nieuws
OBK wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief maar vooral gezond 2020.21-12-2019:  Nieuwe oud papier lijst staat online.
De oud papier lijst staat onder de rubriek Oud Papier.
noteer de datums direct in je agenda

21-10-2019: Kunsten te paard in Rijkevoort
Door Anita de Keijzer :
op zondag 13 oktober organiseerde de voltigegroep van O.B.K. Rijkevoort voor het eerst een nationale voltigewedstrijd op Equicentrum Sprong Vooruit. Voltige is het doen van gymnastische oefeningen op een stappend of galopperend paard. Tijdens een wedstrijd laat iedere voltigeur een aantal voorgeschreven oefeningen zien, de zogenaamde verplichte oefeningen. De klasse waarin men start, bepaalt de moeilijkheidsgraad van de voorgeschreven oefeningen. Naast de verplichte oefeningen, laten de voltigeurs ook nog een kür zien. Dat is een samenstelling van allerlei vrije oefeningen. In een team mag je dan met twee of drie voltigeurs tegelijk op het paard zitten. De jury beoordeelt de kür ondermeer op de uitvoering, de moeilijkheid en de artistiek van de getoonde oefeningen.In de ochtend kwam de teams in de klasse BB en B aan de start. In de klasse BB stap eindigde het team van O.B.K. Rijkevoort op een zesde plaats. Het andere team van O.B.K.kwam uit in de klasse B en bezette een mooie derde plaats in het eindklassement.In de middag was het de beurt aan de solisten in de klasse L,M, Z en junioren. Ook kwam er in de middag nog een team uit Oss aan de start in de klasse L. Om 16.15u waren alle prijzen uitgereikt en kon de organisatie terug kijken op een mooie, eerste zelf georganiseerde wedstrijd. De deelnemers waren positief over de wedstrijd, dus er zal zeker een vervolg op deze dag komen. De voltige teams van O.B.K. trainen op maandag van 18.00u tot 20.00u op Equicentrum Sprong Vooruit en je mag altijd een keertje langskomen om te kijken. Op maandag 4 november is er een speciale kennismakingsles en kun je het zelf ook een keer komen proberen.05-09-2019: 2 prijzen voor Fons Nabuurs in Otterum
Afgelopen weekend heeft Fons Nabuurs 2 prijzen behaald op een dressuur wedstrijd in Ottersum.
Recent startte Fons met Chico voor het eerst in de klasse M1. Tijdens zijn 2e wedstrijd reed hij beide proeven in de prijzen.  De 1e proef een 3e prijs met slechts 1 punt achter de winnaar. De 2e proef eindigde hij als 2e.
Tevens kwam hij met Bravour uit in de klasse Z1. Dit is voor het eerst in jaren dat Fons weer in de klasse Zwaar uitkomt bij het dressuur.  Hij kwam al kortbij een winstpunt. Vorige weekend pakte Fons in de klasse M1 en Karin vd Boom in de klasse L2 hun eerste winstpunten. Mooi dat er links er rechts promotie gemaakt wordt binnen de club.

22-07-2019: Resultaat Fons Nabuurs op BK in Zijtaart.
Fons Nabuurs  heeft in de klasse L2 een 19e plaats behaald in zijn ring op het BK. Het lukte Fons in Zijtaart niet op een net zo'n goede proef neer te zetten als eerder in het seizoen. Met een percentage van 57,4 % eindigde hij hiermee in de achterhoede. Echter hij kan gezien zijn resultaten tevreden terug kijken op een goed seizoen nadat hij het dressuur weer actiever heeft opgepakt.


19-07-2019: Starttijd Fons Nabuurs op Brabants kampioenschap.
Fons Nabuurs strijd a.s. zondag in ring 10 met 19 andere combinaties om een mooie klassering in de klasse L2 te behalen tijdens het Brabants kampioenschap in Zijtaart. De beste 5 van de ring mogen naar de overkamping samen met de 5 beste van ring 11. Fons komt om 9.56 uit als 8e in de ring.  voor meer info over het BK kijk op www.bkzijtaart.nl14-07-2019: Opnieuw overwinning voor Karin vd Boom.
Karin vd Boom heeft opnieuw een overwinning behaald. Na het clubkampioenschap van vorige week won ze vandaag een dressuur wedstrijd in Heijen. In de gecombineerde klasse L1/L2 was met 199pt de voorsprong op de 2e plaats 5 punten. De 2e proef eindigde ze in de middenmoot met 184pt. Naast de 1e prijs kan Karin vandaag dus weer 3 winstpunten bijschrijven

13-07-2019: Charlotte Stiphout 50 jaar lid.
Charlotte Stiphout werd tijdens de jaarlijkse BBQ gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap. Charlotte is in 1969 lid geworden van OBK. Na haar periode als pony amazone werd ze gelijk commandant van de pony club. Dit heeft ze vele jaren gedaan voor de achtallen. Ze was een ideaal persoon voor de nieuwkomers binnen de club. Ze wist heel goed hoe ze daarmee moest omgaan waardoor mooie resultaten werden behaald. Ze was ook de drijvende kracht achter de jaarlijkse pony kampen wat de jeugd veel plezier bracht.De laatste jaren is Charlotte iets minder actief echter haar betrokkenheid is er nog steeds . Ze is samen met Jos trouw aanwezig op het jaarlijks clubkampioenschap en BBQ.13-07-2019: Theo van Duijnhoven benoemt tot erelid OBK.
Afgelopen zondag is tijdens de jaarlijkse BBQ van OBK , Theo van Duijnhoven door voorzitter Gerard van Mil benoemt tot erelid van OBK.
Theo die al bijna 60 jaar lid is van de club werd vanaf 1970 commandant. Theo is altijd zeer betrokken bij de vereniging en de leden. Vele prijzen werden gewonnen door de vier en achttallen in die tijd. Waar tegenwoordig betaalde krachten staan heeft Theo altijd vrijwillig geopereerd voor OBK. Ook was hij de drijvende kracht achter het opbouwen van het terrein. Waar het tegenwoordig alleen nog jaarlijks het clubterrein in orde gebracht moet worden ging het vroeger over concoursen met wel 1200 deelnemers. Eind Jaren 80 trad Theo toe tot het bestuur. Eerst alleen van het bestuur van de paardenclub maar na samenvoeging ook van de ponyclub. OBK heeft aan Theo altijd een bestuurslid gehad die openstond voor vernieuwing en waar met Loes aan zijn zijde op gebouwd kon worden. Theo bedankt daarvoor.


08-07-2019: Karin vd Boom wint Clubkampioenschap OBK.
Karin vd Boom is in haar 1e jaar als lid direct clubkampioen dressuur geworden van OBK.  Ze won met een kleine voorsprong van 2 punten op Anouck Aben die 2e werd. Fons Nabuurs werd kort daarachter 3e en onze kampioen van 2018 Conny Venhuizen eindigde als 4e. Het was alweer het 36e clubkampioenschap dressuur wat verreden Daarnaast werd voor de 8e keer het Rijkevoorts kampioenschap gereden. Het was alweer de 3e keer op rij dat Bo Thijssen de 1e prijs mee naar huis nam. 2e werd Anouck Aben en 3e net als vorig jaar Anja Thijssen.  Tijdens de jaarlijkse BBQ werden ook nog enkele mensen gehuldigd.Daarover later in de week meer. De volledige uitslagen zijn te vinden onder de rubriek Rijkevoort en Clubkampioenschap.
 **********************************************************************************************
  
     
  
 
                                                                              Web Site Hit Counter