[2018] Vân Tịch Truyện - Cúc Tịnh Y, Trương Thiết Hạn

Tên phim: VÂN TỊCH TRUYỆN - 芸汐传
Tên tiếng anh: Legend of Yun Xi
Thể loại: cổ trang, tình cảm, thanh xuân, nam nữ chủ
Số tập dự kiến: 48 tập (45 phút/tập)
Sản xuất: Công ty TNHH Thượng Hải Ti Ba
Địa điểm quay: Hoành Điếm
Chế tác: Lưu Gia Trừng
Tổng giám chế: Lâm Quốc Hoa
Giám chế: Hoàng Phi Phi, Lâm Tấn Hi
Đạo diễn: Lâm Kiện Long, Lưu Trấn Minh
Biên kịch: Kim Viện Viện
Dựng cảnh: Chung Chí Bằng
Chỉ đạo võ thuật: Lý Quốc Nguyên
Tạo hình phục trang: Trần Đồng Huân
Vân Tịch Truyện được cải biên từ tiểu thuyết “Thiên Tài Tiểu Độc Phi” của tác giả Giới Mạt
Các diễn viên tham gia trong phim:
* Cúc Tịnh Y vai Hàn Vân Tịch
* Trương Triết Hạn vai Long Phi Dạ
* Mễ Nhiệt vai Cố Thất Thiếu/Quân Diệc Tà
* Lâm Tư Ý vai Âu Dương Ninh Tĩnh
* Vương Hựu Thạc vai Đường Ly
* Hứa Giai Kì vai Sở Thanh Ca
* Thiệu Tuyết Thông vai Bách Lí Mính Hương
* Lưu Cảnh Nhiên vai Hàn Nhược Tuyết
* Tạ Lôi Lôi vai Bạch Tô
* Triệu Nghị Tân vai Sở Tây Phong
* Lí Thụy Siêu vai Cố Bắc Nguyệt
* Lô Tinh Vũ vai Hàn Tòng An
* Tôn Tử Hàng vai Long Thiên Mặc
* Mao Phạm vai Tôn Mộ Sơ
* Hoàng Lộ Lộ vai Vũ Trạch
* Trương Thụy Già vai Lý Thái hậu
* Hồ Binh vai Thiên Huy đế
* Cao Hùng vai Quốc cữu
* Vu Ba vai Quốc vương Tây Chu
* Vương Dịch Đình vai Tiểu Thanh
* Lý Dư Tô vai Lâm ma ma
* Thượng Quan Đồng vai Tam di nương
* Đồng Đồng vai Từ phu nhân
* Kim Sương Đống vai Hàn Vân Dật
* Hồ Văn Triết vai Quân Diệc Chính
* Đàm Ly Mẫn vai Nghi Thái phi
* Hạ Hữu Ninh vai Mục Thanh Võ
* Lưu Tần Sam vai Trường Băng Công chúa
* Tôn Tố Mộng Tịch vai Lục La
* Trần Tú Phong vai Tiêu Quý phi
* Lý Diệu Cảnh vai Bạch Ngạn Thanh (Độc Tông)
* Bùi Giai Hân vai Hàn Vân Tịch (lúc nhỏ)
* Ôn Thuần Đệ vai Long Phi Dạ (lúc nhỏ)
* Lý Thục Đình vai Thù Du
* Cát Dương Hi vai Nhị hoàng tử Long Thiên Thanh
* Đổng Lí Vô Ưu vai người độc cổ nhỏ
* Lô Cẩn Hạo vai Cố Thất Thiếu (lúc nhỏ)
* Tào Thông Dịch vai Đường Ly (lúc nhỏ)
Và nhiều diễn viên khác...
Tóm tắt nội dung phim:
1. Hàn Vân Tịch xuất thân là con gái thái y, từ nhỏ mồ côi mẹ, bị người ta khi dễ nhưng tâm vẫn lạc quan hướng thượng Vân Tịch có thiên phú học y, thành thạo y học cổ truyền do đó mà chịu nhiều ghen ghét đố kị. Dưới cơ duyên xảo hợp, nàng thành thân với Tần vương Long Phi Dạ, từ đây bước chân vào cuộc chiến tranh quyền đoạt vị trong cung đình
Vân Tịch y thuật cao minh, đầu óc cơ trí, nội tâm lương thiện, vì đại thần trong triều mà giải kịch độc, giúp Tần vương bài trừ nội gian, vì lê dân bách tính mà giải trừ dịch bệnh, lại chữa khỏi quái bệnh cho Thái tử. Tấm lòng y giả của Vân Tịch được bách tính yêu kính, cùng giúp đỡ Tần vương giải trừ quốc họa
Trải qua nhiều biến cố trong cuộc sống, y thuật Vân Tịch ngày càng cao thâm, cũng giành trọn tình yêu của Tần vương. Hai người coi nhẹ danh lợi, cùng chung sở thích nghiên cứu y thuật, cuối cùng rời khỏi hoàng cung huyên náo, quy ẩn sơn lâm, sống một cuộc sống hạnh phúc không tranh với đời...
2. Thiên hạ có Vân Không đại lục sừng sững ở trung tâm thế giới, do Đại Tần thống trị, sau vì gian nịnh mưu quyền soán vị, thiên hạ đại loạn, Vân Không phân chia thành 3 nước: Thiên Ninh, Tây Chu và Bắc Lệ; phân tranh không ngừng.
Hoàng đế nước Thiên Ninh là Thiên Huy đế, trời sinh nham hiểm, thâm độc, xảo trá, đa nghi, đối với Tần Vương Long Phi Dạ chiến công lẫy lừng có phần kiêng kị. Vì đề phòng thế lực Tần Vương ngày càng lớn mạnh, Thiên Huy đế hạ chỉ, đem con gái thái y - Hàn Vân Tịch - được tương truyền tướng mạo xấu xí, tứ giá (ban hôn) cho Tần Vương.
Hàn Vân Tịch sinh ra ở y học thế gia, tuy trên mặt mọc mụn độc lạ nhưng lương thiện thông minh. Nàng y học thâm hậu, lại bởi vì có một chiếc vòng tay thần bí mà mẫu thân nàng - Thiên Tâm phu nhân để lại mà luyện được một thân độc thuật tinh diệu.
Ngày Thiên Huy Đế hạ hôn thư, Hàn Vân Tịch chỉ có thể chống chọi với áp lực khắp nơi; vào ngày đại hôn tự đá kiệu môn gả vào Tần Vương phủ, trở thành Tần Vương phi hữu danh vô thực.
Đối mặt với cục diện khó khăn, Hàn Vân Tịch quyết tâm nỗ lực phải sinh tồn.
Nàng dựa vào tài nghệ cùng trí tuệ của bản thân cứu chữa Mục Thanh Võ cùng thái tử Thiên Ninh, phá án nội gian Bắc Lệ cùng vụ án hiệu thuốc của tam di nương, cùng chủ nhân Dược Quỷ Cốc Cố Thất Thiếu trở thành bạn bè thâm giao, càng được Tần Vương Long Phi Dạ nhìn với ánh mắt khác xưa.
Sau đó, Hàn Vân Tịch cùng Long Phi Dạ cùng nắm tay xông vào Thiên Khanh tìm độc thú, giải độc ôn dịch cứu bách tính... cùng nhau phá giải các loại âm mưu quỷ kế, tình cảm cũng dần dần ấm lên.
Cùng với thân thế của Hàn Vân Tịch bị bại lộ, đại quân người độc cổ xuất hiện, tình cảm của Hàn Vân Tịch và Long Phi Dạ gặp phải thử thách quan trọng, đối mặt với lựa chọn sinh tử, hai người nên đi nơi nào... (cập nhật Baidu)
Thông tin khác:
14/06/2017: Họp báo ra mắt phim và công bố diễn viên chính
10/07/2017: Khai máy tại Hoành Điếm
23/08/2017: Mở cửa phim trường Hoành Điếm để phóng viên các đài vào phỏng vấn
23 - 24/09/2017: Mở cửa phim trường Hoành Điếm để fans gặp gỡ các diễn viên
28/10/2017: Đoàn phim chính thức đóng máy
03/11/2017: Ra trailer đầu tiên
08/06/2018: Phát hành opensong của phim mang tên 《Hoa rơi thành bùn》 do Cúc Tịnh Y trình bày 01/07/2018: Ra bản mp3 endingsong của phim mang tên 《Thán Vân Hề》 do Cúc Tịnh Y trình bày
31/07/2018: Fanmeeting tại Bắc Kinh 22/08/2018: Phát hành audio 《Yên Chi Phi Hồng》 do Lâm Tư Ý trình bày
---
Bài viết được tổng hợp từ Baidu và nhiều nguồn khác! Vui lòng không coppy!
Facebook/vantichtruyenvnfc

Phát trọn bộ 48 tập trong ngày đầu ra mắt, Vân Tịch truyện lọt top 3 webdrama lượt xem khủng

Tháng 6 là thời gian bùng nổ của điện ảnh Hoa ngữ khi hàng loạt bom tấn được công chiếu: Phù Dao của Dương Mịch đạt rating kỷ lục, Nghìn Lẻ Một Đêm của Địch Lệ Nhiệt Ba hút fan rần rần, Manh Phi Giá Đáo của Kim Thần - Uông Đông Thành khiến fan cười bò… Chưa dừng lại ở đó, ngày 27/6 vừa qua, nhà sản xuất phim Vân Tịch Truyện quyết định tung liền 48 tập phim trong ngày đầu ra mắt khiến fan dậy sóng.

vân tịch truyện

vân tịch truyện

Cặp đôi Trương Triết Hạn - Cúc Tịnh Y trong Vân Tịch Truyện

Không chỉ nổi như cồn vì chuyển thể từ tiểu thuyết Thiên Tài Tiểu Độc Phi từng làm mưa làm gió diễn đàn ngôn tình Hoa ngữ, Vân Tịch Truyện còn gây bão vì bộ 3 diễn viên Cúc Tịnh Y (Vân Tịch) - Trương Triết Hạn (Long Phi Dạ) - Mễ Nhiệt (Cố Thất Thiếu) nhan sắc ‘kinh diễm’, diễn xuất xuất thần.

 

Cúc Tịnh Y đẹp xuất sắc trong vai nữ chính Vân Tịch

Ngay từ khi Cúc Tịnh Y được lựa chọn vào vai nữ chính trong webdrama Vân Tịch Truyện, fan nguyên tác đã ồn ào dậy sóng. Người cho rằng Tịnh Y đủ xinh đẹp để vào vai Vân Tịch, người phản đối vì lo sợ khí chất Tịnh Y không phù hợp. Sau khi phim ra mắt, đâu đó vẫn còn những ý kiến chê bai của fan nguyên tác, nhưng fan phim thì hoàn toàn hài lòng với tạo hình dễ thương và diễn xuất ngày một tiến bộ của cô nàng.

cúc tịnh y vân tịch

cúc tịnh y vân tịch

Tạo hình dễ thương của Cúc Tịnh Y trong vai Vân Tịch

Trong nguyên tác Thiên Tài Tiểu Độc Phi, Vân Tịch xuất thân từ gia tộc y học nổi tiếng ở hiện đại, tình cờ xuyên không về Thiên Ninh Quốc vào đúng ngày đại hôn của nàng với Tần Vương gia. Tự mình trị độc, tìm lại khuôn mặt tuyệt sắc khuynh thành để bước vào Tần Vương Phủ, tự tìm đường sống trong trùng trùng cạm bẫy, Vân Tịch cuối cùng thành công chinh phục trái tim Tần Vương lạnh lùng.

cúc tịnh y vân tịch 1

cúc tịnh y vân tịch 1

cúc tịnh y vân tịch 3

cúc tịnh y vân tịch 3

Diễn xuất ngày càng tiến bộ của Cúc Tịnh Y

Chuyển thể từ bộ ngôn tình nguyên tác đình đám, Vân Tịch truyện vừa khai máy đã tạo sự chú ý lớn trên mọi diễn đàn điện ảnh. Đúng như dự đoán, nhà sản xuất phim lược bỏ tình tiết xuyên không trong nguyên tác, vì thế mà tính cách nhân vật cũng có nhiều biến đổi. Vân Tịch trong phim không còn khí chất thanh lãnh và sắc sảo của một thần y thời hiện đại. Thay vào đó, cô nàng trở nên tinh nghịch, thông minh, có phần ‘dễ thương’ và đơn thuần hơn nhiều. Cũng nhờ vậy mà Cúc Tịnh Y diễn khá tròn vai dù không có được khí chất và thần thái xuất sắc như nhân vật trong nguyên tác.

cúc tịnh y vân tịch 4

cúc tịnh y vân tịch 4

Không thể phủ nhận, nhan sắc nổi bật của Cúc Tịnh Y là một phần nguyên nhân làm nên thành công cho Vân Tịch Truyện. Nhưng rõ ràng, đa số webdrama hiện tại đều lấy dàn nhân vật toàn mỹ nam - mỹ nữ làm tâm điểm hút fan, và ‘chiêu trò’ này phần lớn đều thành công. Tuy nhiên, khả năng diễn xuất ngày càng nhập vai và thái độ nghiêm túc trên phim trường là điều được các nhà làm phim đáng giá cao ở Cúc Tịnh Y.

cúc tịnh y vân tịch 5

cúc tịnh y vân tịch 5

Cặp đôi Cúc Tịnh Y - Tần Vương Long Phi Dạ

mễ nhiệt vân tịch 3

mễ nhiệt vân tịch 3

Cúc Tịnh Y - nam phụ Cố Thất Thiếu

Hóa thân thành thiên tài độc phi, Vân Tịch sẽ bước vào trái tim Tần Vương ra sao? Giữa Vương gia lạnh lùng và Cố Thất Thiếu ôn nhu, Vân Tịch sẽ chọn lựa thế nào? 

 

Trương Triết Hạn (Long Phi Dạ) quá đúng chuẩn soái ca ngôn tình

Đã lâu rồi điện ảnh Hoa ngữ mới xuất hiện một bộ phim nam chính tài giỏi, nữ chính dễ thương và kịch bản xuất sắc đến thế. Trong xu hướng nữ cường đang làm mưa làm gió màn ảnh, những Phù Dao, Như Ca hay Sở Kiều…đem đến màu sắc riêng với nữ chính cá tính, mạnh mẽ, độc lập và tài giỏi.

trương triết hạn vân tịch

trương triết hạn vân tịch

Trương Triết Hạn thủ vai Long Phi Dạ mạnh mẽ, tài giỏi 

Vân Tịch Truyện không như thế. Nữ chính dù được mệnh danh là thiên tài độc phi nhưng chỉ giỏi dùng độc, giải độc, không biết võ công. Cô nàng nhiều phen rơi vào hiểm cảnh, bị bắt cóc, ám sát… để nam chính Long Phi Dạ và nam phụ Cố Thất Thiếu có cơ hội anh hùng cứu mỹ nhân. Cô nàng trong vai một nữ nhân xuất chúng thời cổ đại nhưng vẫn giữ lại phần cá tính đáng yêu, đôi lúc yếu mềm cần có.

trương triết hạn vân tịch 1

trương triết hạn vân tịch 1

trương triết hạn vân tịch 2

trương triết hạn vân tịch 2

Những phân cảnh ngọt ngào của Long Phi Dạ - Cúc Tịnh Y

Trong khi đó, nam chính Long Phi Dạ (Trương Triếts Hạn thủ vai) trở thành soái ca chuẩn ngôn tình, tài giỏi lại mạnh mẽ. Mang trong mình cá tính lạnh lùng, quyết đoán của Vương gia quyền thế khuynh thiên hạ, nhưng khi cần, Tần Vương cũng hết lòng bảo vệ nữ nhân mình yêu thương. Dù tạo hình không đẹp xuất sắc như Cố Thất Thiếu, Long Phi Dạ vẫn nổi bật như thường nhờ khí chất mạnh mẽ không mấy người có được.

trương triết hạn vân tịch 3

trương triết hạn vân tịch 3

 

Mễ Nhiệt (Cố Thất Thiếu) vừa xuất hiện đã hạ gục tim fan

Thay vì mê mẩn nam chính, fan nữ lại tan chảy trước nam phụ Mễ Nhiệt (Cố Thất Thiếu) dịu dàng, ôn nhu, thâm tình. Trong nguyên tác, Cố Thất Thiếu xuất hiện khá muộn, vào khoảng chương 115, khi Cúc Tịnh Y đã dần nảy sinh tình cảm với Tần Vương, mà Tần Vương thì bảo hộ nàng như sinh mạng.

Khi chuyển thể, nhà sản xuất đưa Cố Thất Thiếu xuất hiện sớm hơn, nhưng cũng chẳng thể nào xoay chuyển kết cục nghiệt ngã của nam phụ đại nhân Mễ Nhiệt

mễ nhiệt vân tịch

mễ nhiệt vân tịch

Tạo hình đẹp mê mẩn của mỹ nam Mễ Nhiệt trong vai Cố Thất Thiếu

Đường đường là Dược Quỷ cốc cốc chủ, Cố Thất Thiếu tính kế cả thiên hạ nhưng lại chỉ vì Vân Tịch mà dịu dàng, ôn nhu. Đến cuối cùng, chàng vô tình trở thành kẻ hại chết người mình thương yêu nhất - Vân Tịch. Bi kịch ám ảnh ấy khiến fan phải gọi Mễ Nhiệt là ‘nam phụ của năm’, bởi ít ra những phim bộ khác, nam phụ dù không có được tình yêu của nữ chính nhưng còn có thể gặp lại, chứng kiến nữ chính sống hạnh phúc. Vận mệnh nghiệt ngã vẫn theo đuổi Mễ Nhiệt từ sau vai nam thứ đẹp mê mẩn trong Bán Yêu Khuynh Thành.

mễ nhiệt vân tịch 1

mễ nhiệt vân tịch 1

mễ nhiệt vân tịch 2

mễ nhiệt vân tịch 2

Nam phụ Cố Thất Thiếu ôn nhu, thâm tình khiến trái tim fan nữ đổ gục

Dù sao thì Mễ Nhiệt đã diễn quá xuất sắc vai nam phụ Cố Thất Thiếu si tình, góp phần tạo nên thành công của Vân Tịch Truyện.

Cùng đón xem bộ phim Vân Tịch Truyện, hiện đã được phát sóng trọn bộ trên các web phim online bạn nhé!

Thùy Dung/TTVH

 

 

Sau Ôi Hoàng Đế Bệ Hạ Của Ta, Tiêu Chiến tái ngộ fan trong webdrama 'Lang Điện Hạ' Sau Ôi Hoàng Đế Bệ Hạ Của Ta, Tiêu Chiến tái ngộ fan trong webdrama 'Lang Điện Hạ'

Điện ảnh - 4 tháng trước

ilike.com.vn - Thông tin iqiyi sẽ cho lên sóng Lang Điện Hạ trong năm 2018 thay vì đẩy sang đầu năm 2019 đang khiến fan Tiêu Chiến nói riêng và cộng đồng fan mê phim Hoa ngữ nói chung phát sốt.

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi 'Tần Tịch' trong 'Vân Tịch Truyện'

"Vân Tịch Truyện" (芸汐传) đã và đang trở thành bộ phim được khán giả yêu thích. Sự xuất hiện và diễn xuất nổi bật của dàn diễn viên làm nên thành công không nhỏ cho bộ phim.

Nam chính Tần Vương Long Phi Dạ (Trương Triết Hạn) và nữ chính Hàn Vân Tịch (Cúc Tịnh Y) được khán giả chú ý nhiều nhất. Trong phim tạo hình cổ trang của họ vô cùng bắt mắt, vậy nhan sắc thực ngoài đời thì sao?

Trương Triết Hạn đảm nhận vai nam chính trong Vân Tịch Truyện - một Tần Vương cao lãnh, văn võ song toàn, thông minh mưu lược, một lòng tình thâm bảo vệ che trở cho Vương Phi Hàn Vân Tịch. Từ nhỏ chàng đã chịu sự dày vò của độc cổ, trải qua vô vàn khó khăn cuối cùng cũng trở thành Tần Vương quyền thế bậc nhất Thiên Ninh Quốc. Bên cạnh khả năng diễn xuất linh hoạt, Trương Triết Hạn còn sở hữu một gương mặt đẹp và nụ cười tỏa nắng.

Cận cảnh “nhan sắc” của Trương Triết Hạn trong phim Cận cảnh “nhan sắc” của Trương Triết Hạn trong phim

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch TruyệnNgắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch Truyện

Trương Triết Hạn ngoài đời sở hữu ngoại hình điểm trai và đứng đắn, tràn ngập sức sống, đặc biệt là chiều cao lí tưởng. Trương Triết Hạn ngoài đời sở hữu ngoại hình điểm trai và đứng đắn, tràn ngập sức sống, đặc biệt là chiều cao lí tưởng.

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch Truyện

Nụ cười hút hồn của Trương Triết Hạn được fan đánh giá còn “đẹp hơn hoa” Nụ cười hút hồn của Trương Triết Hạn được fan đánh giá còn “đẹp hơn hoa”

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch TruyệnĐa số ý kiến đánh giá nhan sắc trong phim của Trương Triết Hạn còn đẹp hơn cả hình tượng hiện đại, cực kỳ phù hợp với vai mỹ nam cổ trang lạnh lùng tiêu soái.

Bên cạnh nam chính tài giỏi và mưu lược nhất định phải có một “tiểu tiên nữ” đi cùng, đó chính là Hàn Vân Tịch (Cúc Tịnh Y). Trong phim, Cúc Tịnh Y thủ vai Tần Vương Phi Vân Tịch - một tiểu cô nương lương thiện, tính cách tinh nghịch, lạc quan nhưng vô cùng kiên cường , mạnh mẽ Từ nhỏ nàng đã bị trúng độc nên trên mặt có một vết sẹo vô cùng xấu xí. Tuy nhiên nàng không hề tự ti mà còn vượt qua mặc cảm trở thành độc sư tài giỏi cứu giúp mọi người.

Tạo hình xinh đẹp dễ thương của Cúc Tịnh Y vô cùng phù hợp với nhân vật Hàn Vân Tịch Tạo hình xinh đẹp dễ thương của Cúc Tịnh Y vô cùng phù hợp với nhân vật Hàn Vân Tịch

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch TruyệnNgắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch Truyện

Ngoài đời Cúc Tịnh Y sở hữu vẻ đẹp trong sáng tinh khôi, dễ tạo thiện cảm với người đối diện. Ngoài đời Cúc Tịnh Y sở hữu vẻ đẹp trong sáng tinh khôi, dễ tạo thiện cảm với người đối diện.
Không thể thể phủ nhận sự thật ngoài đời Cúc Tịnh Y cũng xinh đẹp ngọt ngào không kém tạo hình trong phim. Không thể thể phủ nhận sự thật ngoài đời Cúc Tịnh Y cũng xinh đẹp ngọt ngào không kém tạo hình trong phim.

Ngắm nhan sắc thật ngoài đời của cặp đôi Tần Tịch trong Vân Tịch TruyệnSự kết hợp hoàn hảo giữa Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y được mọi người đánh giá là cực phẩm xứng đôi từ trong phim cho tới ngoài đời. Nhiều khán giả hi vọng cặp đôi sẽ lại tiếp tục hợp tác trong tương lai, mang đến một tác phẩm khó quên như Vân Tịch Truyện

dien hi cong luoc
Alice Nguyễn
Tin liên quan
Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y tuy đảm nhận vai nữ chính trong cả "Vân Tịch truyện" và "Tiên sinh bơi lội", thế nhưng số phận hai vai diễn này biến Cúc Tịnh Y thành nữ chính lận đận trong hôn nhân khi cứ hễ kết hôn là chú rể liền biến mất ngay trong hôn lễ.

============================================================================

'Vân Tịch truyện' tổ chức Fan Meeting: Tiết lộ 2 tập ngoại truyện sẽ lên sóng ngay trong tháng 8/2018

"Vân Tịch truyện" (芸汐传) sau khi lên sóng đã nhận được không ít lời khen ngợi từ phía khán giả bởi chuyện tình ngọt ngào xen lẫn bi thương giữa hai nhân vật chính là Long Phi Dạ ( Trương Triết Hạn) và Hàn Vân Tịch ( Cúc Tịnh Y). Tuy nhiên, cái kết khó hiểu và dang dở khiến khán giả vô cùng hụt hẫng.

Tạo hình của Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y trong  “Vân Tịch Truyện”. Tạo hình của Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y trong  “Vân Tịch Truyện”.

Ở tập cuối của Vân Tịch truyện, Vân Tịch nguyện dùng máu tim của mình để cứu Tần Vương Long Phi Dạ, điều đó cũng đồng nghĩa với việc nàng tìm đến cái chết. Nhưng những phút cuối phim Cố Thất Thiếu ( Mễ Nhiệt) người một lòng đơn phương với nàng lại được một nữ nhân không rõ mặt cứu và lấy đi chiếc vòng thần kỳ của Vân Tịch . Một năm sau cái chết của Vân Tịch, Tần Vương một mình đến vườn đào năm xưa và đột ngột cùng Vân Tịch trùng phùng. Phân cảnh này khiến khán giả hoang mang không biết rút cuộc là Vân Tịch còn sống hay chỉ là Tần Vương quá nhớ nhung mà xuất hiện ảo giác.

Cái kết gây nhiều tranh cãi trong “Vân Tịch Truyện” Cái kết gây nhiều tranh cãi trong “Vân Tịch Truyện”

Cũng chính bởi cái kết mơ hồ mà nhân dịp tổ chức Fan Meeting nhà sản xuất đã thông báo hai tập phiên ngoại của Vân Tịch Truyện (芸汐传) sẽ lên sóng trên Iqiyi vào lúc 20h ngày 15/8 bù đắp lại sự ủng hộ nhiệt tình của khán giả yêu thích bộ phim trong thời gian qua.

Trong buổi họp mặt cùng đông đảo khán giả của Vân Tịch Truyện, Trương Triết Hạn diện vest trắng xuất hiện vô cùng điển trai, lịch lãm cùng nụ cười tỏa nắng, còn Cúc Tịnh Y chỉ đơn giản diện sơ mi và váy ngắn cũng đủ xinh đẹp ngọt ngào. Cặp đôi khiến khán giả không ngớt khen ngợi về độ “xứng đôi” từ trong phim cho đến ngoài đời thực. Cư dân mạng yêu thích cặp đôi không chỉ mong họ có cái kết đẹp trong phim mà còn hi vọng họ sẽ là một cặp ngoài đời thực.

Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y trong Fan meeting ngày 31/7 tại Thượng Hải Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y trong Fan meeting ngày 31/7 tại Thượng Hải

Vân Tịch truyện tổ chức Fan Meeting: Tiết lộ 2 tập ngoại truyện sẽ lên sóng ngay trong tháng 8/2018Hầu hết các diễn viên trong phim như Âu Dương Ninh Tĩnh (Lâm Tư Ý), Đường Ly ( Vương Hựu Thạc), Sở Thanh Ca (Hứa Giai Kỳ), Bách Lí Minh Hương ( Thiệu Tuyết Thông) cùng các diễn viên khác đều có mặt . Duy chỉ có một nhân vật không kém phần quan trọng đó là Cố Thất Thiếu ( Mễ Nhiệt) không thể tham gia Fan Meeting do bận quay Thế Gả Công Chúa.

Các diễn viên trong “Vân Tịch Truyện” cùng nhà sản xuất Các diễn viên trong “Vân Tịch Truyện” cùng nhà sản xuất

Thông báo của nhà sản xuất về Vân Tịch Truyện ngoại truyện trong Fan Meeting khiến netizen một lần nữa dậy sóng. Hi vọng hai tập ngoại truyện lên sóng ngày 15/8 sẽ mang đến một cái kết ngọt ngào để thỏa lòng mong đợi của khán giả yêu thích và ủng hộ Vân Tịch Truyện suốt thời gian qua.

dien hi cong luoc
Alice Nguyễn
Tin liên quan
Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y tuy đảm nhận vai nữ chính trong cả "Vân Tịch truyện" và "Tiên sinh bơi lội", thế nhưng số phận hai vai diễn này biến Cúc Tịnh Y thành nữ chính lận đận trong hôn nhân khi cứ hễ kết hôn là chú rể liền biến mất ngay trong hôn lễ.

'Vân Tịch truyện' tiết lộ hai tập ngoại truyện: Fan vừa mừng vừa lo

"Vân Tịch truyện" (芸汐传) lọt top 3 bộ phim chiếu mạng hot nhất trong mùa hè qua đưa dàn diễn viên chính lên top tìm kiếm nghệ sĩ trên mạng xã hội.

Bộ phim hay từ nội dung đến bối cảnh, đặc biệt là kỹ năng diễn xuất của dàn diễn viên nói chung và nhân vật chính nói riêng. Tuy nhận được sự ủng hộ của đông đảo khán giả, nhưng kết phim để lại quá nhiều tình tiết mơ hồ khiến fan “tức tối”.

Tần Vương Long Phi Dạ và Hàn Vân Tịch Tần Vương Long Phi Dạ và Hàn Vân Tịch

Vân Tịch truyện (芸汐传) kết phim với bối cảnh một năm sau cái chết của Hàn Vân Tịch (Cúc Tịnh Y), Tần Vương Long Phi Dạ (Trương Triết Hạn) đã một mình đến Mai Hải ngồi trước vườn đào tưởng nhớ lại những khoảnh khắc hạnh phúc trước kia bên Vân Tịch. Tần Vương đang chìm trong ký ức thì Vân Tịch đột ngột xuất hiện trước mắt đánh dấu sự trùng phùng bằng một cái ôm kết phim.
Tần Vương tại Mai Hải tưởng nhớ Vân Tịch Tần Vương tại Mai Hải tưởng nhớ Vân Tịch
Kết phim dừng lại ở cảnh Tần Vương ôm Vân Tịch Kết phim dừng lại ở cảnh Tần Vương ôm Vân Tịch

Bởi cái kết không rõ ràng này mà khán giả luôn mong ngóng sẽ có thêm phần 2. Quả nhiên không phụ lòng mong đợi của khán giả, nhà sản xuất trong buổi họp Fan Meeting ngày 31/7 tại Thượng Hải đã tiết lộ Vân Tịch truyện sẽ có thêm hai tập ngoại truyện. Thông báo này khiến khán yêu thích bộ phim vô cùng mừng rỡ, bởi mọi “tức tối” cho cái kết của một bộ phim hi vọng sẽ được giải đáp trong hai tập này.

