Hem

Hej och Välkommen!

Denna webbplats behandlar Fas 3 för arbetslösa placerade i Jobb- och Utvecklingsgarantin.

På Fas 3 finns även beteckningen "Samhällsnyttig tjänst", "Samhällstjänst".
Jobb- och Utvecklingsgarantin, Fas 1-3, går även under beteckningar som JOBEN, JUG.
Förhoppningen är att människor som hamnar i Fas 3, eller som är på väg mot denna fas, skall ha en plats som de känner att de kan komma till för att få, och ge, information om allt som berör Fas 3.
Här är det människorna som berörs, och utsätts, av fattade beslut som står i centrum.
Här behöver de inte be någon om lov att utrycka sin åsikt.
Och man behöver inte heller tala om vem man är.

Deltagande
Här hittar Ni en webbplats (den Ni just nu besöker).
Här finns en
Blogg.
Det finns även möjlighet att deltaga i
forumet, som medlem eller helt enkelt bara genom att man skickar in sitt material till forumet utan att vara medlem (man behöver alltså inte registrera sig). Det kan även ske anonymt för den som vill.
Här skall också erbjudas möjlighet att med sitt deltagande bidra med artiklar, rekommendationer på aktiviteter, etc. I detta erbjudande om deltagande ingår även att man skall kunna bli delaktig i själva webbplatsen som sådan (den här Ni nu besöker, bloggen, forumet, och annat som kanske skapas senare), eller kanske bara en sida som man ansvarar för i ett större ecosystem där många bidrar.

Välkommen med Ditt bidrag på Din sida!
Genom Ditt deltagande så talar du om, och bidrar till, hur NyStatare skall utvecklas.
Ingen registrering, därför stöd för anonyma artiklar och kommentarer. Rss för postade artiklar och kommentarer, alla artiklar eller utvalda. Genom att du deltar i ett öppet nätverk, så blir dina bidrag åtkommliga för alla, och lätta att hitta då artiklarna du skriver blir automatiskt indexerade av Google efter ett tag. Ingen inloggning, registrering eller annat krångel för att hitta det Du skrivit.

Naturligtvis så är arbetsförmedlare, politiker, och andra makt-/byråkratiutövare välkomna att diskutera och komma med inlägg.
Tänk dock bara på att tonen inte bör vara förmyndigande.
Arbetslösa har för länge sen tröttnat på ett kränkande, medelmåttigt språk.

Vi tror att det bästa sättet, och kanske det enda realistiska, för människor som hamnar i Fas 3 har att göra, är att själva tillsammans, med hopp om att ny solaridaritet växer fram, en solidaritet i kärlek med människan, börja titta på vad som kan göras här och nu. Och solidariteten börjar i Dig, en individ, och måste alltid ha sin rot kvar i Dig där. Den dagen Du överlämnar din solidaritet till kollektivet är det ingen solidaritet längre. Du har överlåtit Ditt ansvar till något som inte kan bära solidaritet med kärlek som En människa kan. För ett kollektiv kan inte tänka, ett kollektiv har ingen känsla. Men det har Du. Därför kan inte heller solidariteten representeras, då det representarade inte är något individuellt längre, utan en kollektivitet som blir ett instrument i ett fåtals händer. Någon har fått makt, på din, och solidaritetens bekostnad.

Sånt växer inte fram än utan smärta, en smärta som blir glädjande då den stärker vartefter den egna muskelkraften växer.
Så föder den egna svetten Hoppet.


Kontakt
Om man vill komma i kontakt med NyStatare, t.ex. för att man vill bidra med material eller kanske vill vara med och sköta och bygga upp platsens innehåll, så kan kontakt tas via nystatare@gmail.com för personlig och "privat" kommunikation. Det finns olika möjligheter på vilket ett deltagande kan lösas.