Nhật ký‎ > ‎Phim / Show Hàn Quốc‎ > ‎[2004]‎ > ‎

[2004] Điệu nhảy cuối cùng - Save the last dance for me - Ji Sung, Eugene

ĐIỆU NHẢY CUỐI CÙNG
Save Your Last Dance for Me(2004)

Diễn viên:
Eugene, Ji Sung, Lee Bo Young, Ryu Soo Young, Lee Hye Young, Kim Mu Saeng, Kim Young Ran, Park In Hwan, Kim Min Jung, Kim Min Joo, Suh Kyung Suk, Kim Hong Pyo, Kang Ji Hwan, Shin Kwi Sik, Kim Hyung Ja, Kim Byung Gi

Eunsoo (Eugene) là một phụ nữ thuần khiết nhưng không phức tạp,  có một khu nghỉ mát nhỏ với cha mình. Eunsoo chỉ là một cô gái bình thường, nhưng cuộc sống của cô thay đổi khi cô gặp một người đàn ông (Ji Sung), người bị mất trí nhớ hoàn toàn. Cô chăm sóc cho anh ta, và đặt cho anh ta một cái tên: "Baek Changho". Và không lâu sau họ đã làm đám cưới. Nhưng vào đêm tân hôn của họ, cha Eunsoo qua đời. Và ngay sau đó, Changho cũng biến mất! Trong chớp mắt, hai người Eunsoo yêu thương nhất trên đời đã rời bỏ cô. Nhưng Changho có lý do để biến mất: tên thật của anh là Kang Hyunwoo, và anh là người thừa kế một tập đoàn lớn. Và có ai đó đang âm mưu giết anh ta...

Điệu Nhảy Cuối Cùng - Image 1

Save The Last Dance For Me

Điệu Nhảy Cuối Cùng Anh

22555_106428169371099_6728842_n

Một ngày, con người ấy đột nhiên xuất hiện trong cuộc sống êm lặng của tôi. Anh đến bên tôi với một ký ức trống rỗng, anh không biết mình là ai, tên gì và ở đâu. Thế là chúng tôi cùng sống bên nhau, trôi qua đi những tháng ngày êm đềm và hạnh phúc. Anh quan tâm cho tôi và yêu thương tôi thắm thiết. Dần dần tôi cũng nhận ra rằng tình cảm mình dành cho anh đó là tình yêu, chứ không phải sự thương hại dành cho một người không có gì (đến ngay cả ký ức) như anh. Chúng tôi yêu nhau, trao cho nhau những nụ hôn nồng cháy, những kỷ niệm tươi đẹp bên cạnh cái thùng thư riêng anh làm cho chúng tôi, và cặp dây chuyền tình nhân với những lời hứa chân thành nhất.

22555_106428129371103_4454326_n

 

Ngày chúng tôi đính hôn cũng là ngày cha tôi ra đi, chỉ còn lại mình anh là bờ vai cho tôi nương tựa. Nhưng đúng vào ngày sinh nhật tôi thì anh cũng đã bỏ tôi mà đi.

Tôi chờ đợi, và cứ thế chờ đợi trong mòn mỏi. Thùng thư đã đầy ắp những lá thư tôi gửi cho anh với hy vọng gặp lại không một lời oán trách. Thế mà anh vẫn cứ ra đi không một chút tung tích nào.

Thời gian dần trôi đi, và rồi một năm đã trôi qua…

Ngày tôi lên Seoul tôi nhác thấy bóng dáng của anh ở trước cửa một khách sạn. Tôi đuổi theo anh những không kịp. Tôi cứ đừng chờ đợi với hy vọng anh sẽ quay lại nơi ấy. Nhưng rồi tôi phải bỏ cuộc…

Cũng may ông Trời còn thương tôi cho tôi gặp lại được anh ở công ty mà anh làm việc. Nhưng ông Trời cũng trớ trêu khi anh không còn nhận ra tôi nữa, anh không biết tôi là ai và tình yêu anh giành cho tôi cũng tan biến như bọt xà bông vậy. Anh không còn là anh mà tôi hằng yêu thương nữa. Anh có vị hôn thê mới, một địa vị mới. Tôi phải làm sao đây khi anh không còn nhớ đến tôi?

——–

10944_106100356070547_4114484_n

 

 

Một tình yêu không tính toán…

Một tình cảm tự nhiên chân thành…

Không rườm rà, không bi kịch hóa, không lôi thôi dài dòng…

Nó cứ tiếp diễn như một mầm sống đang tuổi ăn lớn…

Tự nhiên như hơi thở…

Đẹp đến nghẹn lòng…

Từ ánh mắt, từ nụ cười…

Mỗi lần hạnh phúc, đều thấy nước mắt của Eun-soo. Cô không vui mừng la hét, không mỉm cười mà vỡ òa ra khóc… Có lẽ từ điểm ấy mà mình hiểu được comment của bạn ấy.