Dàn diễn viên “Vân Tịch truyện” chụp ảnh cùng nhà sản xuất, đồng thời thông báo lịch chiếu hai tập ngoại truyện sẽ lên sóng kênh IQY vào 20h ngày 15/8/2018 Dàn diễn viên “Vân Tịch truyện” chụp ảnh cùng nhà sản xuất, đồng thời thông báo lịch chiếu hai tập ngoại truyện sẽ lên sóng kênh IQY vào 20h ngày 15/8/2018

Tuy thông tin hai tập phim lên sóng thỏa mãn sự mong đợi nhiều ngày của khán giả, nhưng nhà sản xuất chỉ mới công bố sẽ chiếu hai tập, hoàn toàn không tiết lộ nội dung hai tập sau sẽ như thế nào. Chính điều này một lần nữa khiến fan Vân Tịch truyện không khỏi thấp thỏm lo lắng. Câu hỏi đặt ra nhiều nhất đó là hai tập ngoại truyện sẽ tiếp nối tập cuối, giải thích rõ cái kết cho nữ chính hay chỉ là ôn lại kỷ niệm cũ của Tần Vương và Vân Tịch?

Vân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loVân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loVân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loPhần đông khán giả tin tưởng và kỳ vọng nhà sản xuất sẽ không phụ lòng người xem, cho Vân Tịch truyện một cái kết hoàn mỹ, giải đáp thắc mắc trong lòng khán giả. Một bộ phận khác tỏ ra lo ngại nội dung hai tập ngoại truyện có thể chỉ xoay quanh nỗi nhớ và hoài niệm của Tần Vương về Vân Tịch và mở rộng thêm một vài chi tiết mới cho tuyến nhân vật phụ.

Vân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loVân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loVân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa loVân Tịch truyện tiết lộ hai tập ngoại truyện:  Fan vừa mừng vừa lo

Mặc dù lo lắng hai tập ngoại truyện có thể sẽ không được như mong đợi, nhưng fan Vân Tịch truyện vẫn ‘đếm ngược thời gian’ để được gặp lại Hàn Vân Tịch trong lòng họ.

Đón phiên ngoại 'Vân Tịch truyện' lên sóng: Cùng điểm lại cái kết của các nhân vật nổi bật ở phần trước

"Vân Tịch truyện" (芸汐传) do Trương Triết Hạn và Cúc Tịnh Y đóng chính đã thành công chiếm chọn con tim của khán giả. Tuy cái kết của phim khiến nhiều người vô cùng hoang mang nhưng bù lại nhà sản xuất sẽ chiếu tiếp 2 tập phiên ngoại Vân Tịch truyện để giải đáp những thắc mắc của khán giả.

Bên cạnh cái kết khó hiểu của nhân vật chính, cái kết cho những nhân vật nổi bật trong phim cũng gây được nhiều sự chú ý

1. Cố Thất Thiếu - cái kết đau thương nhất

Cố Thất Thiếu (Mễ Nhiệt) trong Vân Tịch truyện Dược quỷ cốc Cốc Chủ, yêu dị mị hoặc, phong lưu phóng túng, giỏi dùng độc. Chàng luôn nghi ngờ và tính toán với người khác trừ Vân Tịch.

Tạo hình Cố Thất Thiếu trong phim Tạo hình Cố Thất Thiếu trong phim

Vân Tịch trong một lần bị truy đuổi liền bị lạc vào Dược quỷ cốc, nàng được Cốc chủ Cố Thất Thiếu cứu giúp và kết tình bằng hữu. Kể từ đó trở đi, Cố Thất Thiếu luôn ra mặt giúp đỡ Vân Tịch, cùng nàng nghiên cứu độc dược để giải độc cho Tần Vương Long Phi Dạ. Có thể nói tình yêu của Cố Thất Thiếu dành cho Vân Tịch là thứ tình cảm cao thượng nhất, tuy đơn phương nhưng luôn âm thầm che chở và tình nguyện hi sinh mọi thứ để đổi lấy bình an cho người thương. Thế nhưng về sau phải chứng kiến Vân Tịch uống thuốc độc từ từ chết trong vòng tay mình. Chưa dừng lại ở đó Cố Thất Thiếu còn bị Vân Tịch ép dùng máu tim của nàng cứu Tần Vương. Còn gì đau thương hơn khi dùng máu của người thương để cứu tình địch?

Vân Tịch chết trong vòng tay Cố Thất Thiếu, ép chàng đồng ý dùng máu mình cứu Tần Vương Vân Tịch chết trong vòng tay Cố Thất Thiếu, ép chàng đồng ý dùng máu mình cứu Tần Vương

2. Đường Ly và Âu Dương Ninh Tĩnh - Cái kết ngọt ngào nhất.

Đường Ly (Vương Hựu Thạc) là đệ đệ của Tần Vương Long Phi Dạ, tính tình vui vẻ, văn võ song toàn, một lòng cùng ca ca Long Phi Dạ tranh bá thiên hạ. Bên cạnh chàng có một vị hôn thê luôn bám theo như hình với bóng - Âu Dương Ninh Tĩnh (Lâm Tư Ý). Nàng là đại tiểu thư của học viện Vân Không, hoạt bát khả ái, tính tình nóng nảy, vì yêu mà bất chấp, vì yêu mà dũng cảm theo đuổi.

Tạo hình của Đường Ly và Ninh Tĩnh Tạo hình của Đường Ly và Ninh Tĩnh

Đường Ly ban đầu luôn có thành kiếm với Ninh Tĩnh vì sự tính cách nóng nảy và ngông cuồng của nàng. Hai người kề vai sát cánh bên nhau cùng trải qua bao khó khăn, cuối cùng Đường Ly nhận ra tình cảm chân thành của Ninh Tĩnh mà kết hôn cùng nàng. Chàng kế vị thay Long Phi Dạ, lập Ninh Tĩnh làm hoàng hậu, hậu cung duy nhất chỉ sủng mình nàng, tuyệt đối không nạp thêm phi tần khác.

Đường Ly hạnh phúc bên Ninh Tĩnh Đường Ly hạnh phúc bên Ninh Tĩnh

3. Bách Lí Minh Hương - Cái kết xứng đáng nhất.

Bách Lí Minh Hương (Thiệu Tuyết Thông) con gái của Bách Lí tướng quân tính tình hoạt bát thông minh, là thanh mai trúc mã với Tần Vương Long Phi Dạ. Từ nhỏ đã chứng kiến Tần Vương phải chịu đựng đau đớn mỗi lần độc phát nên đã dùng thân mình luyện độc mỹ nhân với hi vọng sẽ giải được độc cho Tần Vương. Thế nhưng sự xuất hiện của Vân Tịch khiến Minh Hương ghen ghét không chỉ bởi tài năng giải độc của Vân Tịch mà còn bởi tình yêu của Tần Vương dành cho Vân Tịch. Chính vì sự đố kỵ đó mà Minh Hương không ngừng nghĩ ra mọi cách để hãm hại Vân Tịch. Ban đầu là giết chết Độc sư - người cha mới hội ngộ của Vân Tịch, đồng thời cũng là người duy nhất ngoài Vân Tịch có thể dùng máu tim giải độc cho Tần Vương. Đó cũng chính là lí do về sau Vân Tịch muốn cứu Tần Vương thì phải chết.

Tạo hình của Bách Lí Minh Hương Tạo hình của Bách Lí Minh Hương

Xét về tình yêu của Minh Hương dành cho Tần Vương thì nàng đã chịu hi sinh quá nhiều, nhưng lại là người không từ thủ đoạn hãm hại người khác. Phần đa khán giả đều cho rằng Minh Hương chết như vậy là xứng đáng với những gì nàng đã gây ra.

dien hi cong luoc
Alice Nguyễn
Tin liên quan
Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y tuy đảm nhận vai nữ chính trong cả "Vân Tịch truyện" và "Tiên sinh bơi lội", thế nhưng số phận hai vai diễn này biến Cúc Tịnh Y thành nữ chính lận đận trong hôn nhân khi cứ hễ kết hôn là chú rể liền biến mất ngay trong hôn lễ.

============================================================================

'Vân Tịch truyện' đại kết cục và phiên ngoại lên sóng khiến fan phẫn nộ

"Vân Tịch truyện" (芸汐传) do Trương Triết Hạn (Tần Vương Long Phi Dạ) và Cúc Tịnh Y (Hàn Vân Tịch) đóng chính sau khoảng 2 tháng lên sóng đã chiếm được nhiều tình cảm của khán giả. Cái kết mơ hồ không rõ sống chết của nữ chính và số phận của nam chính khiến fan vô cùng hoang mang.

Tuy không tiếp tục sản xuất phần 2 nhưng ngày 31/7 tổ chức họp Fan Meeting tại Thượng Hải công bố Vân Tịch truyện (芸汐传) phiên ngoại sẽ lên sóng trên kênh IQY lúc 20:00 ngày 15/8/2018 ( tức 19:00 theo giờ Việt Nam). Thông tin chính thức từ nhà sản xuất một lần nữa khiến fan Vân Tịch truyện vui mừng khôn xiết. Thậm trí nhiều fan còn đếm từng ngày để được giải đáp thắc mắc về cái kết của phim ở tập 48.

Poster với nội dung thông báo 20:00 ngày 15/8 “Vân Tịch truyện” đại kết cục và phiên ngoại lên sóng Poster với nội dung thông báo 20:00 ngày 15/8 “Vân Tịch truyện” đại kết cục và phiên ngoại lên sóng
Cảnh Tần Vương ôm Hàn Vân Tịch tại Mai Hải kết thúc phim ở tập 48 Cảnh Tần Vương ôm Hàn Vân Tịch tại Mai Hải kết thúc phim ở tập 48

Sau nhiều ngày háo hức chờ đợi, bộ phim đã lên sóng hai tập đại kết cục và phiên ngoại trên kênh IQY. Hai tập phim được nhà sản xuất đưa ra với tên tập 49 và 50 , mỗi tập phim chỉ vẻn vẹn có 10 phút một tập tương đương với hai kết cục của phim.

Tập 49 đại diện cho cái kết thứ nhất, giải thích lí do Vân Tịch (Cúc Tịnh Y) sống lại là nhờ chiếc vòng tay thần kỳ cứu nàng. Nội dung chủ yếu là nội dung của 10 phút cuối cùng tập 48 nhưng nhà sản xuất đã thêm một chi tiết mới xuất hiện vài giây đó là chiếc vòng sáng lên cứu sống Vân Tịch .

Xuất hiện chi tiết sau khi Vân Tịch tự sát chiếc vòng liền sáng lên đưa nàng vào huyễn cảnh. Xuất hiện chi tiết sau khi Vân Tịch tự sát chiếc vòng liền sáng lên đưa nàng vào huyễn cảnh.

Vân Tịch truyện đại kết cục và phiên ngoại lên sóng khiến fan phẫn nộVân Tịch truyện đại kết cục và phiên ngoại lên sóng khiến fan phẫn nộ Như vậy, sau khi xem tập 49 chúng ta có thể khẳng định chắc chắn rằng Vân Tịch còn sống và hạnh phúc bên Tần Vương (Trương Triết Hạn).

Tập 50 đại diện cho cái kết thứ hai của bộ phim. Nội dung của tập này chính là nội dung của 10p cuối ở tập 48 khi Tần Vương đến Mai Hải. Nhưng thêm một chi tiết mới là tại Mai Hải Tần Vương dành nhiều lời độc thoại nói về Vân Tịch hơn, thậm trí còn hứa hẹn sẽ sống thật tốt vì nàng. Đoạn ôm Vân Tịch hoàn toàn bị cắt bỏ, điều này cũng chứng minh rằng cái kết thứ hai Vân Tịch chết sau khi lấy máu tim cứu Tần Vương.

Các cảnh quay đều ở tập cũ Các cảnh quay đều ở tập cũ

Vân Tịch truyện đại kết cục và phiên ngoại lên sóng khiến fan phẫn nộVân Tịch truyện đại kết cục và phiên ngoại lên sóng khiến fan phẫn nộ

Cái kết chỉ dừng lại ở việc Tần Vương hoài niệm lại quá khứ Cái kết chỉ dừng lại ở việc Tần Vương hoài niệm lại quá khứ

Sau khi xem xong hai tập phim cư dân mạng vô cùng nổi giận chứ không phải là thất vọng nữa. Nhiều fan Trung bình luận gay gắt:

“ Chờ đợi 1 tháng để xem vài giây cái vòng sáng lên ư?”

“Có phải đang lừa gạt chúng tôi không?”

“Đây thật sự là ngoại truyện mà các người nói sao?”

Fan Vân Tịch truyện vô cùng phẫn nộ bởi họ cảm thấy nhà sản xuất đang lừa gạt họ. Trước đó còn có thông tin Vân Tịch truyện phải đủ 3 tỷ lượt view thì hai tập ngoại truyện mới được lên sóng. Chính vì điều kiện đó của nhà sản xuất mà fan không ngừng dành thời gian “cày view” để được xem ngoại truyện. Vậy mà cuối cùng sự trông đợi của họ chỉ dừng lại ở hai chi tiết mới chiếu không đến một phút.

Tuy hai tập ngoại truyện không được như mong đợi, nhưng phần nào giúp các fan có được câu trả lời cho cái kết mơ hồ của bộ phim.

dien hi cong luoc
Alice Nguyễn
Tin liên quan
Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y: Nữ chính liên tục bị bỏ rơi trong ngày kết hôn

Cúc Tịnh Y tuy đảm nhận vai nữ chính trong cả "Vân Tịch truyện" và "Tiên sinh bơi lội", thế nhưng số phận hai vai diễn này biến Cúc Tịnh Y thành nữ chính lận đận trong hôn nhân khi cứ hễ kết hôn là chú rể liền biến mất ngay trong hôn lễ.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 1-4

Posted on June 30, 2018 by -- lydia

I think I’m going to start recapping this drama now that my holidays are soon approaching. I’ve already watched eps 1-4 and I’m liking it a lot! I’m so happy that there is finally a GOOD C-drama for me to watch since the recent ones (I won’t name them) were a bit of a flop to me.

The main cast all look familiar to me especially the girl (Ju Jing Yu) who was from another fave drama of mine which was Novaland. Zhang Zhe Han who plays the Duke of Qin is well known as Ming Xia from Demon Girl and I was surprised to see him here!

Anyways, I’m going to quickly recap these four eps and will hopefully continue this over the next few weeks 🙂

Ep 1
This episode begins with Han Yunxi who is making her grand entrance into her future husband’s estate. It is her wedding day but unfortunately her groom was absent. To make matters worse, her mother-in-law looks displeased by Han Yunxi but she can’t do anything about it since the Emperor was the one who ordered this wedding. The fact that Han Yunxi got out of her carriage by herself, when traditionally her husband should kick the door down, shows GIRL POWER!

Later, we see Han Yunxi waiting patiently for her husband to arrive to their wedding room. She soon hears groans and is shocked to find an injured man (actually her husband). She recognises this man  and is afraid that he is here because he followed her to kill her. However, it seems that he does not recognise her and she breathes a sigh of relief. She tells him that he needs to be careful since they are in the Duke of Qin (Long Feiye)’s room and she is his wife (meaning that he shouldn’t do anything to her if he doesn’t wish for a death sentence). However, the man seems to be very weak which worries her as she doesn’t want to see a dead man on her wedding night! And so, she goes off to find the medicine and then the flash back begins.

*One month ago

We see Han Yunxi climbing up the cliff in attempt to find a particular plant. Meanwhile, men dressed in black who are being led by Long Feiye are fighting to get inside the temple. They kill the men who have poisoned the young boy. Long Feiye gets flashbacks of another young boy dressed in red and white and was also being chained and screaming in a similar situation. (Might or might not be Long Feiye when he was young, guess we will find out)

Long Feiye cuts the young boy free from the chains despite begging Long Feiye to kill him. They find a secret book on poisonous plants and realised that this secret room was under the control of the Crown Prince. Long Feiye’s subordinate tells him that they have found no signs of the Poison Sect here and so they leave with the young boy.

Back to Han Yunxi , she finally finds the plant she was looking for. However, her rope loosens and she falls. Luckily Long Feiye, who was escaping from the enemy’s reinforcements, catches her and they both fall to the ground. When they both regain consciousness, he questions her and she replies that she was only here to find the plant to cure her poisoned scar. She then blindsides him and attacks him, as well as stealing his book of poisoned plants before escaping.

Long Feiye’s subordinate soon arrives and Long Feiye tells him to take care of the young boy before chasing after her. She quickly runs straight into the toxic fog to get away from him only to be confronted by Gu Qishao. Han Yunxi gains his interest as she is able to be immune to the poison fog since she took a pill. She tells him that she made it herself and that she’s only here to escape from the man in black. He gives her permission to hide in his valley until the man in black is gone and off she goes. Gu Qishao then goes to his estate where his two maids are harvesting plants. He tells them that his guest is here which surprises them since he usually kills people who goes inside his valley without permission.

Then we see Han Yunxi in a cave and she develops a relationship with a rabbit. Seeing this, Gu Qishao seems to be developing feelings for her as her kindness towards the rabbit brings up past memories of when he was young.

Later, Han Yunxi sneaks back home after being told that the man in black is not longer after her. She gets caught by her father and punishes her for being out without permission. She goes back to her room and gives her aunt the plant she found last night, saying that it is the last ingredient for the cure for her poisoned scar.

Next, we see Han Yunxi’s father reading her prescription for her poisoned scar. He is amazed that she is able to develop a cure without his help. However, it seems that he does not want her to be cured of it as he secretly adds white powder into the brew.

Back to Long Feiye, he goes back to the valley to find the girl who stole his book.

Ep 2-3
Long Feiye manages to convince Gu Qishao to let him and his men into his valley by bribing him with a rare plant which is capable of curing hundreds of poisons. Knowing that Han Yunxi is no longer here, he accepts the rare gift and allows Long Feiye to search his valley. Of course, Han Yunxi cannot be found and Long Feiye leaves.

We then see him greeting the Empress Dowager – notice their ill relationship? He quickly leaves after greeting her and she is surprised that he is still healthy after drinking the wind dew tea. Her servant tells her that Long Fei Ye used to develop rashes after drinking this tea but this time he was able to ride his horse will no ill effects. They then think back to the fire she orchestrated many years ago with Long Fei Ye being the only survivor. However, she can’t investigate Long Fei Ye’s identity without arousing the Emperor’s suspicions on the fire as she will implicate herself. But, she does not give up and decides to set a spy to his quarters.

This spy is basically Han Yunxi as the Emperess Dowager brings up Long Fei Ye’s marriage and suggests Han Yunxi whose mother saved her life. The Emperor approves of the marriage since Han Yunxi’s family has no real power in court and won’t be of harm to him.

Back to Han Yunxi, she is disappointed that her prescription did not work. Suddenly, the Emperor’s decree arrives and everyone is informed about her upcoming marriage to Long Feiye. Her step-mother and step-sister are infuriated as she will be of a higher status than them. Even Long Feiye’s mother is angry because she could not even choose her son’s wife.

Meanwhile, the Crown Prince informs his Imperial Uncle of the missing young boy (in ep 1).  This surprises the uncle as he thought that the boy had died. The Crown Prince also admits his guilt in lying to his uncle and father because he also stole the book of poisoned plants. The uncle scolds him but the Crown Prince says that he had no choice but to do this in order to protect his position since his father is favouring his brother who is in charge of the poison sect. However, if he gets caught by his father, his position will be in danger. The uncle agrees to help out the Crown Prince.

Meanwhile, Long Feiye is off to see the Emperor but is stopped by the eunuchs who tell him that he must remove his armour. He removes it, much to his dismay, but it is the only way he can see the Emperor. He walks inside the hall and manages to talk to the Emperor and save his name. As a result, the minister who tries to slander Long Feiye gets in trouble instead and is soon dragged out to be executed.

Next, Han Yunxi meets with the Empress Dowager to prepare for her wedding. The Empress Dowager tells Han Yunxi her plan by making a deal to let her see her mother once she is successful. Of course Han Yunxi would do anything to meet with her mother and accepts the deal.

The day of the wedding arrives and Han Yunxi gets ready to leave her home for her husband’s. She is sad that her health is still poor and that she might die today since she coughed out blood. Even her aunt is surprised that the medicine did not work and reveals that it was her father who brewed it. Hearing this, Han Yunxi realises that her father tried to kill her but her aunt tells her that she’s misunderstanding this. However, she is adamant that her father really wants her dead and soon tells him that they will no longer have a father-daughter relationship from now on.

Meanwhile, Long Feiye is waiting for his bride although he is not dressed in his wedding outfit. A woman in black (who is masked with Han Yunxi’s face) soon arouses his attention and makes him chase after her. He gets seen by soldiers and is implicated in the murder of the Minister of Judicial Review. She leads him towards Gu Qishao who says that he wants to be his friend. But of course it is bullshit and they soon fight. Gu Qishao manages to inflict poison onto Long Feiye before running away.

Then, we get back to the present time when Han Yunxi sees Long Feiye injured in his room. He reveals his identity to her, shocking that she helped saved her husband.

Ep 4
Remembering the Empress Dowager’s orders, she tries to find the mark on his body. She uses the excuse of the venom in his body to try to search for it but was still unable to locate the mark. He then instructs her to write a prescription for him and he gives it to his subordinate to check it with the poison doctor.

The subordinate goes to check it and realises that Han Yunxi is quite reliable and is skilled in getting rid of poison. Meanwhile, Han Yunxi is still surprised that he does not recognise her as she sleeps on a separate bed. However, she feels like she needs to change her hairstyle or brows so that he won’t be able to recognise her in case he does. She then has a nightmare of him recognising her and killing her as a result.

She wakes up in shock to find Long Feiye’s nanny serving her. She is instructed to get ready in 30mins to greet the Empress Dowager with him. They soon then greet the Empress Dowager and Long Feiye tells her what happened last night. She becomes “angry” that someone will threaten and try to frame the Duke of Qin. He reassures her that he will find out the mastermind. He then goes to meet with the Emperor while Han Yunxi informs the Empress Dowager of their status. The Empress Dowager tells her that she must hurry so that she can see her mother and that she has a month deadline.

Later, Han Yunxi is standing by herself on the bridge as she goes over the Empress Dowager’s words. A lady passes by and questions her identity she she did not bow before her, the Princess. Han Yunxi introduces herself and the Princess makes nasty comments about her. However, Han Yunxi does not back down and the Princess tries to punish her. Little does she know, she’s no match and accidentally falls into the pond. Her servants jump in after her to save her while Han Yunxi laughs at the situation. But the Princess’ nanny pushes her into the pond but luckily, Long Feiye saves her from being wet. Screen Shot 2018-06-30 at 11.29.29 pm.png

The Princess complains about Han Yunxi to Long Feiye, her Imperial Uncle, and calls her names. However, she gets scolded instead and so she addresses Han Yunxi as Imperial Aunt and asks for her forgiveness. The Emperor was watching this situation in the background and is angry that his Princess got scolded by Long Feiye. However, the Head Eunuch tells the Emperor that it is natural for Long Feiye as an elder to lecture the Princess but is also in the wrong.

They return home and he immediately informs her that she will be living in another room. She is disappointed as she needs to try her best to find his mark in order to see her mother again. She makes excuses by saying that she can cure his wounds but he replies that he already has a poison doctor. But she does not give up. He then tells her that if she wants to stay, she should go to the bed now or else she can leave.

And so, she makes her decision to leave but not before giving him herbs to help with his wounds. Screen Shot 2018-06-30 at 11.35.00 pm.png

Next, Long Feiye talks military with his subordinate. He asks whether he has found any clues about the man who poisoned him and the woman who led him away. Unfortunately no but he will continue to investigate. He then gives him the herbs Han Yunxi gave him and asks him to check for poison. His subordinate asks: “Are you suspecting that Han Yunxi is the Empress’ spy?”

Back to Han Yunxi, she is disappointed that she is not close to finding the mark on his body. She is bored and tries to help the servants clean her room although they try to stop her. She then asks the nanny about Long Feiye’s hobbies and when he usually takes a bath. She manages to get the information she needs and leaves to do her planning.

Meanwhile, the Emperor is standing and thinking about something. The Empress Dowager comes in and they talk politics. He tells his mother that he should marry the Princess of Xi Qin who is now orphaned as the Crown Prince is too young and not mature enough.

Next, we see Long Feiye studying Han Yunxi’s medicine. He is told that her herbs have no problem and even the doctors praise her as this will definitely cure his wounds. And so, he throws it in the bath.

Han Yunxi soon comes in and is spotted by his subordinate who is on the roof monitoring everything. He does not stop her and even tells his men to stay still, “The Princess Consort wants to take a bath with His Highness. Why are you stopping her?”

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 5-6

Posted on July 2, 2018 by -- lydia

Ep 5
Han Yunxi gets caught by Long Feiye and comes out of hiding. He questions her motive and she tries to beg him to be nicer to her. However, he remains cold and she realises that he is using the herbs she gave him for his bath. She tries to appeal to him more in order to get closer to him but it does not work. Screen Shot 2018-07-01 at 3.38.14 pm.png

Meanwhile, Gu Qishao is informed of Long Feiye’s miraculous recovery from his poison. He believes that Long Feiye has a really skilled poison doctor next to him as his other doctors couldn’t cure his poisons.

Next, we see a Princess in a carriage. Someone lights a firework and she stops the procession, “Everyone lets take a break”. Looks like it was Gu Qishao since they soon meet each other in secret. She reveals that Gu Qishao is actually a spy from Bei Ling and that he will help her while she is here in Tian Ning. He agrees to help her and in turn, she will help him with news from the palace. He also gift her a poison for her to use as self-defence. Seems like they are planning on bringing down Long Feiye together for revenge.Screen Shot 2018-07-01 at 3.42.09 pm.png

Meanwhile, the Empress of Bei Ling is scolding her Crown Prince for being close to Xi Qiu as they are still enemies despite having an alliance together. But he tells her that he went there to persuade Chu Qing Ge to get married to the Emperor of Tian Ning. He also says that she has no choice but to agree to this arranged marriage in order to protect the Crown Prince of Xi Qiu. The Empress is delighted with the news but it doesn’t seem that they are going to stop there.

Next, Han Yunxi is by herself in her room. She gets mentally transported to another realm and gathers new information about poisons. She then gets back to reality and writes up a new prescription to develop a new medicine. News of her playing around with her medicine reaches Long Feiye as he gets updated on her day-day life. He suspects that she’s conniving against him with the Crown Prince. He also gets news about Gu Qishao on the night he was injured and that the woman he was searching for never appeared in that valley.

Han Yunxi is anxious about the deadline given to her by the Empress Dowager. She then takes a short nap but has nightmares of her mother being killed by the Empress Dowager because she did not find the mark on Long Feiye’s body. And so, she gets the courage to quicken up her plan to see Long Feiye’s body.

And so, she goes to sprinkle rash poison on his bed before he comes back home. However, he catches her walking out of his room and questions her. She lies saying that she was looking for her mother’s medicine bottle and is asked to take it out to let him see it. She brings out the bottle to show that she was not “lying” and tells her to not go into his room without his permission again. He walks into his room but finds something suspicious and immediately instructs the servant to change the bed. Screen Shot 2018-07-01 at 3.55.14 pm.png

Later, Han Yunxi is scolded by his mother and is instructed to serve her son well as a daughter-in-law. And of course, she is glad for this opportunity as she can get closer to him and is one step closer to finding the mark on his body. However, he does not make it easy for her and bathes himself.

Han Yunxi goes back to her room and ponders on where his mark could be since its not on his chest, legs and feet. Screen Shot 2018-07-01 at 4.08.12 pm.png

The next day, Long Feiye is instructed by the Emperor to personally go and fetch the Emperor’s future wife back to the capital. He remembers how he had battled the Emperor of Xi Qiu. He remembers awakening his poisonous power as his hair changes to white, killing off the enemies and the Emperor of Xi Qiu.

Ep 6
Long Feiye goes to escort the Princess of Xi Qiu back to Tian Ning. She meets with the Emperor who is happy with the gifts she brought with her as it will strengthen their military power.

Later, the Emperor and Long Feiye went to enjoy the hot springs as per his orders. They still talk about political matters and suddenly Long Feiye’s red burn mark is revealed. The Emperor and the servants see this but makes no mention of it, if only Han Yunxi sees it to ease the Empress Dowager of her suspicions. The Emperor soon visit his new wife as per the marriage custom but it was only a quick visit as he soon has to manage his state affairs. Seems like the dislike for each other is mutual but they would not show it head on.

Also, the trouble brewing against Long Feiye is dwindling down as another murder happened and it looks like the Crown Prince and Gu Qishao are going to frame it on him again! It doesn’t help that the Emperor is paying a close attention to this case and Long Feiye is busy proving his innocence.

Han Yunxi hears all of this from her nanny and makes plan of her own. She instructs the nanny to brew chicken soup so that she has an excuse to see him. And so, she personally brings the soup but he tells her to give it to his subordinate. However, she tries to not give in but was unsuccessful.

The next day, a court meeting is held for Long Feiye and his “crimes”. The ministers tries to persuade the Emperor to dismiss Long Feiye of his position and military power and Long Feiye obediently agrees. Of course, this is going to the Crown Prince’s and his uncle’s plan, but it is going too smoothly.

Later, Long Feiye investigates the murders with his subordinate. They look at the bodies and discovered a similarity to the previous case as they were all poisoned in the same way.

Meanwhile, Han Yunxi is out in town and spots Qishao. She goes up to him but he didn’t recognise her at first because her poisoned scar was gone, “You’ve become very beautiful”. They have a friendly conversation and promised to see each other soon. She then asks him why he is in a make-up shop and he reveals that he owns it. She is surprised because its a famous shop and so, he gives her some beauty products for free before she leaves.

Later, she sneakily makes her way into Dali Siqing’s (one of the murdered minister) manor to investigate the case for her husband. But she gets shocked instead by one of the doctors and a chirping bird who was flying around the room.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 7-8

Posted on July 4, 2018 by -- lydia

Ep 7
The doctor, Gu Beiyue, greets Han Yunxi after she recovers from shock and apologise on behalf of his pet bird for scaring her so suddenly. He reveals that he is here to investigate the case because the poisons are strange. When questioned about the reason why she is here, she lies that Doctor Han (her father) sent her here. And so, they both investigate the bodies find traces of mosquito bites which were poisonous. She deduces how they got poisoned and impresses Gu Beiyue.Screen Shot 2018-07-03 at 5.52.12 pm.png

Meanwhile, Qishao gives his servant a new bottle of poisonous mosquito powder since she ran out of it.

Han Yunxi walks back home while thinking about the case of poisonous mosquitoes. Qishao and her coincidently meet again while donating money to the poor. He tries to get her to have a meal with him (as promised earlier) and little do they know, Qishao’s servant is watching this scene unfold with jealousy.

