Etusivu

Sysmän kunnan suurimmalla kylällä, Nuoramoisten kylällä, on pitkät perinteet. Nuorisoseura, Tainionvirta ja Nuoramoisjärvi tunnetaan Sysmässä Nuoramoisten kylälle leimaa antavina tekijöinä. Entisen Mikkelin läänin pinta-alaltaan suurimman kylän historia on auttanut kylää läpi maaltamuuton ja vaikeiden sota-aikojen.

Nykyään luontomatkailun lisääntyessä on Tainionvirran ja Nuoramoisjärven kaunis luonto tuonut paljon kesäasutusta kylälle. Savonselän melontareitti Tainionvirralla onkin maankuulu ja sen käyttö on lisääntynyt.

Nuorisoseura ja Sysmän suurin kyläkoulu pitävät huolen siitä, että toimintaa riittää. Oppilasmäärä Nuoramoisten koulussa on pysynyt koko ajan hyvänä. Vuonna 1956 valmistunut koulurakennus palvelee edelleen ja sitä on remontoitu viime vuosina kunnan toimesta. Tietoliikenneyhteyksien käytön lisääminen on lisännyt myös etätyötä kesäasunnoilta käsin. Nuoramoisten koulukin sai internetin laajakaistayhteyden käyttöönsä vuonna 2002, joka helpottaa koululaisten internetin käyttöä tiedon hankinnassa. Koululla toimii myös Sysmän kunnan ryhmäperhepäiväkoti, jossa lapsia on riittänyt.

Lisätietoja Nuoramoisten kylästä saa nuorisoseuran puheenjohtajalta: Jyri-Pekka Schiltd 040 061 2126

nuoramoinen nuoramoinen.fi nuoramoinen.net nuoramoinen.com

Ajankohtaista

 • Kyläkirjoja saatavana
  Nuoramoinen - kylä Sysmässä

  Kirjoja on ostettavissa
  Sysmän Kirjakaupasta.

  Sysmän Kirjakauppa
  Tuula Mäyrä
  Sysmäntie 55
  19700 Sysmä
  sysman.kirjakauppa@phnet.fi
  www.sysmankirjakauppa.net
  puh. 03 7171238

  Nuoramoinen - kylä Sysmässä kyläkirja on
  Nuoramoisten Nuorisoseura ry:n kustantama ja sitä ovat
  työstäneet Eija Nurminen ja Ole Silén. 

  Kirjassa on satoja valokuvia, se on nelivärinen ja sivuja siinä on 368. 
  Valokuvia on lähes sadan vuoden ajalta.  Siinä on runsaasti myös nuoramoislaisten ja muiden kirjoittamia tekstejä valokuvineen. 
  Nuorisoseura ja koulu saavat suuren osan kirjan sivumäärästä.
  Lähettänyt 25.11.2013 klo 6.45 Tapani Värilä
Näytetään ilmoitukset 1 - 1/1. Näytä lisää »