ĐÓ LÀ HẠNH PHÚC ĐỀU CÓ CÁI GIÁ PHẢI TRẢ! Nó không phải là một đích đến, mà là một hành trình. Mình cũng từng chới với trước đoạn kết của Dance nhưng vì nỗi đau và hạnh phúc của Dance mang lại mình như hiểu ra rồi cuộc sống vẫn tiếp diễn, câu chuyện không kết thúc ở đó, nó không phải là một kịch bản được một số người viết ra, mà tựa như họ đang kể lại một câu chuyện của cuộc đời, nó thật, và rất thật. Thật đến từng khoảnh khắc.

Cuộc sống không lúc nào cũng màu hồng. Và hạnh phúc mà Eun-soo và Chang-ho đang có là những gì họ đã trả giá rất đắt để có được nó. Lời Hyun-woo nói trước Eun-soo rằng dù phải đối đầu với bao thử thách, bao lời chỉ trích đàm tếu hay là gì thì Hyun-woo cũng vẫn muốn tình yêu của họ, khi yêu Eun-soo. Hyun-woo chấp nhận đi xuống địa ngục vì cảm nhận được sự tham lam cuồng nhiệt trong tình yêu của mình. Không thần thánh hóa tình yêu, không bi kịch hóa, cũng không trong sáng hóa một cách quá đáng, mà đó là một tình cảm, rất chân thật và cũng rất nồng nàn, như kể lại Adam và Eva…

Một kết thúc cho biết rồi câu chuyện sẽ phải tiếp diễn.

Phim hay từng khoảnh khắc, nếu mà vừa xem vừa bình như Sun thì chắc sẽ nhiều cảm xúc hơn là gói gém lại khi phát biểu chung chung như thế này. Một bản tình ca ngân nga trong trái tim của mọi người không chỉ ở âm hưởng toàn bộ bài ca mà còn trong từng nốt nhạc. Save The Last Dance For Me, một hạnh phúc không trải thảm hoa hồng, một nụ cười vỡ oà trong nước mắt.

= = = = = = = = = = = = = = = =

(Sưu tầm)

Nụ hôn dưới ngàn sao

(Save The Last Dance For Me)

17155_107026475977935_6541873_n

17155_107032962643953_5478473_n

– Em có thể hỏi anh một câu không?

– Nói đi, dù anh có nói không thì cũng chẳng được với em.

– Vậy thì… anh thích em từ khi nào vậy?

– Xem nào… từ lúc nào nhỉ?

– Có phải khi đi dã ngoại ở Busan không? Hay là khi anh cứu em?

– Chắc có lẽ… từ hôm em nghĩ anh là Chang-ho ở bãi đậu xe.

– Đừng có xạo thế, hôm đó anh còn nổi khùng với em nữa kìa.

– Không đâu, dù anh có biện hộ thế nào đi chăng nữa thì ắt hẳn là ngày hôm đấy, ngày tình yêu thầm kín của anh bắt đầu… và cũng chính là ngày nó làm tổn thương em… Có người nói rằng, tình yêu thầm kín nếu không tham lam thì sẽ trường tồn và đầy kì vọng. Nhưng nếu tham lam sẽ phải bị đày xuống địa ngục. Anh… khi biết mình khát khao tình yêu em, anh đã muốn xuống địa ngục…. (when I started to become greedy of you, I wanted to go hell)

17155_107032985977284_4811042_n

(Note: Cắt đoạn ep 12 – Điệu nhảy cuối cùng anh)

—————————

Một Hyun-woo với niềm tin rằng đó chính là tình yêu của mình, Yoo-jin. Có lẽ với anh đó chính là định mệnh, không kiếm tiềm, không chối bỏ. Hyun-woo cho rằng anh đã chọn, vậy thôi.

Và rồi mãi sau này anh mới nhận ra, rằng tình cảm đó chính là… sự quen thuộc. Mà tình yêu thì không chỉ có thế.