Long Feiye is greeted by his nanny, “You are home so early”. He asks about his wife’s whereabouts and she is supposedly in her room. He walks into her room to find it empty. Of course, she’s currently having noodles with Qishao. They have a good banter while Qishao’s servant watches them.

Long Feiye finds the drawing of his body in Han Yunxi’s room and deduces that she is definitely working for the Empress Dowager. He and his subordinate realises that the Empress Dowager has suspicions about his identity and that they are trying to find the mark on his body. He looks back on all the time Han Yunxi tried to take a look around his body and seems disappointed.

Meanwhile, Han Yunxi bids Qishao goodbye as she returns home, not knowing that something bad is brewing.Screen Shot 2018-07-04 at 9.29.07 pm.png

The Princess of Xi Qiu (Concubine Qin) is getting ready for bed as she asks her nanny to bring the thousand blood jade which was her father’s birthday gift for her mother. She instructs her nanny to present this precious gift to the Empress Dowager and to ensure that everyone, especially the concubines, know of this. Seems like she is desperate to get the Emperor’s attention since he has not visited her for days and she needs to get her ultimate plan working.

And so, the Empress Dowager receives the gift but is suspicious with her actions. The Emperor soon arrives and notices the gift. He later visits Concubine Qin and finds her painting in her room. She quickly gets up to greet him and he compliments her drawing.

Han Yunxi returns to her manor and is caught by Long Feiye. He reveals that he found her mask and realised that she was the girl he was searching for. She quickly tells him the truth, “I know you won’t believe me…”. He is still suspicious of her and she then tells him how she went to investigate the dead bodies today and tells him of her findings. Her claims are soon supported by Long Feiye’s subordinate who explains what the other poison doctor found. However, he still doubts her and she says “What if I can find the person who framed you?” She reveals that she bumped into a girl who had the poison mosquito powder and went to investigate her. Long Feiye says that having a bottle is not enough proof but she should still have a stab wound on her shoulder when he stabbed her earlier.

And so, Long Feiye instructs his subordinate to investigate this person. Screen Shot 2018-07-04 at 9.42.56 pm.png

The next morning, Long Feiye personally goes to greet Tang Li. We find out that Tang Li was actually betrothed to the daughter (Jing’er) of the master of Yun Kong Academy of martial arts but ran away because she kept on bullying him. We also find out that Long Feiye was also a disciple of Yun Kong Academy and that Tang Li has gone to seek refuge there. And so, Jing’er becomes resolute in getting him back asap.

Back to Concubine Qin, she receives news of the Emperor’s illness. She immediately goes to see him, joining the Empress Dowager and the other concubines. Physician Han reveals that the Emperor has contracted smallpox. I have a funny feeling that Concubine Qin was behind this as she doesn’t look surprised. He tells them that this disease is contagious and so, everyone gets scared. Only Concubine Qin is willing to stay behind and take care of the Emperor which impresses the Empress Dowager.

Later, Concubine Qin reveals to her nanny in secret that there is something funny going on. She says that the Empress Dowager must be in on it since she didn’t look to sad although very angry. She reveals that there is only rashes on his face and not on his body, as well as no infection. Also, that fact that only him contracted smallpox is unordinary.

Ep 8
Long Feiye discovers that Tang Li is here because he is escaping from his marriage. Anyways, Long Feiye makes use of Tang Li to help him find out the true identity of the girl Han Yunxi bumped into yesterday. They only know her name, Yuzhe, but can’t go into the brothel because their faces are well known. Luckily, Tang Li is here so he can do the job for them.

Tang Li goes inside the brothel, not knowing that Jing’er was stalking him. He goes inside and after a few tries, was able to bribe the Madam to let him see Yuzhe. He goes inside the room she is in but does not know that it is Jing’er who is under the mask. She asks him questions about whether he is single and he deflects them quickly in order to get to bed so that he can check on whether she has the sword wound on her shoulder or not. Jing’er soon reveals her true identity, shocking him. She accuses him of escaping on their wedding day to bed another woman and continues to scold him. He quickly looks around the room and finds Yuzhe unconscious. He runs towards her to see if she has the wound and she does!

But before he can capture her, Jing’er grabs him by the ear and Yuzhe escapes during the commotion. Tang Li becomes frustrated and tells Jing’er that she just ruined their plan of capturing Long Feiye’s assassin.

Next, we see Yuzhe escaping and is closely followed by Long Feiye’s subordinate and their soldiers. Han Yunxi watches them run after her and promptly joins the chase. They chased after her until she runs inside the valley. They couldn’t go in because there are too many poisonous mosquitoes inside. Long Feiye asks Han Yunxi if she has a way for them to get in and she says that she only has two antidote pills. He promptly eats one and agrees to let Han Yunxi have the other one as she will be able to deflect what other poisons the assassin may throw at them.

And so, they both walk inside the valley and meet with Yuzhe who does not surrender. She releases more poisonous mosquitoes towards them and Long Feiye calmly fights them off. However, a surprise weapon comes towards him and Han Yunxi quickly goes to block it for him, injuring herself in the process. Due to the force, they both fall in the lake but not before seeing his surprised look because she risked her life for him. The managed to escape from Yuzhe as Long Feiye supports Han Yunxi who is deeply wounded.

They found a cave to rest in and Han Yunxi dreams of her mother. She then wakes up to find Long Feiye crouched on the floor sniffing her medicine bottles, “What are you doing?” Seems like he is trying to find out the bottle to heal her wound. He applies the medicine on her wound before leaving her by herself to find other exits in case the assassin escapes from his men. She then goes to clean her dirty bag in the creek and while trying to wring out the water, she accidentally used too much force and threw her bag into the water. She immediately runs in to save her bag but slips on the rock. Before falling face flat onto the rocks, she is saved by Long Feiye, “Don’t you want your life?” She tells him that that bag is her mother’s and so it is precious to her. After hearing this, he retrieves the bag for her.Screen Shot 2018-07-05 at 10.10.30 pm.png

Later, he catches fish for them to eat and she cooks it for them. They make small talk and she starts revealing information about herself and how she was neglected by her father since she was young. They then look at the stars and she says how her mother told her that people who passed away will become a star, guarding their loved ones. After mentioning her mother, he reminisces the last memory he has of his mother being killed by the enemy.

Seeing that he makes no move to eat the fish, she goes to find some other food for him to eat. However, he tells her not to do so since her injury is not healed yet but she doesn’t mind. So, he gets up and carries her into his arms.

Next, we see her lying asleep on his lap as he gazes upon her sleeping face. Seems like he is conflicted because he knows she wants to see his mark but doesn’t know why she saved him from getting hurt.

Screen Shot 2018-07-05 at 10.24.49 pm
Screen Shot 2018-07-05 at 10.24.50 pm

The next morning, Long Feiye’s people are inside the valley and finds Han Yunxi’s blood. Yuzhe reveals herself and surrounds them with the poisonous mosquitoes. Jing’er saves them by playing her flute which drives the mosquitoes away. Seizing this chance, they run towards Yuzhe to fight. Yuzhe immediately sends out a distress beacon, alerting Qishao, because she needs help. She gets surrounded by them who question her for Long Feiye’s whereabouts. Qishao and his maids arrive to find Yuzhe injured but hid behind the bushes. Long Feiye and Han Yunxi also arrive and Qishao is shocked to find her here.

Next, Qishao is back in his valley with his maids as they talk about Han Yunxi as the girl who came to their valley before. They are surprised that she is the Princess Consort Qin. He quickly instructs one of his servant to gather some of their men to retrieve information but to be careful that they’re identity remain hidden or else they will be in danger. However, he is sad about discovering Han Yunxi’s real identity as they are now technically enemies.

Back in the palace, the Empress Dowager meets with the Emperor who is getting better. He asks his mother about whether there are any suspicious movements made by Concubine Qin. She denies it and the Emperor is relieved since it means that Concubine Qin won’t do any harm to him (yet). Seems like he is slowly trusting her since she was the only one who would take care of him when he “contracted” the contagious small pox. But his mother warns him to not be too careless in front of Concubine Qin.

Meanwhile, Concubine Qin reveals that the Emperor did not suffer from small pox but from chicken pox instead. She explains to her maid how she came to this understanding by saying how she saw the prescription Physician Han gave to the eunuch and that it was the prescription for chicken pox. Hearing this, they realise that the Emperor purposely conducted this plan to see whether she has any ulterior motive against him.

Later, Han Yunxi and Long Feiye are back at their manor. Doctor Gu Beiyue arrives check on Han Yunxi’s health and is shocked to find out that she is Long Feiye’s wife. She checks her pulse and informs Long Feiye that she is unconscious because of the wound and that she has a cold. He then leaves and Long Feiye holds Han Yunxi’s hand.  Screen Shot 2018-07-05 at 10.43.46 pm.png

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 9-10

Posted on July 9, 2018 by -- lydia

Ep 9
Concubine Qin tells her nanny the importance of their success in order to avenge her father and reflects on her recent encounter with the Crown Prince of Bei Ling.

Meanwhile, Long Feiye is taking care of Han Yunxi. This surprises his subordinate and everyone else, but they have tact to not disturb them. The next morning, Long Feiye is still by her bedside and daringly caresses her cheek. But when she wakes up, he is gone and only her nanny is here. The nanny reveals that Long Feiye took care of her all night but she doesn’t believe it as she thought last night was a dream. Jing’er soon arrives as soon as the nanny takes her leave and compliments her greatly. She also tells Han Yunxi about Tang Li and how they in this situation because of him. Han Yunxi then playfully gives Jing’er a strong laxative for her to use against Tang Li if he makes her frustrated again and she is ecstatic about the gift.

Screen Shot 2018-07-08 at 8.43.32 pm
Screen Shot 2018-07-08 at 8.43.29 pm

Next, Long Feiye and Tang Li talk about the latter’s marriage with Jing’er. Long Feiye tells him that he thinks that they are suitable for each other but Tang Li disagrees and quickly runs away before Long Feiye pushes him to do something he doesn’t want to do.

Little did he know that he would bump into Jing’er. He outright tells her that he won’t marry her while she tells him that they will marry. However, he wouldn’t budge and so their argument intensifies until she slaps him with the laxative powder.

At the palace, Concubine Qin greets the Empress Dowager who praises her for taking care of the Emperor. She uses Concubine Qin to blame the other concubines for being cowards and scared when asked to take care of the Emperor. However, Concubine Qin displays her “kindness” by helping the other concubines. Hearing this, the servants believe that Concubine Qin has no other motives but is kind. But the Empress Dowager is still not convinced.Screen Shot 2018-07-08 at 9.02.40 pm.png

Back at the Qin residence, Han Yunxi is told of the arrival of the Empress Dowager’s trusted servant. Han Yunxi tells her nanny to say that she’s too unwell to see her. Long Feiye arrives and asks “Why don’t you want to see the Empress Dowager?” Han Yunxi says that she’s anxious about the many rules and didn’t want to make a mistake, but they know that its not true but he doesn’t pursue it. He then leaves but not before receiving thanks from Han Yunxi for taking care of her last night. Tang Li interrupts their moment and we know that he is suffering from diarrhoea. She helps cure him before leaving them.

The Empress Dowager’s servant reports back to her master who is unhappy that Han Yunxi did not see her. It seems that she is going to target Han Yunxi’s paternal family to get her to come out.

Long Feiye’s subordinate gets a report that Yuzhe still has not revealed anything even after going through torture. He tells his soldier to keep on torturing her but the soldier is afraid that she will not live for very long since she has not eaten a grain of rice.

Back to Han Yunxi, Jing’er brings some special tea for her to try. She tells her that she sneakily stole it from Long Feiye’s room and that he especially loves this tea. Hearing this, Han Yunxi’s mood becomes depleted and she scolds Jing’er for not measuring the correct dosage of the drug she gave her to give to Tang Li. However, Tang Li was eavesdropping on their conversation and after hearing this, he confronts them, “You two poisoned me”. He then leaves angrily while Jing’er chases after him.

Afterwards, the 3rd Madame from Han Yunxi’s family arrive begging her to help her family. She explains that someone said her mother-in-law got killed from their medical centre. She also says that this person was treated by Doctor Li from a common cold so she could not be poisoned. She gathers the details from 3rd Madame and goes to court the next day. Han Yunxi does not interrupt the court and listens until the end. Only when the minister dismisses the case does she step in, “There are many loopholes in this case. How can we close this case?” However, the minister believes that she’s an imposter and quickly leaves. And so, they have no choice but to leave.

Meanwhile, Long Feiye is in a midst of a meeting with his subordinate about political matters. They suddenly stop discussing when they see Han Yunxi walking towards them. She stops before them, not entering the room and the subordinate goes to see what she wants. He invites her in but she says that she is not here to see Long Feiye but him instead. Hearing this, Long Feiye retreats and pours himself some tea, but of course secretly eavesdropping on their conversation. However, he didn’t need to as Han Yunxi purposely speaks very loud for him to hear. She successfully convinces the subordinate to help her in the end.

Back to Qishao, he receives news about Han Yunxi visiting court. His servant informs him that there is a matter involving her family and he is concerned. His servant wants to capture Han Yunxi to use her as bait against Long Feiye but Qishao does not want that, saying that Han Yunxi might be able to lead them to Yuzhe if she stays with Long Feiye.

Later, Han Yunxi beats the drum outside the court which wakes up everyone in the early morning. The minister quickly comes out to find Han Yunxi with 3rd Madame. She tries to get him to open the case again but he refuses. Then, Long Feiye arrives, surprising Han Yunxi and everyone else with his presence. Him coming here and stating that Han Yunxi is his wife already makes the minister quickly asking for forgiveness. And so, he successfully opens the case for Han Yunxi.Screen Shot 2018-07-08 at 9.52.56 pm.png

In the palace, Concubine Qin dances in the courtyard. The Emperor arrives and is taken by the sight of her beauty.

Ep 10
This scene continues as Concubine Qin keeps on dancing, not knowing that the Emperor is here. When she notices his presence, she immediately stops to greet him. In response, he gives her an applause for her amazing performance. She tells him how dancing and praying goes hand in hand in Xi Qiu and that she did it to pray for his health. Hearing this, he is pleased and tells her that he would love to see her dancing again but is now busy with political affairs. And so, he left and she smiles as she has gotten his attention.

Back at court, the minister explains his reasoning behind closing the case in front of Han Yunxi and Long Feiye. After listening to his explanation, she investigates the evidence brought forward. She dismisses them and asks to see the doctors who did the autopsy. She questions them and they become uneasy. Meanwhile, the person who claimed her mother-in-law died from poisoning is attacked by assassins who wants to silence her. However, she is saved from Long Feiye’s subordinate and is promptly brought to court. The minister tries to shut her mouth but she pleads Han Yunxi’s forgiveness and explains that she was bribed by someone a few days ago. Hearing this, the minister quickly closes the case by changing the verdict and proclaiming the medical centre innocence. But Han Yunxi knows that someone else is masterminding this whole plot but Long Feiye stops her and brings her home. And she was right because now the minister does not know how to explain this outcome to the Empress Dowager.

Han Yunxi and Long Feiye get into a carriage together as they head back home. He asks her whether her family has wronged someone since the minister was so quick to close the case without investigating further. He concludes that the person behind this is able to control the court and is not afraid of Long Feiye. He believes it is the Empress Dowager but she is not convinced. Then Han Yunxi accidentally bump shoulders with Long Feiye due to the bumpy ride. Due to this, her shoulders become sore and he gives her a special medicine which captures her attention because it is very expensive. Long Feiye’s subordinate cheekily reveals that he got it from the palace especially for her. Hearing this, she smiles, “You are so kind to me”. And in turn, he smiles after hearing her words.

Later at night, Han Yunxi is taking a nap and Tang Li sneaks in. Seeing this, he wants to take revenge and goes to get a pan of water to splash her. However, Long Feiye comes in right on time and uses his powers to splash Tang Li instead. Han Yunxi wakes up from the loud noise of the pan falling to the floor and scares herself when she sees Tang Li soaked with water. She thought that he was a ghost and immediately runs into Long Feiye, clutching him tightly as she shouts “ghosts ghosts ghosts!” Long Feiye tells her to let go but she doesn’t, “There’s an ugly water ghost behind me”. Hearing this, Tang Li argues against her and she slowly lets go of Long Feiye. She realises that he wasn’t a ghost and hides behind Long Feiye’s back when Tang Li goes up to her. Tang Li then quickly leaves when Long Feiye backs Han Yunxi up.

The couple then go inside a room where Long Feiye gets ready to bathe. Seeing this opportunity, Han Yunxi makes the most of it as she tries to get a look at his mark. But she becomes shy when she helps him take off his clothes and runs away at the sight of his naked body. Seems like he did it purposely, “Han Yunxi, I hope you won’t betray me”.

Back in her room, she tells her nanny what happened and that Long Feiye has a lot of scars but only one burn mark. The nanny begins to explain that this mark has been there for a while. We then see scenes of the past where the previous Emperor was talking with the now Empress Dowager who schemed to have Long Feiye dead. Based on the situation and superstitions, the Emperor had no choice but to send the newborn Long Feiye to the suburbs. Then years later when Long Feiye returned to the palace, his residence was set on fire and only he survived. Of course, they all suspect the Empress Dowager to be the one to have set the fire but they have no evidence and so, the case is a dead-end. Screen Shot 2018-07-08 at 10.27.10 pm.png

Han Yunxi gets a sleepless night as she thinks about Long Feiye and the Empress Dowager. She realises that the latter wanted to use her to find hard evidence against Long Feiye because she suspects that he is not the Emperor’s son. But, she knows that she can’t avoid the Empress Dowager any longer or else the latter might use up even worse tricks to harm her family.

The next morning, Han Yunxi greets the Empress Dowager, “You finally can see me”. Han Yunxi explains that she just recently recovered from her illness and got Long Feiye’s trust which is why she could only see her now. She then tells the Empress Dowager that she saw his body and locates the mark for the Empress Dowager. She describes the mark in great detail and the Empress Dowager looks impressed. Seems like Han Yunxi did some research prior to coming here in order to help Long Feiye not gain the suspicion of the Empress Dowager and was successful. And so, Han Yunxi asks about her mother and whether she can see her. But the Empress Dowager does not let her see her mother easily and says that she needs to confirm whether the mark is correct first. She also instructs Han Yunxi to report on Long Feiye’s every move and that her mother’s life is in her hands.

Later, Han Yunxi gets to work as she writes about Long Feiye’s every move. But, she does’t really as she makes up most of it. She then delivers this message to the Empress Dowager via bird. Next, we see that that message is delivered to Long Feiye instead. He reads Han Yunxi’s writing and smiles since she has not betrayed him but made up lies to tell the Empress Dowager about his movements. After reading it, he instructs his subordinate to send it through to the Empress Dowager. He chuckles at her actions in which this surprises his subordinate because he usually has a cold front.

The Empress Dowager reads the message and instructs her servant to inform Han Yunxi that if there is nothing important to report, then she doesn’t need to send her a message. Seems like she is frustrated that she hasn’t told her anything decisive to use against Long Feiye.

Meanwhile, Concubine Qin is praying and is visited by the Empress Dowager. The Empress Dowager is curious about what she is doing and Concubine Qin explains that she was copying down blessings for the Empress Dowager and praying for her health and longevity, as customary from her country. Seems like Concubine Qin is slowly getting the Empress Dowager’s trust who hopes that she has no motives against Tian Ming. Screen Shot 2018-07-08 at 10.45.19 pm.png

Next, the Imperial Uncle summoned the Crown Prince to his study. He warns him that he must not attract attention to himself and to not make any big moves as Long Feiye has eyes on them.

Meanwhile, Yunxi is still writing messages but finds it hard to be creative. Long Feiye comes in to find the room messy with thrown out papers. He reads the papers and realises that she is still blatantly sending fake messages to the Empress Dowager. He smiles and walks closer to her, peering over her shoulders before snatching her paper. She quickly notices him and tries to get it back but he is having too much fun teasing her.   And so, she jumps onto him to reach for the paper and of course, she gets it in the end since he becomes shock at her actions. Once she realised what she had done, she gets off him and become shy.

Screen Shot 2018-07-08 at 10.53.04 pm
Screen Shot 2018-07-08 at 10.52.56 pm

This is too damn cute! I’ve been reading the novel (so many chapters!!!!!!!!) and I like how the drama does not stray too far off from the novel’s plot. Their relationship is already blossoming and I am so intrigued about what will happen next! I kind of want to see Gu Qishao more but..I’m satisfied with Han Yunxi and Long Feiye’s relationship for now 🙂

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 11-12

Posted on July 10, 2018 by -- lydia

Ep 11
Long Feiye brings Han Yunxi to secret place where he has captured Yuzhe. She becomes suspicious that he knows of the Empress Dowager’s plan of using her and he is going to keep her here. Han Yunxi quickly follows after him as he leads her to Yuzhe. Yuzhe is poisoned and Long Feiye wants Han Yunxi to diagnose her. She immediately gets to work but is puzzled on how she contracted the poison in the first place. She then asks them if Yuzhe did anything weird before being poisoned and they said that she was on a hunger strike.

Han Yunxi then becomes suspicious of the rice porridge and gets a drop of Yuzhe’s blood into the porridge. The blood turns the porridge black and they figure out that she was already poisoned before she was captured with rice poison. This rice is only triggered by rice and Han Yunxi explains the consequences of this poison.

Meanwhile, Qishao still has no news of Yuzhe. They know that she is being secretly detained by Long Feiye but are unable to discover her whereabouts. He has no choice but to seek Han Yunxi to help him..

Back to Han Yunxi, she is back to her poison realm as she tries to study the rice poison. She then goes out and Qishao is out there waiting for her. He follows her and waits for her outside as she purchases some medicine. He stages a coincidental meeting and uses this chance to ask about what poison she has been researching lately. She doesn’t reveal anything about the rice poison and gives him a general answer. They then continue on their friendly conversation until a carriage nearly runs them over. That carriage is owned by Long Feiye and he spots them together. But he continues on his journey.

Later, Han Yunxi is in her manor trying to figure out how to cure rice poison. She is successful and quickly tells her success to Long Feiye who just walked into her room. And so, they both quickly go to administer the antidote to Yuzhe. On their way, Long Feiye is suspicious that someone (Qishao) is tailing them. He takes measures and was able to get back to the secret prison.

Screen Shot 2018-07-09 at 5.47.12 pm.png

But then, Han Yunxi feels pain in her foot and Long Feiye immediately carries her princess-style on a seat. Han Yunxi feels that Long Feiye is quite unhappy and he says: “You must know that you are now a married woman”. However, she does not understand his words and so he becomes blunt, “Who was that man you met?”. Hearing this, Han Yunxi is excited at the fact that he is jealous but of course, he wouldn’t admit it. She tells him that that person is Gu Qishao and that he is a good person who helps her. He leaves it at that and they go to give Yuzhe the antidote.

Han Yunxi also gives Yuzhe acupuncture to draw out the poison. Yuzhe soon wakes up and is brought to Long Feiye who is staring at the cage holding a carnivorous rat. They torture her with the rat and she becomes afraid, shouting for help. However, he doesn’t stop until she says that she will confess. Yuzhe says that it was the Crown Prince.

The next day, Long Feiye seeks Minister Mu and reveals to him the outcome of the case he just investigated involving the Crown Prince. However, Minister Mu still has doubts since the Crown Prince is involved and this is serious. And so, Long Feiye tells Minister Mu his plan.

Later, the Crown Prince is being lectured by his Imperial Father. General Mu arrives for an audience and greets both parties. He reveals that he has captured Yuzhe and the Crown Prince immediately says that he caught the wrong girl. Hearing this, the Emperor realises that something is up but keeps quiet while General Mu explains. The Emperor tells him to continue his investigation and he takes his leave.

On his way back to the city, General Mu is stopped by the Princess who has a crush on him. She reveals her motive for stopping him as she wants to spend more time with him. However, he declines saying that he has important business. However, she becomes disappointed and tries to persuade him but he reveals that this is an important mission and he needs to do it asap. Screen Shot 2018-07-09 at 6.31.22 pm.png

Meanwhile, the Crown Prince is showing his anxiousness in front of Qishao after hearing about Yuzhe’s capture. Qishao tries to calm down the Crown Prince but he is still worried and plans to do something big. He refuses Qishao’s help and quickly walks away. Qishao realises that General Mu and Long Feiye are probably working together to rile up the Crown Prince and it is working.

Back to Han Yunxi, Jing’er abruptly comes in to tell her about the market on West Street and that there will be a lantern event this evening. Jing’er quickly brings Han Yunxi out with her to experience these events. They roam around the city and have fun together.

While this is happening, Yuzhe is escorted as a prisoner to somewhere. Qishao sees this but can do nothing in the public eye. Han Yunxi also spots Yuzhe being transported and runs after them. After Yuzhe and her escort turn into the alleyways, Qishao (masked) decides to make his move and brings along his men to fight the soldiers holding Yuzhe captive. Qishao plays his flute to bring upon the poisonous mosquitoes during the fight. Han Yunxi sees this and quickly runs out to save the soldiers when Qishao orders his men to kill. Seeing her here stops Qishao and he retreats. Han Yunxi was just about to chase after him but then Jing’er arrives. She quickly tells Jing’er to chase after him since she has martial arts skills and Han Yunxi goes to save the soldiers.

Jing’er catches up with the masked Qishao and immediately fights him. However, he is able to fight her off and runs away successfully.

Unfortunately, Han Yunxi is in a dire state as reinforcements arrive and based on the scene in front of them, they believe that Han Yunxi tried to commit murder against General Mu since they caught her with a knife. The soldiers do no listen and try to arrest her but Jing’er arrives in time to protect Han Yunxi. Just as she was about to reveal their identity, Han Yunxi stop her and allow them both to be arrested by the soldiers.Screen Shot 2018-07-09 at 6.42.55 pm.png

Han Yunxi and Jing’er are in the General’s house and have their wrists tied behind their backs. The General arrives in fury and Han Yunxi tries to declare their innocence. However, he does not listen to her explanations and moves to execute them. But then, Jing’er stops him by revealing their identity, startling everyone else in the room. Then, Gu Beiyue walks into the room after diagnosing the General’s son and informs the General about his son’s ill state and that he is poisoned with something. Han Yunxi tells them that he is poisoned by spider poison. Hearing and seeing Han Yunxi, Gu Beiyue immediately gives his respectful greetings to her and guarantees her identity in front of the General who didn’t believe her earlier. He tells the General that Han Yunxi would not harm her son but merely try to extract the poison out of his body using the knife she was caught with earlier.

Meanwhile, the Princess of Qin also gets news of General Mu’s poisoned state and immediately sets off to see him. Han Yunxi and Gu Beiyue work together to cure General Mu but he suddenly spits out blood while unconscious. This worries everyone and Han Yunxi is confused because she clearly cured him of the spider poison. And so, she figures out that he is poisoned by something else which he had for a while.

Then the Princess arrives and makes matters worse by fighting with Han Yunxi. She tries to arrest Han Yunxi but the General tells the Princess that Han Yunxi is trying to save her son. Gu Beiyue even comes to Han Yunxi’s defence but the Princess is adamant in arresting Han Yunxi. Just as the Princess was about to hurt Han Yunxi with the sword, Long Feiye arrives.

Ep 12
Long Feiye’s arrival surprised everyone at the scene and the Princess quickly lets go of her knife. However, this does not stop Long Feiye from scolding her in public. But the Princess does not back down as she uses the Emperor and Empress Dowager’s name to force them to arrest Han Yunxi. But Long Feiye stops her and swears that no one, not even the Emperor, can touch Han Yunxi without his permission. Han Yunxi then steps in and tells the Princess to give her two days to figure out a cure for General Mu. Believing that she’s lying, she agrees to Han Yunxi’s request and promptly leaves. Screen Shot 2018-07-10 at 10.23.13 pm.png

Meanwhile, the Crown Prince is getting scolded by his Imperial Uncle for acting without a plan. The Crown Prince stands by his actions but his uncle tells him that this is serious since there are a lot of eyes on this case, including the Emperor and Long Feiye.

Two days later, Han Yunxi is alone in General Mu’s residence still thinking of the poison he is infected with. The Princess arrives and confronts her, “Two days has passed, you must have found a detoxification method”. Han Yunxi does not answer her and the Princess seizes this chance to have her arrested. Gu Beiyue tries to stop the Princess but she is so stubborn. And so, Han Yunxi is sent off to prison and locked up in a prison cell. But it does not end there as she gets splashed multiple times with cold water on the Princess’ orders. Han Yunxi does not make a sound but secretly poisons the Princess as she leaves. We notice that the Princess is beginning to itch herself and this gets worse.

Meanwhile, Long Feiye has sent one of his men to send the evidence to General Baili who will help him bring it up to court. This will make it easy to catch the Crown Prince and his Imperial Uncle, leaving them no chance to escape.

It is evening time and Jing’er quickly runs to tell Long Feiye that she thinks Han Yunxi is in danger since she has not seen her all day. This alarms Long Feiye especially when Jing’er tells him that the Princess was involved. Screen Shot 2018-07-10 at 10.39.10 pm.png

Back to Han Yunxi, someone secretly poisons the guards to make them lose consciousness as they fall to the ground. That person is no other than Gu Qishao. He sees Han Yunxi suffering from the cold and immediately covers her with his cloak. He is apologetic that they are supposedly enemies in this life and gives her a pill to eat to cure her from he coldness. The guards soon regain consciousness and is confused, but Han Yunxi is left alone.

Han Yunxi soon wakes up and is surprised to find a black cloak covering her. She sees Gu Beiyue who has bribed a guard to bring him here. He quickly tells her that he followed her instructions and extracted General Mu’s blood which he gave to her. He tells her of General Mu’s symptoms and Han Yunxi figures out that he is poisoned with snake venom. She instructs Gu Beiyue to find the prescription on her desk and read the medicine for snake venom. As long as he gives the correct medicine to General Mu, he will be able to testify on Han Yunxi’s behalf and she will be innocent. Gu Beiyue then leaves and then soldiers bring Han Yunxi to a torture room.

The Imperial Uncle orders the soldiers to beat her in order to get a confession under torture. The Imperial Uncle leaves but not before telling the soldier to keep hitting her. As soon as he leaves the room, Han Yunxi realises that she felt no pain from the hits and realises that the soldier is helping her. After a while, she returns to her prison cell and the soldier that helped her talks to her alone. He tells her that he helped her because her mother saved his family and him from the plaque. He tells her that is going to help her escape and tells her the escape route. She escapes despite knowing that it is a scam which was planned by the Imperial Uncle.

Han Yunxi quickly runs to General Mu’s residence but is blocked by assassins. They close in on her with the intent to kill but is saved by Long Feiye! She runs towards him and hugs him tightly as she nearly lost her life. She reveals everything that happened to her in the prison and how they wanted her to confess that it was Long Feiye who was the mastermind. But then, she realises that she needs to save General Mu and so, he quickly flies her over.

