven in de klasse DB. Dit leverde met 198,5 en 197, 2x een 3e prijs op. Tevens nam ze
wederom 4 winstpunten mee naar huis wat na 2 officielle wedstrijden haar totaal van 8 maakt. Een knappe prestatie.

15-07-2017: Peter Van Kuppevelt 40 jaar lid OBK.
Afgelopen zondag werd Peter Van Kuppevelt gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap bij OBK. Hij werd door voorzitter Grad Van Mill in het zonnetje gezet met het zeer toepasselijk bedankje. Peter is naast zelf actief ruiter te zijn geweest zeer actief geweest met het begeleiden van de jeugd binnen de vereniging. Enerzijds op wedstrijd Niveau en anderszijds tijdens de pony kampen. Op dit moment is Peter vooral de klusjesman binnen de vereniging en staat op zijn tijd natuurlijk ook bij het oud papier.  We danken Peter voor zijn inzet al die jaren.


10-07-2017: Fons Nabuurs 34e clubkampioen.
Fons Nabuurs is gisteren tijdens het clubkampioenschap dressuur van OBK de 34e ruiter die de wisselbokaal mee naar huis mocht nemen. Fons lukt dat met zijn paar Chico met een L1 proef .Voor Fons was dit de 4e keer.( Eerder lukte dit in 1985-1991-1992) De 2e prijs ging naar debutant Ashley Zwitserloot die voor het eerst uitkwam op het OBK kampioenschap.  De 3e prijs ging naar Anouck Aben die met Sunny voor de 2e maal in 3 jaar in de prijzen viel. De prijzen van dit kampioenschap werden tijdens de jaarlijkse BBQ uitgereikt door onze ere voorzitter Mat Bardoel. Ook werd Peter Van Kuppenveld in het zonnetje gezet. daarover later meer..
Uitslagen staan in de rubriek aan de linkerzijde.


10-07-2017: Bo Thijssen wint voor 3e keer Rijkevoorts kampioenschap dressuur.
Bo Thijssen is voor de 3e keer in 6 jaar Rijkevoorts kampioen dressuur geworden. Op zeer overtuigende wijze wist ze zowel de 1e als 2e prijs voor zich op te eisen.De 3e prijs ging naar Floor Blom en de 4e prijs naar Linda van de Boom. Op deze zonnige dag kwamen maar liefst 16 combinaties aan de start waar onder de jeugdige Kyone Derks die voor het eerst een impuls proef op wedstrijd reed. Na het Rijkevoorts kampioenschap kwamen de 3 beste OBK leden nogmaals in actie voor de strijd om de Gert Wolters Bokaal.04-07-2017: Eindstanden en afvaardiging selecties bekend.
De eindstanden en afvaardiging van de outdoor selecties zijn bekend. Fons Nabuurs kwam met 2 dressuur paarden in actie. In de klasse M1 met zijn paard Bravour eindigde hij op een 19e plek. dit is een nette middenmoot plek. De eertse 11 worden afgevaardigd naar het BK. Met Chico in de L1 eindigde hij 13e van de 38. Hier worden slechts 8 combinaties afgevaardigd. Met het springen kwam hij te weinig in actie om in de eindstand opgenomen te worden.  Anouck Aben kwam met de pony Sunny uit in de klasse M1. Enkele winstpunten werden bij elkaar gereden echter Anouck werd 11e waar er 7 afgevaardigd worden.  Ook kwam ze met springen en met het paard Zandro enkele keren in actie echter maar te weinig voor een klassering. De rest van de leden kwamen tijdens de selecties niet in actie. Dat wil zeggen dat er voor het eerst in jaren geen OBK lid afgevaardigd wordt naar het Brabants kampioenschap.  Verder kwam Ashley Zwitserloot vorige week voor het eerst in actie met haar paard op een wedstrijd in horst. Het ging nog niet vanzelf , maar al doende leert men en ze gaat dit weekend weer een nieuwe poging wagen.

01-07-2017: Voorlopige startlijst Rijkevoorts dressuur kampioenschap onder betreffende rubriek

24-06-2017: Myrthe Aben 2x in de prijzen bij haar debuut op Sunny.
Vandaag kwam Myrthe Aben voor het eerst in 2 jaar weer uit op een officielle wedstrijd. Ze maakt vandaag haar debuut met de pony Sunny. Ze reed in de klasse DB 2 nette proeven wat haar met 196,5 en 203 maar liefst 4 winstpunten opleverde en hierbij nam ze zelfs 2x een 2e prijs mee naar huis. De 2e proef bleef ze slechts een half punt achter de winnaar. Mooi voor OBK dat Mythe ook weer in de ring is . De volgende debutant voor OBK is Ashley  Zwitserloot.  Ashley komt volgende week voor het eerst in actie met haar paard Goldwin in Horst. Voor andere OBK leden is dat weekend de laatste outdoor selectie in Volkel.