Trong cái rủi có cái may, vụ tai nạn đưa anh đến với Eun-soo, đó mới là định mệnh thật sự, không chối bỏ, tự nhiên và vô đối…

Nếu như nói về đợi chờ Yoo-jin ắt hẳn hơn Eun-soo gấp nhiều lần rồi, cụ thể là Eun-soo chờ có 1 năm thôi, còn Yoo-jin chờ đến 10 năm. Nhưng những gì là của ta thì khi buông tay nó vẫn thuộc về ta, nhưng càng cố níu giữ thì chỉ càng làm tổn thương lẫn nhau. Tình yêu của họ là như thế, tự nhiên và cuồng dại… Như say đắm. Xem sau này khi quay lại, dù chỉ vài ngày nhưng tưởng như vạn năm…

(Sưu tầm)

==========================================================================

Save the Last Dance For Me

Save the Last Dance for Me (Majimak Chumeun Nawa Hamkke)
http://tv.sbs.co.kr/last/index.html

Ji Eun-soo (20): Yoo Jin/Eugene (Loving You)
Kang Hyun-woo (20): Ji Sung (Conditions of Love/All In)
Yoon Soo-jin (20): Lee Bo Young (My Sweetheart/My Brother)
Jung Tae-min (20): Ryu Soo Young
Kang Hyung-jung: Lee Hye Young
Chairman Kang: Kim Mu Saeng (Beautiful Life)
Ms. Park (49): Kim Young Ran (Four Sisters)
Eun-soo's dad (47): Park In Hwan (Tell Me You Love Me)

Story:

Kang Hyun-woo had only one overpowering passion: photography. Everything else came a distant second: his role as heir-apparent to the throne of the family's business conglomerate, his wealthy status, and his long-time girlfriend Yoon Soo-jin. His lack of interest in business brought his father, Chairman Kang, problems. When Hyun-woo just up and left Korea and flew to New York to pursue photography courses, Chairman Kang was determined to bring Hyun-woo back to the fold; in the meantime, he trusted the young lawyer Jung Tae-min as his right-hand man, at least while Hyun-woo was away. At last, Hyun-woo came back to Korea at the news of his father's failing health, only to find out it was just a ploy to make him come home.

Ji Eun-soo was a simple country girl who ran a small bed-and-breakfast called 'Dreaming Forest' with her sickly father. Her life virtually revolved around running the inn, taking care of her father and having a crush on the young doctor who took care of him.

These two lives collided one fateful night when, after an explosive argument with his father, Hyun-woo stormed off and drove out in the country. Along the way, he picked up a hitchhiker who turned out to be a thief and stabbed him, throwing him over a ravine. Disoriented, Hyun-woo wandered off and barely missed being hit by the car driven by Eun-soo, who just came from a doctor's appointment with her father. Meanwhile, the thief drove away in Hyun-woo's car and got into an accident, the car blowing up in the process.

Soon Hyun-woo's family received news that their son died in the explosion, his personal effects found in the charred and unrecognizable body of the thief.

Eun-soo and her father brought him to the country hospital and, against Eun-soo's will, stuck around until the patient awoke. When finally he woke up, they realized his injuries were so severe that he completely lost his memory. At her father's insistence, Eun-soo agreed to let the embittered and wary stranger stay with them at the inn while he still had nowhere to go. They gave him the name Jan-ho.

In the year that followed, Jan-ho fully recovered his strength and positive disposition, but not his memory. His relationship with Eun-soo became like that of a brother and sister, until they both realized it was more than kinship that they felt. Under a pine tree, they exchanged lockets where Jan-ho promised that whatever happened, even if his memory would return, he would love Eun-soo forever.

Back home, since Hyun-woo's 'death', Soo-jin was still pining for him, remembering how he'd promised to marry her the day before he 'died'. Tae-min now had gained a better accord with Hyun-woo's father, and it appears he had harbored feelings for Soo-jin from the start, even when Hyun-woo was around. In Soo-jin's loneliness, she sought comfort with Tae-min, their closeness suddenly frowned upon by both Soo-jin and Hyun-woo's families.

Now, the Dreaming Forest Inn was the only thing left to Eun-soo and her father, but despite repeated offers from a huge Seoul company to buy the land, they refused. It turned out that the company that was trying to acquire the piece of land was that of Hyun-woo's family. Tae-min, now the General Manager, finally paid a visit to the inn to personally convince the owner to sell and got the shock of his life when he met Jan-ho, the spitting image of Hyun-woo, whom he had envied for so long.

After having Jan-ho investigated, Tae-min finally realized that Jan-ho was none other than Hyun-woo sans his memories. Here Tae-min began to show his true colors for, instead of informing Hyun-woo's family and Soo-jin that Hyun-woo was still alive, he ordered a friend to finish Hyun-woo off.

The day of Jan-ho and Eun-soo's engagement was a day to remember, both for its happiness and the pain that followed soon after. That night, Tae-min's minion carried out the plan and tried to kill Jan-ho. But it backfired, for Jan-ho's memories returned and he went home to his family while Eun-soo waited for him at the inn.

Hyun-woo was back; his family was overjoyed, so was Soo-jin. And Hyun-woo forgot all about Eun-soo, and had no way of remembering about her as Soo-jin had seen his locket, read the message inside, and kept it, not saying a word about it to Hyun-woo.