Screen Shot 2018-07-10 at 10.51.53 pm
Screen Shot 2018-07-10 at 10.53.32 pm
Screen Shot 2018-07-10 at 10.53.31 pm

They arrive at General Mu’s residence and Han Yunxi immediately goes to see General Mu. Gu Beiyue tells her that he administered the medicine but he is still vomiting blood. Han Yunxi gives him acupuncture. While this is happening, the Princess arrives to make a commotion. She tells Long Feiye that her Imperial Father already knows of Han Yunxi’s escape from prison and that this case has escalated to the court. However, Long Feiye stops her movements while Han Yunxi continues with her treatment.

General Mu soon regains consciousness and his father thanks Han Yunxi for curing his son.  However, the Princess is apologetic. Making use of this situation, Long Feiye asks how his wife, Han Yunxi, became a fugitive. Han Yunxi fights for herself using words and manages to win against the official and the Princess. The official begs for Han Yunxi’s forgiveness but Long Feiye punishes him severely. The Princess blames everything on the official and does not admit her fault. However, she is apologetic and Han Yunxi uses this chance to make fun of the Princess by drawing on her face. Knowing that the Princess cares a lot about her reputation and face, she screams at the mirror when Han Yunxi shows her her handiwork.Screen Shot 2018-07-10 at 10.59.28 pm.png

Later, Concubine Xiao complains to her son, the 2nd Prince, about Concubine Qin who managed to gain the Emperor’s favour. Her son comforts her by telling her that Concubine Qin is a Princess from her state but has no political power in the palace. He also tells her that since she has him, the Emperor will not do anything to her. Hearing this, she feels rest assured.

Meanwhile, Han Yunxi and Long Feiye are returning back to his manor. He notices that she is asleep in an upright position which is uncomfortable and helps her lean against his shoulder.

Screen Shot 2018-07-10 at 11.07.49 pm
Screen Shot 2018-07-10 at 11.07.57 pm
Screen Shot 2018-07-10 at 11.08.02 pm

These two eps have made my heart flutter. I love how Long Feiye is already melting at the sight of Han Yunxi at this stage even though he does not progress this fast in the book. Even though I’m reading the novel at the same time while watching this, there are still some differences as they did tweak a few things – very minor changes. Anyways, the way he pulls her into him at the end is so adorable and makes my heart skip a beat! 

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 13-14

Posted on July 12, 2018 by -- lydia

Ep 13
Since Han Yunxi is soundly asleep, Long Feiye arranges for a horse for him to quickly ride to the Imperial Palace. When Han Yunxi wakes up, Long Feiye’s subordinate tells her what happened and she immediately follows. They meet with Long Feiye who tells him that she’s here to help him get a true confession from Yuzhe. She uses poison to get Yuzhe to confess the truth in front of everyone, making Long Feiye and everyone else be proud of her.

And so, Yuzhe confesses the Crown Prince’s actions in this situation in front of the Emperor. The Emperor immediately gives her a death sentence and his men takes her away. Although the matter is finished, Long Feiye says that this case is still suspicious as there must be someone backing up the Crown Prince. He tells the Emperor that Imperial Uncle must be involved and the Emperor immediately summons the latter.

The Imperial Uncle arrives and pleads guilty. However, the Emperor is only disappointed that the uncle fell in Long Feiye’s trap and now the Emperor can’t even help him out of this mess. The uncle gets thrown into prison and the Crown Prince visits him, “I’ve implicated you uncle”. The uncle lectures the Crown Prince on how he should act in the future in order to keep his position as the Crown Prince and become the Emperor.

Later, Long Feiye accompanies the Emperor on a stroll around the garden. The Emperor tells him that Imperial Uncle will be punished and passes an Imperial Decree to execute the uncle for committing these heinous crimes. The Emperor tells Long Feiye to oversee this and he accepts. Next, Long Feiye goes to see the Imperial Uncle to deliver his sentence. He also passes him a secret while the Imperial Uncle is suffering from poison, “I am a descendent of Qin Xi”. This shocks the uncle as he realises that Long Feiye is here for revenge on behalf of his people and now he can’t do anything about it since he’s going to be dead.

The Crown Prince angrily goes to see Qishao because of his uncle’s death. Qishao pleads his loyalty to the Crown Prince who now has no one capable on his side since his Imperial Uncle is no longer here.

The next day, Han Yunxi is shopping with Long Feiye. She playfully puts a newly bought hat on his head and they have outside together. They seem to be closer as she is able to playfully tease him and he compliments her, “You are kind”. However, Qishao sees them from behind and is thankful that Han Yunxi has not suffered after the incident.

Back in the palace, the Emperor is with the 2nd prince. The father instructs his son to be prepared to move the poison, “Transfer once every half a month”, since Long Feiye knows about it. However, Long Feiye receives news of this from one of their spies over at 2nd Prince’s side.

Next, the Crown Prince is a bit doubtful of Qishao since he wants Yuzhe to be alive. Although Qishao has pledged his allegiance to the Crown Prince, the latter does not want Yuzhe to live. But he rescues Yuzhe from prison anyways and gives her to Qishao, secretly giving her another pill instead of the medicine Qishao gave him for her. And so, Yuzhe is now in Qishao’s residence but has not regained consciousness. Qishao figures out with his servant that the Crown Prince has fed Yuzhe poison since his medicine should’ve awoken her by now. Despite knowing this, Qishao knows that it is not the right time to go against the Crown Prince. Thus, he decides to save Yuzhe first by detoxifying the poison.

After detoxifying Yuzhe and leaving instructions for her after care to his servant, Qishao goes back to his room to find a guest. It is the Crown Prince of Northern Li. He tells Qishao of their Imperial Father’s words, “Useless person”. Hearing this, Qishao defends himself saying that he has gotten the Crown Prince of Tianning on his side and under his control. The next step of their plan will go through once they retrieve the poison for the scorpion drug.

Next, Qishao goes to town to eat noodles. Han Yunxi surprises him but then hurries to leave saying that she is only here to buy medicine. He teases her saying that although she proclaims he is her saviour, she still has not treated him to a meal yet. And so, she says that they will meet here 10 days later and she will treat him to a meal before leaving.

Later, we see relief being given to the common people as they get free food and criminals are given justice. Tang Li praises Long Feiye for his actions as the common people trust him and are praising him for helping them.

Ep 14
Tang Li goes back to the past where he and his family were running away from the soldiers but ultimately, surrendered to them. He remembers being locked in prison with Long Feiye who was comforting him. Long Feiye’s Imperial Mother has sent for help and when they arrived, she arranged for her son and Tang Li to escape first. But Long Feiye does not budge and the help left with Tang Li, leaving him with his mother. Remembering this has made them more resolute in avenging their people and his Imperial mother.

Next, Concubine Qin riles up Concubine Xiao’s anger as she “accidentally” trips her over. She shows off how she spends every day with the Emperor and Concubine Xiao leaves in anger. Concubine Qin then goes to see the Emperor and gives him a massage. She acts innocent in from of the Emperor who knows about Concubine Xiao’s cruel words to her. The Emperor seems to have gotten a negative opinion on Concubine Xiao now thanks to Concubine Qin. Concubine Qin then brings up Long Feiye and confesses her dislike for him since he killed her father. By telling him this, she is saying that she is wholly on his side and that he can trust her.

Later, Concubine Qin secretly write a message to send to Qishao. She instructs her nanny to deliver the message secretly. Qishao’s servant retrieves the message and gives it to Qishao. He reads it and then thinks aloud in front of his servant of a person that will be helpful for Concubine Qin in the palace. They know that Crown Prince could be helpful but this is dangerous since Concubine Qin has no direct relations to the Crown Prince and they could not meet easily. He leaves this matter alone saying that he will think about it some more.

Soon we see Han Yunxi being scolded by Long Feiye’s mother, Grand Imperial Consort Yi.  Han Yunxi knows that she’s only getting scolded by her since Long Feiye is not here but of course, as a daughter-in-law she has to grin and bear it. Consort Yi continues with her harsh words against Han Yunxi but Han Yunxi talks right back. However, this action makes her get punished but Han Yunxi doesn’t care. And so, she gets locked up in a room with no food to eat.

Meanwhile, the Princess is scared of the rashes that have suddenly formed on her face. The Imperial doctors has no cure for it and the Princess is at a loss. Then, Gu Beiyue diagnoses her and tells her that she has been poisoned. He tells her that he has no method to cure her but Han Yunxi can do it. Hearing this, the Princess has no choice but to seek Han Yunxi’s help. However, Han Yunxi does not appear since she has been locked up by Consort Yi.

Speaking of Han Yunxi, Consort Yi sends her maid to let Han Yunxi out of the room. Hearing this, Han Yunxi becomes excited but makes things hard as she complains of her stomach being starved, “How can I see the visitor if I’m starving?”. And so, food arrives and Han Yunxi takes her sweet time. Consort Yi’s maid tries to hurry her but Han Yunxi continues to eat very slowly. After eating her full, she is taken to the sitting room whereby Consort Yi is seated with the Empress Dowager and the Princess (who is veiled up).

Han Yunxi immediately knows why the Princess has seek her since she was the one who poisoned the Princess in the prison. Han Yunxi does not make things easier for them and feigns sickness from her experience in the prison. She feigns cough and acts weird. However, the Princess is in a hurry but the Empress Dowager stops her before she begs. Knowing their desperation, Consort Yi drags this matter and Han Yunxi even steps in, “I’ll see you in the palace once I get better from this cold”. But the Princess begs Consort Yi and the Empress Dowager also begs Consort Yi to let them take Han Yunxi back to the palace. In the end, Han Yunxi accompanies them to the palace.

On their way, the Princess becomes very agitated and stops the carriage. She goes to Han Yunxi and reveals her face (that is covered with rashes). She orders Han Yunxi to quickly cure her but Han Yunxi takes advantage of the situation and becomes “dizzy”. She coughs and feigns weakness. But then the Princess quickly takes off her veil, revealing to everyone her rashes as they point fingers at her. She scratches her face while her servants and the Empress Dowager tries to stop her by tying up her hands. Hearing this commotion in her carriage, Han Yunxi smirks.

Once they arrive at the palace, Han Yunxi is “unconscious” and is being diagnosed by Gu Beiyue. He helps her in front of the Empress Dowager by stating that Han Yunxi is suffering from a serious cold and exaggerates her illness. Hearing this, the Empress Dowager has no choice but to help Han Yunxi first before curing the Princess. After securing three days for Han Yunxi to rest, she makes use of it and rests soundly.

Later, she goes to see the Princess with the Empress Dowager in tow. The Princess’ rash has made her go crazy as she keeps on itching it. Han Yunxi exaggerates the Princess’ rash by saying that it is contagious. Hearing this, the Empress Dowager quickly leaves and instructs Han Yunxi to help the Princess. Han Yunxi tells the Princess that she can cure it but she is missing an ingredient, 1000 year old blood jade. The Princess agitatedly tells Han Yunxi that her father’s newest concubine has it and gave the Empress Dowager it. The Princess begs Han Yunxi to quickly go and retrieve the pill, saying that she will take responsibility for anything that will happen. Hearing this, Han Yunxi goes to get it but Gu Beiyue is confused about why she needs this pill.

On her way to the Empress Dowager’s residence, Han Yunxi thinks to herself of this good opportunity she just made. She secretly goes through the Empress Dowager’s things to find clues of her mother. The Empress Dowager arrives and the servants are agitated because they were bribed by Han Yunxi to let her search the room. Seeing this, Han Yunxi comes out of the room but not before grabbing her alibi, the 1000 year old blood jade. Seeing her here startles the Empress Dowager, but Han Yunxi informs her that she is here on the Princess’ orders. However, the Empress Dowager does not believe her easily but Han Yunxi does not give in and leaves.

Han Yunxi treats the Princess’ rashes using the 1000 year old blood jade to soothe her itchiness. The Empress Dowager soon arrives while Han Yunxi is writing a prescription. When asked about how the Princess got poisoned, Han Yunxi does not give them any face and tell them that she probably got it from prison because it is so dirty there. She then gives the prescription to Gu Beiyue who tells the Empress Dowager that the prescription is fine but they don’t have the ingredients. Hearing this, the Empress Dowager becomes worried but Gu Beiyue tells her that there are two left of this ingredient in this world: one is in Northern Li’s Empress’ hands and the other is in Consort Yi’s hands. Han Yunxi fakes shock at this news while the Empress Dowager’s face turns sour as she does not want to beg Consort Yi for this rare ingredient.

And so, the Empress Dowager wants Han Yunxi to get the ingredient from Consort Yi on her behalf. But, Han Yunxi does not make things easy and subtly threatens that she can’t do it because she will have to reveal the Princess’ illness which will ruin her reputation. Left with no choice, the Empress Dowager goes to personally retrieve the ingredient.

Begging for it was not easy but Consort Yi is loving the situation she is in since she has the upper hand. She does not make it easy for the Empress Dowager who is hating her position.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 15-16

Posted on July 14, 2018 by -- lydia

Ep 15
Consort Yi makes the most of the current situation: Empress Dowager begging her. Her smile during this whole experience shows how much she is enjoying this but she does bring out her ten seasons cicada which is what the Empress Dowager is after.

Next, the Princess’ face is recovering after drinking the medicine Han Yunxi brewed. Yunxi immediately leaves especially after seeing that they don’t care about her anymore since she has done her job. She walks out of the palace to see Long Feiye waiting for her, “Are you picking me up?”. He replies: “If I don’t pick you up, I’m afraid you will not know the way back home”. Hearing this, Yunxi cutely says that she misses home and wants to go back promptly. He then asks: “You only miss home?” But Yunxi teases him and talks about how she also misses food. They then return home by riding on the horse together.

At the entrance of their home, they are greeted by Consort Yi. She tells Yunxi in a solemn tone to quickly rest and to ensure that she does not return home so late. Her expression changes when she addresses her son. They then leave to go inside and Yunxi is happy because Consort Yi purposely came out to receive her!

Later, Concubine Qin is stopped by Concubine Xiao. They exchange “friendly” words and they realise that they are both on their way to see the Princess who has just recovered from her poison. Concubine Xiao tries to be on the Princess’ good side but is slighted subtly by the Princess. The Princess’ tone changes to a happier one when she sees Concubine Qin who compliments her beauty. Concubine Xiao becomes jealous and tries to put Concubine Qin down but the Princess continues her compliments. Concubine Qin is modest in front of the compliments but praises the Princess wholeheartedly and that she is suitable for General Mu. Hearing this, the Princess is happy that Concubine Qin supports her love for General Mu. Concubine Qin then gifts the Princess with gifts, and the Princess shows her like towards her even more. Seeing this, Concubine Xiao angrily leaves but not before trying to leave some face for herself.

Back to Yunxi, she is sorting out the numerous presents to give to her maiden family. She plans on visiting her family since this will be the first time since she is married. Jing’er tells her that Long Feiye must accompany her since this is the first time or else she will be slighted. But Yunxi shrugs her shoulders in response as she doesn’t care. Hearing this, Jing’er can’t refute Yunxi but she quickly leaves to tell Long Feiye about it.

Later, the 1st Madam and her daughter from the Han family are waiting for Yunxi and her newlywed husband to arrive. Yunxi arrives in a carriage alone but is greeted harshly by them as they expected to see Long Feiye arrive as well, “Why is it only you?”. Yunxi doesn’t care about them and asks about 3rd Madam and Yunyi (her younger brother). The younger sister tries to embarrass Yunxi since she is here alone without her husband while her mother watches on with pleasure. She continues to make a ruckus in public but then Long Feiye arrives. Screen Shot 2018-07-13 at 10.30.57 pm.png

A while later, Yunxi’s father arrives and immediately kneels before Long Feiye like the other family members. Long Feiye speaks to them with his back turned as he expresses his disappointment in their behaviour towards Yunxi. The 1st madam and her daughter become scared after hearing this, but Yunxi’s father apologises on their behalf. But Long Feiye becomes even more angrier and lectures them for not treating Yunxi, the eldest daughter, with respect and also since she is now an Imperial Princess. Yunxi speaks on their behalf and Long Feiye relents but does not let them off easily.

He also subtly sends a message that the youngest daughter will have no chance with him even if Yunxi did not marry him. Hearing this, Yunxi smiles and Long Feiye smiles in response to her. Screen Shot 2018-07-13 at 10.37.16 pm.png

Qishao gets ready to meet with Yunxi as they planned to meet today for a meal. He wears a new outfit and makes sure his hair is on point. He tells his servant that he is meeting a friend and to not wait for him as he might not come back tonight. They become curious about his friend but he does not reveal anything, “Since you are so curious, I will not tell you”. But his servants figured out that he is meeting Yunxi and they are unhappy about it since she is married to Long Feiye, the Duke of Tianning.

Later, Yunxi is being waited upon her younger sister who is being obedient in front of Long Feiye. She complains to Long Feiye that this is not a punishment for her younger sister but for her instead since she is so uncomfortable. But Long Feiye does not heed her opinion saying this is the punishment since he knows Yunxi wouldn’t want him to be too harsh. Hearing this, Yunxi takes back her words and Yunyi speaks on Long Feiye’s defence. Yunyi teases Yunxi who runs away. Seeing this, Long Feiye laughs and chuckles by himself.Screen Shot 2018-07-13 at 10.46.33 pm.png

Yunxi accidentally runs into her father and quickly turns away. Unfortunately, she is stopped by him when he calls out her name. And so, she has no choice but to face him. He then thanks her for saving 3rd madam’s pharmacy and their Han family’s reputation. However, she doesn’t accept his thanks as she is still hurting from his lack of love since she was born, “Do you only care about your reputation?”. He defends himself saying that if he didn’t treat her so harshly, the 1st madam and her daughter will treat her worse. But he’s not consoling her as she is still angry and so she leaves him alone.

Later, Qishao arrives at the meeting place and waits for Yunxi. To amuse himself, he does a bit of role play of how Yunxi will act when she arrives. Screen Shot 2018-07-13 at 10.52.56 pm.png

Back at the Han residence, everyone is seated for a formal gathering with Long Feiye and Yunxi at the head. The youngest daughter is still serving Yunxi who is smirking at the sight. The youngest daughter is furious that she has to do these menial tasks and seeing the hot bowl filled with soup, she plans to burn Yunxi. However, Long Feiye quickly saves Yunxi with his quick reflexes as his hands gets in touch with the bowl instead. The youngest daughter quickly pleads her innocence, “I didn’t do it on purpose”, but Yunxi slaps her hard and punishes her to kneel outside for burning Long Feiye. Yunxi then checks on his hands to see bubbles forming and immediately treats it with care in her room.

He looks around in her room as it is the first time he is here and she reveals that her mother used to live here, “It is only here that I have the family homely feeling”. She then goes towards the portrait of her mother and introduces Long Feiye other, “Mother, I’ve married and this is my father”. Long Feiye stares at the portrait in shock as he recognises her, his adopted mother. He goes back in time to how she tried to protect him from the soldiers who wanted to capture him. Unfortunately, she gets stabbed fatally by them and pushed off the cliff.

Back in present time, Long Feiye immediately kneels before the portrait and proclaims his loyalty to her daughter, “Madam, I will definitely look after your daughter well”. Hearing this, Yunxi grins.

It is nighttime and Qishao has been waiting for hours. He is disappointed that she has not come and had forgotten about their promise.

Ep 16
Long Feiye joins Yunxi on her bed, startling her as he was never this close. He is adamant on spending the night together with her and lies down on the bed. Seeing that she is not lying down as well, he tries to rile her up and teases her in order to get her to lie down as well. He is successful but still continues to tease her. A while later, they are both asleep and Yunxi accidentally puts her hands on top of his injured one. Feeling the pain, he opens his eyes and tries to remove her hands but hits it again. She then puts her leg on top of his body in a strong manner, hurting him. Screen Shot 2018-07-13 at 11.32.35 pm.png

The next morning, Yunxi wakes up to find herself sprawling on top of Long Feiye. She screams at the sight and quickly runs away, waking him up. She then meets up with 3rd Madam who tells her that her husband seems like he adores her. Yunxi also secretly returns the birth charm to 3rd Madam stating that she’s still young and doesn’t need this charm in order to have babies. But 3rd Madam does not want her to return it but Yunxi is embarrassed. The 3rd Madam then brings up today’s date to remind Yunxi that she has been married for so long yet there are no news about her pregnancy. But Yunxi suddenly remembers that she has made an appointment with Qishao and quickly leaves.

Yunxi runs out to the noodle place and asks the boss if he has seen Qishao. The boss tells her that Qishao has waited for her from day to night and she leaves disappointedly.

Meanwhile, everyone in the Han manor including Long Feiye are waiting for her to return. The 1st madam tries to get Yunxi in trouble and 3rd madam says that Yunxi left quickly because she had a pressing matter to attend to. Yunxi quickly runs towards Long Feiye seeing that she has kept him waiting outside. She explains why she left before apologising for making him wait. They then enter the carriage together while her maiden family respectably sends them off.

In the carriage, Long Feiye remains expressionless. Thinking that he is mad, Yunxi further explains that she just remembered about meeting her friend and was worried that her friend might still be waiting for her which is why she left, “I also thought that you would’ve returned home”. He then questions on what type of friend it is since that person must be so important. She explains that this friend has helped her a lot and that she never got the opportunity to express her gratitude. They then start to have a conversation and he says that he will open a pharmacy for her. Hearing this, Yunxi becomes excited and he says that he will get his subordinate to help her open one.

Next, Qishao summons his servant to throw away the rabbit, the one he used to treat so preciously because of Yunxi. He complains of the smell and his servants can clearly see that he is angry. They believe that it must be because of Yunxi.

Later, Long Feiye and Yunxi arrive back at their manor to find Consort Yi happy because of her guest, Baili Mingxiang, daughter of General Baili. Mingxiang goes to greet Long Feiye and explains why she is here. However, he is cold to her despite Mingxiang showing her affection in front of everyone. With no one regarding her, Yunxi sits on one of the seats while the others talk to Mingxiang. When asked about where she is to stay, Mingxiang asks Consort Yi to let her stay here since it will be troublesome if the Emperor gets wind of her being here. Mingxiang then turns to Yunxi to ask about her but Consort Yi does not introduce them to each other but asks Long Feiye to escort Mingxiang to her room. Everyone soon leaves, leaving Yunxi with Tang Li who tells her that Mingxiang grew up with Long Feiye.

Meanwhile, Crown Prince is with Qishao and tells him that the 2nd Prince is targeting Concubine Qin. He wants to know whether he should tell the Emperor of this news or not. Knowing that the Emperor is disappointed in the Crown Prince due to his Imperial Uncle, Qishao advises the Crown Prince to not do anything since he doesn’t have physical evidence against the 2nd Prince. But the Crown Prince does not want to let go of this opportunity. Hearing this, Qishao tells him that he can make use of this situation instead.

Later, the Princess is trying on one of the gifts gifted to her by Concubine Qin. Her servant praises her beauty and the Crown Prince arrives. She tells him about the gifts given to her by Concubine Qin and how they’ve become closer. The Crown Prince then tells the Princess how he has a gift for Concubine Qin which he wants her to help him give her. This is to thank her for helping to cure the Princess’ poison due to the 1000 year old blood jade.

Next, Yunxi is worried about Long Feiye being with Mingxiang since he has forgotten about her and their plans. Seeing her worried, Tang Li tells her to forget about waiting for Long Feiye since he won’t accompany here. Jing’er butts in and defends Yunxi in front of Tang Li. Jing’er then tries to persuade Yunxi and give her strength to face them confidently. But Yunxi does not dare until Jing’er mentions that her room can see inside Mingxiang’s room. And so, they leave to go inside Jing’er’s room.

Alone in the room, Mingxiang tells Long Feiye why she is here, “The poison boy you sent us has suddenly died”. But Long Feiye tells her that she didn’t need to personally come as sending a message is fine. He then asks about her health and she tells him that in two months the Beauty Blood she is fostering will be ready to save him. He tells her that the Beauty Blood is still a poison and he will let Yunxi diagnose her since he trusts her poison skills. Meanwhile, Yunxi sees them close together and walks away in a huff. Jing’er tries to lessen her anger by saying that it must be a misunderstanding but Yunxi does not listen.

Yunxi has a sleepless night and soon hears Long Feiye’s footsteps. He doesn’t walk into her room but stays outside before walking away. Yunxi is disappointed that he did not explain anything to her since he spent his time with Mingxiang. And so, she wills herself to sleep.

The next morning, Yunxi wakes up and Jing’er tells her to get ready. Jing’er provides Yunxi lots of jewellery to choose from so that she can upstage Mingxiang. And so, Yunxi is dressed in white and adorned with beautiful jewels as she is led by Jing’er towards Long Feiye and the others. Everyone turns their head to see Yunxi and Mingxiang greets her half-heartedly. Jing’er puts her in place but Mingxiang innocently says that she has been coming here since young so she is very comfortable here. Yunxi then puts her into place saying that since she is married to Long Feiye, Mingxiang needs to address her appropriately. Long Feiye subtly smiles when he hears Yunxi confidently saying that she is his wife. Jing’er then tactfully leads Tang Li away to leave the couple alone.

But Mingxiang stays and sits down next to Long Feiye, starting a conversation about Jing’er and Tang Li. Yunxi then makes move to leave but then Long Feiye finally opens his mouth and asks her “Where are you going?”. She tells him that she is going to buy medicinal materials and Long Feiye makes moves to accompany her. But Mingxiang was a step faster and says that she also wants to buy medicine and will go with them. Both Long Feiye and Yunxi become disappointed and Yunxi promptly leaves saying that it is not necessary for her to accompany her. Screen Shot 2018-07-14 at 12.17.30 am.png

Yunxi angrily leaves to her room, “He clearly planned to go with me but once she arrived, he goes the other way”. While she is angry, her other sides (angel and devil) come out to say that she has no right to be jealous since she had a motive for marrying him. Then another side of her speaks up to say that she is his wife and it is reasonable for her to be jealous. Yunxi shakes them off and decides to go for a walk to cool down her anger. She decides to see Qishao to apologise for standing him up the other day.

And so, she arrives at Qishao’s place but is stopped by his servants. She explains that she is here to apologise to Qishao but they draw out their swords to stop her. Qishao arrives in time to tell them to stop and dismisses them. She can tell that he is disappointed and tells him how she went to see him yesterday but he had already left. She then pleads forgiveness and of course, he forgives her. He then brings her to the kitchen to cook for him. And so, she goes to prepare the dishes while ordering him to get the fire ready. He is surprised that she has easily prepared the ingredients and asked whether she often cooks for herself. She affirms it. But when he asks whether she has cooked for Long Feiye, she says no. She also admits that she is hiding in his place to avoid Mingxiang and Long Feiye.

She then questions how he knows about Long Feiye since she has not mentioned him to her before. He explains how he knows of it from town since they are both well-known and compliments her in the process. She then goes back to cooking the food.

Meanwhile, the Princess visits Concubine Qin who welcomes her warmly. The Princess immediately shows the Crown Prince’s gift for her and Concubine Qin accepts it graciously. When she opens the gift, she discovers a secret message.

Back to Yunxi, she is having a meal with Qishao as they drink wine.

 

These two eps are progressing smoothly 🙂 I love how Long Feiye is able to laugh in front of Yunxi and his facial expressions are so clear cut. Qishao’s disappointment towards Yunxi was only short-lived but I’m glad because I love watching their close relationship. I can’t wait for the next ep to see how Long Feiye will show his jealousy in front of them!

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 17-18

Posted on July 14, 2018 by -- lydia

Ep 17
Tang Li keeps on praising Mingxiang in front of Long Feiye but he pays them no heed. His subordinate comes in to report that he has already transferred the medicinal ingredients to Yunxi’s courtyard and that the pharmacy is already set up. Tang Li questions them about the pharmacy but Long Feiye ignores him and asks about Yunxi’s whereabouts. His subordinate nervously informs him that she is at the pill valley before quickly leaving. After hearing the news, Long Feiye seems to be angry since he shouts at Tang Li to quickly copy the phrases.

Meanwhile, Concubine Qin reads the secret message given to her by the Crown Prince. She shows the message to her nanny which says that Concubine Xiao is plotting against her and she must be careful. Her nanny advises her to tell the Emperor since her life is at stake but she refuses and destroys the message, “Let me think about it”.

Yunxi arrives at the entrance of her manner drunk. Qishao and her have fun laughing together as he tries to bring her inside. Long Feiye abruptly walks towards them and sees Yunxi having a fun time with another man. He immediately takes her hand to pull her away from Qishao but then they soon have a tug-a-war with Yunxi in the middle. Long Feiye threatens Qishao with his life to let her go and so he does. Long Feiye immediately carries Yunxi princess-style and walks inside the manor.

Inside the manor, Jing’er comes out with Mingxiang and Tang Li. They are shocked to see Yunxi’s drunken state. Long Feiye turns to leave with Mingxiang following behind. But Yunxi shows her jealousy but pulling Mingxiang away and jumping into Long Feiye’s arms, “He is mine”. To further claim her territory, she kisses him in front of everyone. Long Feiye stands still in shock before being forcefully led by Yunxi back to her room, “I want to have a son”.

Alone in their room, Yunxi lets out her inner feelings about him as he probes her further.  But before she could confess her love, she falls asleep. And so, Long Feiye looks after her this night as he makes sure she sleeps soundly.

Yunxi soon have nightmares about her mother being forcefully taken away from her, “Please don’t take my mother away”. Hearing this, he tries to comfort her and grasps her hand tightly, “I won’t go anywhere”.

Screen Shot 2018-07-14 at 8.12.52 pm
Screen Shot 2018-07-14 at 8.12.58 pm

The next morning, Mingxiang gets up early. The nanny walks in and they have a conversation about Long Feiye’s feelings towards Yunxi. Mingxiang becomes even more disheartened when the nanny tells her how Long Feiye shows his caring nature towards Yunxi despite the rough start to their relationship, “Relationship is best to be cultivated over time”. The nanny doesn’t stop and tells her how the people outside are talking about how they might have a little prince next year since their relationship is sweet. The nanny then goes to bring the soup to Long Feiye. But he tells them to not go in since Yunxi is still sleeping and instructs them to come later.

Yunxi wakes up to Jing’er’s loud voice who is instructing the servants to place Yunxi’s items carefully in Long Feiye’s room. She is confused about why she is in his room and questions Jing’er, “Why are you moving my things?”. Jing’er tells her about what happened last night but Yunxi still refuses to move in. Seems like she is afraid that Long Feiye will kick her out with her stuff and she doesn’t want to face this embarrassment. But Jing’er tells her that if he was to kick her out, he would’ve done so last night.

