AANKONDIGINGEN EN VERSLAGEN VAN EVENEMENTEN   
                                                          (van recent naar oudere mededelingen)


Jubileumreünie wordt lunch-dansant 

Om de 25ste reünie van de NVC in Nederland op 31 augustus a.s. extra feestelijk te maken, heeft de jubileumcommissie bedacht er een lunch-dansant van te maken. 
Tussen de gangen van de goed verzorgde driegangen-lunch doen we een gezellig dansje, muzikaal begeleid (en gestimuleerd) door de toetsenist/zanger Frans Visser, die optreedt in heel Nederland. 

Kortgeleden nog in Den Haag, waar wij hem spraken tijdens een van de dansmiddagen die daar regelmatig worden gehouden. Hij had er zin in om bij ons op te treden en wij hebben ervaren dat hij er aangenaam en vakkundig de (dans)stemming in brengt.

Zoals wij al eerder berichtten vindt deze “jubileum bijeenkomst” plaats in hotel-restaurant De Bilt. In zaal Beerschoten van dit etablissement gaan we nu dus niet alleen lekker eten, maar ook dansen, om er op deze manier eens iets heel anders van te maken. Ook al omdat leden in het verleden hebben aangegeven om tijdens een clubfeest graag eens te willen dansen. 

All inclusive

Een plezierige bijkomstigheid van deze jubileumreünie is het feit dat de hele middag in principe “all inclusive” is. Wat betekent dat we voor de entreeprijs van slechts € 20,-- per NVC-lid een warme lunch krijgen, plus een aantal drankjes.

De ontvangst begint met een mooi glas prosecco, waarna er daarna bij de maaltijd nog twee keer een consumptie wordt aangeboden in de vorm van een glas wijn, een biertje of een frisdrank. De middag wordt afgesloten met een kopje koffie. Consumpties die deze middag dan nog extra worden besteld zijn voor eigen rekening. 
Bij mooi weer vindt de ontvangst van de gasten plaats op het ruime buitenterras aan de voorkant van het hotel, evenals het aanbieden van het kopje koffie na afloop van de lunch-dansant. Mocht het minder zonnig zijn, dan blijven we in de zaal, waar we dan gewoon nog lekker doorgaan met dansen. Vermeld moet even worden dat introducés deze middag welkom zijn, maar dat voor hen de deelnameprijs van de middag € 45,-- zal zijn. 


Van harte welkom

Om 12.00 uur is iedereen welkom bij hotel-restaurant De Bilt, de Holle Bilt 1 in de gemeente De Bilt. Telefoon 030-6358736. Er is ruime parkeergelegenheid op het eigen parkeerterrein. Deze locatie ligt zeer centraal tussen Utrecht, de Bilt en Zeist en is gemakkelijk te bereiken uit alle richtingen.

Voor mensen die willen blijven logeren in het hotel is er een speciaal formulier, verkrijgbaar bij Erno. 
Aanmelding voor deelname aan deze NVC-middag bij Erno de Vree. Tel. 928760302, mobiel 676070090, email bettyenerno@hotmail.com
Na 9 mei a.s. in Nederland telefoon 030-2205204, mobiel 0640262413, of email bettyenerno@hotmail.com . 

De jubileumcommissie
Erno de Vree, Henk van den Bovenkamp en Piet Kort
De locaties van de NVC-reünies in Nederland 

Net zoals meerdere, zo niet vele, NVC-leden ook op Gran Canaria niet honkvast zijn met betrekking tot hun huur- of koopverblijf, zo ook is de locatie van de NVC-reünie in de afgelopen 25 jaar vaak gewisseld.
Zeventien keer koos men een andere gelegenheid en slechts in acht gevallen viel men in herhaling zoals dus ook dit 25e reüniejaar.

De eerste reünie vond plaats op 28 augustus 1993. 