Despite his confusion as to the year that was lost in his memory, Hyun-woo became the son his father always wanted him to be. He took his rightful seat as General Manager, and Tae-min was demoted, going back to his position as Director. Now that Hyun-woo was back, Soo-jin had no more time for Tae-min, much to the latter's misery. And the engagement was on.

Soon after, Eun-soo's father died, leaving her alone to run the inn with the help of an aunt. After months of trying to look for Jan-ho, Eun-soo finally gave up, thinking he was gone forever. She burned all their letters and photographs, leaving only the locket to remember him by. After much convincing by her aunt, she took a rare trip to Seoul to visit her friend, who worked for Hyun-woo's company.

It was there that Eun-soo saw Hyun-woo, and after finding out about his year-long disappearance, had no doubt that he was her Jan-ho. Their first meeting did not go too well, what with Eun-soo going in hysterics as she called him Jan-ho. Hyun-woo, miffed by this stranger, even had guards restrain her and take her away from him.

Resolved to make Hyun-woo remember her, Eun-soo left the Dreaming Forest to her aunt and moved to Seoul with her friend, applying at the company. At the job interview, Hyun-woo once again got annoyed with her when he found out she had lied about knowing how to speak in Japanese (which was a requirement for the job) and decided not to hire her.

Tae-min met Eun-soo and, amazed at her kindness toward him, pulled strings to have her hired as a sales clerk at the showroom. Hyun-woo was not too pleased to see her at the showroom but did not try to contradict Tae-min's decision to hire her.

Soon Tae-min and Eun-soo became friends, while Hyun-woo did not bother hiding his disgust for Eun-soo, much to Soo-jin's curiosity. All they knew was that Eun-soo was in Seoul because her fiancé, who looked just like Hyun-woo, was long dead. Hyun-woo was not too happy with this information. This impression changed during a company trip where Hyun-woo realized just how kind, helpful and resourceful Eun-soo was. He became nicer to her, and while they talked, Eun-soo told him that her fiancé is not dead; he was very much alive. That night, Eun-soo got drunk and Hyun-woo carried her to his room, where he saw the locket she was wearing. Tenderness began to well within him and they became friends.

Hyun-woo now found himself wanting to protect Eun-soo and, at a party where she worked as a server and was being ridiculed, he grabbed Eun-soo and scolded her for letting other people step on her, even telling her to stop pining for her former fiance. Hurt by his words, Eun-soo then promised to leave the company to stay away from him. Back at the party, Soo-jin found the locket Eun-soo dropped and found the message inside, exactly like the one she found on Hyun-woo when he came back. She realized that Hyun-woo and Eun-soo loved each other when he lost his memory.

Hyun-woo realized he did not want Eun-soo to leave, and finally confessed his feelings to her. They agreed to be together, and Hyun-woo broke up with Soo-jin, who refused, promising she would never let him go. The following days were happy ones for Hyun-woo and Eun-soo, while Tae-min silently wallowed in his jealousy and Soo-jin desperately found ways and means to break them up.

Tae-min then was revealed to have a vendetta against Hyun-woo's family. He believed Hyun-woo's father stole the company from his own father, driving him to suicide. Now that Eun-soo told him she loved Hyun-woo and looked upon him only as a friend, his vendetta was fully directed at Hyun-woo. He began underhanded measures to grab the company from Hyun-woo's family.

Soo-jin's father, upon finding out about Hyun-woo's breaking his engagement to his daughter, vowed to pull away his investment in the company. Even Hyun-woo's mother tried to pay Eun-soo to stay away from her son, but she refused. Adamantly, Hyun-woo refused to marry Soo-jin only to save the company.

Eun-soo was then faced with a dilemma. If she left Hyun-woo, the company would be saved, and Hyun-woo as well. She broke up with Hyun-woo, telling him she only wanted money and now that Hyun-woo's father gave him money and her own house, she was breaking up with him. But there was no money and no house, and Hyun-woo's father silently admired Eun-soo's love for his son.

What followed next was a series of power-grabbing within the company as both Tae-min and Hyun-woo vied for Eun-soo's heart. Soon after Tae-min became General Manager and began the process of fully destroying the company. However, the plan was foiled when Hyun-woo found out about his plans. His father even told him that he never paid Eun-soo a cent, and the two were reunited.

In a final attempt to fix things, Eun-soo went to talk with Tae-min but, inebriated, Tae-min mistook her for Hyun-woo and ran her down with his car. And no one heard from her againâ?¦

Now it was Hyun-woo's turn to look and wait for Eun Soo!

Review:

Rich guy engaged to another rich girl, a simple girl falling for a rich guy, amnesia, sacrifices for love. Geez-where have I seen these before?

Well, virtually in almost every other Korean drama.