Mingxiang interrupts their conversation and shows her caring nature to Yunxi. She also lectures Yunxi by saying that Consort Yi dislikes seeing people drunk before leaving them alone. Jing’er then fans the fire and asks Yunxi whether she still has thoughts of moving out. In response, she angrily says “Not moving”.

Later, Yunxi is sorting out her stuff in Long Feiye’s room when he comes in, “How are you here?” She confidently tells him that she has moved in here but then he tells her to move out with her things. But she refuses and threatens him subtly with divorce.

She then goes out to tell Jing’er what happened. Jing’er was surprised as she thought Yunxi would’ve been thrown out, angering Yunxi slightly. Jing’er defends herself saying that she wanted to know whether Long Feiye has her in his heart or not. Jing’er also compliments Yunxi for her ability to make Long Feiye agree to her decisions.

In the palace, Concubine Xiao visits Concubine Qin, “I wonder why older sister came here?” They exchange friendly words and Concubine Xiao tells her that she is here to give her some pastries to try. Concubine Qin thanks her and politely gives her tea.

Back to Jing’er, she is having a meal with Long Feiye’s subordinate when Gu Beiyue arrives. Seeing him, she brushes off the subordinate and makes him leave her alone with Gu Beiyue, saying that he will take care of me when I’m drunk (since he’s a doctor). The subordinate then goes to Tang Li and over exaggerates her relationship with Gu Beiyue, inciting jealousy. Tang Li immediately goes to see them to find Jing’er drunk and scolds her for drinking in public. Gu Beiyue quickly leaves with the excuse that he has work to do since Tang Li is here and will take care of her. But she quickly holds on to him and Tang Li lets out his jealousy. When they both calm down, he explains to her that he needs  to help Long Feiye first and once that is completed, he will return back to the sect. They have a pinky promise.

Later, Yunxi goes to Long Feiye to invite him to see the Lantern Festival together tomorrow. He keeps quiet and she tries to guilt trip him, “I’ve never seen lanterns being lit up for over 10 years now”. Hearing this, he finally agrees to go with her tomorrow. She tells him the meeting place before leaving. Once she’s gone, Long Feiye suddenly feels pain in his chest. Tang Li tells him that he should not go out for the next few days since Long Feiye always go through this every month. But Long Feiye has pressing business as he has a meeting tomorrow with a Lord and he must gain his trust. He also tells Tang Li that he will still go to the Lantern Festival tomorrow, “Don’t worry”.

Meanwhile, news of Concubine Qin being poisoned reached the Emperor. Gu Beiyue is treating her right now and is analysing her blood with the other doctors, “This poison is difficult to solve”. The Emperor soon arrives and Gu Beiyue immediately tells him his diagnosis, “She is poisoned with multiple poisons”. Her life is not in danger but there is still some poison residing in her body and he does not have the antidote since he does not know what type of poison she has contracted. He recommends the Emperor to enlist for Yunxi’s help as she has solved numerous problems concerning poison. And so, the Emperor instructs his men to get Yunxi to the palace promptly.

The doctors all leave and the Emperor asks Concubine Qin how she suddenly got poisoned. She remains silent but her nanny tells him that Concubine Xiao came to visit her earlier today and that as soon as she left, Concubine Qin got poisoned. Concubine Qin tries to not implicate Concubine Xiao but they innocently says how she gifted her pastries. The Emperor immediately instruct his men to investigate this case and promises to give her justice.

Yunxi is getting ready for her night out with Long Feiye as she chooses her outfit carefully with Jing’er’s help. But then, one of the Emperor’s men arrive to inform her that she must leave for the palace immediately to diagnose Concubine Qin. Consort Yi tries to protect Yunxi and tells the eunuch that she is still young and is not a doctor. But Yunxi proclaims her confidence to cure the poison. Nevertheless, Consort Yi pulls her aside to tell her that if she doesn’t cure Concubine Qin, she will be the cause of rife between the two countries and she won’t be able to help her. Knowing that Consort Yi is trying to protect her is heartwarming but persuades her mother-in-law to let her go.

Ep 18
Yunxi is off to the Imperial Palace and is immediately put to work. She sniffs the poison and the Emperor hurriedly asks her whether she can cure Concubine Qin or not. She is confident and immediately writes a prescription for Gu Beiyue to follow. He reads over the prescription and tells the Emperor that they have everything except for one which is located in the Pill Valley. The Emperor tells him to quickly go and retrieve it. Since her job is done, she asks to leave but he stops her, “Once Concubine Qin is better, you can go”.

Hearing this, Yunxi has no choice but to stay put. However, she is longing to leave asap for the Lantern Festival with Long Feiye. The Head Eunuch arrives to report to the Emperor that a maid has died from poisoning and has a sachet of poison which is exactly the same as Concubine Qin’s one, “So there’s physical evidence but the person is dead.” Concubine Qin slowly persuades the Emperor to drop the matter, making her seem like a magnanimous person for letting Concubine Xiao off. She then allows Yunxi to leave, “I want to be with the Emperor alone”. Hearing this, she immediately leaves and runs back home.

After getting ready, Yunxi is outside and is in a joyous mood. She buys two sweet candies and waits for him. She waits until it is dark and her date is nowhere to be seen. She grudgingly walks back home slowly since it looks like he stood her up. She is disappointed and her head hung low as she walks inside the manor. But then she sees Mingxiang with Long Feiye and walks into the room. He bluntly tells her to move out, confusing her as he allowed her to move in yesterday. And so, she leaves them alone and Mingxiang innocently asks him, “If you let this go on, wouldn’t Yunxi misunderstand us?” He tells her that this is the only way to keep his poison away from her since he is currently in a weak state, “Yunxi you will understand one day. Everything I did today is for your own good”.

Back in her room, the servants are moving her stuff back in. Her nanny tries to comfort Yunxi but she is still uneasy. The next morning, Yunxi goes to see Long Feiye but is stopped by his subordinate who doesn’t let her in. Long Feiye then orders his subordinate from the inside to send her out and she leaves. Her misunderstanding about them grows as she thinks that they spent the night together since she can clearly see Mingxiang inside. But then, seeing Tang Li inside with them puts her in ease and she tells herself to stop thinking about these things.

Concubine Qin is getting better as she takes her medicine religiously to expel the poison. She takes a flashback to the day Concubine Xiao visited her and left. We see that Concubine Qin looks back at the pastries Concubine Xiao had given her and her expression becomes sinister. She secretly adds poison over the pastries and drinks it, without her nanny knowing. Back to the present, she explains how the maid from Concubine Xiao got poisoned with the help of Qishao.

Later, news of Yunxi being with Qishao reach Long Feiye’s ears and he is unhappy. Escorted by soldiers, he goes to see Yunxi with Qishao. She introduces Qishao to him but he tells him that they’ve already known each other. Long Feiye slowly sits down and talks about Yuzhe. Qishao doesn’t reveal his close relationship to her but Long Feiye bluntly tells him how he captured her. Qishao’s face turns slightly ashened and Long Feiye’s subordinate gets ready for a fight. Yunxi tries to stop Long Feiye from arresting Qishao, “He is my life saver”. This angers Long Feiye, “You want to protect him?”, and she explains that she is his friend and hence, will protect him. Qishao smiles at this and Long Feiye leaves. Knowing his temper, Yunxi also leaves.

They return back to the manor and Yunxi notices Long Feiye’s poor complexion, “Are you alright?” He tells her that he’s fine before walking off. Soon, we see Mingxiang pouring her blood in a bowl and adds liquid to it. This is then given to Long Feiye to drink and she leaves once he is done. Yunxi is secretly outside and is worried about what type of illness he has seeing that he has to take medicine, “Why doesn’t he let me help?” She then decides to see what type of medicine Mingxiang is giving Long Feiye in order to find out his illness. And so, she inspects the bowl Mingxiang gave to the kitchen servants to clean and finds out there is poison. She is confused but quickly goes to see Long Feiye.

She gets through the subordinate guarding his door and sees Long Feiye. She tells him that she is here to help him since it seems like he is poisoned. He tells her that there is no need and she doesn’t want to talk about the poison she discovered earlier since there is no direct proof Mingxiang is poisoning Long Feiye. She then leaves and the subordinate asks Long Feiye whether she knows about his poisoned state. Long Feiye replies that it is natural for her to know that he is poisoned since she is a master of poisons but she does not know what type of poison.

The next morning, Mingxiang is squeezing out her blood again for Long Feiye. After preparing the medicine, she leaves. But then, Yunxi secretly comes in to inspects the pot Mingxiang used to pour the liquid into the bowl. She doesn’t find it suspicious but then finds drops of blood on the table. She sniffs it and realises that it is the same smell she smelt yesterday, poison! Yunxi quickly runs out and quickly knocks the medicine out of Mingxiang’s hands before Long Feiye drinks it. She uses her silver needle to test the medicine for poison and when it turns black, she shows it to Long Feiye, “Look, there’s poison in this medicine”. But Long Feiye tells her to leave and uses harsh words to make her leave, “You treat me this way because of her!” Yunxi then states that from now on, she will not care about his situation anymore before marching out. When she left, Long Feiye spits out blood, eyes become red and veins started popping out on his face.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 19-20

Posted on July 18, 2018 by -- lydia

Ep 19
Yunxi is furious about Long Feiye’s attitude to her as she was just saving him from getting poisoned! Jing’er comes in to comfort her and Yunxi tells her everything. However, they are still confused about why Mingxiang wants to poison Long Feiye.

Meanwhile, Mingxiang prepares another bowl of medicine for Long Feiye. Yunxi arrives to give Long Feiye a dessert she prepared for him. He dismisses everyone and smiles at her while trying her cake, “Taste is not bad”. She urges him to eat more but he’s not hungry. While trying to persuade him, she accidentally lets out the word “antidote” but then changes it to “have” (both words are spelt the same in Chinese but have different tones), “You have to eat it quickly”. Hearing this, he takes the plate. Before leaving, he graciously explains to her why Mingxiang is brewing “medicine” for him and that she doesn’t need to worry about him.

Concubine Qin’s plan seems to be all planned out but she’s anxious that it might not be successful. She seeks Yunxi’s help by getting the Emperor to summon her to come and diagnose her. But the Emperor does not seem to want to enlist Yunxi’s help due to her status as the Duke of Qin’s wife and that Concubine Qin is not poisoned. But she continues to persuade him saying that she’s more comfortable with Yunxi since she’s also a woman and that she needs Yunxi’s help to help him sire a son. Hearing this, of course the Emperor will help Concubine Qin since he wants a son.

Back to Yunxi, she goes to see Long Feiye but is stopped by his subordinate. He praises her dessert, scaring her into thinking that he ate it but he put her worries to rest, “The Duke didn’t offer so I can’t say I want it”. Then a servant from the palace arrives to order Yunxi to the palace to treat Concubine Qin. Yunxi goes to the palace and Concubine Qin asks her for help to find a special ingredient. Yunxi looks at the prescription and wonders if Qishao might have it. She tells Concubine Qin that she will go and find it now for her.

Yunxi arrives at Qishao’s place and he is happy to see her again. She brings out Concubine Qin’s prescription and asks whether he has that ingredient. He looks at it and tells her that he will help her gather those ingredients. Later, they have a friendly conversation about how she became a doctor for Concubine Qin. He asks her to stay longer but she says that she can’t since she has to make dessert (for Long Feiye). And so, she leaves. But Long Feiye and his servants goes to look at the prescription to find a hidden message from Concubine Qin. He finds current news about the 2nd Prince and the Emperor’s actions. His servants says that they must act quickly and that the Crown Prince must take action now.

Qishao goes to find the Crown Prince drunk in a tea house surrounded by women. Qishao tries to bring up the Crown Prince’s ambition by bringing up Concubine Qin’s relationship with his Imperial Father. However, the Crown Prince seems to lack motivation but Qishao riles him up and threatens his position as Crown Prince. The Crown Prince realises that he must protect his status as the Crown Prince or else he will die, “I don’t want to die”.

Later, a servant from the palace goes to see Long Feiye on behalf of the Emperor’s orders. Long Feiye and Yunxi must enter the palace. He is confused about why Yunxi must enter the palace but the servant tells him it is on Empress Dowager’s orders. Meanwhile, Yunxi is making a new batch of desserts and secretly puts medicine in the dough. She is then told about the Empress Dowager’s summons and hence, had to leave. Mingxiang arrives to the kitchen and smells medicine from Yunxi’s dough. Mingxiang is afraid that Yunxi is poisoning Long Feiye and immediately takes a piece of the dough as evidence.

Long Feiye is with the Emperor who asks him about his health. Meanwhile, Yunxi is with the Empress Dowager to question her about Long Feiye’s health. Yunxi informs her that she does not know the extent of his sickness and the Empress Dowager says “Perhaps he doesn’t want you to know his secret?” Yunxi brings up Mingxiang as the reason why she can’t find out his illness since Mingxiang has been making the medicine and taking care of him. Hearing this, the Empress Dowager subtly hints that Yunxi might be divorced soon since Mingxiang is Consort Yi’s favourite.

Ep 21
While Long Feiye and the Emperor are playing chess, they’re armies are secretly moving against each other to secure the Poison man. The Emperor soon leaves but not before getting the Crown Prince to accompany Long Feiye and ensure that he knows his every step. Long Feiye knows what the Emperor is up to and subtly persuades the Crown Prince to help him instead.

Meanwhile, the Empress Dowager tells Yunxi that her mother’s existence is a secret. She tells Yunxi that if others know about her mother’s existence, they will kill her. Hence, it is thanks to the Empress Dowager that she is able to live until today.

The Emperor’s and 2nd Prince’s soldiers have secured the Poison man in a carriage and are on their way back to the palace. Thanks to the Crown Prince’s help, Long Feiye was able to go out secretly to ruin their plans. Gu Beiyue is also here, secretly, after knowing that his master is here. He watches the scene unfold in the background as arrows soon ambush the carriage and a lot of the 2nd Prince’s soldiers are shot dead. Long Feiye (masked) appears and fights them. However, he feels weak and seems to not be in top health thanks to Yunxi’s medicine. Tang Li arrives to save Long Feiye from being injured by the arrows. The two then successfully work together to get the unconscious poison man from the carriage and leave.

Later, Yunxi is brought to a room which resembles her mother’s room. She is presented with items that belongs to her mother and she trusts the Empress Dowager. After gaining her trust, the Empress Dowager sends Yunxi out of the palace to await for further instructions. As soon as she left, the Empress Dowager praises her servant for preparing these items in advance in order to gain Yunxi’s trust to help her.

Back to Long Feiye, he instructs Tang Li to bring the poison man to the secluded court while he will return to the palace. However, Gu Beiyue is secretly watching their every move, trying to find out their identity and how to rescue his poison master. Long Feiye then feels pain again and his subordinate explains that it was because of Yunxi’s dessert which had medicine. And this medicine goes against Mingxiang’s beauty blood which is why his poison is acting up. Soon, masked men (Qishao) arrives and immediately rushes in to fight them. Long Feiye’s eyes turn red and his hair turns white. His poison has taken control of him and he soon fights the men, scaring everyone with his power. In the background, Gu Beiyue sees everything and is surprised to find that the man is a poisoned human. Qishao is also surprised and immediately retreats. Long Feiye then changes back to his human state and heads back to the palace as to not arouse the Emperor’s suspicion.

The Emperor is furious that his poison man has been stolen under his eyes. His subjects blame Long Feiye and the Emperor can’t believe that he lost. He then goes to see Long Feiye and doesn’t find him with the Crown Prince. The Crown Prince informs the Emperor that Long Feiye is in the room and the Emperor quickly summon his eunuch to retrieve him. The Emperor then becomes suspicious with the Crown Prince and ask about his conversation with Long Feiye. The Emperor’s eunuch soon arrives to inform him that Long Feiye is nowhere to be seen. Hearing this, the Emperor is mad and the Crown Prince immediately kneels before his Imperial Father.

Long Feiye arrives and settles everyone’s doubts. The Emperor then asks Long Feiye to stay longer to accompany him in a game of chess. Meanwhile, Yunxi instructs the servant to take her to her husband. She arrives and she greets the Emperor.  She goes to Long Feiye and secretly gives him acupuncture to improve his complexion, “I’m here to go back home with here”. Long Feiye then takes this chance to leave and Yunxi helps him by using his mother as an excuse. But the Emperor is unwilling to let them go but then the 2nd Prince arrives. After hearing the news 2nd Prince gave him, he is even more unwilling to let them go and even asks for Long Feiye to fight with one of his soldier. Long Feiye quickly ends the fight so that his health won’t deteriorate further. Seeing this, the Emperor is disappointed and has no choice but to let both Long Feiye and Yunxi return home. After they leave, the soldier Long Feiye fought with informs the Emperor that the moves he just made is different to the one he fought earlier. Hence, this eliminates suspicion on Long Feiye. But the Emperor is not convinced and questions his Crown Prince. The Crown Prince does not reveal anything to implicate Long Feiye and the Emperor is angry, instructing his men to find that poison man.

Next, Long Feiye has blood coming out of his mouth and faints. Meanwhile, Mingxiang creates trouble by telling Consort Yi about Yunxi’s secret relationship with the Empress Dowager. Hearing this, she is furious and plans to punishes Yunxi. Yunxi soon arrives back to the manor with Long Feiye. Mingxiang pushes her away and slaps Yunxi, “Long Feiye treats you so well and yet you are the Empress Dowager’s spy”. Yunxi defends herself saying that she is not a spy but Mingxiang does not believe her. Consort Yi arrives and instructs her servants to lock Yunxi in a room until Long Feiye gets better.

Consort Yi then goes to see her son and he quickly eases her worries, “Don’t worry and go back to rest”. Hearing this, she leaves but not before instructing everyone to look after him well. After she leaves, he spits out blood.

I seriously hate how they are all blaming Yunxi for Long Feiye’s ill health. Its not her fault that she’s trying to give him medicine to better his health. How would she know that all he needed is the Beauty’s blood to subdue the poison in his body? No one is telling her these things. And of course, she wants to help him hence she made the antidote.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 21-22

Posted on July 20, 2018 by -- lydia

Ep 21
Jing’er visits Yunxi, who is still confined, to bring her food to eat and to tell her about Long Feiye’s current state. Yunxi is worried for him since he is still unconscious but Jing’er stops her from going out because she will be caught. But Yunxi begs her to bring her to him in order to find out the root of his illness.

Next, Mingxiang is keeping watch by Long Feiye’s bedside and Jing’er comes in to lure her away. She is successful and Yunxi walks in unnoticed. She takes a look at his pulse and mentally transports herself to another realm whereby she gains information about his illness. She is surprised to find out that he is poisoned by such a toxic one and reads that in order to combat it, she must fight it with another poison, “Beauty’s blood”. Meanwhile, Jing’er brings Mingxiang to an empty room and Mingxiang, sensing something was odd, runs back to Long Feiye’s room. Luckily, Yunxi was not there but she could not stop being suspicious of Jing’er who just shrugs her shoulders.

Yunxi walks alone on a path but is stopped by soldiers. They urge her to go back to town but when she tries to persuade them off, they suspect her of being an accomplice to the fugitive who escaped the palace today. Just as they were about to capture her, Qishao appears and saves her. He takes her hand and they run off to his place. She asks him about the Beauty Blood and he explains to her what this poison is. He tells her that although he doesn’t cultivate it as the person will be poisoned themselves, he does have another ingredient that works in the same way as the Beauty Blood. He promises to give her that plant if she promises him three things which he will tell her later. She agrees as long as it is not wicked and immoral. He brings her to a secret cave and helps her retrieve the plant. She then uses the plant to make the medicine for Long Feiye.

Meanwhile, Qishao asks his maids to investigate Long Feiye’s past because he feels that his past may be related to the plant Yunxi got from him today. He explains to them how he got to this conclusion, “The Beauty blood and this plant is used to poison the world”. He also tells them how Long Feiye’s physique is similar to the poisoned people and he is suspicious about their relationship.

The next day, Yunxi wakes up to see Qishao. She tells him that she must go back and thanks him for helping her. Meanwhile, the Emperor has arrived with a doctor to see Long Feiye. This alarms Mingxiang and his subordinate as no one should know of Long Feiye’s illness.

Then, we see the Emperor walking in and Long Feiye greets him. (HOW?) The Emperor makes a casual conversation about his health and his concern. His doctor takes Long Feiye’s pulse and informs everyone that there is no problem with Long Feiye, “Just a weak pulse”. But the Emperor does not believe it. Nevertheless, Long Feiye is in the clear and the Emperor leaves.

After that, Long Feiye goes to see Mingxiang and lectures her to not take such risk again. She explains that she had to use her beauty blood to wake him up or else the Emperor might use this opportunity against him. He tells her to rest as to rejuvenate herself. He then leaves and goes to ask his subordinate about Yunxi’s whereabouts. His subordinate tells him that Yunxi’s identity as a “spy” was founded out by Mingxiang and Consort Yi, thus, locked up. She has then been missing since she escaped her confinement. Long Feiye leaves without a word.

Back in the Palace, the Emperor questions the doctor again about Long Feiye. Seeing that the doctor is resolute in his diagnosis that Long Feiye is not poisoned, the Emperor has no choice but to believe him. His eunuch then tells the Emperor about the rumours going about in town about poisoned people, eliciting fear within the citizens. The Emperor then orders his men to find out the origins of the rumour as well as to investigate Long Feiye’s existence, especially his life after the fire.

Later, Yunxi runs back to the manor. Inside, she is stopped by Consort Yi, “You are finally back”. Yunxi explains that there was a reason why she left and came back now. However, the Consort does not listen, “I will not let you see Long Feiye”. Jing’er is in the background  seeing this and quickly runs to tell Long Feiye. He goes to see his mother and Yunxi. Consort Yi tells him that Yunxi is the Empress Dowager’s spy and asks about how he wishes to dispose of her. He defends Yunxi, saying that she is his person despite on the outside being the Empress Dowager’s spy. After hearing his explanation, she has no choice but to let Yunxi go.

Next, Long Feiye and Yunxi are alone in his room and she shows concern for his health. He tells her that she has her own things to worry about and then questions her about what happened. She tells him that she was at the Pill Fiend Valley to find medicine for him. He asks whether she knows about his poison and she explains what she diagnosed from him so far. He asks whether other people know about this and she says that she wouldn’t reveal his private matters to others. She then gives him the antidote she made for him which will suppress it for a while. He takes it and eats it immediately. She is surprised that he didn’t question her but he tells her that he trusts her. She then says that although she doesn’t have the exact cure, she will work hard to research more and find it for him. She soon accidentally reveals that she likes him and after realising it, makes up an excuse. But he pulls her into his arms and they have a sweet moment.

 

Screen Shot 2018-07-20 at 11.19.37 pm
Screen Shot 2018-07-20 at 11.19.33 pm

Meanwhile, Consort Yi goes to see Mingxiang. She tells her how Mingxiang needs to take care of her health in order to “marry” into their family. She also says how she always thought of Mingxiang as her daughter-in-law and that she does not trust Yunxi any longer. She reveals to Mingxiang how Long Feiye defended Yunxi in front of her but she does not believe him, “He thinks I’m a fool”. Consort Yi comforts Mingxiang saying that when the time is right, she will get Long Feiye to marry her.

Back to the lovebirds, Long Feiye tells Yunxi about his last moments with her mother. Yunxi tells Long Feiye how she also thought that her mother passed away but after seeing her mother’s bracelet with the Empress Dowager, she begins to have hope that her mother is alive, “As long as there is a glimmer of hope, I will never give up”.

Ep 22
Mingxiang confronts Long Feiye about his trust for Yunxi. He tells her that Yunxi’s mother saved his life back in prison when he was a child and that this is fate. Mingxiang recognises that he might also be falling in love with her.

Meanwhile, Qishao receives information about Long Feiye from his servants. They suspect that since he returned 15 years ago which is when the poisoned people were missing, there must be a link between them. However, they have no hard evidence to support their claims. And so, Qishao leaves to find evidence which is Han Yunxi. He secretly goes inside her room and wakes her up. He gives her another ingredient inside the pouch which works wonders with the other ingredient she got the other time. Hearing this, she is so happy.

But, Long Feiye arrives and quickly confronts them when he sees Qishao. Yunxi tells him that she’s just chatting with a friend and while she says this, the scent from the ingredient inside the pouch seems to trigger Long Feiye somehow. Qishao then leaves them alone and Long Feiye suddenly grabs Yunxi for a kiss. Seems like he is jealous as he informs her that from today onwards, she cannot leave the manor without his permission. Screen Shot 2018-07-21 at 11.01.33 am.png

Long Feiye returns to his room and he seems to be suffering from pain. His subordinate comes in to inform him that the men that was after the poisoned master was Qishao. He also tells him that Qishao has another identity, “The Crown Prince’s counsellor”. However, they know that Qishao can’t just be a counsellor and that there must be motive behind it due to his personality and behaviour.

The next morning, Concubine Qin receives confirmation of Concubine Xiao poisoning her to rid of her chances of siring an heir. However, it seems that Concubine Xiao has been using this poisoning tactic with the other Concubines. She then goes to see the Empress Dowager and Concubine Xiao with the Princess. The Empress Dowager asks about Concubine Qin’s health since she was poisoned for a few days. Concubine Qin slyly mentions the pastries Concubine Xiao gave her and the Princess conveniently mentions the poison of no pregnancy. Hearing this, the Empress Dowager begins to think and Concubine Xiao pretends to have a headache, and leaves.

Later at night, the Empress Dowager orders her servant to put a surveillance on Concubine Xiao’s residence. She also requested for a list of concubines that were sent pastries by Concubine Xiao. Seems like this is all going according to Concubine Qin’s plan as the Empress Dowager is suspicious of Concubine Xiao.

Back to Yunxi, she is sent boxes of herbal medicine by someone. She is confused, trying to figure out her who sent her these medicine. Next, we see Long Feiye reading and is interrupted by Tang Li who tells him that the poisoned master they rescued is becoming crazy and they have no way to control him. Long Feiye suggests they let Yunxi try despite their objections. And so, he goes to her and asks her to go out with him.

He brings her to another place where they are keeping the poisoned master. He tells Yunxi that he wants her to heal this man as he is important to him. She diagnoses him but needs to go back to research more. She then goes to see Qishao to gain access to his medicine valley in order to find the ingredients on her prescription for the poisoned master. Qishao takes a look at the prescription and immediately deduces that it is for someone who is insane and unconscious. She doesn’t reveal anything and goes to collect the ingredients.

Later, Qishao tells the Crown Prince that Long Feiye is mostly likely a poisoned man. He tells the Crown Prince of how he tested him using the plant he gave Yunxi as when it is close to poisoned people, they begin to get sick and get colds. And so, he has concluded that Long Feiye is definitely poisoned. Hearing this, the Crown Prince is excited to tell his Imperial Father of the news.

Back to Yunxi, she visits the poisoned master. The poisoned master becomes scared of her when he notices her mother’s bracelet. He gets away from her and hyperventilates from fear. She quickly gives him a pill to calm him down. Later, she gives him food to try to ease him into being comfortable with her.

The next day, Yunxi is gifted with chests of new outfits and jewels from Long Feiye. Seems like he caught wind of her conversation with Consort Yi who chastised her for not dressing like the Duke’s wife.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 23-24

Posted on July 22, 2018 by -- lydia

Ep 23
Long Feiye goes to pick up Yunxi as they will need to go to the palace to celebrate the Empress Dowager’s birthday feast. Yunxi then goes to greet the Empress Dowager alone who gives her her mother’s pouch, “If you want to see your mother…you must help me do one thing.” The Empress Dowager immediately tells her that in the banquet later, Long Feiye will get hurt and that Yunxi must do the tasks she wants her to do. The Empress Dowager also brings Yunxi to see her mother but is separated by a veil. Yunxi tries to get closer but is stopped by the soldiers, “You can only go up to here. If you want to get closer, you must be good and complete the tasks.” With no choice, Yunxi has to comply to orders and leaves to make preparations. The Empress Dowager is soon praised by her servant who tells her that she was lucky to have found a person to impersonate Yunxi’s mother.

Meanwhile, Mingxiang keeps on bringing up her worries about Long Feiye entering the palace to Consort Yi. She raises her anxiousness and she even mentions Yunxi’s identity as the Empress Dowager’s spy. Consort Yi tells Mingxiang that if Yunxi does harm Long Feiye, she will know what to do with her. Hearing this, Mingxiang smirks.

Back in the palace, Concubine Qin is leading the dance performance in front of her audience. Everyones’ eyes are on her except our OTP as Yunxi is worried about what will happen and Long Feiye is concerned about her, “Are you uncomfortable?” After Concubine Qin’s performance ends, a guest comes up to suggest sword dancing/fighting for the Empress Dowager. The Emperor uses this opportunity to get Long Feiye to go up and perform. Long Feiye tries to decline politely but they are adamant to see him do the sword dance with another. Yunxi quickly gets up and tries to stop her, “Your body is still not healed”, but he tells her not to worry while caressing her head.

Long Feiye skilfully evades the blade but then gets kicked to the ground. Yunxi runs to him and helps him stand up. The Emperor fakes his concern and goes to summon a physician but Long Feiye stops him saying that he has his wife.Screen Shot 2018-07-22 at 7.47.05 pm.png

Yunxi goes to treat Long Feiye and remembers the Empress Dowager’s words. She slowly puts in the noodles to the acupuncture points the Empress Dowager told her to and we can see Long Feiye slowly go through a transformation. Meanwhile, the Emperor is on his way to see the scene. He hears Long Feiye in pain and was about to go in when a man with white hair flies out and aims his sword to his heart to stab in. But the Emperor was saved by Concubine Qin as she gets stabbed instead. Soldiers all gather to fight against him. Suddenly, Long Feiye comes out to join the fight, surprising the Emperor as he thought that white-haired man was him. Long Feiye fights with the man but the man has already fled.

Seeing his plan foiled, the Emperor has no choice but to take care of his Concubine who is fairly weak. He carries her to her bed and she uses this opportunity to tell him her request which is to look after her mother country, Xi Qiu. He promises her he will do it and rushes Doctor Han (Yunxi’s father) to treat her. Doctor Han tells the Emperor that he can save her since the sword luckily missed her heart. He then goes to write up a prescription.

Meanwhile, the white-haired man is fleeing the Emperor’s soldiers and from a close shot, we see that it is Long Feiye’s subordinate in disguise! He successfully runs away from them due to the escape bombs by Tang Li.