De 25 locaties van de reünies :

1993 - Meerzicht, Amsterdamse Bos

1994 - Heidepark, Bilthoven

1995 - Heidepark, Bilthoven

1996 - Jagershuis, Zeist

1997 - Restaurant De Rosep, Oisterwijk

1998 - De Keizerskroon, Apeldoorn

1999 - Lunterse Boer, Lunteren

2000 - De Pier, Scheveningen

2001 - Holiday Inn, Soestduinen

2002 - Orchideeën Hoeve, Luttelgeest

2003 - Chalet Helenaheuvel, Doorn

2004 - Carberry’s, Zeist

2005 - Carberry’s, Zeist

2006 - De Middenhof, Nieuwegein

2007 - Darthuizen, Leersum

2008 - Darthuizen, Leersum

2009 - Darthuizen, Leersum

2010 - Groot Kievitsdal, Baarn

2011 - Groot Kievitsdal, Baarn

2012 - Jagershuis, Lage Vuursche

2013 - Jagershuis, Lage Vuursche

2014 - Klein Zwitserland, Driebergen

2015 - Darthuizen, Leersum

2016 - De Biltsche Hoek, Bilthoven

2017 - De Biltsche Hoek, Bilthoven 

Wie raadt waar de 26e NVC-reünie in 2018 zal plaatsvinden mag op kosten van het bestuur naar een eenzame hoogte van 150 meter.Verrassende jubileum reünie 

De jaarlijkse reünie in Nederland van onze vereniging wordt dit keer een verrassende gebeurtenis. Omdat het evenement voor de 25e keer wordt gehouden is er een feestcommissie gevormd, die erin is geslaagd een “anders dan anders” programma samen te stellen, waarbij de gezelligheid voorop staat. 
Onthullen doen we dit pas in het aprilnummer van NVC Clubnieuws, dat tevens het laatste nummer van dit verenigingsjaar gaat worden.
Omdat we vorig jaar uiterst tevreden waren over de kwaliteit van het gebodene, de eetzaal en de verzorging, hebben we besloten om ook dit jaar weer naar de vestigingsplaats van het KNMI te De Bilt te gaan, naar hotel-restaurant De Bilt. We krijgen daar een eigen royale feestzaal. Er is een gezellig programma bedacht, waar iedereen echt naar kan uitkijken.


Royaal onthaal
Te adviseren is om de datum van donderdag 31 augustus a.s. alvast in de agenda te noteren, want we krijgen een voortreffelijke en aan tafel geserveerde warme driegangen lunch, compleet met twee glazen wijn, bier of fris en afgesloten met een lekker kopje koffie.


Bij de ontvangst worden we al onthaald op een sprankelend drankje om in de juiste stemming te komen.
Hetgeen betekent dat deze keer in principe spijs en drank zijn inbegrepen.

De prijs van dit geheel is vanwege de feestelijke aanleiding zo laag mogelijk gehouden, om zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen deel te nemen, namelijk 20 euro per persoon, helemaal compleet. 

 De vereniging subsidieert de rest van het vereiste bedrag, al geldt dit alleen voor onze leden. Introducees zijn welkom, maar aan hen moet een deelnameprijs van 45 euro per persoon worden berekend. 

Kamer reserveren
NVC leden die ver weg wonen en graag zouden willen blijven slapen, kunnen een kamer in hotel De Bilt reserveren voor de speciale prijs van 92,50 euro inclusief ontbijt voor 2 personen. Hiervoor is snel vastleggen zeker gewenst. 

De deelname aan de reünie kan mogelijk groot worden en daarom is het goed dat men zich nu al opgeeft. Dit kan bij Erno de Vree, email bettyenerno@hotmail.com of tel. 928 760 302 of mobiel 6 760 700 90 .


