Activiteiten‎ > ‎

Concertbezoek


Eén tot tweemaal per maand regelt deze afdeling dat er een concert kan worden bijgewoond in Las Palmas (Alfredo Kraus of Perez Galdos).


Reserveren tot 10 dagen tevoren en betalen bij ???? 

of per e-mail: ???


Vertrek per bus 18.15 uur  van Calle Holanda. 

 

Kosten: Bijdrage kernlidmaatschap 10,00 per jaar.
Bijdrage (per deelname) kernlid 20,00 ; niet-kernlid 25,00 en niet-NVC-lid 30,00

Ga gerust eens mee naar het Auditorium aan de Canteras boulevard in de hoofdstad Las Palmas.

Tom Smulders
                                                  AANKONDIGING   CONCERTENMaart

Vrijdag 10 en vrijdag 31 maart
Twee prachtige muziekavonden waarvoor u zich bij mij kunt opgeven via email tsmulders@terra.com en dan wordt het door mij bevestigd en anders desnoods per telefoon 928 76 18 78 .
 
Vrijdag 10 maart staat en zit de dirigent - pianist Xu Zhong voor het Filharmonisch orkest met als twee hoofdwerken Mozart´s 21e pianoconcert en de 6e symfonie “Pastorale “ van Beethoven.
 
Vrijdag 31 maart staat de Venezolaan José Luis Gómez voor het orkest. Hij was o.a. leerling van Solti, maar hij heeft een grondige ervaring zowel als violist en als dirigent. De avond bestaat uit heerlijke werk van de Spaanse componist Villa-Lobos en de “Suite Margariteña” van Carreño. Was voor mij ook onbekend, maar verkwikkend om naar te luisteren. De grootse 2e Symfonie van Nielsen na de pauze. Een gevarieerd, ritmisch mooi programma.
 
Er zijn voor € 25 een beperkt aantal plaatsen voor de NVC leden en een eventuele introducé betaalt € 30. Ik hoor van u ?!? 

Tom Smulders
Februari


In februari geen concerten in verband met het festival, maar in maart gaan we weer tweemaal met de NVC een concert bezoeken.


Tom SmuldersDecember


Waarde muziekliefhebbers,

 

Nu tóch een NVC concert en wel op vrijdag 16 december. Lang gewacht en toch gekregen, deze mogelijkheid. Ik ben dan zelf ook in de gelegenheid om liefhebbers te noteren, te laten betalen en zelf mee te gaan met de bus.

 

Het Orchestra Filarmonica biedt ons een prachtavond.

Voor de pauze de 5e symfonie van de Tsjech Dvorak die in 1875 werd gecomponeerd.

Veertig minuten muzikaal genot voor een breed publiek.

Hetzelfde geldt voor de 5e symfonie van Beethoven ná de pauze.

Hoog genoteerd in de top-tien van de meest gewaarde symfonische werken en bij iedereen bekend in de oren klinkend.

 

Wilt u mee, meldt mij dit na 30 november telefonisch (928761878) of email tsmulders@terra.com ; echter voor 7 december. NVC leden hebben voorrang en de prijs ligt in dezelfde orde van grootte als voorheen en is afhankelijk van het bustarief, c.q. aantal deelnemers.


Een muzikale groet vanuit zuidelijk Afrika.

Tom SmuldersNovember : Muziekagenda ?


Er is natuurlijk genoeg aanbod voor muzikaal genot, maar er is toch wel te weinig solidaire inzet.

Erno en ik hebben al bij herhaling gevraagd of iemand van de kernleden deels, soms de honneurs kan waarnemen.

 

Ik ga in november op vakantie na een zwaar seizoen.

Ik stel  voor kernleden een willekeurig 3-concerten abonnement te laten boeken, het transport betaalt u dan bij de NVC-bus en de resterende regeling blijft bij het oude.

Belangstelling?

Laat mij dan alsnog wat weten. Tot zolang, fluitend door de duinen en/of boeken via Kulturbüro.

P.S. 16 december is een concert gepland met 5e symfonie Dvorak en 5e symfonie van Beethoven.


Tom Smulders

Muziekagenda - de Vrolijke Noot voor oktober

Zoveel stemmen zoveel zinnen: Dat geldt dus ook voor orkestleden en op dit moment is het nog niet zeker wat het wordt: Een akkoord of een dreigende staking van de orkestleden of in het extreme geval van confrontatie, dat de verantwoordelijke (betalende) overheid zegt: “Ik doe even de deur dicht”.

Daarmee komt ons regelmatig uitje naar het prachtige auditorium in Las Palmas de GC even op onzeker. 

Erno heeft zich na jarenlange inzet nu echt terug getrokken. Ik doe een beroep op de kernleden of er iemand mij nu kan helpen, want ook ik ben er niet altijd en wij zouden het beste over kunnen gaan op een soort NVC abonnement voor de kernleden.
Bel mij s.v.p.?! 

Tom SmuldersMuziekagenda - de Vrolijke Noot voor april

Het auditorium deze maand april zonder NVC-ers?

Diverse activiteiten van onze NVC lopen steeds vroeger op hun eind.
De hang naar kleinkinderen en vaderland laat slechts een kleine NVC groep als ingeburgerde Nederlanders hier achter, die hun eigen weg moeten zoeken om te gaan genieten van prachtige concerten die ons nog wachten zoals op 1 en 15 april, 6 en 13 mei en de maand juni. 

Met onze weinige deelnemers nu, zou het concert op de data in de maanden april en mei met subsidie moeten plaats vinden. Niet onze bedoeling. Laat u zich echter niet weerhouden om op eigen gelegenheid te gaan als u nog hier bent en onderling te groeperen of volgend seizoen wél op voorhand te boeken voor deze moeilijke data, zodat wij een goede inschatting kunnen maken of het misschien tóch een haalbare kaart blijft?  

