Laatste Ledennieuws

                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


De laatste 3 exemplaren van ons blad Clubnieuws staan in het geheel op de website (zie menubalk),
hierin kunt u alle aankondigingen (bijv. voor concerten en wandelingen) altijd terugvinden.

De informatie over komende evenementen (bijv. dagjes-uit, nieuwjaarsreceptie, ledenvergadering enz.) wordt daarnaast ook nog eens apart vermeld op de website bij het hoofdstuk Laatste Ledennieuws.Afscheidslunch van het NVC-winterseizoen


Op dinsdag 27 maart nodigen wij u uit met zeer gemengde gevoelens. Ons laatste NVC-evenement van dit seizoen alweer maar, en dat stemt tot vreugde, wij zullen doorgaan. Plannen liggen al klaar voor het komende seizoen en daarbij zal het “lustrum“ niet ongemerkt aan u voorbij gaan.

Deze lunch wordt niet geserveerd aan een tafel precies zoals op de foto, maar dit is wel de sfeerfoto. Daar gaat het gebeuren evenals vorig jaar en naar wij verwachten succesvol. 

Het is het prettige terras van het restaurant op het Campo de Golf Maspalomas. 

Makkelijk te bereiken voor montañeros of geoefende vlakwandelaars per benenwagen of anders per scootmobiel of auto. Er is een groot parkeerterrein voor deze “Bobs” en medepassagiers.

De maaltijd bestaat uit een goed driegangen keuzemenu met water en keuze uit één glas wijn, bier of frisdrank. Dezelfde prima huiswijn kost € 15 per fles als u nog even doorgaat met genieten. Na afloop uiteraard een kop koffie of thee.

Wij gaan om ongeveer 13.30 aan tafel. Komt u eerder om een hole te lopen of voor een aperitief op het terras (op eigen rekening helaas, maar het moet worden gezegd) dan kan dat natuurlijk. Wij hopen de ontspannen sfeer van vorig jaar te evenaren. Tjardo noteert u graag en dat kan tot 21 maart. € 20 voor NVC-ers en € 25 voor uw introducé. Wij rekenen graag op uw komst.

Het BestuurEven voorstellen : Mieke Cornelis

 

Na een aantal keer van complex te zijn veranderd woon ik nu in de appartementen Koka in Playa del Inglés, waar het goed toeven is. Als ik uit het raam kijk heb ik een mooi uitzicht op de zee en als bijkomstigheid kan ik Tom Smulders een beetje in beetje in de gaten houden. 


Hier op het eiland doe ik wat aan bergwandelen, een nieuwe heup heeft echter wat roet in het eten gegooid, maar volgend seizoen moet dat beter gaan. Ook ben ik regelmatig op de sportschool te vinden en met een select groepje op zumba-les. Bridge heb ik opgegeven, dat was niet echt mijn ding, te veel stilzitten en te weinig praten. 

Ik heb me aangemeld als nieuw bestuurslid als het 5e wiel aan een goed lopende wagen, het schijnt nodig te zijn. Ik hoop een goede bijdrage te kunnen leveren aan deze plezierige vereniging. Natuurlijk heb ik uw goedkeuring nog nodig bij de eerstvolgende Algemene Leden Vergadering. Vol spanning wacht ik af

Mieke
Montañeros van de Lage Landen  20 jaar 

Op de vorige oproep voor de viering van het 20-jarig bestaan hebben we weinig respons gekregen. Toch willen we nog een poging wagen om iets te organiseren en wel op dinsdag 27 februari

We gaan met de bus naar Guayadeque en drinken daar een kopje koffie, maken een wandelingetje en bezoeken het museum. Hopelijk zien we nog wat van de amandel-bloesem.
Alle montañeros kunnen mee, maar dit is vooral voor diegene die nu niet meer mee kunnen wandelen. Natuurlijk gaan we ook lunchen en fijn bijpraten.

De kosten voor deze dag zijn 25 euro per persoon.
We vertrekken ook nu vanaf de parkeerplaats van de Calle Holanda om 10.30 uur. Dit alles bij voldoende aanmeldingen vóór 22 februari. 

Namens het montañerosteam, Mieke13 Februari Ladies Day

Dames, houd deze dag vrij. Wij gaan, bij voldoende deelname, die dag met de bus naar een parel-atelier. 

Daar krijgen wij uitleg over de herkomst en het verwerken van dit prachtige zee-product. We zien dan de schitterende resultaten van de verwerkte parels en kunnen uitgebreid kijken naar en genieten van de collectie.
En leren ook het knopen en aanrijgen van de parels.
Daarna vertrekken we naar een subtropisch paradijs voor een kleine wandeling, gevolgd door een uitgelezen lunch.
Leden betalen € 25,-- en niet leden € 30,--. 

Vertrek is dinsdag 13 februari om 10.30 uur van de Calle Holanda in Playa del Inglés.
Aanmelden bij Roos Dreweck, tel. 691 933 272 of Margreet Batteljée, tel. 928 772 807 of via de email aan ned.ver.canaria@gmail.com. Graag aanmelden voor vrijdag 9 februari. 


Tot in de late jaren 1800 waren alle parels “natuurlijk” en erg duur. Duiktechnieken waren niet zo ontwikkeld, zodat vooral jonge mannen herhaaldelijk hun leven op het spel zetten om te duiken naar oesters.

Slechts zeer weinig oesters bevatten parels en slechts een fractie daarvan waren perfecte ronde parels, geschikt voor de klassieke parelketting die toen zo populair was.


Om aan de groeiende vraag te voldoen, ontwikkelde men een techniek om parels te kweken uit oesters. Parels kweken betekende dat de waardevolle natuurlijke ecosystemen actief werden bewaard in plaats van ze te vernietigen. Maar wat gebeurt er daarna met de parels? 

Roos en MargreetNieuwjaarsreceptie 2018


Wij zijn het jaar weer vriendschappelijk begonnen en als onze jaarlijkse nieuwjaarswens met Cava en de aansluitende lunch in het restaurant Portalon een voorbode is van verdere NVC evenementen, dan gaat het helemaal goed komen dit jaar. De sfeer was er relaxt.
Een grote opkomst met 85 lunchgasten, die het grootse buffet met de Pata negra ham, Pata asada, soep, velerlei salades, rosbief, zalm, verse groentes, vers fruit, vele caloriearme toetjes met de fles wit of Protos lekker lieten smaken tijdens een geanimeerde tafelconversatie.


Mieke Cornelis “ondergraaft” inmiddels de machocultuur aan de NVC bestuurstafel.
Haar dynamische inbreng wordt algemeen, duidelijk op prijs gesteld.

Voor de leden die er niet waren, ook een gelukkig 2018!!

Tom Smulders