 

De feestcommissie,

Erno de Vree, Henk van den Bovenkamp en Piet Kort
De puzzeltocht 2017 

Opgetogen trokken wij en veel andere leden van onze vereniging deze Valentijnsdag op naar de grote parkeerplaats bij het stadion in San Fernando om daar, in afwachting van wat er ging gebeuren, gebruik te maken van de aangeboden koffie met cake.
Wordt het weer een dagje de bergen in of ……? Wij wisten het niet. 

Dat een puzzeltocht echter leuk kan zijn zonder een bergtraject bleek tijdens het verloop van de dag. Wij reden door San Fernando, Playa del Inglés, Sonnenland en El Tablero met een scala aan opdrachten. Van tulpjes en rotondes tellen tot foto's herkennen.
Bovendien moesten wij ook nog activiteiten ondernemen zoals petanca spelen, bowlen en basketballen. 

Uiteindelijk kwamen wij bij het shoppingcentre Meloneras Playa waar het eindpunt was en ons een uitstekende lunch werd aangeboden in restaurant Serafin, met als specialiteit vis en paella. De wijn vloeide rijkelijk zodat wij het minder triest vonden niet in de prijzen te zijn gevallen.

Daarna zagen we dat onze nieuwe penningmeester Wim Bruinzeel met de eer ging strijken en de beker van de eerste prijs in ontvangst heeft genomen. 
Natuurlijk hoort bij deze overwinning van Wim ook de verantwoording ons volgend jaar op een minimaal gelijkwaardige puzzelrit te trakteren.
"Iedereen is een winnaar" stond op een hartje dat behoorde bij een aangeboden roos en dat hielp ons het verlies te dragen. Wij danken de organisatie voor de perfecte dag. 

Cees van der Meiden

NVC bustocht naar het noorden van Gran Canaria 

Op 31 januari 2017 vertrokken wij, na het voldoen van de reissom aan de penningmeester van de vereniging, om 09.00 uur vanaf de Calle Holanda onder de deskundige leiding van buschauffeur Juan en reisleidster Elly van der Loo.

Ons eerste doel was Arucas, de “Stad van de Rum”. Wat minder bekend is dat deze stad ook een prachtige kathedraal bevat met bijzondere gebrandschilderde ramen.

De San-Juan-Bautista-kathedraal is opgetrokken uit blauw-grijze vulkaansteen in neo-gotische bouwstijl. De bouw van de kerk begon in 1909 en opende zijn deuren in 1917, maar het duurde nog tot de jaren ‘70 voordat de kathedraal echt was afgebouwd. 

Na een kopje koffie te hebben gedronken op één van de vele terrasjes ging de bus richting Firgas, bekend om zijn bronwater, gewonnen uit de bronnen van Las Madres.

De mooiste attractie van Firgas is de Paseo de Canarias. Dit is een steile straat die uit twee gedeelten bestaat. Het bovenste deel is gewijd aan de zeven Canarische Eilanden. Van ieder eiland is met tegels een kenmerk van het betreffende eiland gemaakt, daaronder zie je rechts het wapen van dat eiland en links zie je een reliëf van het eiland. Het onderste deel van de Paseo bestaat uit een mooie waterval met aan de zijkant een witte muur waartegen 22 prachtige kleurige betegelde banken staan, die symbool staan voor de 21 gemeenten van Gran Canaria en nog één voor het eilandbestuur.

De reis werd voort-gezet richting Agaete om een bezoek te brengen aan de “Finca La Laja”. Een bedrijf met een diversiteit aan agri-culturele producten. Naast de bekende sinaasappels, mandarijnen en bananen teelt men hier ook druiven.

Tevens verbouwt men hier koffiebessen. De enige plaats in heel Europa waar koffieplanten worden geëxploiteerd.

Het bezoek aan deze finca werd afgesloten met het proeven van 3 soorten wijn en een kopje koffie, uit eigen productie. 

Via de noordkant van het eiland werd de terugreis aangevangen richting Puerta de las Nieves, de haven waaruit ook de ferry’s naar de andere eilanden vertrekken.