Not that it's wrong; in truth, I liked this drama, and how they treated what would seem to be an old and used formula. After all, the underlying theme is still as basic as the air one breathes: Love endures.

The concept is pretty much typical when it started out, but along the way one feels involved with the story and the characters because of the honesty of their performance. In a world of skepticism, especially about Love, they make the viewer believe that Love truly endures and eventually conquers, no matter what storms they have to weather.

The two main leads Ji Sung and Eugene, while not having chemistry as explosive as that of Song Hye-kyo and Bi, register well together on the screen. When they are together, one could feel the love they have for each other.

Eugene as Eun-soo:

I passed watching 'Loving You' because I was not too interested, so I have never seen Eugene act before. However, in this drama, she was quite good. In the scenes where she is to show great depths of emotions, she delivers very well. It will be safe to say that when she smiles and laughs, the audience shares her happiness. The same thing goes when she cries. When her tears fall, it is almost heartbreaking to see her weep so much. She makes the audience feel.

Love changes a person. Maybe we could accept that at face value. Eugene's Eun-soo starts out as a spunky and caring girl, who was against the idea of taking in a stranger into their lives. She was that cautious, but in the middle of the story, she throws all caution to the wind and stays close to her Jan-ho. While it is a romantic notion to do something drastic as that, one cannot help but be cynical about it. But hey, welcome to the world of dramas.

I guess my only problem with her character was that she was too good to be true. She suddenly became too nice, too kind, too 'martyr-like', too selfless, and too forgiving even when she was wronged gravely. I wished she showed some of that spunk she had at the beginning of the series because at times, she comes across as 'lifeless'.

Ji Sung as Hyun-woo/Jan-ho:

Ji Sung was impressive in 'All In', but he was not exactly the lead there. Here, he takes on the lead role, and he starts it with such zest when we first see him at the airport, gamely trying to run away from his guards. He is quite a looker, and in this series, he takes on three distinct looks. We first see him as the typical artist: hippie outfit, capped, unshaven, quite grungy as he toted his camera case around. In his amnesiac state, he is a boyish country boy in simple jeans and sleeve-shirts. When he goes back as Hyun-woo, he turns into quite a dresser, the type you would see in the cover of GQ or, if not, Forbes.

His portrayal of a man who has to appear strong in spite of insecurities brought about by a memory with holes in it was just right. The confusion why he was drawn to Eun-soo, the resolve that he wants no one but her, and the tenderness brought about by that love were a potent mix when he played them off against each other.

However, sometimes, I could not help but feel that he should do more - he should be more - to justify the devotion he gets from two women. I feel like his character is in danger of at times being one-dimensional.

Lee Bo Young as Soo-jin:

Lee Bo Young is pretty. I first saw her with Won Bin in 'My Brother', and right off the bat, I found her pretty. Her character was initially nice, but when her relationship with Hyun-woo was threatened, she became nothing short of venomous.

Soo-jin is an artist - a sculptor. I always had a high regard for artists, always looked at them in awe. They had that certain look, that aura. A flick of the hand when making art, a look on the face, a glint in their eye. She did not convince me at all that she was an artist. Love her wardrobe though!

While we are supposed to sympathize with her for losing someone she was with for the longest time, she fails to elicit that from the viewer. Her performance is bland, irritating and amusing at times. In scenes where she is nervous or crying, she sounds like she is having asphyxia or an asthma attack. I expected more from a character such as hers.

Ryu Soo Young as Tae-min:

He is a dark horse. Tae-min is a character whose facets unfolded as the story progressed. Here we find a seemingly simple man, but there are layers and layers within, brimming with anger, hate, and also love for Eun-soo. He turned in a more than acceptable portrayal. He could have played Tae-min straight-up as a man who wants nothing but revenge, but Ryu Soo Young's Tae-min was more than that. We feel his conflicted emotions, his thirst for payback, and his need to be loved and accepted by Eun-soo. With him, we see a little boy lost.

Conclusion

Everyone should watch this, if only to see four people with seemingly different motivations come full circle because of LOVE. In this serial, I cried with Eun-soo, laughed with Hyun-woo and shared in the darkness of Tae-min.

Honestly, though, the main reason I watched this was the soundtrack. It has the best songs I've heard from a drama in a while, with songs by Edward Chun, Lyn, Soul System, and Eugene herself. I give the soundtrack 5 stars, and the drama 3 and a half.