Back to Consort Yi, news of Long Feiye’s injuries from the palace reaches her. Mingxiang blames Yunxi, inciting Consort Yi’s anger towards Yunxi, “Even if it was not her, I would not let her continue to live here in this manor.” Meanwhile, Yunxi is back in her room but is in a sad mood as she is regretful of her actions but has no choice since this is the only way she gets to see her mother, “I hope you will forgive me, sorry”.

Consort Yi chastises Long Feiye in front of Mingxiang and Yunxi for protecting the latter. She tells them her abhorrent hatred towards Yunxi since she is always bringing harm to Long Feiye and that she is an unlucky person. However, Long Feiye tells his mother to trust him one more time before helping Yunxi up and taking her away. He brings her to his room before pushing her away. She tells him that she didn’t know that he was one of those poisoned man and she explains to him how the Empress Dowager threatened her, “If I didn’t do this, you, me and my mother would be dead.” Long Feiye tells her that her mother did die 10years ago but she doesn’t believe it as she saw her mother’s silhouette thanks to the Empress Dowager. But he tells her that he personally witnessed her die in front of him.

He recounts to Yunxi about the time he was in prison with his mother and other people. His mother died while trying to protect him from drinking poison. However, he was still forced to drink the poison and was one of the few people who survived. They kept on feeding him poison for four yearsand this is how he became the poisoned man. Then one day, Yunxi’s mother helps him escape prison but then was killed by the soldiers. Seeing her die has aggravated him and he transferred to the poisoned state (white hair, red eyes). He defeated all of the soldiers easily.

Ep 24
Yunxi leans on Long Feiye’s shoulders while listening to him. He hugs her while trying to comfort her after knowing how her mother died by those soldiers. She becomes frantic and he had no choice but to knock her unconscious and carry her to his bed to rest. He caresses her cheek but then Mingxiang comes in to tell him that his subordinate has returned. Long Feiye goes to see his subordinate and they are happy with the results of their plan since the Emperor can’t doubt his identity anymore.

Qishao also gets news of what happened in the palace and is disappointed to find out that it has failed to realise Long Feiye as a poisoned man. Back in the palace, the Emperor has been caring for his concubine all night. She finally wakes up and he tells her to be careful of her health since she is still weak. Then his soldiers comes in to report on their findings after chasing the “poisoned man” from last night. They show him the white-haired wig and he remembers how his eunuch told him that Long Feiye returned home with being escorted by his subordinate. He then believes that this was set up by Long Feiye and orders his guards to put him under surveillance.  The soldier also reports on the suspicious place he saw while following the fake poisoned man and reports that there are still people researching about poisoned people. Hearing this, the Emperor becomes serious and the soldier says that it is the Crown Prince. Meanwhile, Concubine Qin is eavesdropping on their conversation.

Yunxi regains consciousness and gets up. Mingxiang soon arrives and throws Yunxi’s stuff at her, implying her to get out. She arrogantly says that Long Feiye wants Yunxi to move out but Yunxi does not believe her. Long Feiye then walks in and Yunxi goes to clarify things with him. His response aligns with Mingxiang’s request and Yunxi leaves. She walks back to Han manor but doesn’t enter it. It suddenly rains but she doesn’t even seek shelter. Her step-mother and step-sister sees her but doesn’t even help her but badmouth her loudly. Hearing this, Yunxi walks away and then meets Qishao.

Qishao brings Yunxi back to his home and his servants look after her. They tell him that because of the rain, she has a fever. He goes to have a look at her and hears her calling out for Long Feiye in her feverish state. He then goes out to prepare medicine for her but not before reminding his servants to look after her well.

Next, the Emperor visits the Crown Prince in his secret place where he is trying to change people into poisoned men. He catches him red-handed and the Crown Prince immediately begs for forgiveness. He uses the excuse that he is scared for his life and position after his uncle died and that the 2nd Prince is more favoured than him. He then arrests his son and puts him in imprisonment. The Empress Dowager then arrives to convince the Emperor to not act rashly because they still have to consider Long Feiye whose power is probably equivalent to the Emperor’s. Knowing that the Emperor is doubting Long Feiye’s identity, she then tells him how she also doubts it as well. She advises the Emperor to spread rumours in town about Long Feiye not being of royal birth as well as being a poisoned man to see how he will act in response. The Emperor agrees and makes arrangement.

Soon, rumours spread around and Qishao hears it when he was on his way to see the Crown Prince. Instead of seeing the Crown Prince, Qishao meets with his servant who tells him that the Emperor found out about the Crown Prince’s involvement. Rumours about Long Feiye are soon heard by Tang Li who tells Jing’er that Yunxi must have done this. Jing’er defends Yunxi and even Long Feiye defends Yunxi in front of Mingxiang when she confronts him, “She is my wife”. We then realise that Long Feiye purposely kicked Yunxi out of his residence so that she wouldn’t shoulder anymore pain. Tang Li and Jing’er comes in and Long Feiye tells everyone that this news was most likely spread by the Emperor.

Long Feiye then goes to see the Emperor and the Empress Dowager who has been waiting for him to come. They express their fake concern and how they don’t believe in the rumours but can’t do anything to control it since it has gotten so big. The Emperor then tells his to stay in the Palace so that he can be protected.

At night, Mingxiang begins to feel weak and ill as blood start pouring out of her mouth. Tang Li sees her in such a weak state and becomes worried. She tells him that she’s fine as long as Long Feiye doesn’t find out. Tang Li brings her the medicine and she feels better. Seems like this is a common occurrence since she is cultivating the beauty’s blood for Long Feiye.

Later, Qishao is carefully brewing medicine for Yunxi. His servants inform her that she has just woken up but is ignoring them. Qishao smiles and tells them to take care of her while he finishes brewing this medicine, “She’s just in a bad mood.”

Long Feiye…ah..Long Feiye. Why do you do this to Yunxi? I know that you care about her and don’t want to hurt her but is pushing her away the only solution? She is suffering from a heartache and I hate it how a lot of guys do this in dramas!

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 25-26

Posted on July 26, 2018 by -- lydia

Ep 25
Jing’er arrives at Qishao’s place to look for Yunxi. After swiftly persuading Qishao, she finds Yunxi in a room looking happy because she thinks Jing’er is here on behalf of Long Feiye. Jing’er tells Yunxi that he’s only doing this to protect her. Hearing this, Yunxi becomes excited again. Jing’er then tells Yunxi that she’s here this time to enlist her help for Mingxiang who has been fostering beauty’s blood for so many years. Yunxi is shocked that Mingxiang would go through such lengths for Long Feiye and Yunxi is determined to help minimise her pain and cure her once they obtain the beauty’s blood. And so, she goes to leave after saying goodbye to Qishao but he stops them because the Qin manor is surrounded by General Mu’s soldiers on the Emperor’s behalf, “not even a fly can fly in”.

Long Feiye’s subordinate reports to him that the rumours of him being a poisoned person originated from the 2nd prince, and thus, the Emperor. Long Feiye informs them that they will not do anything for now but just spectate and see how the scene unfolds.

Next, the Emperor is telling the Empress Dowager his plans for Long Feiye. He purposely got General Mu to surround Long Feiye’s manor because he knows that Yunxi saved his son’s life and thus, he is indebted to her. But if he goes against the Emperor’s order and lets Long Feiye go out, he will be punished and is in a hard position. But if Long Feiye does go out, he will inevitably lead them to the poison master and that is what the Emperor is waiting for. After the talk, he goes to see Concubine Qin to check on her health. He takes her outside and brings her to a lavish residence inside the palace. She is amazed because this place resembles her place back in her maiden country and the Emperor has purposely built this for her.

Soon, news of this newly built residence reaches Concubine Xiao and she’s mad. The fact that he is also conferring Concubine Qin the title of Imperial Consort adds fuel to the fire because she has been aiming for that position for so many years. Back to Concubine Qin, she is thinking about the political affairs and resolves that she cannot be physically involved with the Crown Prince and 2nd Prince’s fight or else she will lose the Emperor’s favour, “I can only act when the time is right”.

Meanwhile, Yunxi is trying to look after the poison master by bribing him through food. Jing’er told her previously that if Yunxi cures the poison master, it will help Long Feiye in the end. And so, Yunxi is trying her best. She creates medicine to help him and plays games to keep him happy. Qishao’s servants informs him about Yunxi secretly going and coming back the past few days and they know that she has been seeing the poison master. He tells his servants that there is no need to tail her now because they don’t want to alert Long Feiye and that there’s ample time. The next day, Yunxi is still troubled about the poison master as she still can not concoct a cure for him. She asks Qishao for help and he secretly knows that this is for the poisoned master. She begs him for help and when he “reluctantly” agrees, she quickly goes off to write the prescription. She is busy while writing the prescription back in her room and doesn’t pay attention to Jing’er even when she says that it is Long Feiye’s birthday today. Jing’er is surprised by her lack of reaction but leaves for the Qin manor.

She secretly gets inside the Qin manor but accidentally bumps into Mingxiang who in shock, releases the fireflies from her pouch. It was Long Feiye’s birthday present which she has prepared all afternoon and now it is no more. She apologises and then goes to see Long Feiye. She tells him that she’s suspicious of Qishao having ulterior motives towards Yunxi, trying to incite jealousy. She also gives him the antidote Yunxi made for him to go inside the Pill Valley safely and not get poisoned through the gateway. He takes it and leaves her alone with Tang Li.

Back to Yunxi, she gathers the ingredients she needed with the help of Qishao. Then, a bell rings, informing Qishao that there is someone trespassing his valley. He immediately goes off to find the trespasser who is Long Feiye’s subordinate. He knocks him unconscious and was about to lock him up before Long Feiye arrives, “Gu Qishao, I am here to find Yunxi”.

Next, Long Feiye is brought to see Yunxi. She quickly explains that it was because of him that she’s here, “Don’t be angry”. She also explains that the poisoned master’s poison is tricky and that with Qishao’s help, it will help her find the cure faster. They then get closer and she hugs him. But then they get interrupted by his subordinate and she quickly leaves the room in embarrassment. Later, after getting what she needed to goes to find Long Feiye to give him her present. He smiles at her and then sweetly kisses her forehead.

Poor Qishao sees this as he walks by…Screen Shot 2018-07-26 at 8.56.32 pm.png

Ep 26
The Crown Prince, although under house arrest, plans to share his punishments with the 2nd Prince who made fun of him earlier. He secretly sends news to Long Feiye about 2nd Prince’s crimes. Long Feiye reads the message and is amused by this since the brothers are fighting each other.

Meanwhile, Yunxi is having a drink with Qishao and reminisces the events that happened last night with Long Feiye. Her expressions are obvious and Qishao subtly makes fun of her. He recites to her a poem and she becomes shock, “Don’t tell me you actually like me?” He nods his head to affirm his answer, “I really like you”, and she quickly refuses him saying that she’s a married woman. He jokingly tells her that he’s just tricking her and she calms down. He then gives her the pill she wanted and she tries to kiss up to him to learn his skills.

Long Feiye suddenly makes his presence known by pushing Qishao aside when he got close to Yunxi. He tells Qishao off and grabs Yunxi’s hand to drag her outside. She tells him that he’s in the wrong for treating Qishao like that after he helped her make the pill to cure the poisoned man. But he’s jealous of the fact that she’s defending Qishao in front of him. Yunxi confronts his jealousy but he denies it. He then grabs her to kiss her.Screen Shot 2018-07-26 at 9.14.14 pm.png

Later, Yunxi apologises to Qishao on behalf of Long Feiye. He is annoyed that she is doing this instead of Long Feiye but she explains that their both husband and wife so it makes sense for her to apologise as well. But he doesn’t like her explanation and thus, tells her that they should stop their relationship since Long Feiye always trouble him, “Go back home.” She tries to appease him and tells him that she will go for now and will come back to see him once he calms down.

And so she leaves the valley to find Tang Li waiting for her. She is surprised and he tells her that she is needed to help Mingxiang. Although Consort Yi detests her, if she cures Mingxiang, Consort Yi will be grateful and allow Yunxi to live in the manor again.

Meanwhile, Gu Beiyue is summoned to see the Empress Dowager. She wants him to look through the powder which belongs to Concubine Xiao. He tells her that that this poison is particularly harmful towards women and impact their chances of pregnancy. She then dismisses him after getting the information she needs.

Later, Yunxi goes to check up on Mingxiang who refuses her help. Yunxi persuades her to let her help her and Mingxiang grudgingly allows her to do so. Yunxi checks her pulse and they both assert their common goal: save Long Feiye. Next, Yunxi walks out of Mingxiang’s room and sees Long Feiye. He smiles at her and leans in for a kiss to which she dodges. She informs him that she has checked on Mingxiang and is now going to prescribe her medicine to ease her pain. After patting her head, he lets her go and he himself walks inside Mingxiang’s room. Seeing him walking towards another woman makes her a bit anxious..Screen Shot 2018-07-26 at 9.44.23 pm.png

Yunxi then brews the medicine in the kitchen and sees Consort Yi sneaking inside to eat a pastry. Yunxi makes her presence known and Consort Yi tries to hide the evidence. Consort Yi questions Yunxi and she explains that she is brewing medicine for Mingxiang. She also tries to get information about Mingxiang’s sickness but Yunxi remains tightlipped about the beauty’s blood and makes up something. Consort Yi tells her that if she doesn’t cure Mingxiang, she can never come back. Hearing this, Yunxi is happy to know that she has a chance to come back and that Consort Yi is warming up to her.

Later, Yunxi brings Mingxiang the medicine and persuades her to drink it. The two ladies talk, not knowing that Long Feiye is outside eavesdropping. Yunxi then leaves to find Long Feiye outside but she doesn’t say anything. Instead, she sneakily opens the door to find Mingxiang drinking the medicine, “She’s drinking it.”

Back to the Empress Dowager, she is furious that Concubine Xiao has poisoned so many concubines in all these years to stop them from getting pregnant. She then goes to see the Emperor and asks about his decision to confer Concubine Qin as Imperial Consort. He tells her that Concubine Qin has saved his life and deserves the title. The Empress Dowager then tells the Emperor that there is a matter concerning Concubine Xiao in which he must take charge of.

Next, we see Yunxi being brought to the poisoned master and Qishao is secretly tailing her. Yunxi gives the poisoned master acupuncture and Tang Li comes in to ask about her progress. She tells him that nothing has changed and he tells her to rest. They then leave the poisoned master alone. Then a bird (Gu Beiyue’s) goes inside and wakes up the poisoned master. The bird returns to Gu Beiyue to inform him that the poisoned master is awake. The bird brings Gu Beiyue to where the poisoned master is located but the place is heavily guarded by Long Feiye’s guards.

Back to Yunxi, she is dozing off while reading materials on some poisons. Long Feiye comes in to tell her to go to sleep comfortably, and she wakes up from the sound of his voice. She tells him that she thinks the poisoned master is faking his illness. She also gives him an antidote to keep with him always which will help him in unfortunate situations as it will cure most of the poisons thrown at him. He is touched and she is embarrassed by her embroidery, “Since it was given to me, it is considered mine”. He then tells her to go to sleep as he is worried about her health but she tells him that she is going to keep researching. Screen Shot 2018-07-26 at 10.03.50 pm.png

Meanwhile, the Emperor is investigating Concubine Xiao’s case after being informed by the Empress Dowager. He gathers evidence and couldn’t believe that Concubine Xiao has done so many harmful things. He asks about her current whereabouts and is informed that she is currently at Concubine Qin’s residence. Hearing this, he immediately goes to see her.

Concubine Qin receives Concubine Xiao and thanks her for the pastries. The Emperor soon arrives and immediately lectures Concubine Xiao. She pleads her innocence but he reveals evidence of her evil-doings. Hearing and seeing all of these evidence, she doesn’t have anything good to defend herself with. Even after Concubine Qin’s nanny reveals about eating Concubine Xiao’s pastries, the Emperor becomes even more furious and Concubine Xiao pleads forgiveness. Gu Beiyue is immediately summoned to look at Concubine Qin’s health and luckily, she can still get pregnant. The Emperor then locks up Concubine Xiao and Concubine Qin smiles in response.

Later, both Yunxi and Long Feiye goes to see the poisoned master. They act out that they have to kill him since none of her medicine are working on him in attempt to get the poisoned master sane. Yunxi acts like she wants to save him and gives him a pill to eat which he naively takes since he trusts her. Once he swallows it, he begins to feel pain and blood spurts out from his mouth.

 

Great acting from our main leads again! I’m so happy to see Long Feiye smiling more and more in front of Yunxi as well as outrightly expressing his jealousy. I kind of feel bad for Qishao because he is so pure-hearted and helps Yunxi whenever she requires his assistance. Too bad it is not to be.. 

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 27-28

Posted on July 29, 2018 by -- lydia

Ep 27
The poisoned master has definitely been faking his craziness as he asks Yunxi, when they’re alone, “What is your relationship with Lady Tianxin?” Before she can question his question, she loses consciousness along with the rest of the guards guarding them. This is Gu Beiyue’s doing as he is going to rescue his master. The poisoned master caresses the bracelet and ensures Yunxi is not hurt while she falls unconscious.

Meanwhile, Qishao is on his way and finds the unconscious guards outside of the building. However, before he can step in, he is attacked by arrows from the 2nd Prince’s soldiers. But one of his servant, Bai Su, saves him and takes the hit instead, killing her in the process. They quickly escape back to his valley as Qishao carries her dead body. He is full of regret for not protecting her properly and says that he will avenge her death.

Next, 2nd Prince greets Long Feiye before expressing his interest in looking around. They enter the prison to find the guards unconscious and Yunxi alone in the cell. Long Feiye is anxious when he finds Yunxi unconscious and quickly carries her away. He looks after Yunxi back in the manor and is at ease to find out that she is not injured but sleeping. Consort Yi is disappointed with Long Feiye and a bit jealous of Yunxi since he cares a lot about his wife. She then tells her maid that she won’t become an obstacle for them anymore since she knows that he loves her.

Later, we see the poisoned master with Gu Beiyue in their cave. The poisoned master reveals that he believes that Yunxi is most likely his biological daughter, “That year…Lady Tianxin told me that we have a daughter”. The master tells Gu Beiyue to bring Yunxi to him in order to find out if they are related. But this is hard since she is heavily protected by Long Feiye but the master is adamant in finding out her true identity.

Back to Qishao, he is still angry over Bai Su’s death. After reaching news of Concubine Qin becoming the Imperial Consort, he tells his servant to inform her that she must think of ways to kill the 2nd Prince. He then goes to see the Crown Prince of Northern Li who is angry that Qishao did not get the poisoned master. The Crown Prince makes an attempt to arrest him but Qishao threatens him and his soldiers with their lives using the poison. And so, the Crown Prince retreats but not before ordering him to bring him the poisoned master within a month to Tianning.

Next, Consort Yi and Yunxi enter the palace together to see the Empress Dowager who tells them that she specially had them come to watch a show. They then go to the stage but then the Empress Dowager feints a headache to get Yunxi alone with her, “Yunxi can diagnose me”. Consort Yi is then led alone to meet with the Emperor who is trying to see if she will slip up with Long Feiye’s identity. He politely pleads with Consort Yi to help him investigate Long Feiye’s real identity. Meanwhile, the Empress Dowager questions Yunxi about her lack of information on Long Feiye. She tries to threaten her with her mother but Yunxi bites back saying that her mother has died and can’t come back alive. Hearing this, the Empress Dowager is anxious since she knows that she can’t use Yunxi anymore and tries to arrest her. Yunxi threatens her with her reputation, “How will you tell the people if the Duchess of Qin dies in the Empress Dowager’s palace?” Consort Yi then arrives at this moment and defends Yunxi. They then leave the palace in the same carriage and we can see that they are getting closer.

Yunxi then runs to Long Feiye excitedly to tell her that Consort Yi has accepted her as her daughter-in-law. Long Feiye smiles at her excitement. Later in his study, Yunxi gives him the pastries she made and he tries them. He then tells her that today is his parents’ death anniversary and wants to take her to see them. Yunxi readily agrees and brings him out saying that they need to buy stuff in preparation for this day.

Ep 28
Long Feiye admits some of his guilt in using Consort Yi’s son’s identity as Long Feiye. Yunxi comforts him saying that the real Long Feiye will thank him. Meanwhile, Mingxiang has also prepared items for Long Feiye’s parents. She goes to his residence to find him missing and Tang Li tells her that he is with Yunxi. Tang Li also tells her that Long Feiye really likes Yunxi but Mingxiang does not think that they are suitable for each other since she likes him very much.

Meanwhile, Long Feiye and Yunxi pay their respects to his biological parents. He introduces Yunxi to them as his wife and their daughter-in-law. Then we hear Mingxiang arriving and making a ruckus to Long Feiye’s subordinate that she must go in. After receiving Long Feiye’s permission, she is allowed in. However, we see Consort Yi watching them in the background. Mingxiang subtly confesses her love again by saying that she is cultivating the beauty’s blood for him. But Long Feiye tells her that even without the beauty’s blood, he will still see her as a little sister. She is disappointed and leaves after paying her respect to his parents.

Later, when they’re all gone, Consort Yi goes inside the altar to where Long Feiye paid his respects to his deceased parents. After seeing the burning paper, she realises that he is not her biological son and can’t believe it.

Next, Concubine Qin is celebrating her success after beating Concubine Xiao off the Emperor’s good graces. Then a madam from her maiden country, Xi Qiu, arrives but she does not recognise her. The madam tells Concubine Qin that she is actually here on behalf of Northern Li’s Crown Prince to remind her of their previous deal and that she needs to hurry up and poison the Emperor. Concubine Qin sends her off but not before telling her that she needs two types of medicine for this deadly poison.

Back to Yunxi, she visits Consort Yi to gift her a present to beautify herself. Consort Yi thanks her for gifting her a present and tells her that she is going to see Mingxiang. She goes to see Mingxiang to find her just finishing off her drawing of her and Long Feiye standing together and holding hands. Consort Yi tells Mingxiang that even though she wanted her to be her daughter-in-law, she can’t force Long Feiye to marry her because he is in love with Yunxi. She tells Mingxiang that marrying him won’t bring her happiness since he won’t love her. When left alone, Mingxiang is resolute in gaining Long Feiye by using her beauty’s blood.

Later, Consort Yi tells Long Feiye and Yunxi to work hard (in making a baby) while she is away, “Hopefully when I come back, I will hear good news”. They then become awkward but still respectfully send her away. Yunxi runs away in embarrassment and he smiles at her embarrassment. Meanwhile, Consort Yi heads straight to the palace to see the Emperor. She tells the Emperor confidently that Long Feiye is definitely her biological child. The Emperor then tells the Empress Dowager about Consort Yi’s confidence, “Seeing her like that, she has never doubted Long Feiye’s identity.” But the Empress Dowager tells the Emperor not to trust Consort Yi and that they must think of another method to get rid of Long Feiye.

Next, Qishao sends his servant to get Yunxi by telling her that he has picked a poison she will definitely like. Hearing this, she goes with the escort of Long Feiye’s subordinate who seems to have a thing for Qishao’s servant. Yunxi goes to see Qishao who is coughing and is worried about him. She tries to grab his wrist to check his pulse but he quickly pulls away. He then gives her the poison she wanted and she thanks him before returning it, “I don’t need it anymore but thank you”. She then asks about the love poison and he brings her to see it. She then asks about Bai Su’s whereabouts since she hasn’t seen her since she arrived. Hearing her name, Qishao becomes sad but tells her that Bai Su has returned home, without revealing her death. He then treats her to alcohol in attempt to change the subject. They drink until he becomes a bit tipsy and tells her about  how he is in a difficult situation since the girl he likes has the poison he wants but he doesn’t want to take advantage of her. She questions him about the girl but he doesn’t tell her anything. She then asks his servant but she doesn’t reveal anything as well. Yunxi then leaves and Qishao immediately stops faking being drunk.

Then we see Mingxiang spying on Long Feiye and his secret chambers. She sees the password and immediately goes inside to get the secret book. She finds out that it is a map  and quickly memorises it. The next day, she enlists the help of her father’s soldiers to help her capture a person, the poisoned master. They arrive at the cave the poisoned master is at but are attacked by the masked Gu Beiyue. She runs inside during the commotion but poison gas comes out, rendering her unconscious.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 29-30

Posted on July 27, 2018 by -- lydia

Oops! Didn’t know I was watching ep 29 until I was halfway. No wonder I felt like I skipped something..

Ep 29
Concubine Qin goes to see the Crown Prince to console him as well as tell him that his father still cares for him. She reassures him that his position as Crown Prince will not be taken away so easily and that she is on “his side”. Soon, she tells the Crown Prince to have a cup of wine she brought specially for him and while he drank it, we can see the smirk on her face as well as her nanny’s. The Crown Prince also requests Concubine Qin to help him speak sweetly about him in front of his Imperial Father and Concubine Qin does not decline that request, “I would’ve have done it anyways”.

She returns to the residence and does something secretly with the incense. The Emperor silently arrives and she quickly hides the bottle in her arm sleeve when she heard footsteps. She tells the Emperor that she was sent these incense to help the Emperor sleep well since he hasn’t been lately. Hearing this, he softens his expression as this woman is caring for him.

Next, Yunxi is with Long Feiye and his subordinate as they talk about the poisoned people matters. Yunxi volunteers to help them but he doesn’t want to risk her life. Nevertheless, she persuades him and Tang Li joins in on her side. Long Feiye then agrees saying that he will go with her but his subordinate tells him that he won’t be able to since the Emperor is adamant in keeping him in his residence. But Long Feiye will have a plan, “Let me think this over”.

Later, Mingxiang is captured by Gu Beiyue and brought to his poisoned master. Gu Beiyue is suspicious about Mingxiang since she is still alive after being poisoned by Tian Keling poison. The poisoned master is also suspicious and checks on her pulse.

Yunxi along with Jing’er tries to persuade Tang Li to let them go now instead of waiting for Long Feiye’s decision. But he’s afraid of going against Long Feiye and the danger they will go through. He decides to go with them but Yunxi tells him off because if he goes, then Long Feiye will definitely find out. And so, Tang Li arranges for some soldiers to help protect them instead.

Back to the Emperor, he finally visits the Crown Prince. Seems like the Emperor is showing him grace and giving the Crown Prince another chance. Next, Concubine Qin’s nanny reveals that they had actually poisoned the Crown Prince with the wine and the Emperor’s attire has the poison from the incense. When those two poisons interact together, the Crown Prince’s poison will begin to work. Speaking of the Crown Prince, blood starts pouring out of his mouth during his meal and he misunderstands that his father poisoned him, “You have an evil heart Imperial Father”.

Dr Han informs the royal family that he is not too clear on the Crown Prince’s poison but promises that he will try his best. The Emperor personally investigates this and questions the servants on who visited the Crown Prince today. When threatened with their life, one eunuch informs him that only him, the Emperor, visited the Crown Prince. Hearing this, the Emperor says “Do you mean to say that I poisoned the Crown Prince?”

News of the Crown Prince’s poisoned state reaches Long Feiye. Long Feiye doesn’t care who boldly masterminded this plan but knows that the Emperor will use this situation against him since his father-in-law, Dr Han, is the main physician overseeing the Crown Prince’s health.

Dr Han is in a pickle because he knows that he does not have enough knowledge on poison to treat the Crown Prince. His wife knows this and asks him to ask Yunxi for help since she will be their best chance. But Dr Han tells her that he can’t ask her since they have bad blood between them and that her status is now the Duchess of Qin.

Later, Yunxi and Jing’er arrive at their destination and walk inside a cave in hopes to find the poisoned master. However, poisoned gas is released and Yunxi loses consciousness while Jing’er escapes. Gu Beiyue walks to Yunxi’s unconscious body and feeds her a pill. He then carries her outside of the cave and quickly leaves before Jing’er runs to her. Qishao also arrives and they both find her unconscious. He carries her away and quickly brings her to his valley, “Don’t worry, Yunxi won’t die while I’m here”.

Next, Gu Beiyue informs the poisoned master that Yunxi has been poisoned with the sand poison. This alarms the poisoned master but then Gu Beiyue tells him that he has already fed her the antidote. Also, the fact that Qishao is here will mean that Yunxi won’t die since his poison skills are fairly high. The poisoned master then turns his attention back to Mingxiang and examines her blood. He finds out that her blood contains traces of beauty’s blood.

Tang Li’s anxiousness alerts Long Feiye of Yunxi’s and Jing’er’s plan. Long Feiye becomes worried and Tang Li tries to calm him down. Gu Beiyue then arrives to inform him about the Crown Prince’s dangerous state as if they don’t have an antidote soon, he’s afraid the Crown Prince’s life might be no longer. And so, he is here to enlist Yunxi’s help and Long Feiye informs him that she is currently not here. Gu Beiyue then smartly tell Long Feiye that Yunxi is with Qishao, helping him to find Yunxi faster. After hearing this, Long Feiye then goes to Qishao’s valley to find Yunxi with Gu Beiyue following behind.

Qishao prepares medicine for Yunxi to drink to help her recover. He then gets news that Long Feiye has arrived and is at the entrance. He allows them to come in. Long Feiye rushes inside and asks Gu Beiyue to help Yunxi. Gu Beiyue tells Long Feiye that Yunxi still has some remnants of poison inside her body and requires Long Feiye’s inner strength to help heal Yunxi. He is successful and hugs her since he was scared for her life.Screen Shot 2018-07-27 at 9.42.52 pm.png

Ep 30
Yunxi is much better as her complexion has become back to normal. She thanks Qishao and also friend zones him at the same time, “You will always be my good friend”. Yunxi arrives back home to find her maiden family begging her for help to save their father. They all get on their knees for her help.

Later, Long Feiye goes to comfort to Yunxi. She lets out her inner feelings about her father and he listens to her. They continue to talk and she reveals that although she is disappointed with her father and wants no relationship with him, she still wants to help him. Hearing this, Long Feiye tells her that he has already made arrangements for an Imperial physician to help her create an antidote for the Crown Prince.Screen Shot 2018-07-27 at 9.54.17 pm.png

In the palace, the Empress Dowager tells the Emperor of Concubine Qin’s idea of enlisting Yunxi’s help. She says that this is a great opportunity for the Emperor to get rid of Long Feiye as if she fails to save the Crown Prince, he has an excuse to get rid of that family. However, the Crown Prince has been listening to their every word and we can feel him getting angry towards the Emperor who does not even care to risk his son’s life.

Meanwhile, Long Feiye visits Dr Han in prison. He tells him of his promise to Yunxi to help him out of prison. Dr Han, however, tells him that he doesn’t wish for that but for him to stop Yunxi from involving herself into this mess. Dr Han reveals to Long Feiye more about Yunxi’s mother and her wish for Yunxi to live a very simple life. However, Long Feiye tells him that Yunxi has the right to choose how to live her life and that he will be with her forever.

