Hjem

Neste/siste arrangement

 • Statistics evening and Årsmøte November 7th The Oslo section of the Norsk Statistisk Forening invites you all to a Statistics evening and our annual NSF meeting (årsmøte). Free sushi, pizza, and beverages will be served!!!    Speaker ...
  Posted Oct 23, 2019, 2:34 AM by Norsk Statistisk Forening
Showing posts 1 - 1 of 24. View more »

Siste nytt

 • Takk til alle som har bidratt
  Vi i Osloavdelingen til norsk statistisk forening, som stod for å arrangere det 19. norske statistikermøtet ønsker å takke alle som bidro til å gjøre møtet så bra som det ble. For slider fra møtet og øvrig informasjon, se nsm19.norskstatistiskforening.no.


  Posted Nov 6, 2017, 2:31 AM by Norsk Statistisk Forening
 • Temakveld om representative utvalg
  Tirsdag 22. november stod årets andre temakveld for tur. Denne gangen hadde vi prøvd å tenke litt nytt både i form av foredragsholder og tilhørere. Vi hadde invitert Pernille Vermedahl Høgh fra markedsundersøkelsesbyrået Norstat til å prate om representative utvalg, utvalgsstørrelser, og relaterte tema. I tillegg til å invitere våre egne medlemmer, og de kjente statistikkmiljøene rundt Oslo, forsøkte vi denne gangen å få med flere og nå ut til et enda bredere publikum ved å invitere også gjennom Oslo Data Science Meetup, noe som fungerte meget godt. På sedvanlig vis started vi med pizzaservering før vi gikk over til selve foredraget.


  Det var meget godt oppmøte til foredraget med over 50 fremmøtte, så det var tydelig at temaet vakte interesse. Spesielt gledelig var det å se så mange nye ansikter. Det gode oppmøtet kan nok delvis tilegnes det nylige amerikanske valget. Pernille hadde nemlig valgt å knytte deler av foredraget til de feilslåtte prognosene i forkant av det amerikanske valget, til stor interesse blant de fremmøtte. Dette  genererte en rekke spørsmål og en god diskusjon rundt hva som egentlig var årsaken til feilene som ble begått.


  Det var ikke bare tematikken rundt det amerikanske valget som vakte interesse. Også når Pernille fortalte om oppsett av spørreundersøkeler (som vi nå har lært at aldri bør være lenger enn 8 minutter!), spørsmålsrekkefølge, sampling bias, non-response bias, responsrater, og webpanel var diskusjonsiveren stor blant de oppmøtte. Det er nok mange år siden vi har hatt en temakveld som har generert like mange spørsmål som denne -- og det er selvsagt svært gledelig!

  Takk til de oppmøtte, og spesielt Pernille Vermedahl Høgh for et informativt og godt foredrag.
  Posted Nov 27, 2016, 6:30 AM by Norsk Statistisk Forening
 • Astrostatistisk temakveld

  4. november var det tid for høstens temakveld i regi av Norsk statistisk forening, avdeling Oslo. Denne gangen hadde vi invitert to astrofysikere ved institutt for teoretisk astrofysikk på UiO til å prate om bruk av statistikk og "big data" innenfor deres fagfelt. Tradisjonen tro ble det servert pizza til de oppmøtte.


  Først ut var postdoc Signe Riemer-Sørensen. Signe, som tidligere på dagen pratet om "Astronomic data" under Big Insights onsdagslunsj, fortsatte litt i samme sporet med et innholdsrikt og spennende foredrag om opprinnelsen og bruken av de store datamengdene hun jobber med. Hun ga virkelig "lang MCMC-kjøring" et nytt ansikt ved å vise til en 170 000 CPU-timer lang MCMC-kjøring som har stått å kvernet tall i 2 år...  


  Etter noen korte spørsmål tok seniorforsker Håkon Dahle over. Han ga en utmerket introduksjon til bøyning av lys, gravitasjonslinser og utfordringer knyttet til (databaserte) studier av disse. Til slutt ble det tid til en god spørsmålsrunde fra salen.

  Takk til begge foredragsholderne for flotte og interessante foredrag, og tilhørerne for oppmøtet. Vi håper å kunne invitere til en ny spennende temakveld til våren.

  Posted Jan 17, 2016, 10:02 AM by Norsk Statistisk Forening
Showing posts 1 - 3 of 7. View more »

Comments