nieuws

28-07-2018: 22e plek voor Myrthe Aben tijdens Brabantse Kampioenschappen.

Myrthe Aben kwam gisteren als enigste OBK lid uit op de Brabantse Kampioenschappen. Dit jaar was Westerbeek de organiserende vereniging dus dit was voor ruiter en publiek lekker kortbij. De uitdaging was natuurlijk om de 15e plek van afgelopen winter (in de klasse DB) te verbeteren. Myrthe reed op het vroege tijdstip geen onaardige proef en werd door de 3 jury's beoordeeld met 61,22 % . Met een goed gevoel kwam ze de ring uit en hoopte daarmee op een aardige klassering. 1 jury gaf haar een middenmoot plek. Bij de andere 2 stond ze wat verder naar achteren waar haar uiteindelijk een 22e plek opleverde.


09-07-2018: Conny Venhuizen 35e clubkampioen OBK
Conny Venhuizen  is voor het eerst sinds haar lidmaatschap bij OBK clubkampioen geworden van OBK.
Gistermiddag werd eerst een proef gereden voor het Rijkevoorts Kampioenschap. Hierbij behaalde Conny een nette 4e plek met 185,5 punten. Myrthe Aben behaalde met 194,5 hierbij een 2e prijs. In de overkamping kwam Conny nog beter uit de verf en reed Myrthe een wat mindere proef waardoor Conny haar inzet beloond zag met de  1e prijs en natuurlijk nam zei dan ook de Wolters Bokaal voor een jaar mee naar huis. Myrthe behaald net als eerder op de middag de 2e prijs.  Na de proeven werd er ook nog een leuke demonstratie gegeven door het voltige team. Tijdens de jaarlijkse BBQ werd naast de prijsuitreiking ook nog Nel v/d Heuvel in het zonnetje gezet vanwege haar jarenlange bestuurs functie. Deze is inmiddels ingenomen door Lynn Kersten. Helaas was  Mat Bardoel afwezig. Hij wordt later gehuldigd voor zijn 60 jarig lidmaatschap.
01-07-2018: Myrthe Aben plaats zich met opnieuw 3e prijs voor het BK
Net als vorige week wist Myrthe Aben een 3e prijs mee naar huis te nemen. Ze reed een aardige proef die beloond werd met 191 pt.  Ze eindigde hiermee weer op een 6e plaats in de eindstand (23 deeln.) en plaatse zich daarmee ruimschoots voor het Brabants kampioen schap op 28 July in Sint Anthonis.  Na 2x met Beauty aan het outdoor BK mee gedaan te hebben is het nu de kans om met Sunny een mooie klassering neer te zetten. In de klasse Dl1 doen 48 deelnemers uit heel Brabant mee.

01-07-2018: Rijkevoorts en clubkampioenschap en voltige demonstratie

Zondag (8 juli) om elf uur begint het Rijkevoorts kampioenschap. Dit kampioenschap wordt georganiseerd voor alle in Rijkevoort wonende ruiters. Deze wedstrijd zal in strijd staan van de wisselbeker van het Rijkevoorts kampioenschap. Deze beker is momenteel in bezit van Bo Thijssen.

Alle ruiters rijden hun proef in de voor hen bedoelde klasse. De beste is de kampioen. Onze eigen ruiters rijden deze wedstrijd ook voor het clubkampioenschap. Dit kampioenschap wordt verreden in de tweede te rijden proef. De winnaar hiervan mag de beker met de grote oren van onze clubsponsor Gert Wolters, assurantiekantoor, een jaar op de kast hebben staan. Deze beker is momenteel in bezit van Fons Nabuurs.

De startlijst voor de wedstrijd is te vinden op onze website onder de rubriek Rijkevoorts kampioenschap. Na afloop van de wedstrijd zal het voltige team van OBK een demo geven. 

De Rijkevoorts kampioen zal na afloop van de wedstrijd bekend gemaakt worden en de uitslag van de Gert Wolters Bokaal wordt ’s avonds tijdens onze jaarlijkse BBQ bekend gemaakt worden.