Later, Yunxi is brewing some medicine with the help of Gu Beiyue. They are trying to find out more about the Crown Prince’s poison based on her father’s notes. Qishao soon arrives to bring her plants she has been needed for the antidote. He joins them to create the antidote.

Next, Long Feiye brings Yunxi to see her father in prison. He leaves the father-daughter alone in which the former gets straight to the point and tells her that she is not his biological daughter. She doesn’t believe him and he explains how her mother was already pregnant with her when he married her. Hearing this, Yunxi misunderstands that this is why he hates her. In fact, Dr Han is only being harsh because he doesn’t want her to be involved with the Crown Prince’s matter. Yunxi then asks him who is her biological father but he doesn’t know. We can see how much this is hurting him as he cries alone.

Afterwards, Yunxi tells Long Feiye what her father told her. He then tells her about the Emperor’s motive of getting Yunxi involved. Long Feiye also tells her of his plans and motive behind saving the Crown Prince, “Trust me”. Later, they get news of Yunxi’s family getting arrested and she asks Long Feiye for help. He tells her that he has already investigated her father’s case and that there is nothing he can do. Long Feiye then tells Yunxi that he can ensure the rest of her maiden family’s safety except for Dr Han. Yunxi also realises that the only way she can save her father is to save the Crown Prince’s life.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 31-32

Posted on August 1, 2018 by -- lydia

Ep 31
The Emperor is greeted by Long Feiye (LFY) and Yunxi who is here to plead on her father’s behalf. Yunxi tries to bet her skills to save the Crown Prince in order to save her father’s life but the Emperor is doubtful of her skills. LFY also sides with Yunxi and says that he will leave his title and go to Ning Nang to become an ambassador there  if she fails to save the Crown Prince. After receiving a written confirmation from LFY, the Emperor agrees to her request as he would not miss an opportunity to get rid of LFY.

Later, Yunxi is apologetic to LFY because he is going to pay a heavy price if she doesn’t save the Crown Prince. But he tells her to don’t worry because its not her fault. He also lets her know that he has a Plan B if things goes awry. After hearing his plan, she becomes more positive.

Next, Gu Beiyue and Qishao are also at the manor to help Yunxi with her task. Qishao introduces the medicine he brought for her and uses this opportunity to ask whether he can accompany her to Tian Kang to find the poison beast in order to use its blood to heal the Crown Prince. She refuses him, “It’s too dangerous for you”, and he tries to guilt her. But he couldn’t win and both of the guests leave Yunxi alone.

Meanwhile, the 2nd Prince is making preparations for LFY and Yunxi’s travel to Tian Kang. He gets his soldiers to put up obstacles laced with poison to hinder them in order to make his Imperial Father happy and hopefully, steal the Crown Prince’s position.

LFY informs everyone that they will swap outfits to mask their true identities since enemies will want to target LFY and Yunxi. Basically, LFY will swap his outfit with Tang Li and Yunxi with Jing’er. He makes arrangements to ensure that Tang Li and Jing’er will seem like they are the Duke and Duchess of Qin.

And so, LFY and Yunxi are riding together on one horse and separate from the rest in order to reach the destination safely. Tang Li and Jing’er are also on a horse and are accompanied by LFY’s subordinate and their soldiers to make it seem like they are the real Duke and Duchess of Qin. Meanwhile, masked men walk into 2nd Prince’s trap and inform them that they are here on the Emperor’s orders to protect LFY and Yunxi. Hearing this, the 2nd Prince becomes worried since a lot of the Emperor’s men have been killed. But in order to not let news of this come out, he orders his men to kill them and not leave a single witness alive. Tang Li and Jing’er (disguised) arrive with their entourage to witness the fight and the 2nd Prince quickly orders his men to go and kill them.

LFY and Yunxi walk through the bamboo forest to find Qishao waiting for them, “You guys finally arrive. Your people have been waiting for you.” Qishao makes a small banter and tells them that he is here to kill a person. Speaking of that person, the camera gives us a close shot of the 2nd Prince who is just outside of where Jing’er and Tang Li are staying. They are confused when they see two of the Emperor’s men going inside. Those two men try to secretly assassinate LFY (disguised) but are quickly stopped by LFY’s men who fight them off. One of them dies while the other retreat to meet with the others. He accidentally leads 2nd Prince to them who tells them that they should work together to kill LFY.

Later, LFY with Yunxi and Qishao arrive at the cave with their men. Their men are secretly attacked  by hidden arrows on Gu Beiyue’s orders. Rocks then explode, creating a sand pool, sucking all of them under. Soon we see them unconscious on the floor as Gu Beiyue (masked) steals LFY’s secret book. LFY, who was faking unconsciousness, suddenly opens his eyes and goes after Gu Beiyue. But Gu Beiyue was a step ahead and releases a secret door to put a wall between them. Qishao and the rest of their men also wake up to find that only Yunxi is missing.

Yunxi is alone trying to search for them. She leans against a wall to find out that it is crumbling and a furry beast suddenly jumps out. Meanwhile, Gu Beiyue quickly goes to see his master and shows his LFY’s secret book. The master tells Gu Beiyue that he is unable to cure Mingxiang from the beauty’s blood since she has taken on so many different poisons and he hasn’t seen this before.

Ep 32
Yunxi’s screams are heard by LFY and Qishao but they can’t find her anywhere inside the cave. They finally locate her and Qishao tells them that that is the poisoned beast. Yunxi was initially hurt by the beast when it bit her but it then healed her wounds after tasting her blood. The poison beast then transforms to a smaller version and quickly runs away. Yunxi and the rest follow the beast who escapes the cave through the door. Yunxi manages to follow it but LFY and the rest got stuck behind. Yunxi catches up to the beast and tries to persuade it to give her a little of his blood. The beast refuses but is then tempted with her blood and she uses it to exchange it.

Meanwhile, the Emperor’s men walks inside the place where the fake LFY and Yunxi are staying to find themselves ambushed by LFY’s men. Instead of killing them, LFY’s subordinate tells them that they should dissociate from the 2nd Prince as he will kill them after he finishes using them. To show the truth of his words, one of the Emperor’s men got shot with arrows by the 2nd Prince as soon as he walked out of the room. And so, they change their allegiance.

Back to Yunxi, the poisoned beast leads her to the poisoned master who learns of LFY’s identity as a poisoned man. Yunxi begs the master to tell her the antidote to heal LFY but he tells her that he can’t. LFY then arrives to kill the poisoned master after listening to their conversation and Gu Beiyue also comes in to defend his master. But LFY is adamant in killing the master since he poisoned so many people, killing many in the process. But Gu Beiyue stops LFY by revealing that Yunxi is the poisoned master’s biological daughter. Qishao has been eavesdropping on their conversation in secret and is also surprised at the news. Hearing it, LFY lowers his sword and the poisoned master explains this and her blood which is why the poisoned beast wouldn’t hurt her. Yunxi is shocked as her father was the one who poisoned LFY to this state. But she is still on LFY’s side and tells her that she will continue to find the antidote to cure him while he brings the poison beast’s blood to cure the Crown Prince.

And so they separate as Qishao accompanies Yunxi and her father while Gu Beiyue is with LFY as they head back to the palace. In the carriage Yunxi tells him that she does not accept such an cruel person as her father. He tries to explain himself as well as how her mother left him for also doing his inhumane research on creating poisoned people. He continues to let Yunxi know everything till when her mother died saving LFY.

Afterwards, we see the 2nd Prince returning to the palace to visit his mother who has been placed in isolation. Seems like the mother has not repented on her actions and claims that she will never let Concubine Qin escape her from her grasp. Meanwhile, the Empress Dowager is worried about the Crown Prince’s health and LFY finally arrive with the poison beast’s blood.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 33-34

Posted on August 5, 2018 by -- lydia

Ep 33
2nd Prince informs his mother how the Crown Prince of Northern Li, who was captured by him, bribed him by revealing a top secret of Concubine Qin being in cahoots with Northern Li in order to save his life. Concubine Xiao says that they must act carefully despite receiving this evidence since Concubine Qin is highly favoured by the Emperor.

Meanwhile, the Crown Prince’s life is no longer in danger and LFY uses this opportunity to bluntly ask the Emperor how he was chased by unknown people. The Emperor acts innocent and says that he will investigate this. Later, he questions his men who were supposed to follow LFY and they reveal that they failed because of the 2nd Prince who trapped them. The Emperor tells them that they have all been tricked by LFY and he will kill him at all cost!

The Emperor imprisons the 2nd Prince for not completing his job well and this news reaches Concubine Qin. Concubine Qin tells her nanny how that the fight between the two princes will be good since the Emperor will be in a pickle. She then prepares some supplements to bring to the Crown Prince. When alone, the Crown Prince goes through the box of supplements to find a secret message written by Concubine Qin, “That year, it was Concubine Xiao who poisoned the Empress and 2nd Prince sent people to kill LFY”.

Next, we note that Doctor Han has been released from prison and that Yunxi’s family are moving away from the city and back to their hometown. Yunxi says her goodbye to them and her father tells her that she is welcomed to their hometown whenever she wants to go to them, “We will always be your loved ones”. She tells him that LFY’s people treat her well in order to stop his worries. After seeing them go, Yunxi walks around the town alone. Qishao abruptly appears to cheer her up as they go and eat noodles.

Meanwhile, the 2nd Prince is planning his revenge on both the mother and son. We see that 2nd Prince is suffering and is depressed at being treated very harshly by the Emperor. He drinks himself drunk and when there is no more bottles left, he is mysteriously handed one. He quickly finishes the jug to find that it was given to him by the Crown Prince. He realises that he has been poisoned but it is too late. The 2nd Prince is incredibly weakened and the Crown Prince tells him that he won’t die so easily from this poison.

Concubine Xiao then receives news of the 2nd Prince’s death. She doesn’t believe that he suicided especially since he visited her a few days ago to comfort her. She then believes that he was set up by Concubine Qin who killed her son. Meanwhile, the Empress Dowager is comforting the Emperor who is upset by the 2nd Prince’s death. They are confused by his sudden death, “It is not his personality”, but the Emperor has already investigated this and that there is no foul play involved.

Later, we see LFY making secret arrangements to reclaim his throne. Also, Yunxi follows her father who secretly gets a letter from a messenger bird. She takes the letter from his hand to find out that Concubine Qin’s motive for coming to Tianning is to kill LFY.

Ep 34
It is evening time when LFY and Yunxi meet at the streets. Yunxi shows him the letter which reveals Concubine Qin’s motive. She also asks him to forgive her father on her mother’s behalf since she saved his life. In response, he tells her that he wouldn’t kill her father because of her, “But I can’t forgive him”. The next day, LFY shows the message to his subordinate and tells him that they must be careful since their plans will be dangerous.

Later, a person from Concubine Xiao’s side goes to persuade LFY’s subordinate to help them defeat Concubine Qin together. But LFY’s subordinate tells him that LFY has no time and will not cooperate. Next, LFY is at Qishao’s residence whereby Yunxi gives him a pill to take in order to cure his poison. She checks his pulse and is happy to find out that it is cured. But then we realise that it is only a dream but Yunxi has realised the ingredients needed for the cure. Meanwhile, the poisoned master was chasing after the poison beast when he finds a secret entrance to the room where Yuze is still unconscious since she was heavily wounded.

Qishao is trying to make Yunxi happy and succeeds when she laughs. He then tells her how her father does truly care for her and advises her to cherish what she has or else she will regret it once she loses them. She tells him that she understands but its just that she can’t look past her father’s evil actions of poisoning other people, including LFY. Qishao then wonders if Yunxi will still consider them as friends if she finds out that he is planning on sending her father to Northern Li.

Meanwhile, Mingxiang is venting out her frustration and anger towards Jing’er. She is disappointed at the fact that LFY trusts Yunxi so much despite the fact that Mingxiang is cultivating the beauty blood for him. Jing’er tries to calm her down and rationally tells her that she can’t force LFY to like her just because she is sacrificing her life for him.

Later at night, both Qishao and Yunxi are admiring the moon’s beauty. Qishao reveals a bit about his childhood and his mother. He recounts how his mother was very sick and that no physicians would be willing to help them since the Empress is adamant in killing her. Thus, the young Qishao had no choice but to brew the medicine himself. But his mother passes away and he was under house arrest by his Imperial Father. Yunxi comforts him after he tells her about his unhappy childhood.

The next day, Concubine Xiao disguises herself as a maid in hopes to see the Emperor. She meets with her servant who tells her that she has arranged everything for Concubine Xiao to be in the palace secretly. Soon, we see Concubine Xiao eavesdropping on Concubine Qin’s conversation with her nanny where she reveals that she knew about the poison in the cake and purposely let the Empress Dowager know about it. Concubine Xiao then gets the scissors and aims it at Concubine Qin, “I want you to die!”. But she is saved just in time by the Emperor who pushes Concubine Xiao away and orders his men to arrest her. Concubine Xiao then angrily reveals how she killed the Empress and so he orders her to be executed.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 35-36

Posted on August 6, 2018 by -- lydia

Ep 35
LFY still receives daily updates about Yunxi from his subordinate. He also tells his subordinate that the reason why he’s pushing her away is that he thinks it will be better for her since he believes that he can’t give her happiness for the rest of her life. Meanwhile, Yunxi is a bit touched at how her father is caring for her and it seems that their relationship is getting better. After tucking her to bed, her father then secretly releases a bird, “In order to secure your happiness, dad is willing to sacrifice anything”.

Meanwhile, Mingxiang orders her men to gather everyone to go and capture the poisoned master. On the other hand, LFY and the Crown Prince are making their own arrangements to get the Crown Prince of Northern Li who was captured by the 2nd Prince.

However, the Crown Prince gets to the Northern Li’s Crown Prince first. Northern Li’s Crown Prince agrees to work with him as long as he is able to go back to Northern Li. But the Crown Prince becomes overbearing and kills one of his men. Even when told that Concubine Qin was the one who poisoned him, the Crown Prince does not believe him since he believes she was his saviour. And so he orders his men to kill them but they are instead killed by the masked Tang Li and LFY’s men. The masked men bring the Crown Prince of Northern Li to a small cottage whereby Tang Li reveals himself and says that he is here on behalf of LFY to help the Crown Prince return back to Northern Li. Hearing this, the Crown Prince of Northern Li lets down his guard but is confused about why LFY will want to save him. Tang Li leaves but is secretly eavesdropping on their conversation. He learns about Qishao’s identity as the 2nd Prince of Northern Li.

Meanwhile, the little bird the poisoned master released is sent to Gu Beiyue. Gu Beiyue quickly goes to follow the the bird to meet with the master. The master tells Gu Beiyue that he only requests him to look after his daughter, Yunxi, once he’s gone. He also tells him that the antidote to LFY’s poisoned state is his blood is the only antidote for poisoned people. While he is saying this, Mingxiang is secretly eavesdropping on their conversation and we can see her eyes turning into slits. She also learns of his plan to meet with LFY tomorrow at Xuanyuan Temple. Hearing this, Mingxiang plans to kill Yunxi since she’s his daughter and will have his blood flowing through her heart.

Later, Tang Li tells LFY what he has heard after sending the Crown Prince of Northern Li off. This news surprises everyone and LFY realises that Qishao’s reason for being close to Yunxi is to receive news from their side. LFY then decides to quickly go to the Pill Valley to get Yunxi. Meanwhile, Yunxi is with her father who tells her about something, leading her to take a wild goose chase. Back to LFY, Gu Beiyue arrives just as he was making preparations to leave to give him the poisoned master’s letter, “The antidote for the poisoned man is completed.”. After reading the letter and noting the meeting time and place, he informs Gu Beiyue about Qishao’s identity to ask her to keep her safe.

Qishao passes by Yunxi who is on her way to pick up the medicine at the location her father told her. Qishao tells her that the medicine is not there, confusing Yunxi. She runs back to the residence to find her father gone. She then notices a letter on the desk addressed to her which was penned by her father telling her that he has gone to see LFY and hopes to repay his debts in full. After reading the letter, Yunxi runs out of the valley in hopes to find her father. Qishao chases after her, “Why are you crying?”, and reads the letter. Then, the Crown Prince of Northern Li is led to them by Qishao’s maid who tells Qishao that she is doing this for him. The Crown Prince’s guards surrounds them as Qishao tries to protect Yunxi. Yunxi is confused about why they are here and the Crown Prince playfully reveals that Qishao is a spy from Northern Li, the 2nd Prince. He reveals how Qishao has been using her to gather news and information about LFY. Yunxi does not believe him and confronts Qishao about it, “I believe you”. After hearing that Qishao lost track of the poisoned master’s whereabouts, the Crown Prince says how he wants to use Yunxi in order to get the poisoned master and LFY. The Crown Prince sprays powder on them which makes them lose consciousness, making it easier for him to capture them.

On their way back to Northern Li, LFY’s subordinate as well as Tang Li, Gu Beiyue and Jing’er spot the Crown Prince escorting a two big cases. Finding this suspicious, they decide to follow them and confront them. They open one of the case to find the unconscious Yunxi inside and Gu Beiyue quickly wakes her up before taking her away from the scene.

Meanwhile, the poisoned master is waiting for LFY to arrive but instead, Mingxiang goes inside the room. She tells him that she has been cultivating the beauty blood for LFY and asks whether her blood can heal him. The poisoned master frankly tells her that it is not the antidote for poisoned LFY. She becomes upset after hearing this since she suffered for so many years, taking in poisons in hopes to cultivate an antidote for LFY.

Ep 36
Just as the poisoned master was about to personally tell her the antidote that will save LFY, he stops himself. But then, Mingxiang stabs him and was about to stab him the second time when LFY arrives to push her off, “Why did you kill him?” Mingxiang defends herself saying that she did it for him since he has suffered so much because of the poisoned master. But he tells her that it is none of her business since this is between Yunxi and him. After sending Mingxiang away in anger, he checks on the poisoned master’s pulse to find him dead. At this time, Yunxi arrives with Gu Beiyue to find LFY over her father’s dead body. She misunderstands that LFY killed him and he doesn’t say anything but stays still.

Later, Yunxi and Gu Beiyue bury her father’s body and hold a small funeral for him. Meanwhile, Mingxiang is having nightmares over killing Yunxi’s father and drinks alcohol to take away those images. Jing’er and Tang Li walks by and goes to her. Mingxiang reveals how she killed the poisoned master and is in shock that she killed someone.

Later, Qishao is saved by Yuze, who was saved by the poisoned master before he left. He tells her that he go to Northern Li to retrieve his mother’s ashes before coming back. Yuze tells him that she was saved by an old man and from hearing this, he realises that it was the poisoned master who gave her the antidote. Next, the Crown Prince of Northern Li takes Qishao to see his Pill Valley being burned to ashes. Seeing this, Qishao is angry but can’t do anything since the soldiers have their swords at his throat.

Jing’er and Tang Li greet LFY who just arrived back to the manor. Tang Li tells LFY that Mingxiang revealed that she killed the poisoned master and that LFY doesn’t have to lie that he did it, “Do you want Yunxi to blame you?”. But LFY is adamant in saving Mingxiang from her crimes since she has suffered a lot because of him. The next day, they all hold a meeting and LFY tells them that their aim is to see if they can have Qishao help them to destroy the alliance between Xi Qiu and Northern Li.

Gu Beiyue goes to see LFY to inform him about how Yunxi is still researching for the antidote to cure poisoned people. LFY tells him that she doesn’t need to do it and gives him a scroll to pass along to Yunxi. However, Gu Beiyue doesn’t wish to give it to Yunxi since he knows that they both love each other and doesn’t want to see her get hurt.

Next, we see Mingxiang escaping from her father who had come to bring her back to their homeland. Even though they are in the middle of their journey, she escapes but runs into bandits. These bandits are vile and don’t care for her connections. Luckily she gets saved despite her saviour being the Head Eunuch of the Imperial Family. He brings her with him to the capital. The Head Eunuch then reports back to the Emperor and tells him how she was alone and on her way back to see LFY but he got her to stay at his old house. The Emperor tells him to keep this matter a secret to everyone. Soon, a servant arrives to inform the Emperor of a dangerous plague that has affected hundreds of people, leaving death in its wake.

Later, we see Qishao still being forcefully held by the Crown Prince of Northern Li’s men. The Crown Prince is taking a rest and drinking the water from the town whereby the Emperor was just informed had been affected by the plague. When the Crown Prince was drinking the water, Qishao notices that there is something wrong and when he sees the citizens passed out on the floor, he knows that there is something going on.

Back in court, the ministers plead with the Emperor to solve this matter. The Emperor asks for any volunteers to go to Nanjiang to provide disaster relief. LFY volunteers himself. And so, the Emperor agrees after making half-hearted comments about his past abilities and that he will arrange for General Mu and doctors to accompany him on this journey.

Afterwards, LFY returns to his manor to inform his people about what happened. He tells them that he has volunteered to go since his main source of strength, Sun Muchu, is at Nanjiang. Tang Li and LFY’s ministers try to advise him against it but he tells them that he must do it in order to save the world from the Emperor’s rule.

But Tang Li still does not want LFY to go and soon, goes to see Yunxi to tell her about it. Seeing Tang Li in Gu Beiyue’s residence made her excited about LFY’s appearance. But Tang Li tells her that only he came and that LFY is going to Nanjiang, “I am worried that he will be in danger”. Knowing what he came here for, Yunxi agrees to help since she will be able to protect LFY from contracting the plague once he’s there. But Gu Beiyue refuses to let her go since her medical skills are lacking and that there is no point in her being there.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 37-38

Posted on August 10, 2018 by -- lydia

Ep 37
Gu Beiyue strictly accompanies Yunxi to protect her since she is his master’s daughter. They arrive near the village where the plaque has taken place and a man who has contracted the disease falls in front of them. They question the man about his origins and he tells them that he did not go through Nanjiang. Hearing this, Gu Beiyue doubts him because the plaque was supposedly in Nanjiang and so, Yunxi suspects poison. She tests him with her needle and she was right, he was poisoned. He tells her that a few days after he picked up a stray bottle a few days ago and sniffed it, he started feeling ill. Hearing this, they ask about the bottle’s whereabouts and he tells them that he found it between the capital city and Nanjiang.

Later, LFY arrives at Nanjiang. He has already instructed his men to set up quarantined zones to treat the plague and to contain it so as to not spread it to non-infected people. LFY then finds an opportunity to speak to Minister Sun alone in order to warn him to keep his distance from him since the Emperor must be suspicious about LFY’s relationship with him. They then talk about the plague and how it is suspicious since it came by unnaturally.

Next, we are taken to the Northern Li’s palace where the Crown Prince has arrived and greets his Imperial mother. He then tells his mother about Qishao’s capital crimes and that he must be punished gravely by his Imperial father. The mother then slyly says that he doesn’t have to ask his father but give the order himself, “Your father is severely ill. I’m afraid he doesn’t have much time left”. Seems like the mother planned everything out so that her son will take the throne even though the Emperor would not write a will. Hearing this, the Crown Prince believes that the Emperor plans to pass down his throne to Qishao.

Back to Nanjiang, the physicians and LFY are trying to find a cure for this mysterious plague. However, they are coming up with nothing. Yunxi and Gu Beiyue arrive and LFY asks Yunxi to leave quickly or else she might get sick with the plague. They tell him that they think the plague might be suspicious and Yunxi promptly tests her theory out. She finds out that the people are poisoned instead of suffering from an ordinary plague. LFY then tells her to leave the antidote and quickly leave this place. But when she tells him that she doesn’t have the antidote, he becomes worried about her safety, “Why did you come then?”. However, Yunxi is adamant in staying here to investigate the poison. And so, Gu Beiyue and Yunxi work together to treat the citizens who have fallen ill to the poison and they seem to be getting better.

Back to Northern Li, Yuze arrives to save Qishao from prison. But he tells them that he is not going to escape because if he does, he will become a fugitive and will never be able to see his Imperial father again. His servants tell him that his father is now ill and news of this is being kept under wrap by the Crown Prince and his mother. They also tell him that he will die once his father is dead. And so, they leave the cell and the maids separate from Qishao to divert the soldiers.

Next, LFY goes to see Yunxi to bring her food. She tells him that she is going to stay up all night to research more since she still has to figure out an antidote for the poison. Hearing this, he says that he will stay up with her. The next morning, Yunxi faints and Gu Beiyue tells LFY that Yunxi has contracted the poison. LFY looks after her and doesn’t let go of her hands, “I’ll be with her”.

Meanwhile, Qishao is at the palace to see his father as he secretly gets in after putting the guards to sleep. He gives his father a pill to eat which the Emperor finally regains consciousness, “Thank you for saving me”. Qishao tells him that he will never forgive him for mistreating him and his mother, “Don’t worry, this pill will make you die faster”. The father truly regrets mistreating him and doesn’t get angry at the fact that Qishao is going to make him die quickly. He also gives Qishao his will and explains why he had to mistreat him and his mother, “I was too weak”. Qishao then leaves his father and goes to collect his mother’s ashes to find it gone! The Crown Prince arrives holding Qishao’s mother’s ashes and bullies him into kneeling and kowtowing before him as he threatens him with his mother’s ashes. Qishao then gets his mother’s ashes from the Crown Prince before realising that the Crown Prince has also contracted the plague when he was in Nanjiang before. The Crown Prince then begs Qishao to save him but Qishao refuses.

The Empress of Northern Li is back at the Emperor’s room to get the will. But then he loses consciousness and passes away while coughing. After realising that he is dead, she becomes angry since he has not given her his will to let her son become the Emperor.

Back to Qishao, we note that he is going to save the Crown Prince of Northern Li, but it is not for free. The Crown Prince asks Qishao to state his conditions for saving him since he doesn’t want to owe him anything. But Qishao tells him that he is not selfish like him and that he knows his words can’t be trusted. Nevertheless, Qishao threatens that the Crown Prince must not do anything to harm his life and protect the people of Northern Li or else everyone in the world will know the contents of the will (which states that Qishao is to become the Emperor). He also brings up the plague that many citizens of Northern Li has contracted and that he should not think of working with Concubine Qin. Hearing this, the Crown Prince immediately orders the guards to arrest him. And so, Qishao tells him that this is why he can’t be trusted since he knows that the Crown Prince will act like this. Thus, he also lets him know that his poison has been temporarily relieved and that he can only rely on Qishao to help him stay alive.

Gu Beiyue is working hard in defeating the poison plague but then there are still many people that are becoming infected in safe areas. This is puzzling as they should have already controlled the plague. General Mu tells Gu Beiyue about a village that contracted this plague first and how it is left with dead bodies. And so, Gu Beiyue goes to that village to investigate to find Qishao there, “Gu Beiyue, you also find this village suspicious right?” Qishao then asks Gu Beiyue about Yunxi to find out that she has also been infected. Hearing this, he becomes angry but quickly goes to find the origins of the plague so that she can be saved asap.

Ep 38
They go to a well to find out that the water in there has been poisoned. A man then comes out to kill them but is too weak against Qishao. He angrily tells them that they must be the reason why most of the people in the village are dead since a stranger (like them) came to their village a month ago, walked to the well and dropped something strange into it. He followed the man to but the man pushed him over the cliff. And so, he had to recuperate for a month since he was seriously injured before he could climb up again. And when he did, he found out that his fellow villagers are sick or dead.

Next, LFY is watching over Yunxi and rushes over when she wakes up. He tells her how she has contracted the poison and she apologises for being a burden. But he comforts her and tells her to rest well. Qishao then arrives but Yunxi pushes him away since she still has not forgive him for lying about his identity. Later, Qishao reveals everything and clears up the misunderstanding in front of Yunxi who was pretending to sleep.

Qishao and Gu Beiyue work together to develop a prescription to cure the people and Yunxi. But they are missing a key ingredient: the purple sage. And so, Qishao travels a few days nonstop to see Doctor Han who was known to know where the purple sage is growing. Although getting the purple safe at this time of season is suicide, Qishao is adamant Doctor Han agrees to help him after knowing that Yunxi has contracted the poison. Doctor Han leads Qishao to where the purple safe is and shows how there is a poison barricade surrounding it, making it hard for them to walk in and pluck it out. But Qishao is adamant in getting the purple safe for Yunxi and gets it. However, he soon falls unconscious and Doctor Han had to save Qishao by pulling him out of the poison barricade. Doctor Han saves Qishao and gives him medicine to cure him from that poison. Knowing that he is alright, Qishao immediately sets out to save Yunxi.

Then, Qishao arrives just in time to save Yunxi from death. They make the antidote using the poison sage and feed it to Yunxi. And so, the rest of the infected citizens are also saved…for now. Qishao informs Gu Beiyue that this antidote is only temporarily and there might be another outbreak in a year unless they find this rare plant called Jue Zhong herbs. And so, Qishao is on a mission to find this herb in order to truly save Yunxi.

Qishao later meets up with one of his maid called Zhuyu who was saved by LFY’s subordinate from the soldiers chasing after her. She tells Qishao that she will follow him forever now that they are no longer related to Northern Li but he tells her that he wishes for her to have a normal life since she has a person to love now. And so, LFY’s subordinate tells him that he will take care of Zhuyu.

Later, LFY meets up with Qishao who tells him that this plague was masterminded by someone sinister and asks if he suspects anyone. LFY says that he will investigate this but Qishao says that the person who poisoned the citizens did it with mind to create more poisoned people like LFY. By revealing this secret, Qishao uses this chance to tell LFY to leave Yunxi alone since he will bring trouble to her. And before he leaves, he also tells LFY that the Crown Prince of Norther Li was also infected and is temporarily cured.

Afterwards, LFY makes plans to draw out the mastermind of the poison plague after realising that the mastermind must have a high status since the evidence he got from the ripped out piece of clothing was made from good quality satin, “It is only found in the palace”.

Meanwhile, Yunxi accidentally finds out the divorce scroll which Gu Beiyue was keeping from her. LFY walks in before stopping when he realises that she was reading their divorce scroll. She turns around to find him looking at her but they don’t mention their divorce as they have a careful conversation about the plague. And so she leaves the room but not before saying that this will probably be the last time they will see each other since they will have nothing to do with each other anymore.

 

 

ARGHHHHHH! My heart is breaking for them! LFY is so in love with her and she is just as in love with in! But its so disheartening to find out that they can’t be together right now! Why do dramas have to hurt our hearts like this?

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 39-40

Posted on August 19, 2018 by -- lydia

Ep 39
Yuze vows her loyalty to Qishao who doesn’t want her to waste her life away besides him. But she convinces him despite him telling her that he won’t be able to protect her if anything happens on this journey.

LFY is thanked heavily by the citizens as he leaves Nanjiang to head back home. We note that he is angry at the Emperor’s actions in hurting his people just for his own selfish reasons. Meanwhile, the Emperor is angry of LFY’s success as he has received his people’s love for curing them and did not get affected by the plague. General Mu soon arrives to report Nanjiang’s status to the Emperor and how LFY are dealing with their soldiers. The General leaves and the Emperor tells his eunuch how his plan failed and that at least now they know that LFY is not close with the officials at Nanjiang.

