08. Hans Laurentius

subpagina's :    1. YOU-TUBE -vechten of vluchten e.a. (drie delen)

                              2. Boek :'De vreugde van verlichting' (essenties)


HIER  een kennismaking met Hans (you-tube)      en HIER   zijn website met uitgebreide artikelen  over non-dualiteit....


Hij schudt je wakker (niet altijd even zacht !) met de vraag :

WIL JE DE WAARHEID HOREN ?...of liever je zin krijgen !!!

  

       


Non-dualiteit :
Bewustzijn is dat waarin alles verschijnt en ook weer verdwijnt. Het gaat dan niet alleen om onze gedachten maar ook om planeten,  dieren, mensen, situaties die komen en ook weer gaan !  Dat gaat helemaal vanzelf...  Het besef van het tijdelijke karakter van jouw  eigen  verschijningsvorm  zorgt voor een diepe rust die je vertelt dat je helemaal goed bent zoals je bent met alle ups en downs...Het doel van werkelijke spiritualiteit is niet dat ‘je’ een leuker of fijner leven krijgt, of dat allerlei deelprobleempjes worden opgelost, of dat het een fijn gevoel oplevert. Werkelijk spiritueel onderzoek heeft als doel het realiseren van de Waarheid, het ontdekken van de Werkelijkheid..de Realiteit helemaal zoals ze is... zonder verzet'. 
 Advaita is er dus niet voor om je uit je psychologische nood te helpen, maar wel om je uit ‘de droom’ te helpen. Dat is iets anders. Het is niet gericht  gericht op het oplossen van je depressie, van gebrek aan zelfwaardering, van je frustraties. Het is geen spiri-psychologisch-therapeutische vorm van zelfverbetering!  Het is een directe benadering  van de werkelijkheid zonder het frustrerende  gevecht om iets veranderen aan datgene wat toch al is...... Mits goed begrepen kan dit advaita-zelfonderzoek wel degelijk enorm helpen bij allerlei ongemakken. 

Er is iets in je wat al je ervaringen registreert en gewaar is. Deze toeschouwer of getuige noemen we bewustzijn. Sensaties in het lichaam, zintuiglijke waarnemingen, gevoelens, gedachten, verbeelding en emoties worden allemaal in en door bewustzijn waargenomen. Bewustzijn is de enige onveranderlijke en altijd aanwezige factor in je leven.

 Bewustzijn wordt daarom vaak omschreven als de leegte (emptiness), het niets, de stilte, het niet-weten, de getuige, het pure gewaar zijn, spirit, het nu, awareness of als de pure toeschouwer in jezelf. 


 HIER kan je dat in de nieuwsbrief van 'Dit moment' verder lezen  als je wil... en                                                                                              HIER    kan je daar gratis  voor inschrijven.