Hier was een lekkere lunch klaargemaakt die door veel mensen werd afgesloten met een rondje “uitbuiken” langs de haven en boulevard. 

Hierna werd de “thuisreis” definitief aanvaard en reden we verder, via de noordkant en de rondweg Las Palmas, om uiteindelijk omstreeks 17.00 uur weer op de Calle Holanda terug te keren.

Het was een bijzonder geslaagde dag geweest, waarbij we een andere kant van het eiland hebben gezien, en die je doet beseffen dat er meer is op Gran Canaria dan zon, zee en strand. 


Theo Huisman
Sfeervolle nieuwjaarsreceptie 8 januari 2017 
 

Het was weer ouderwets gezellig op het terras bij Barbacán. Naast veel bekende gezichten ook weer veel nieuwe leden die de stoute schoenen hadden aangetrokken, en terecht! 

De Nieuwjaarsreceptie is naast de Jaarvergadering altijd een goedbezochte bijeenkomst.

Met 90 personen klonken we met een glas cava op het nieuwe jaar en we zaten daarna met 76 personen aan een prima voorziene lunch.  


Na een welkomstwoord door voorzitter Frans en een toost op het nieuwe jaar genoten we op het terras van een lekker zonnetje en een bitterbal. 

Na een tijdje nodigde Tom ons uit voor de lunch met het advies de tafels te vullen en gewoon aan te schuiven. Je kunt nu eenmaal niet altijd met al je vrienden aan één en dezelfde tafel zitten. Tevens is dit ook een goede manier om weer eens een paar andere (nieuwe) leden te leren kennen. 

Bij het koud en warm buffet was het dringen bij de “Pata negra” die dit keer ook vers gesneden op het menu stond. Daarnaast een grote keuze aan vlees en vis met een uitgebreid garnituur. Natuurlijk stonden er ook weer heerlijke nagerechten die menigeen in verleiding brachten.

 


Kortom, onder het genot van een wijntje dachten we niet meer aan de lijn en genoten we van deze goed georganiseerde receptie. 

Aan het slot bedankte de voorzitter allen voor hun komst en speciaal de dames Dedy en Roos, die bij de ontvangst de registratie en het innen van de ledenbijdrage op zich hadden genomen. Dit werd met een welgemeend applaus afgesloten. 

Daarna genoten we nog lang na onder het genot van een kop koffie en de restjes wijn. Het was weer een prima receptie, volgend jaar weer doen!

Jaap Commandeur


Autopuzzelrit op 14 februari 2017

Dit jaar vindt de autopuzzelrit plaats op dinsdag 14 februari. Deze rit is uitgezet en georganiseerd door Bill Botterweg en Wim van Oest.
Tjardo en Yneke Kuipers hebben daarbij hand- en spandiensten verricht.
 

We beginnen ´s morgens tussen 09.30 en 10.00 uur met koffie en cake bij Kiosco Timanfaya met de Coca Cola uithangborden aan de Calle Sta. Brígida. Die bevindt zich bij het grote parkeerterrein bij het stadion in San Fernando (Estadio Municipal).
Hierna vertrekken we met korte tussenpozen.
 
Waar het parcours eindigt blijft vooralsnog een verrassing. Aan het einde van de rit wordt iedereen uitgenodigd voor een smakelijke lunch en zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Deelname is voor zowel NVC-leden als niet-leden voor eigen risico en de deelnameprijs bedraagt € 25,-- en voor niet-leden € 30,--.
Deelnemende teams kunnen zich aanmelden via de mail van de NVC ned.ver.canaria@gmail.com of bij Tjardo Kuipers, tel. 626 016 959.
Vergeet vooral niet op te geven uit hoeveel personen uw team bestaat.
Graag aanmelden voor 9 februari.

Het Bestuur


NVC bustocht naar het Noorden van Gran Canaria

Er is een overweldigende belangstelling voor de NVC bustocht naar het noorden.