24-06-2017: knappe 3e prijs  voor Fons Nabuurs op Hippisch Festijn Grave.
Fons Nabuurs heeft op het Hippisch Festijn in Grave een knappe 3e prijs behaald bij het dressuur met zijn paard Chico. In de klasse L1 scoorde hij 187pt wat hem . Dit is de 1e keer dat Fons met zijn paard Chico op een officiële dressuur wedstrijd in de prijzen valt . Ook Anouck Aben kwam in actie te grave. Anouck die vorige week met de pony Sunny een zeer ruim winstpunt behaalde op de wedstrijd in Westerbeek kwam nu in actie met het paard Zandro. De 183,5 bij elkaar gereden punten leverde haar weer een winstpunt op.

13-06-2017: Rijkevoorts en Club Kampioenschap dressuur op zondag 9 juli.

Zondag  9 juli  organiseert OBK weer het Rijkevoorts Kampioenschap

Dit is een wedstrijd voor alle in Rijkevoort wonende paardensporters. We willen jullie kennis laten maken met onze vereniging en oefenlocatie. Je hoeft dus geen OBK lid te zijn en je hoeft ook geen startpas en wedstrijdtenue te hebben om mee te doen. Iedereen die kan paard/pony rijden,en eens een wedstrijd willen rijden mag mee doen. Het enigste vereiste is dat je , in Rijkevoort woonachtig moet zijn om mee te doen                                                   

Degene die een KNHS startpas hebben rijden in hun eigen klasse,allemaal mee om het Rijkevoorts kampioenschap.

 Degene die nog nooit een proefje gereden hebben, rijden een proef op hun niveau (deze krijg je al eerder zodat je hem met je pony/paard kunt oefenen. Deelnemers krijgen  allemaal een aandenken aan deze wedstrijd.Er is geen inschrijfgeld verschuldigd. Een rijcap en rijlaarzen zijn overigens wel verplicht

Wedstrijdlocatie: clubterrein OBK a/d Hapsedijk

Meld je aan voor vrijdag 30 juni via een mail naar nelheuvel@hotmail.com  ook voor meer informatie kun je mij vragen ,of bellen 371543 houdt tevens onze website in de gaten www.obkrijkevoort.nl13-06-2017: Leuke opbrengst Rabo Clubkas Campagne
Bij deze willen we iedereen bedanken die gestemd heeft op onze club tijdens de Rabo Clubkas Campagne.
Heeft ons toch het mooie bedrag van 274,34 euro opgebracht. Wij hopen de volgende keer ook weer op uw vertrouwen. Nogmaals dank !09-06-2017: Resulaten afgelopen weken.
Afgelopen weken zijn Fons Nabuurs en Anouck Aben op wedstrijd geweest in Heeswijk Dinther en Schaijk.
Echt super aan sprekende resultaten werden er niet gehaald. Enkel links en rechts een winstpuntje. Echter kans op plaatsing naar het BK zit nog wel in de mogelijkheden. Volgend weekend volgt een selectie wedstrijd in Westerbeek.

21-05-2017: Opnieuw 5e prijs voor Anouck Aben tijdens spring selectie.
Anouck Aben heeft in Sint Anthonis opnieuw een 5e prijs behaald met het springen in de klasse B.
Net als de 1e selectie reeds ze 2x foutloos. Hierdoor gaat ze in de selectie stand mede aan de leiding.
Anouck maakt komende donderdag de stap naar de klasse L waardoor ze niet meer in aanmerking kan komen voor afvaardiging naar het BK in de klasse B en daarbij uit de stand gehaald wordt. Natuurlijk kan ze in de resterende wedstrijden proberen een zo goed mogelijk resultaat te halen in de klasse L. Fons Nabuurs en Anouck kwamen ook nog diverse keren uit in het dressuur. Hierbij wist alleen Fons 2 winstpunten te halen met Chico in de klasse L. Hij viel hiermee net buiten de prijzen.

17-05-2017: Eerste 2 winstpunten voor Anouck Aben bij paarden dressuur
Anouck Aben heeft woensdag haar eerste 2 winstpunten behaald in de klasse B bij de paarden. In Uden reed ze voor de 2x op wedstrijd met het paar Zandro. Ze behaalde 185+186 punten.
Ook Fons Nabuurs kwam in actie. Ook Fons kon met zijn paard Chico 2 winstpunten toevoegen aan haar totaal in de klasse L1

14-05-2017: 2e prijs voor Fons Nabuurs met Winston in Schaijk
Fons Nabuurs is vandaag met zijn paard Winston als 2e geëindigd in de spring klasse L. Ook vorige maand nam Fons met deze combinatie al een 2e plek mee naar huis na een springwedstrijd. Met Chico werd er vandaag gedressuurd in de klasse L1. Dit leverde hem een winstpunt op. Anouck Aben maakte haar debuut bij de paarden. Met het paard Zandro reed ze ondanks dat het paard  weinig wedstrijd ervaring heeft 2 fijne proeven in de klasse B. Helaas kwam ze net als Conny Venhuizen  (klasse L1)vandaag niet tot een winstpunt. Volgend weekend is de volgende wedstrijd in Sint Anthonis.


13-05-2017: Historische foto OBK deze week in de Maasdriehoek. **********************************************************************************************
  
     
  
 
                                                                              Web Site Hit Counter