07. Erik Van Zuydam


  
4 subpagina's:

Op deze pagina een verzameling ingekorte inzicht-mails van Erik HIER   en   HIER  vertelt Eric  hoe belangrijk dat rust in je leven is ! Jij ben niet de schepper van je gedachten.
Je gedachten zijn de schepper van Jou.


De grootste veranderingen gebeuren 
als je stopt te geloven dat je zou moeten veranderen...

De oplossing om verlost te worden van alle 'drama' (verdriet, ontgoocheling e.a) in je leven kan alleen maar als je kijkt vanuit een totaal andere invalshoek.  Dit kan alleen  gebeuren als je beseft dat jij niet je gedachten en je gevoelens bent maar wel 'het bewustzijn', dat deze waarneemt. Je zou het de ruimte kunnen noemen waar je dit alles ziet komen en ook weer gaan !..  Zodra je door hebt dat dit allemaal maar tijdelijke verschijnselen zijn is de vereenzelviging, de identificatie daarmee verbroken en zie je alles vanuit een totaal ander perspectief. Er moet niets veranderen !  In de psychologie heerst de misvatting dat je innerlijke veranderingen tot een doel kunt maken. Werkelijke innerlijke veranderingen zijn echter altijd het gevolg van iets. Ze zijn het resultaat van bewustwording, van inzicht. Dan hoef je het niet meer te  forceren... het gebeurt  vanzelf.  Weer die paradoxale wetmatigheid.  Zodra je iets in je eigen psyche vanuit een wilsbesluit  wil veranderen, maak je dat wat je wilt veranderen in de regel alleen maar sterker...


Zodra de weerstand tegen je innerlijke ervaring verdwijnt, is plotseling het probleem weg...                                                            


 HIER kan je verder lezen... EN HIER  een meer uitgebreide versie (de mythe van positief denken).Het verhaal van Eric :

Spiritualiteit is voor mij de stilte voorbij het denken...een 'let it be' ! Op een bepaald punt in mijn leven kwam ik in een crisis terecht waarbij ik alle materiële zekerheden 'die ik dacht  te hebben' uit mijn handen zag glippen.  Alles wat ik deed om mijn zaak overeind te houden mislukte. Na jarenlang vruchteloos proberen, streven en zoeken verloor ik de hoop dat ik met wilskracht ook nog maar iets kon uitrichten. Ik raakte op de bodem van mijn aardse bestaan... het totale faillissement. Ik had het geluk om op dat moment een leraar te ontmoeten die in het kort het volgende tegen me zei :                                                                                                                       

 ‘Just let your life be destroyed… just be willing to die'.  Laat toe dat je leven vernield wordt...wees bereid om dood te gaan !'    Een bizar advies, zou je denken, maar toen me dat lukte (!) was het een totale bevrijding. Een spontane 'overgave' van al de pogingen om mijn leven onder 'controle' te krijgen. Het was alsof ik letterlijk 'in het moment' zakte. Er leek geen tijd meer te bestaan. Geen hoop meer, geen toekomst meer...maar wel een diepe ontspanning !!  Het was alsof ik sindsdien gedragen werd door het moment.  Mijn leven veranderde radicaal.  Het ‘duwen en trekken' stopte. Alles leek plots vanzelf te gaan...ik moest er niets meer voor 'doen' !

Op dat bewuste  moment  lukte het me om elke controleneiging uit handen te geven. Toen ontstond er paradoxaal genoeg een nieuwe orde in mijn leven.  Alles werd precies natuurlijk, spontaner en moeitelozer ...