News of LFY and the Emperor secretly moving against each other reaches Concubine Qin who is happy to watch this show. LFY’s subordinate goes to see Gu Beiyue to tell him of LFY’s worry towards Yunxi as the war will slowly emerge and he does not want her to be in danger. Gu Beiyue understands and proceeds to prepare their journey to go to the secret place LFY arranged for them. LFY also tries to arrange his mother, Consort Yi, to a safe place but she refuses to budge, “I’ll bear the same consequences as you”. As a result, she gets kidnapped by the Emperor’s men.

As Yunxi and Gu Beiyue left the Capital, Consort Yi’s maid rushes to Yunxi to tell her to help save Consort Yi. Meanwhile, Consort Yi regains consciousness to find her lying besides the Empress Dowager. The Empress Dowager mocks Consort Yi but she does not falter. They engage in a war of words before the Empress Dowager leaves her alone.

Then, we see that everything is going to LFY’s plan as he is forcefully pushing the Crown Prince into action against the Emperor. The Crown Prince soon makes a decision to fight against his Imperial Father in order to secure his right as heir to the throne.

Meanwhile, Gu Beiyue and Yunxi (disguised as a maid) arrive at the palace. Yunxi successfully goes to see Consort Yi and tries to rescue her. Consort Yi tells Yunxi to leave quickly as it is too dangerous for her to be here especially since she’s LFY’s weakness. But Yunxi fails to persuade Consort Yi into escaping.

Next, the Emperor receives news of his Crown Prince leading an army into the palace against him. He couldn’t believe it but has no choice but to trust the General’s words as his heart is breaking at the thought of his own son wanting to attack him, “How could this be?!” The Empress Dowager soon arrives because she is also shocked at the news. They come into conclusion that LFY is behind the Crown Prince’s actions as it was so sudden.

Ep 40
Consort Yi is used as a bargaining chip in front of the Crown Prince’s army. LFY rushes in after hearing news that his mother has been held hostage by the Emperor. LFY then surrenders since his mother’s life is in the Emperor’s hands. Consort Yi tells LFY to do what he has to do and runs out from the soldiers to jump from the castle’s walls, “Don’t worry about me!” The death of Consort Yi awakens LFY’s poisoned state and the Emperor couldn’t believe that LFY was actually a poisoned man. Both sides begin to attack each other.

Meanwhile, Yunxi waits for Consort Yi to come back but Gu Beiyue tells her that she has already passed away. He then explains what is happening outside of the palace. Concubine Qin also gets news about LFY’s army coming in and she becomes anxious. All of the Emperor’s concubines are also anxious to escape. The Emperor soon gets news of the Empress Dowager’s death and rushes to see her. She has suicided by drinking poison because she can’t accept this situation of them losing against LFY. Concubine Qin comes in to persuade the Emperor to escape and protect himself.

Next, it seems that LFY and his men have successfully taken control of the palace with the Emperor escaping to Xijing. LFY reports his success to his Imperial parents and also decides to bury Consort Yi with the late Emperor. LFY then assumes his role as the rightful Emperor of West Qin. However, LFY’s health is poor and Tang Li quickly goes to get Gu Beiyue to look at his health. Seems like Gu Beiyue is at a loss but gives him a pill to wake him up. LFY questions why Gu Beiyue is still in the city when he should have already left to the place he sent them to with Yunxi. Gu Beiyue explains their situation and so LFY asks him to stay here and cure the soldiers who are injured. He also tells LFY how Yunxi is finding a way to cure him.

Meanwhile, the Emperor questions the Crown Prince of his actions who tells him everything and all of his anger that has been bottled up inside of him. The Emperor is heartbroken to find out the truth of his anger and that it was his actions that forced him to change to this manner. The Crown Prince soon dies from poison as the Emperor tries to stop him. But it is too late.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 41-42

Posted on August 22, 2018 by -- lydia

Ep 41
Concubine Qin visits the Emperor who is still in sorrow after the loss of his Crown Prince. She tells him to let her visit Mingxiang, saying that she can help persuade her to work with them against LFY. And so, she visits Mingxiang and purposely makes her jealous by talking about Yunxi being with LFY and Mingxiang having no chance with him. Mingxiang falls into her trap as jealousy engulfs her and she later vows to kill both of them.

Meanwhile, Jing’er become jealous of Tang Li as she misunderstands him arranging a marriage with another woman behind her back. She throws a tantrum and even splashes water at the woman’s face. Tang Li becomes angry and tells her to leave, shocking her since she’s his fiancee. But she leaves in anger since it seems he doesn’t care about her anymore. LFY’s subordinate chases after her to try to clear up the misunderstanding, saying that Tang Li is not interested in that woman but is only trying to please her father since he’s an important official. Jing’er is stubborn and doesn’t want to reason with him, “He’s not even chasing after me”. But after she says that, we see Tang Li running towards her in the background with a worried face. He clears up the misunderstanding as soon as LFY’s subordinate leaves and their relationship is back to good.

Later, Qishao finally acquires the Jue Zhong herb with Yuze’s help and is heating it up before using it as medicine.

Then, we see Yunxi getting the poison beast’s blood to help her make a cure for Mingxiang’s beauty’s blood poison. Gu Beiyue arrives to tell her to take care of herself and rest since she hasn’t done so for a few days already. She gives him the completed cure for Mingxiang’s poison, “I stayed up all night to make this”, once she hears that he is going to the palace.

Gu Beiyue arrives at the palace to find LFY staring longingly at the pouch Yunxi made for him. He gives LFY the prescribed medicine as well as Yunxi’s medicine for Mingxiang.

Meanwhile, Mingxiang is visited by Concubine Qin again who is happy to find out that Mingxiang is full of hate. Mingxiang talks about her hate and unhappiness because of Yunxi and how she needs to kill her in order to release her hatred. But Concubine Qin tells her that this is not a good enough reason for the Emperor to let Mingxiang go. And so, Mingxiang exchanges LFY’s secret for her freedom. And so, the Emperor is informed about Yunxi’s paternal lineage and how Mingxiang personally killed Yunxi’s father. The Emperor is ecstatic at the news since LFY will not be cured and will die soon.

The Emperor concocts a plan to help Mingxiang escape “secretly” as he secretly uses his guards to pose as LFY’s soldiers (after they killed them) to gain Mingxiang’s trust and lead them close to LFY.

Soon, Qishao arrives to see Yunxi who still gives him a cold shoulder. He tries to get back her trust while waiting for Gu Beiyue but Yunxi doesn’t budge.

Meanwhile, Mingxiang arrives at LFY’s palace and Gu Beiyue escorts her inside. She uses her blood to make medicine for LFY in which Gu Beiyue gives it to LFY without revealing the source.

Ep 42
Tang Li hears about Qishao’s reappearance and that he is with Yunxi. He quickly runs to see them and complains how LFY is ill yet Yunxi still has the audacity to flirt with other men. Qishao and Tang Li fight while the Emperor’s eunuch watches the scene from behind. Yunxi tells Tang Li off, “LFY doesn’t have a connection with me anymore!”. Tang Li becomes unreasonable and then reveals LFY’s inner feelings and how LFY let her continually misunderstand that he’s her father’s murderer to make her feel better (don’t see how though lol). Yunxi is shocked at his revelation and Tang Li soon realises his mistake. But it is too late. And so, Tang Li has no choice but to reveal that it was Mingxiang who killed her father.

Meanwhile, the Emperor’s eunuch is ordering his men to capture Yunxi alive, “Once we have her, we can control LFY”. And while Yunxi rushes to go out to find LFY, the men make their move to capture her. Tang Li tells Qishao to take Yunxi away while he fights the men. But those men are strong and managed to kill Tang Li’s men and injure him. Tang Li quickly retreats and those men chase after Yunxi. Tang Li rushes to tell LFY about what happened, “Yunxi is in trouble!”.

LFY and his subordinate goes out to look for Yunxi. They search every house in the area Yunxi was last seen in. LFY goes to one of the house and finds Yunxi and Qishao together tending to their wounds. After seeing that she’s fine, he leaves and tells his men that they are alright. However, Yunxi runs out of the room to clear up any misunderstanding, but he answers her coldly. He instructs his subordinate to take them back to the palace. But Yunxi later tells the subordinate that they are to return to Gu Beiyue’s house instead. She then kicks out the subordinate who informs LFY of her current whereabouts.

Later, Yunxi goes to see Qishao to thank him for saving her with his life on the line. They talk and she tells him that she forgives him for keeping his identity a secret, “Let the past be the past”. They continue to talk and Qishao confesses his love for her again. Yunxi straightforwardly tells him “My heart is small…small enough to fit one person” and that it will be unfair to him if she is only with him just because she can’t be with LFY. Qishao doesn’t force her and tells her that if he meets a girl he likes who likes him back one day, he will forget about her. In response, Yunxi tells him that that will happen one day.

Meanwhile, Mingxiang meets up with the Emperor’s Eunuch and bluntly throws the lies they fed her at him. He doesn’t hide anything since she knows everything. He tells her how he had planned to capture Yunxi and deliver her alive to Mingxiang. However, since they failed, the security around Yunxi has tightened considerable as he rubs LFY’s love for Yunxi in front of her face. He claims that only Mingxiang can help them lure Yunxi out.

Later, Xifeng (LFY’s subordinate) is in a pickle as he needs to report to LFY about Yunxi everyday but he doesn’t want to at the same time. He asks for advice from LFY’s nanny who has been sent to look after Yunxi, who tells him to report it as it is and make LFY jealous. He later asks Jing’er for advice and she tells him the same thing, “If you can’t say it, write it, if you can’t write it, then draw it!”. And so, we see that a drawing has arrived on LFY’s desk. LFY looks at the detailed drawing of Yunxi’s close relationship to Qishao and shows a frustrated expression.

Next, we see Qishao and Yunxi exercising together to help him recover faster from his wound. LFY soon arrive to find them having a friendly banter. She dismisses Qishao who leaves them alone. They talk at a distance and she uses this opportunity to ask him “Why did you lie to me?” (her father’s situation). She corners him but he remains cold. She is frustrated at his nonchalant attitude and tells him that since he doesn’t care about her, he should leave her alone.

LFY returns to the palace and is emotionally down. Tang Li is with him and hates seeing him like this, hurting both himself and Yunxi. LFY tells Tang Li that it won’t do any good for Yunxi to be with him.

Meanwhile, Yunxi receives a message to meet at a temple. We know this is from Mingxiang but Jing’er believes that it is the “surprise” Tang Li and LFY might be planning. She urges Yunxi to leave secretly. When Yunxi arrives at the temple alone, she calls out LFY’s name but is faced with Mingxiang and her guards instead.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 43-44

Posted on August 23, 2018 by -- lydia

Ep 43
Yunxi is surprised to see Mingxiang who tells her that she tricked her into coming here. Her guards immediately goes to grab hold of Yunxi who tries to struggle free. Meanwhile, Jing’er is smiling at the thought of LFY with Yunxi, but is surprised to find out that LFY is in fact in his palace! She tells LFY everything who realises that Yunxi has fallen into a trap.

Back to Yunxi, she is tied to a pole while Mingxiang tries bullies her verbally. But Yunxi does not back down, angering Mingxiang even further as she slaps her. But then Mingxiang reveals how between LFY and Yunxi, only one can live. She explains how her blood which was passed down by the poison master can save LFY and cure him. And so, Yunxi realised the reason why Mingxiang killed her father. Then, the Emperor’s eunuch arrives after eavesdropping on their conversation. He makes a decision to make sure Yunxi is dead so that LFY won’t have a chance to be saved. But Mingxiang opposes his decision since she wants LFY to stay alive, and needs Yunxi’s blood to do so. And so, the eunuch’s soldiers makes a move to stab Yunxi but Mingxiang stands in their way and takes the blow.

Soon, LFY with Xifeng and his men arrive at the scene. LFY goes to save Yunxi and they escape with Mingxiang while his men fight against the eunuch. When Gu Beiyue checks on Mingxiang’s health, he shakes his head to signal that her end is soon. Mingxiang’s father, General Baili, arrives just as she takes her last breath. Yunxi and LFY leave the father-daughter alone. Yunxi consoles LFY who is visibly upset over Mingxiang’s death. She then goes to tend to his wound which he had gotten while saving her from the eunuch.

The next day, Yunxi finds her awake on LFY’s bed to which he moved her to so that she can be comfortable. Yunxi faces him and asks him “Do you really don’t want me anymore?” Seeing that he does not face her nor answer her question, she makes a move to leave. But then he stops her and confesses how he never wanted to be without her but was just afraid. And so, they promise to be with each other forever.Screen Shot 2018-08-23 at 8.57.42 pm.png

Next, we see LFY covering Yunxi’s eyes as he leads her to a place to surprise her. He built her her own pill valley which was similar to Qishao’s before it burnt down. She is ecstatic as she is free to do anything and grow whatever she likes, “If you are happy, I’m happy.”

Meanwhile, Jing’er leaves the palace to head back to her father’s place to marry. When Tang Li hears of this, he becomes depressed. He then rushes to interrupt their marriage ceremony and tells Jing’er’s father that she can’t marry another man. He faces Jing’er to try to persuade her to not go through with the marriage and confesses his love for her. Hearing this, Jing’er shed tears as Tang Li begs her. Soon, both Jing’er and Tang Li hold their own marriage ceremony and have a steamy night together to consummate their marriage.

Ep 44
Gu Beiyue arrives and Yunxi asks him seriously about what Mingxiang told her about her blood to save LFY. Seeing that he is not answering her, she has her answer. Qishao then arrives in the room after Yunxi leaves after eavesdropping on their conversation. Qishao faces Gu Beiyue and tells him that he should’ve lied to her because now Yunxi will definitely sacrifice her life for LFY.

Meanwhile, the eunuch reports his unsuccessful mission to kill Yunxi to the Emperor. The Emperor is disappointed as he knows that it will be harder next time they try to kill Yunxi. Concubine Qin arrives to put in her two cents to reveal the deep relationship between Yunxi and LFY. She tells him this to let him know that Yunxi will definitely sacrifice herself for LFY and that they must act before its too late.

Later, LFY talks to Yunxi about their future and how he plans to abdicate his throne to Tang Li so that they can have a normal life. Yunxi also tells him her plan about her medicine valley and points out which plants and flowers she wants to plant. Screen Shot 2018-08-23 at 9.20.41 pm.png

Later when she’s alone, Yunxi makes a bucket list of what she wants to do before she dies. While she writes out her list, tears start coming out from her eyes as she knows that she won’t be able to live longer. Both LFY and Yunxi continue to spend time together and she asks him whether he will miss her if she goes missing one day. He replies that he will scour the earth to find her. Then she asks how about if he likes other girls. He replies that even if they’re beautiful, he only has her in his heart. Yunxi then takes the initiative to kiss him before running inside the house. Seems like she is resolute in making the last time they will be sweet together as she plans to make him hate her in the next few days.

Meanwhile, Concubine Qin is visited by a lady envoy from Xiqiu, her maiden country. She finds out that the the people the lady envoy is working with has long taken control over her younger brother, the Crown Prince of Xiqiu. With her younger brother as bait, Concubine Qin has no choice but to follow their lead and poison the Emperor, despite falling in love with him. And so, Concubine Qin adds the poison to the soup she will give to the Emperor.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 45-46

Posted on August 24, 2018 by -- lydia

Ep 45
Qishao is working hard to develop a medicine for LFY so that Yunxi won’t have to sacrifice her life. Both Gu Beiyue and Yuze are worried for him as he doesn’t think about his health. Meanwhile, the eunuch’s men are still conducting experiments in creating more poisoned people and it seems that they have found success. They also found out that these poisoned people can be controlled by putting a needle at the acupuncture point located at the top of their scalp. The Emperor is informed of their success as well as the scarcity of the poison as they need to make more to develop his own army against LFY.

Meanwhile, Concubine Qin needs to give the Emperor poison three more times in order to activate the slow-acting poison in his body, “By then, he will be incurable”. But she is upset and doesn’t wish to continue down this road. Her nanny tells her that it is too late since they have poisoned the Emperor quite a few times already. And so, her resolve is strengthened and she pours the poison into his soup. The Emperor soon arrives and she quickly hides her bottle in her sleeve. He comes in and goes to drink the soup. But she hesitates and takes it back, faking that the soup needs time to cool down. However, the Emperor has already accidentally dipped his finger inside and his thumbnail turns black. The Emperor is dumbfounded that the soup is poisoned and quickly makes an excuse to leave. He instructs his eunuch to take the soup under pretence that he will drink it later when its cooled. Once he arrives at his palace, he orders his men to investigate the soup for poison.

Later, Tang Li is in a village and finds out that there is no men, only women and children. He realises that it is bad as the Emperor must have captured all of the men to turn them into poisoned humans. Gu Beiyue arrives to inform him that the Emperor has been creating poisoned humans. He also informs Tang Li that one poisoned human can create many more poisoned humans and the calamity it poses. However, there is no cure and they need to make a move before more humans are turned. Yuze soon arrives after splitting up with Qishao to give them the Jue Zhong herb.

Back to the Emperor, the eunuch report the findings of Concubine Qin’s soup. He is told about the slow-acting poison which causes death. The Emperor is disappointed and in shock, “Why is she doing this? I trusted her so much” The eunuch also informs the Emperor that Concubine Qin has also been secretly communicating with the ministers from Court and suspects her of conspiracy.

Later, Qishao arrives at Yunxi’s place who has been worried about his whereabouts. He tells her how he was at Xiqiu to look for an antidote for poisoned people but was unable to find a solution. He then hugs her tightly, begging her to not die and sacrifice her life. But she tells him that she must save LFY. Qishao doesn’t accept her decision and pulls her away. But then LFY arrives and Qishao challenges him to a fight. The men changes location to fight in the forest, away from Yunxi’s eyes. Yunxi is waiting for them and when she sees LFY arrive back, she asks whether Qishao is hurt. Hearing this, LFY is a bit jealous, “Are you worried for him?”, and she explains that he’s her benefactor. LFY says that he killed Qishao and Yunxi becomes worried. He hates seeing her like this and his jealousy comes out, “You’re my woman”. Their relationship becomes rocky as per Yunxi’s plan.

Later, Xifeng goes to tell Yunxi that Qishao is still alive and only has minor injuries. He also steps out of place to tell Yunxi that LFY is just throwing a tantrum and asks Yunxi to plead & apologise to LFY so that his jealousy will subside. Yunxi agrees and goes to stop LFY from leaving. She goes to clear up the misunderstanding LFY has with Yunxi and Qishao, “Qishao and I are just friends”. But LFY hurts her with words by calling her a loose woman, “You are shameless, indecent and fickle”. Yunxi slaps him but LFY doesn’t stop his harsh words towards her. Hearing this, Yunxi tells him that she won’t stay at this place and that she doesn’t need it. She leaves him alone and walks away.

LFY looks at her walking back with sadness and we realise why he did this to her. It seems that from his previous fight with Qishao, Qishao revealed Yunxi’s intention to sacrifice her life for him. And so, he wants to make her hate him so that she won’t have to die for him.

Later, Yunxi is back at Gu Beiyue’s residence when Qishao goes to meet up with her. She gives Qishao the formula she has come up with which may help them relieve and most possibly cure the poisoned people the Emperor has been creating. She then tells Qishao to spend the next 3 days creating the pills based on this prescription. After the three days, she will wait for him at the Pill Valley LFY built for her and then they can leave together. When Qishao left, Yunxi’s expression changes to a melancholic one as she apologises to Qishao for still wanting to save LFY and that she doesn’t want him to see her leave. News of this reaches LFY as Xifeng informs him of what Qishao told him.

Ep 46
LFY tells Tang Li his thoughts to hand over his reign to him but Tang Li refuses. LFY tells Tang Li that there is no cure for his poison and says that Yunxi will not find one. He plans on dying so that Yunxi can live.

Meanwhile, the eunuch reports to the Emperor how half of their army has been infected with the poison and soon, their poisoned human army will be complete. The Emperor is satisfied with this report and can’t wait to recover his city.

Back to Yunxi, Qishao discovers that she really was lying so that she can save LFY. She tells him her guess that Qishao told LFY everything and he admits it, “He has a right to know”. In the middle of their argument, two poisoned men arrive and Qishao goes to fight them but not before telling Yunxi to run away. They managed to injure Qishao and just as when they were going to stab him, LFY and Xifeng arrive. LFY and Xifeng fight against the poisoned men and Qishao also joins them. But then, the blood of one of the poisoned men manages to come in contact with Qishao’s open wound. Qishao soon falls down and coughs out more blood. LFY manages to defeat the other poisoned man and then instructs Xifeng to take Qishao back for treatment.

Later, the Emperor tests the next round of soup Concubine Qin sends him and it comes back positive for poison. He becomes even more disappointed. On the other hand, Concubine Qin is upset that she has to do this to the Emperor as she is falling for him. The nanny tries to comfort her that she is doing this for the Crown Prince and Xiqiu. The Emperor soon sends her a summons and she goes to see him. The Emperor opens up their conversation by talking about the poisoned men’s failed mission in killing Yunxi. He then makes a comment about how “Everyone wants me dead” and then signals his soldiers to bring people in.

One by one, poisoned men come in and Concubine Qin recognises one of them as her younger brother, the Crown Prince. Concubine Qin immediately gets on her knees and begs the Emperor for mercy towards her brother. The Emperor tells her how he has been giving her chances but she has ignored them all and continued to try to poison him. He continues to tell her how his heart is hurting and Concubine Qin confesses her love for him but had no choice but to do this. And so, she begs him to let her brother go and she will die to atone for her mistakes. But the Emperor refuses to heed her request, “I’ll not let you die easily”, and locked her up in prison.

Meanwhile, LFY says his goodbyes to Yunxi as he is off to defeat the Emperor and his army of poisoned people. He goes to see Qishao to tell him to look after Yunxi and to make sure she doesn’t do any silly things. And so, Qishao goes to comfort Yunxi to let her be at ease and to believe in LFY being successful in this war.

General Mu and his father are horrified about how the Emperor is trying to use innocent people by turning them forcefully into his poisoned army. They beg the Emperor to not harm their citizens anymore but the Emperor does not heed their request. And so, they have no choice but to leave and obey his order.

Later, Xifeng rushes back to see Yunxi to ask her to follow him to LFY’s camp as his life is at stake. Qishao tries to stop her but forces her way through. And so, she arrives at LFY’s camp and he is surprised to see her here. She convinces him to let her stay by his side while they are at camp after lying that even if she uses her blood from her heart, she still can’t make an antidote for him. And so, they spend time together being sweet and lovey as they cherish their moment together.

[Recaps] 芸汐传 Legend of Yun Xi: Ep 47-48 THE END

Posted on August 24, 2018 by -- lydia

Ep 47
General Mu is shocked to find out that some of his soldiers have become poisoned humans and that their Emperor would resort this low. General Mu and his father then confront the Emperor to ask about the whereabouts of their 50000 soldiers who caught the flu. The Emperor admits that he did turn all of them to poisoned humans and General Mu’s father shows his disappointment, “It is unacceptable to me. I cannot serve a tyrant who takes the lives of his men lightly!” The Emperor is mad and instructs his men to bear their swords at both of them. General Mu’s father dies and General Mu is taken away. But then, General Mu’s men comes in to rescue him.

News of General Mu’s defection reaches LFY and he tells Xifeng that they should get General Mu and his 10000 soldiers on his side so that they will have a higher chance of defeating the Emperor. Yunxi soon arrives to give LFY his daily medicine and check his pulse. She finds out that his pulse is weak and he won’t have much longer. LFY then lies to Yunxi saying that he is going to visit his soldiers to boost their morale so that she won’t be worried.

Later, Yunxi goes to find Gu Beiyue to find him heavily injured. He tells her how the Emperor has killed all of the villagers and turned the men to poisoned men. He also says how his body is very weak and his internal organs are damaged since he used up a lot of his energy to capture this poisoned man. He hopes Yunxi will be able to figure out a way to cure them using this poisoned man’s blood. And so she tests the blood and realises that it is similar to Qishao’s blood. She then remembers how he had taken the Jue Zhong herb before to heal himself and so she takes one and puts it on the hot coal. The scent of the herb lingers to the poisoned man, waking him up before rendering him dead. This confirms Yunxi’s suspicion that this herb can suppress the poisoned man’s poison. And so, they’ve gotten the cure! But then, Gu Beiyue loses consciousness which terrifies Yunxi.

LFY meets with General Mu and his soldiers who have thoughts to avenge his father and men. And so, they pledge their allegiance to LFY. LFY then returns to camp and feels weak. He orders his men to spread news of his weakening health and the fact that he will be dying soon to lure the Emperor to the Capital so that they can trap him. Yunxi soon arrives to tell LFY about Gu Beiyue’s passing. She also tells him about the cure she and Gu Beiyue tested. But the only problem is that Yuze has the herb and they need to get it from her. Screen Shot 2018-08-24 at 9.25.22 pm.png

Later, Qishao meets with Yuze who gives him the remaining herbs. He thanks her and tells her that she should now pursue her own happiness because he doesn’t want her to be involved in this conflict. She tells him how she wants to be with him and stay beside him.

Next, Yunxi requests Qishao to return the qidu herb to her as she needs it to save LFY. But he is unwilling and so, Yunxi has Xifeng and his men to trap him. In order to protect her from his poison in case it acts up, Qishao doesn’t fight against the soldiers. And so, Yunxi manages to get the herb from him while Qishao begs her to don’t do this. Yunxi apologises and gets the men to take Qishao away so he doesn’t escape and ruin her plan.

And so, Yunxi makes the antidote using the herb, the poison beast’s blood and later, her blood. She enlists the help of Tang Li, Xifeng and Jing’er who express their unhappiness at this. But they understand the significance of LFY staying alive as they need him to fight against the Emperor and save millions of their citizens.

Later, we see that Yunxi has written a letter to the Han family as her “final goodbye” but of course she doesn’t tell them that. She wishes them well and apologise for not inviting them to her real wedding with LFY as it was decided on short notice. And so, we see Yunxi going through the marriage ceremony again and this time, LFY is present! He quickly carries her in his arms and confesses his undying love for her as his wife.Screen Shot 2018-08-24 at 9.38.16 pm.png

Screen Shot 2018-08-24 at 9.42.00 pm.pngScreen Shot 2018-08-24 at 9.43.00 pm.png

The next morning, Yunxi brings up two bowls of soup. LFY drinks his and then asks why she doesn’t drink hers. She doesn’t reply and LFY loses unconsciousness.

Ep 48
Yunxi brings LFY to bed and tucks him in, “Don’t worry husband, I’ll not let anything happen to you”. She then goes to see Qishao who is still chained up. She immediately kneels in front of him and he figures out that she is here to ask him to get the blood from her heart. He begs her to not do this to him but she drinks the poison in front of him. Qishao, in anguish, activates his poisoned state and frees himself from the chains. He holds her in his arms and they talk about meeting again in the next life. She thanks him and gifts her her mother’s bracelet to him. She also says how she wants to marry LFY in her next life as well before slowly taking her dagger and stabbing herself in the chest to get her blood out. And so, she passes away in Qishao’s arms. His cries alert everyone of Yunxi’s death.

Next, we see Tang Li and Jing’er waiting for LFY to wake up. He opens his eyes to question why he is in the palace. He asks about Yunxi and finds Qishao also. He questions Qishao who tells him that Yunxi is dead, “She died because of you”. LFY sobs at the loss of his newlywed wife and love, Yunxi. Xifeng soon arrives to inform them that the Emperor’s poisoned men are here at the palace gates. Qishao urges LFY to not let Yunxi death be in vain and so, LFY gets ready for battle.

During their battle meeting, LFY tells them their plan. Qishao arrives to give them the herb to help them win the battle against the poisoned men. LFY and the Emperor begin their fight. Most of the poisoned men are dead thanks to Qishao’s help with the herbs and many of the Emperor’s soldiers have lost their lives. The Emperor and his surviving men have no choice but to retreat since they are losing greatly. Meanwhile, Qishao feels weak due to his poison and falls to the ground. But before he loses consciousness, a girl comes and feeds him a pill before taking Yunxi’s bracelet as payment. Is this Yunxi’s reincarnation?

The Emperor and his little men are trapped by LFY and the cliff. But the Emperor does not admit defeat and all of his surrounding men dies. LFY then comes forward to fight against the Emperor and stabs him multiple times. Knowing that he can’t win and won’t be able to reclaim his throne, the Emperor throws himself off the cliff.

Meanwhile, Concubine Qin is visited by Princess Changping who quickly grabs her hand to lead her out. She runs away with her thinking that she is being led to the Emperor, “Has the Emperor forgiven me?”. Her younger brother chases after her and she is happy to see that he is back to normal. He tells her that he wasn’t poisoned in the first place but put on make up to make it seem like he was poisoned. He also gives her a letter the Emperor instructed him to give to her. She takes it out and reads his confession of love to her as well as telling her to live a good life from now on since he is no longer on this earth.

After his successful battle, LFY is grieving for Yunxi. Tang Li and Jing’er visit him to try to comfort him and to tell him that he has stuff to do for their state. But LFY wants to be with Yunxi and has no interest in state affairs. And so, LFY gives the Emperor’s seat to Tang Li, “You must become a good Emperor”. Tang Li’s coronation is soon held.Screen Shot 2018-08-24 at 10.14.39 pm.png

Qishao is mourning after Yunxi’s death as he drinks and drinks. He reminisces his time with Yunxi and how they had so many laughs together. He also tells her how her bracelet as been stolen but to not worry as he will definitely get it back for her.

With Tang Li as Emperor, Jing’er is automatically his Empress. However, she is unaccustomed to the royal life. Tang Li soon visits Jing’er and dismisses everyone. As soon as the servants are all gone, Tang Li becomes servile in front of Jing’er and tries to make her happy. Jing’er shows her jealousy at the thought of the ministers urging him to take a concubine but he tells her that he won’t. Screen Shot 2018-08-24 at 10.18.57 pm.png

Next, LFY is seen living at the Pill Valley place he built for Yunxi. He reminisces his memories of Yunxi as well as their marriage. He then sees an image of Yunxi gathering flowers and herbs in front of him. He gets up and rushes towards her. They hug tightly as he smiles at the thought of her being here again with him in flesh.Screen Shot 2018-08-24 at 10.23.00 pm.png

真的没想到ending会这样!I’m so in love with this drama and even though Yunxi is not with him in real life, the fact is that she lives in his heart forever. A beautiful love story.

Comments