Activiteiten‎ > ‎

Bergwandelen                  Montañeros van de Lage Landen                      Elke 2e en 4e donderdag van de maand.

Hoe het bergwandelen binnen de NVC is ontstaan kunt u lezen bij het hoofdstuk "NVC in de vorige eeuw"!

De wandelingen zijn heel gevarieerd, met prachtige uitzichten en steeds weer op een ander deel van het eiland.
Met de bus gaan we naar het beginpunt van de wandeling en onderweg hebben we eerst een koffiestop.
In het NVC-Clubnieuws en op de website staan de wandelingen van die maand vermeld, met zoveel mogelijk informatie en de zwaarte van de wandeling wordt aangegeven door 1, 2 of 3 sterren.
Als beloning van de geleverde prestatie hebben we een heerlijke lunch in een typisch Canarisch restaurant, daarna brengt de bus ons weer terug naar Playa del Inglés.

Aanmelding / kosten :
De kosten bedragen per wandeling - inclusief busvervoer, een kop koffie in een barretje voorafgaande aan de wandeling en een gevarieerde Canarische lunch na afloop - voor kernleden 25 euro.
NVC leden betalen 32.50 en anderen 40 euro.
Het kernlidmaatschap van de Montañeros bedraagt 15,00 euro per jaar, maar is dus niet noodzakelijk om mee te wandelen. Wel heeft u dan voorrang bij het inschrijven/wandelen.

Het vertrek is altijd om 09.00 uur vanaf de Calle Holanda in Playa del Inglés.
Zorg wel voor stevige schoenen met een goed profiel en neem ook voldoende water en een "tussendoortje" mee.
Deelnemers aan de bergwandeling dienen akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden.

Om aan de wandelingen deel te nemen, kan men zich aanmelden bij Tjardo Kuipers, uiterlijk op de zondag voorafgaande aan de wandeling tot 21.00 uur , tel. 626 016 959 of per e-mail naar: montaneros.nvc@gmail.com
Echter in geval van code rood gaat de wandeling niet door!
Veel wandelplezier toegewenst!Bergwandeling La Aldea - Mogan

                                                Sfeerimpressie van de bergwandeling La Aldea naar Mogan                                    AANKONDIGING   WANDELINGEN  /  VERSLAGEN


 
Montañeros van de Lage Landen  20 jaar 

In februari 2018 is het twintig jaar geleden dat binnen de Nederlandse Vereniging Canaria één van de onderafdelingen “Montañeros van de Lage Landen” is opgericht. 
In deze afgelopen jaren zijn veel NVC-leden ook lid geweest van de Montañeros. Vooral voor hen willen we graag iets organiseren.

Dit feit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hoe we dit gaan vieren weten we nog niet, ideeën en/of suggesties zijn dan ook van harte welkom. Graag even een berichtje als u er ook zin in heeft. 

Namens het montañerosteam 
Tjardo KuipersDonderdag 25 januari: Rondwandeling Cruz Grande. ** 

Mooie wandeling over goede wegen en bergpaden.
Vertrekkend bij Cruz Grande lopen we het eerste gedeelte licht stijgend van 1250 naar 1350 meter door de naaldbossen. Daarna dalen we naar 950 meter, en worden we verwelkomd door een kleurenpallet van diverse bloemen en planten.
We passeren ook een klaterend beekje, dat we volgen tot aan een kleine stuwdam. Hier gaan we, genietend van de prachtige natuur, terug zachtjes bergopwaarts naar ons vertrekpunt. De wandeling is 8.5 km en duurt 3u30.Verslag bergwandeling San Mateo naar Valsequillo 

Weer een succesvolle wandeling op 23 november, prachtig wandel- weer, leuke groep deelnemers en een vrolijke chauffeur. 

Uurtje rijden naar San Mateo. Nadat we eerst ons kopje koffie hadden gedronken bij El Mercado begonnen we aan onze wandeling.

Valsequillo ligt aan de andere kant van een bergrug, dus eerst moesten we klimmen van 850 naar 1050 meter, maar na regelmatig een stop en een slokje water, kwam iedereen toch wel probleemloos boven.Eenmaal boven liepen we over een lomo met aan beide zijden prachtige uitzichten. Daar, op het hoogste punt hebben we een lunchpauze gehouden en konden de liefhebbers een pad aflopen om even in een grot te kijken.

Na de pauze zijn we afgedaald over een “camino real” naar Valsequillo.

De bus stond ons al op te wachten en bracht ons naar Telde, waar we een gezellig etentje hadden, waarna we weer met de bus naar Playa werden gebracht, waar we tegen vijf uur aankwamen en iedereen tevreden huiswaarts keerde.

Ton Goossens
Verslag van de bergwandeling Firga - Moya 

Op 9 november vertrokken we om 09.00 uur van de Calle Holanda. Deze keer met een groep van ± 20 montañeros, op weg naar Firgas. Om 10.00 uur kwamen we aan in dit prachtige dorp. We liepen hier naar boven langs de banken en tableaus in kleurig mozaìek en de waterval, die het nog niet deed, om in een cafetería koffie te drinken. 


Het eerste deel van een zware bergwandeling, een paar treden op ….. 

Hier boven begon de bergwandeling.
Eerst langzaam dalend langs een asfaltweg, maar al snel verlieten we die en kwamen langs een boeren-bedrijfje waar twee schapen uitgebroken waren die ons met geblèr opwachten.

Zorgvuldig de schapenkeutels vermijdend begon het echte dalen langs een goed begaanbaar bospad. Dat was soms een beetje glad want het had er even tevoren wat geregend.
Er leek geen eind aan de afdaling te komen. Na een uur dan toch eindelijk het laagste punt bereikt bij een beekje en hier onze eerste eetpauze gehouden. Toen het bruggetje over en dan weer een paar honderd meter klimmen, voor sommigen een hele opgave. Onderweg mooie uitzichten over de finca´s. Jammer dat er een calima was zodat we de zee en Las Palmas niet konden zien.

Na nog een steile klim moesten we over een zeer smal smalle richel lopen met aan de ene kant een overhangende rots en aan de andere kant meteen een kleine afgrond.
Gelukkig was dat slechts enkele meters, maar voor menigeen toch een hele opgave. 

Hierna liepen we via de CC Dorama naar Moya en vandaar gingen we met de bus naar restaurante Deportivo in Arucas. Daar genoten van een heerlijke lunch en vervolgens in de bus naar huis. Onderweg vrolijkte Ben ons op door enkele liedjes ten gehore te brengen. Voldaan, tevreden en ongeschonden kwamen we tegen vijf uur weer thuis. 

(foto’s Rob Zoet en Jeannette Hoogenboom / Emiele Deijber)
Tjardo Kuipers