=============================================================================

KDrama Classic Spotlight: Save the Last Dance For Me

MAIN CAST
Eugene as Ji Eun Soo
Ji Sung as Kang Hyun Woo
Lee Bo Young as Yoon Soo Jin
Ryu Soo Young as Jung Tae Min

main-visual

SYNOPSIS
Eun Soo (Eugene) is a pure but unsophisticated woman who runs a small resort inn with her father. Eun Soo is just an ordinary girl, but her life changes when she meets a man (Ji Sung) who lost his memory. She took care of him, and eventually love blossoms so they got married. But Hyung Woo disappeared and left Eun Soo wondering why. When they meet again, Hyung Woo who recovered his memory was not able to recognize Eun Soo.

Photo8

SAVE THE LAST DANCE FOR ME QUICK REVIEW

Eugene is an actress who works best in utilizing her emotions.  I have watched almost all her movies and dramas. What’s good about her is that she easily adapts to the character and do justice with it.

Memory loss has been one of the favorite twists in romance stories, and in this narrative they were able to execute it without making me change another drama to watch considering the languid tone.

It was slow paced, but the transitions are very strong especially on the confrontation scenes. The screenplay was well written and was delivered in a way that pierced my heart without any apology.

A beautiful moving story of finding love and falling in love all over again to the same person. This is like a love story taken out of your favorite romance novel, but with a more pronounced lingering effect.  Deeply moving… fascinating characters… A spell binding story. –jediprincess

 Advertisements

Like Loading...
============================================================================
By leila108 Throwback ThursdaySeptember 17, 2015

Throwback Thursday: Save the Last Dance (2004-2005)

I’m going to continue the Throwback Thursday series with another Chaebol plot with elements of a classic K-drama. Here you’d experience first love,  childhood-friends-to-lovers, unrequited love, arranged marriage, rivalry and endless waiting for love. I forgot to mention, amnesia too! There is nothing more to ask because it’s all here, guaranteed!

The leads are interesting and the supporting actors added great flavour too. It has 20 episodes that was scheduled every weekend at SBS. I love the Drama Soundtrack here the most! Ji Sung and Eugene had an amazing chemistry. Their love is an experience worth watching.

Without further ado, go back in time with me.

Throwback Thursday:

Ji Eun Soo (Eugene) operates the “Dreaming Forest” with her father. It’s a bed-and-breakfast boutique hotel located outside Seoul. Eun Soo is a loving daughter who works hard to manage the inn to keep her family afloat. Despite of their financial problems, she remained steadfast in protecting the home which her mother values.

Kang Hyun Woo (Ji Sung) prefers to live a life outside of his family. He is an aspiring and talented photographer but as a Chaebol’s son, fulfilling his dream is a forbidden path to take. He is restricted to decide and live for himself, so he naturally rebels and do things against his Father’s wishes. He lived a different life when he got into an accident and suffered amnesia. Eun Soo and her father took care of him and renamed him as Chang Ho. He assisted in running the inn and lived with them for one year setting aside his true identity. His life took a turn when he fell in love with Eun Soo just when his memories returned.

Yoon Soo Jin (Lee Bo Young) is an heiress, a sweet and lovable childhood friend of Hyun Woo. She pinned her future and loved him all her life. She didn’t stop waiting despite the fact that Hyun Woo was declared dead. She remained optimistic that he is alive and would return to fulfil his promise to marry her. When Hyun Woo returned, she continued to love him even if Hyun Woo doesn’t love her anymore. As an heiress there is nothing out of her reach, except for love. If there is one thing I learned from Soo Jin it is the value of loving oneself. She almost took her life when Hyun Woo left her for another woman. Love is a very dangerous thing when we become greedy and selfish. Her character proved it.

Jung Tae Min (Ryu Soo Young) is a trusted employee of Hyun Woo’s father. In fact, he is treated like a family. He is a classic second lead, whose mission is to avenge his biological father. He secretly deceives Hyun Woo’s family to take control of their company. Just to add more bitterness, he has been in love with Soo Jin but he never succeeded in having her heart. When he tried to love again, he fell for Eun Soo. Since the women in this drama gave their hearts to Hyun Woo, Oppa Tae Min has no one left for him.

BRIEF SUMMARY:

Eun Soo was driving home with her Father when they encountered a man badly wounded on the way. This man experienced trauma that resulted to a temporary amnesia. Since he can’t remember anything, Eun Soo’s Dad gave him a new name, Chang Ho, and a chance to live a new life. Eun Soo opposed the idea of letting him stay at their Villa. But as a doting daughter, she gave in to her father request.

After one year, Chang Ho became accustomed living with them while working there to earn his living allowance. Eun Soo gradually became close to him, and the closeness grew to love. Thanks in part to Dr. Shin Jung Kyu (Kang Ji Hwan), he served as the bridge that connected the line between friends to more than friends. For the sake of love, an engagement ceremony happened that proved Chang Ho’s commitment to Eun Soo.

