Laatste Ledennieuws

                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


De laatste 3 exemplaren van ons blad Clubnieuws staan in het geheel op de website (zie menubalk),
hierin kunt u alle aankondigingen (bijv. voor concerten en wandelingen) altijd terugvinden.

De informatie over komende evenementen (bijv. dagjes-uit, nieuwjaarsreceptie, ledenvergadering enz.) wordt daarnaast ook nog eens apart vermeld op de website bij het hoofdstuk Laatste Ledennieuws.

Informatie over ledenmutaties (opzeggingen en/of nieuwe aanmeldingen) vindt u bij het hoofdstuk "Ledenadministratie", zie in de menubalkLustrum bezoek Aquarium Poema del Mar, donderdag 31 januari

Ook deze keer, zoals meermalen in het verleden, verplaatsen wij ons voor de viering van het NVC-lustrum naar de hoofdstad van ons gastvrije eiland Gran Canaria.

Om 09.30 uur vertrekt onze NVC-bus vanaf Calle Holanda in Playa del Inglés richting Parque Santa Catalina. Dit plein en de omgeving zijn op aantrekkelijk toegankelijke wijze gerenoveerd.
U vindt er talloze leuke terrasjes en van daaruit kunt u even doorsteken naar de Canteras boulevard om een frisse neus te halen. U hebt dan ruim een uur de tijd om dat naar eigen goeddunken in te vullen. Een gezamenlijke stop voor een goed kop koffie is namelijk geen plezierig haalbare kaart met een dergelijk grote groep.
Vanuit het Santa Catalina plein wandelt u, zelfs als u langs “onze” ANWB-paal loopt, in enkele minuten naar het AQUARIUM POEMA DEL MAR.

Wij verzamelen bij Poema del Mar om 11.30 uur voor een poging om op de trap (snel?) een groepsfoto te maken.
Bij binnenkomst verzoek ik vriendelijk aan de residenten onder ons, met het groene document in hun bezit, mij (Tom) een fotokopie te overhandigen en dit feit van “resident zijn“ ook te melden bij het reserveren.
Voor de officiële toegangsprijzen maak het Aquarium namelijk een fors prijsonderscheid tussen bewoners-residenten en bezoekers van het vaste- of buitenland. Eenmaal binnen heeft u ruim anderhalf uur voor de rondgang via de prachtig aangelegde route. Bij elk aquarium staat een verklarende tekst in Spaans, Engels en Duits. Foto’s maken, zónder flitslicht, mag.

Om 13.30 uur gaan wij aan tafel in het centraal gelegen restaurant met uitzicht op het belangrijkste aquarium, van waaruit u door haaien wordt bekeken en ook door andere visachtige wezens die er gracieus rondzwemmen.
Het keuze-menu bestaat uit drie gangen en wordt vergezeld door een glas wijn of biertje of frisdrankje. Voor een zeer redelijke prijs kunt u nog uw eigen fles wijn bestellen én betalen, helaas.
Onze gasten aan tafel zijn deze dag onze Nederlandse regionaal consul en zijn echtgenote, overgekomen uit Tenerife. Bovendien is de regionaal president van het Cruz Roja - Rode Kruis uitgenodigd om ons geld-geschenk in ontvangst te nemen. Dit geld zal worden besteed aan personen hier woonachtig, die onze steun hard nodig hebben, maar meer daarover tijdens de lunch.

Het aantal (zit-)plaatsen is beperkt en u kunt zich, indien nog plaats beschikbaar, opgeven tot uiterlijk 24 januari.
De personen die zich al hebben opgegeven en NIET met de bus meegaan, worden dringend verzocht, dit alsnog te melden via een e-mail naar het adres ned.ver.canaria@gmail.com . Vergeet dit niet s.v.p.?! Wij gaan ervan uit dat, zonder tegenbericht, iedereen die zich al heeft opgegeven met de bus meegaat!

Degenen die zich nog helemaal niet hebben opgegeven, óók als zij op eigen gelegenheid willen komen, zoals per auto of lijnbus, worden verzocht alsnog en wél per email zich aan te melden, in verband met de reservering voor de bus, lunch etc.
U kunt desgewenst in het ernaast gelegen winkelcentrum “El Muelle” enkele uren gratis parkeren en alle lijnbussen uit vele windstreken hebben het eindpunt in het busstation naast Parque Santa Catalina.

Voor de (in 2018) geregistreerde NVC-leden geldt de lustrumprijs van € 15.
Introducés betalen € 45. Wij hopen er een mooie dag van te maken. 
 
Namens het bestuur, Tom SmuldersDagtocht met de bus naar het Noorden op 12 februari a.s.

Onze Nederlandstalige gids Elly van der Loo kan ons weer begeleiden op onze bustocht naar het Noorden.
Wij vertrekken om 09.00 uur met de bus van Calle Holanda (parkeerplaats bij Parque Christobal). Graag om 08.45 uur reeds aanwezig zijn omdat bij de bus de deelnemersbijdrage wordt geïnd.

Daarna rijden we naar de stad Arucas met zijn prachtige kerk, de San Juan Batista. We hebben daar de eerste koffiestop (voor eigen rekening, omdat daar alleen kleine koffiezaakjes zijn) en kunnen de kerk met omgeving bekijken.

Dan stappen we weer in de bus en gaan naar de rumfabriek van Arucas waar we een rondleiding krijgen en van de rum kunnen proeven. Na dit leerzame en "verwarmende" bezoek gaan we met de bus naar Teror waarna we gaan lunchen in het restaurant Balcon de Zamorra.

Vervolgens rijden we na een bezoek aan Valleseco naar Cruz de Tejeda en dan via de zuidkant terug naar Playa del Inglés. Misschien zien we onderweg de amandelbloesem nog bloeien! Ruim voor de aanvang van de kaartavond in de Hut zijn we dan weer op de Calle Holanda.

De kosten voor de NVC leden zijn € 25 inclusief, voor niet-leden zijn de kosten € 35 inclusief. U kunt zich voor 5 februari 2019 opgeven via het NVC mailadres
ned.ver.canaria@gmail.com of bij één van de bestuursleden. In de bus zijn 55 zitplaatsen dus meer belangstellenden kunnen er niet mee.

Namens het bestuur, Frans de VoogdDe Autopuzzelrit 2019

De autopuzzelrit vindt dit jaar plaats op dinsdag 26 februari.

We beginnen ´s morgens tussen 10.00 en 10.30 uur met koffie en cake bij Kiosko Timanfaya aan de Calle Santa Brígida. Deze bevindt zich bij het grote parkeerterrein bij het stadion Maspalomas in San Fernando.

 

Hierna vertrekken we met kleine tussenpozen voor een mooie rit over goed geasfalteerde wegen. Waar het parcours eindigt blijft vooralsnog een verrassing. Aan het einde van de rit wordt iedereen uitgenodigd voor een heerlijke lunch en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Deelname is voor zowel NVC-leden als gasten voor eigen risico.


De deelnameprijs bedraagt € 20,-- voor NVC-leden en voor gasten € 25,--.

Deelnemende teams kunnen zich vóór 21 februari aanmelden via de email ned.ver.canaria@gmail.com

of bij Tjardo Kuipers, tel. +31 6 5344 1530 (ook whats app). Graag opgeven uit hoeveel personen uw team bestaat.


Jan Donkers en Tjardo Kuipers