Kom zondag eens kijken op het clubterrein van OBK Rijkevoort. En maak kennis met de paardensport.


23-06-2018: 3e prijs voor Myrthe Aben tijdens Hippisch Festijn
Myrthe Aben heeft tijdens het 3 daags Hippisch festijn wat voor de 20e keer gehouden een 3e prijs behaald in de klasse D/L1 dressuur. Zoals al enkele keren vaker dit seizoen kwam ze in de 1e proef net te kort voor een prijs en eindigde als 7e  met 191,5 pt. De 2e proef lukte het met 189,5 punten wel om de 3e prijs mee naar huis te nemen.
inmiddels is dit alweer het 10e winstpunt in de L1 en is daarmee startgerechtigd in de L2. In de tussenstand van de selectie zal Myrthe met nog 1 wedstrijd te gaan eindigen tussen plek 5 en 9 van de 24 gestarte combinatie. De komende week worden w.s. de aantallen bekend voor afvaardiging naar het BK.

17-06-2018: Update Voltige team OBK

Na een geslaagde demonstratie/generale repetitie tijdens open dag van Equicentrum Sprong Vooruit op zondag 20 mei, zijn de voltigeurs maandag 21 mei weer op pad geweest. In Barneveld  werd door Luna van Vulpen en Tessa Broekmans in de klasse BB stap een de 11e plaats behaald. Sophie Clairbois, Lisa Verplak, Andrea van Gelder en Renske Heuvels hebben de 1e plaats behaald in de klasse BB galop, echter hadden zij helaas geen concurrentie.

Op zaterdag 2 juni was er een voltige-weekend in Ermelo waar onze teams ook hebben gevoltigeerd. Het was een gezellige dag waar het BB stap team de 23e plaats heeft behaald en het BB Galop team de 5e plek heeft bemachtigt. Ook longeur Anita, paard Rogier en mascotte Jipke waren van de partij in Ermelo.

Voor nu staan er eerst een aantal demonstraties op de agenda voor de voltigeurs en wel: 
- Zondag 8 juli tijdens het Rijkevoorts Kampioenschap van OBK
- Zaterdag 28 juli tijdens de Brabantse Kampioenschappen
- Zaterdag 15 september tijdens de Fokpaardendag in St. Anthonis


08-06-2018: Rijkevoorts Dressuur kampioenschap

Voor alle ruiters en amazones uit Rijkevoort

Zondag 8 juli 2018 organiseert OBK weer het Rijkevoorts kampioenschap.

Het Rijkevoorts kampioenschap is een wedstrijd voor alle in Rijkevoort wonende pony- en paardensporters. Wij willen jullie kennis laten maken met onze vereniging en onze oefenlocatie. Om deel te nemen aan deze wedstrijd hoef je dus geen startpas en wedstrijdtenue te hebben. Iedereen die wil, mag meedoen! Het enige vereiste aan deze wedstrijd is het dragen van rijlaarzen en een cap.

De deelnemers die in het bezit zijn van een KNHS startpas, rijden in hun eigen klasse. Deelnemers zonder KNHS startpas of deelnemers die nog geen proefje gereden hebben, rijden op eigen niveau.

Voor de wedstrijd is geen inschrijfgeld verschuldigd en alle deelnemers ontvangen een aandenken aan deze wedstrijd.

Aanmelden voor het Rijkevoorts kampioenschap kan vóór vrijdag 29 juni door een mail naar obkrijkevoort@hotmail.com te sturen. Eventuele vragen kunnen ook naar dit mailadres verzonden worden. Houd tevens onze website: www.obkrijkevoort.nl in de gaten.

De wedstrijd zal gehouden worden op ons clubterrein aan de Hapsedijk.

Graag tot ziens op 8 juli!
Wij hopen er een gezellige en sportieve dag van te maken,
OBK Rijkevoort **********************************************************************************************
  
     
  
 
                                                                              Web Site Hit Counter