One year have passed and the Kang family remembered the death of their son. Little did they know, he is still alive living near Seoul as Chang Ho. Soo Jin continued waiting for Hyun Woo, believing he is still alive. She is driven by his promise to marry her someday. Back in the Villa, a series of unfortunate events happened. Dad died and Chang Ho left few days after. It was an awful time for Eun Soo, the two important men in her life left so suddenly. Chang Ho’s memory finally came back as Hyun Woo. He returned to Seoul ready to face his own life again.

The fun part begun when Hyun Woo and Eun Soo met in Seoul. They were given a chance to start again. Eun Soo has to get to know Hyun Woo and learn to accept him not as Chang Ho. I enjoyed seeing them fall in love all over again, and they succeeded in staying in love despite of all the challenges thrown at them. There were too many contrived hurdles! But Eun Soo’s steadfast love carried her through from doing the craziest thing until she learned to wait for him. Waiting for love is truly rewarding in her case because Hyun Woo eventually fell for her too. He tried to resist her at first, but this just proved how much she wanted her all along. Love is something he can’t deny for himself.

I love the anticipation the story gave at first. The OTP were longing for each other, but they can’t be together just yet. The tension was built nicely, I was anxiously waiting until the moment they were finally free to love each other. Hyun Woo ended his relationship with Soo Jin and built a new one with Eun Soo. In this story I learned that being busy proves to be an excuse that you don’t want to make time and spend it with someone special. If you really want, there is always a way to make time possible. Hyun Woo’s schedule as an heir to a company is full. But he always made sure Eun Soo doesn’t feel left out. It’s the quality of time spent with her that mattered. It was brief but he made it special.

Every possible problem that could be used to separate a couple happened. It all boils down to how much one is willing to fight for love and hold on to it. You cannot convince a person to stay unless she’s in love with you. Oppa Tae Min didn’t know about this. He tried to ensure that Eun Soo will seek him after she broke off her relationship with Hyun Woo without realising love isn’t that simple to forget. Tae Min learned this lesson the hard way. He’s the classic second lead that missed the true essence of love because he is motivated by hatred.

This story is chock-full of clichés. Good thing that this was shown during the time I care more about the OTP than how the story is written. As long as there is chemistry between the OTP, I’m all in. Those years of watching a 20 episodes drama didn’t felt long at all because they have managed to give cliffhangers that you crave for the next scene to unfold.

Classic k-dramas served as a foundation of my addiction why I love watching different stories. The challenge of the currently airing shows are not just to reinvent and utilise the classic plot but to retell a story as if we’ve seen it for the first time. Having said this, some old series are still worth watching on repeat. Nothing beats the classic!

Favourite Scenes:

Promise necklace: “The first person who takes it off, will get bad luck, and even if he’s far away, he’ll be forced to obey the other wearer’s orders. To get rid of the curse, we must read this to each other. This is the pact under the tree. Even if I can’t get my memory back, no even if I remember and return to the unfamiliar reality, I will love you forever. I’ll never leave you, I promise.”

Before the separation happened, Chang Ho made a promise to Eun Soo. This promise became her stronghold, the reason she endured waiting for him. The necklace not only concealed the message, but it holds the memory of Eun Soo. He lost it the day his memory came back. Soo Jin kept the necklace to ensure that Hyun Woo won’t remember its meaning. Even without the necklace, true love finds a way.

The Engagement: Love is a beautifier. Look how stunning Eun Soo is! The simplicity of the ceremony outweighs any grand set-up. Love can be felt the moment Eun Soo stepped out of the door, looking ravishing in a white dress. This left a lasting mark for our OTP. And this scene is definitely one for the books that my K-drama heart loves to see on repeat.

Original Soundtrack:

I mentioned above that I love the OST of this drama. Take your time watching the videos. Most of my favorite scenes are shown too. Reminisce how Eun Soo and Hyun Woo’s love story unfold. Have fun listening to the music.

Until next time!

====================================================================================

We picked up Save the last dance for me  after shelving it months ago and  you know what- we’re so glad we decided to finish it!

For those who haven’t seen or heard of this drama, here is a quick rundown:

Okay your OTP has issues with Amnesia after you find him beaten up by a side of a road one day and decide to take him in. Soon you fall in love and live happily together until one day he disappears without a word from your life right after your engagement. However as you love him so much you leave your home and all its comforts to find him in the big bad city and shockingly enough it turns out that he is an heir to a huge corporation and has no recollection of who you are any more after once again losing his memory. You get a job within his company and soon he falls in love with you all over AGAIN. Now that’s real OTP action- he fell in love with you twice, soul mates perhaps? Of course true love never works out that easily- insert crazy/ evil love rivals, snobby parents and of course a OTP that occasional forgets who you are. Complicated right but oh so good to watch!