Een muzikale groet, Erno en Tom
Muziekagenda - de Vrolijke Noot voor maart


Vrijdag 1 en 15 april kunt u in de agenda noteren. Maart is het “maand van Pasen” dus géén concerten van het Filharmonisch Orkest.
Dichtbij huis, zijn er wél twee mooie muzikale avonden in het Congrespaleis Expo Meloneras.
Camarata op 11 en 18 maart om 20 uur in kleine bezetting.,
Met prachtig werk van Haydn en Grieg. Plaatsen zijn via internet te boeken of anders vanaf een half uur tevoren aan de ingang. 

Ook in de hoofdstad, vooral in de Paasweek in Vegueta en Triana, niet alleen de bekende imponerende Goede Vrijdag processies, maar ook in diverse kerken daar, prachtige veelal gratis concerten. 

Probleem: Vriend Erno de Vree heeft aangegeven te gaan stoppen met zijn wervende activiteit voor de concerten. Ik doe een dringend beroep op een dame of heer die mij wil helpen bij het boeken van deelneming. 

 


Muziekagenda - de Vrolijke Noot voor februari + vooruitblik

U heeft dan de NVC concerten zeker gemist in de achterliggende en komende maand van veel muzikale activiteit o.a. tijdens het internationaal muziekfestival. 

Vrijdag 12 februari een NVC avond: Een ouverture van Berlioz’s Carnaval Romano. Chausson’s “Poema del amor y del mar” en dat wordt een liefdesescapade gezongen door sopraan Julia Baijer met prachtige muziek aan de vloedlijn. Ik luister er nu naar op de computer, via You Tube. Na de pauze blijven we bij de zee met Debussy’s “El Mar” en sluiten af met Ravel’s “La Valse”.

Vrijdag 1 en 15 april kunt u vast in de agenda noteren. Maart is het orkest wellicht op tournee, want er staat niets in de GC – agenda.

Vóór de concerten kunt u winkelen óf een wijntje met tapa´s in Las Arenas of aan de Canterasboulevard.
Reserveren tot 10 dagen tevoren.
Vertrek per bus om (let op) 18.00 uur bij c/ Holanda.
Muziekagenda - de Vrolijke Noot

INTERNATIONAAL MUZIEKFESTIVAL


Geen georganiseerd NVC-concert met de bus, maar vanaf 8 januari, een ruime keus tijdens dit jaarlijkse festival dat een combinatie biedt van groots orkestwerk, zoals London Philharmonic met tenor Juan Diego Flórez.

Dit is in het auditorium en verfijnd werk van een kamerorkest zoals de Cameristi della Scala is te horen in het theater Guiniguada in Vegueta (schuin tegenover het Perez Galdós theater)

Met onze NVC-klok op de achtergrond zingen de Wiener Sängerknaben in de kathedraal van Las Palmas (8 februari om 19.30u met zélfs gratis entree)
Kijk op internet “Festival de Música de Canarias 2016” en u vindt alle data en prijzen voor losse verkoop of u kunt met de bus via onze adverteerder Konzertbüro.

Liefhebbers van ballet kunnen in Teatro Cuyás terecht voor het Klassiek San Petersburg Ballet op 30 en 31 januari. Dit theater biedt voor elk, een gevarieerd programma met aantrekkelijke combinatie abonnementen waarbij 65+ in uw voordeel is. Vrijdag 11 december staat op romantische wijze in het teken van zinloos geweld. De avond begint met Berlioz´s ouverture Beatriz & Benedict. Gevolgd door Tchaikovsky en na de pauze Prokofiev, hun beider bekende werken op Romeo en Julia - liefdeskoppel geïnspireerd. Emoties en stemmige muziek. 

Vrijdag 18 december, Concertgebouw Pérez Galdós.
Het traditionele weldadigheidsconcert met balletmuziek en ter afsluiting Händel, maar vooraf gegaan door een Tapa & Wijn arrangement in Vegueta.
Deze prijs is nog niet bekend. 

 Naast de NVC-concerten, is het zinvol om ook de Turismo info te lezen voor andere kleinschalige kerstconcerten in Las Palmas.
Het Auditorium, met uitzicht op de oceaan en boulevard; een luxe met 1700 comfortabele zitplaatsen.

Het Orquesta Filarmonica de Gran Canaria is voor de nieuwkomers onder u wellicht onbekend, maar na één avond van luistergenot ook door u, gelijk bemind. Topklasse in elke bezetting.

Op vrijdag 13 november om u te overtuigen. Dit met een afwisselende avond, met zeven introducties van Ranjbaran. Daarna neemt de in 1993 in Sevilla geboren en bejubelde Juan Pérez Floristan plaats achter de grote concertvleugel en verwent u in het 5e pianoconcert van Saint-Saëns “Egypte”
Na de pauze de Ravel orkestbewerking van de in 1874 gecomponeerde “Schilderijen van een expositie” van Musorgski en opgedragen aan zijn overleden vriend Hartmann. Een beleving.

27 november kunt u ook in de agenda noteren. De avond begint met een serenade van Strauss, gevolgd door de heerlijke 3e symfonie van de Fin Sibelius en na de pauze ook de 3e symfonie, van de Rus Rachmaninov.
Twee mooie muzikale werelden. Vóór elk concert kunt u winkelen óf een wijntje met tapa´s nemen in Las Arenas of aan de Canterasboulevard. De kerstsfeer is er al twinkelend aanwezig