Om alle aanvragen te kunnen honoreren hebben we nu 2  NVC bustochten georganiseerd, te weten:.

De bestaande bustocht van dinsdag 31 januari natuurlijk, maar ook een tweede bustocht op dinsdag 28 februari.

De programma's zijn bijna hetzelfde.

 

Bij de bustocht van dinsdag 31 januari staat op het programma:

 

Om 09.00 uur vertrekt de bus van Calle Holanda. We rijden dan naar Arucas waar we de prachtige kathedraal kunnen bezoeken en/of een kopje koffie drinken op één van de vele terrasjes in de buurt van de kathedraal.


Daarna rijden we naar de Finca La Laja / Bodega Los Berrezales waar we een rondleiding over de finca krijgen en daarna de wijn kunnen proeven die daar verbouwd en gemaakt wordt. Dan rijden we naar het dorpje Firgas met o.a. zijn waterbronnen en mozaïektaferelen.

 

Tot slot rijden we naar Puerto de Las Nieves en zijn daar op Spaans gebruikelijke tijd voor de lunch. Na de lunch wordt gestart met de terugweg naar het zuiden. Daar zullen we rond de Nederlands / Belgisch gebruikelijke tijd voor het diner weer arriveren.

 

Bij de bustocht van dinsdag 28 februari staat op het programma:


Bijna hetzelfde programma als de bustocht van 31 januari, ook weer onder leiding van Elly van der Loo, onze Nederlandstalige gids.

 

Alleen het bezoek aan de Finca La Laja wordt vervangen door een bezoek aan de Fabrica de Ron in Arucas waar u na de rondleiding door de fabriek de rum kunt proeven die daar wordt gemaakt.

 

U kunt zich tot 25 februari opgeven bij één van de bestuursleden of via de email: ned.ver.canaria@gmail.com

 

De deelnemersbijdragen van de leden zijn € 20,00 per persoon inclusief. Voor niet-leden is de bijdrage € 25,00 per persoon inclusief. De betaling, liefst contant en gepast, kan gedaan worden bij de penningmeester die bij de bus aanwezig is.

Namens het bestuur,

Frans de Voogd
De reünie van de NVC op 31 augustus 2016
 
Ook dit jaar was het weer oergezellig om vlak voor het vertrek naar ons overwinteringsparadijs, Gran Canaria, nog even bijeen te komen en aan elkaar te vragen "Wat heb jij deze zomer zoal ondernomen?" en "Wanneer zien we je weer op Gran Canaria?". 

Dit jaar werd de bijeenkomst gehouden in de Biltse Hoek. Een schot in de roos ! Een perfect georganiseerde maaltijd met uitgeserveerde soep vooraf en eveneens uitgeserveerde ijscoupe na afloop.

Met tussenin een uitstekend uitgebreid buffet, dat een ieder de gelegenheid gaf om even de benen te strekken en ook nog even met de andere overwinteraars van gedachten te wisselen. En dit alles onder het toeziend oog van de professioneel opgeleide bediening. We hebben ooit wel eens meer tweemaal achtereen een samenkomst gehouden in hetzelfde restaurant.
Voor wat mij betreft kan het bestuur met een gerust hart opnieuw kiezen voor de Biltse Hoek.
Het ligt centraal in Nederland en toch duidelijk ook weer niet te ver voor onze Vlaamse vrienden.

Meer dan 40 leden gaven zich op voor deze bijeenkomst; helaas moesten enkelen zich op het laatste moment noodgedwongen afmelden. Zij misten niet alleen het samenzijn, maar ook de gezellige koffie na afloop die dankzij het uitstekende weer buiten geserveerd werd op een voor ons gereserveerd deel van het terras. 

Dank aan voorzitter Frans en aan de bestuursleden Tjardo en Ido voor een geweldige reünie. 
                   
Frank Goldberg