 

Our favourite moment of the drama…so far:

Episode 18 was just brilliant- we’ve waited patiently for the moment he remembered Eun Soo and we weren’t disappointed one bit! Sigh*

Although it’s been some time since we watched this drama, their reunion was just so heartfelt and lovely. As a leading lady we felt for Eun Soo; she had suffered so much for the sake of one man. She loved him whole heartedly and had gone through the most insane experience all in the name of love so when he finally returned to her with his memory restored – we literally felt out hearts flutter as she watched him declare his love for her and promise never to part from her side ever again. Their reunion was so captivating, despite the fact we haven’t watched the drama in months, the one moment we waited for from the start of the drama delivered big time and we’re so glad that we picked this drama back up just in time to their happy ending.

Bittersweet moment of the episode: 
Hyun Woo/ Chang Ho reading Eun Soo’s heartbroken love letters. It was such a sad scene, despite returning to her and finally getting some form of happiness, the scene represented the emotional turmoil that she had suffered over the course of the drama. As he sat there reading her pleads to return to her side, he grasped the emotional toll he had placed on her by leaving. It was just the most perfect way of visually showing that whatever happened next he now knew that he had found a woman that truly loved him and more importantly he knew the pain he had put her through. No words needed what so ever, just a lovely subtle scene.

Things we would do if our man returned to us after disappearing in the middle of the night without a word and forgetting you’re the love of his life (Strictly kidding, of course):

 

-Place a tracking device on him- That sucker is never getting away ever again!

 OR

-Get a tattoo of our name and face plus the words OTP FOREVER placed on his body somewhere (Bum cheek preferably), so just in case he loses his memory again you have hard evidence.

Although this drama is on the old side now, it has so much the of the over the top, korean drama madness that we know and love. Where else do you find a leading man who loses his memory multiple times, evil love rivals and a lovely OTP that you’ll love rooting for? Yes, its crazy and soapy but its oh so good while you’re tuned in.

Cancel reply

Save the last dance for me: finale


(Beware- lots of spoilers)
All we’ve got to say is oh my god, we weren’t expecting that! Seriously after we finished watching their lovely emotional reunion in episode 19, we thought that episode 20 would conclude the drama by bringing the bad guy done and tying up all loose ends but boy were we surprised.

It was like a mini drama in itself, and when we say mini drama, what we really mean is that it was pretty much a rip off of the classic movie- An Affair to remember.

If we didn’t love this drama as much as we did, we may possibly have issues with the amount of plagiarism that took place, but we’ll let it slide this time, just because it was done so well.

 


 A list of all the best bits of An Affair to remember shamelessly used in episode 20:

 

-She’s made paralysed after getting hit by a car.

 

-She hides from her OTP, because she doesn’t want him to be burdened by her conditions.

 

-She becomes a charity worker, helping disadvantaged children.

 

-He finds her through the use of a painting. (The drama writers at this point must have thought, why stop now? Honestly they could have used something else for the big revelation!)

-They have just the most heartbreakingly lovely reunion, which we dare you not to feel something for, it’s that good. Both Eugene and Ji Sung shed beautiful tears; it was just a really well acted scene and the perfect way to finish the drama.

Don’t get us wrong we love that movie, it’s so tragic and romantic and you know what? We completely and utterly loved it in this drama- just when we thought we had reached that emotional peak, the writers spring this episode on us; reducing us to whimpering sadly as we anxiously waited for the happy ending. We can’t actually believe that they made this OTP suffer anymore hardship; we thought amnesia and crazy love rivals were enough but then they spring paralysis and a time leap as well, insane but so good.

 

What a difference one scene makes:

So our OTP have their second heartfelt and crazily sad reunion, where Hyun Woo vows to love her forever and never leave her side regardless of being in a Wheelchair ect, ect – beautifully romantic and sad and then they roll the credits and we’re thinking:

 

‘NOOOOOO you can’t leave it like that! You can’t end it with her being paralysed. It’s just wrong; the girl suffered enough and definitely doesn’t deserve any more heartache, we don’t care that she got her man at the end, she’s still in a Wheelchair and this is a flipping K-drama, we demand a happy ending now!’

Then right when we were ready to drown in our outrage, they flash a scene where she’s hobbling down steps towards her OTP with a big smile on her face. Just a quick scene but so important and then suddenly all our outrage disappeared and we finished this drama feeling incredibly satisfied.

 

 

We are so glad that we decided to complete this drama; it’s nice to watch a drama where we were actually satisfied with the ending, we were beginning to lose hope in our drama viewing as we’ve recently watched a string of dramas with so-so endings or dramas that started off really well and then tanked midway through. However this drama delivered in all respects- great acting, shamelessly over the top story and just a really wonderful OTP.
 

What more do you want from your K-drama experience?

Comments