Sagt om Nørre Snede

På denne side kan du se hvad der er blevet sagt om Nørre Snede i forbindelse med DR's Vores kunst konkurrence. Selve projektet er beskrevet til slut på denne side.

 

SEMIFINALE KOMMENTARER

·  112 - Henrik Østergaard: 22. maj, kl. 15:46

Så er vi heller ikke med mere. Det er som man siger på jysk ”træls”. Men det har været rigtigt spændende at være med. 

Kunsteksperterne begrunder vores udtrædelse af konkurrencen med at det endnu ufærdige centrale torv vil være vanskeligt at forholde sig kunstnerisk til. Men de opfordrer os også til at arbejde videre med projektet når torvet er færdigt.

Den rigtig gode historie er at vores deltagelse i konkurrencen har frembragt en helt enestående lokal opbakning. Nørre Snede fik 1016 ”thumbs-up” og i alt 360 personlige og meget positive kommentarer som alle handlede om glæden over den kommende byfornyelse og ønsket om at sætte kronen på værket med et gedigent kunstværk til vores lille by.
 

Et så stort og positivt engagement kan vi ikke sidde overhørigt. Vi skylder hinanden at handle konstruktivt med al den opbakning. Derfor vil vi også arbejde videre med sagen og vil allerede i den kommende uge prøve at få nedsat nogle arbejdsgrupper der skal arbejde videre med projektet.

Herfra skal der også lyde et held og lykke til de tilbageværende deltagere i konkurrencen.

 

·  111 - Henrik Østergaard: 18. maj, kl. 21:38

Hvad er kunst? Og hvad kan kunst? 

I Nørre Snede kan vi allerede nu se at Kunst er med til at samle folk og få en masse engagement frem. Det skaber også debat og er med til at fortælle den gode historie om Nørre Snede. - Og det allerede inden vi er i finalen.
 

Når vi forhåbentligt går hele vejen i konkurrencen, så skal vi for alvor til at diskuteres kunst i Nørre Snede. Og vi skal huske at kunst er andet end skulpturer på Torvet... Som mange har skrevet i deres kommentarer.
 

Så forhåbentligt kan vi få en rigtig god debat om kunst. For først når vi føler et ejerskab til kunsten bliver den til VoresKunst.

Mens vi venter i spænding på morgendagens afgørelse.....

 

·  110 - Arne Kiel Nielsen: 17. maj, kl. 23:19

Nørre Snede - Her har mennesker boet i årtusinder. Stedet, hvor lokale veje og stier krydser spor, som når langt ned i Europa og op i Skandinavien, hvor pilgrimme er gået forbi i århundreder og stadig kommer forbi for at hvile, spise og samle kræfter. Her er fastboende og tilflyttere i flere generationer, mennesker på gennemrejse. Snede antages at betyde skråning - jo for på toppen af bakken ligger byen, der har skråninger til alle sider - med flot lys og vide horisonter. Et kunstværk kunne fremhæve dette gode sted, som vi faktisk er stolte af!

 

·  109 - Lone Thorup: 17. maj, kl. 20:55

Nørre Snede - Danmarks højst beliggende lyskryds, som mange danskere har passeret på deres vej igennem Jylland. For mig er Nr. Snede blevet til mere end et lyskryds - det er her jeg bor med min familie, det er mit nærmiljø. Byen er fuld af meget forskellige og initiativrige mennesker - det giver byen dynamik og har skabt grobund for den spændende byfornyelse som er ved at folde sig ud lige nu!! 
Med byfornyelsen forsvinder vores lyskryds og giver plads til et nyt vartegn på vores kommende torv - kunst der kan fortælle om fællesskab og virksomhed i Nr. Snede.

 

·  108 - jette: 17. maj, kl. 18:07

Jeg blev engang spurgt om hvor i landet jeg boede.Jeg fortalte stolt at jeg boede i Nørre snede og at jeg var rigtig glad for at bo her. så må du da være meget forelsket i din mand siden du bor i nørre snede. Jeg fortalte venligt men bestemt at borgerne i Nørre snede var meget rare at omgås. og prøv lige at se naturen omkring nørre snede det må da siges at være smuk. Tilsidst sagde han at jeg vidst var groet fast i nørre snede, ja sagde jeg og jeg flytter heller aldrig fra byen.
selvfølgelig skal vi have kunst til byen.

·  107 - Marie Louise: 17. maj, kl. 09:14

Jeg har haft arbejdsplads i Nørre Snede i nogle år, og har bestemt ændret min første opfattelse af byen! Under den halvvisne by, som jeg først så, gemmer der sig et righoldigt liv. Det giver sig i øjeblikket udtryk i den enorme indsats omkring byfornyelsen, og hvilket fint symbol på "den nye by" et kunstværk ville være. Jeg har ikke længere min daglige gang i Nørre-Snede, men nu VED jeg, at Nørre Snede Rykker sig, og jeg følger med i den spændende udvikling fra sidelinjen.

 

·  106 - Hans Dybvad: 16. maj, kl. 17:54

Tidligere kom jeg meget gennem Nørre Snede, som var et knudepunkt på vej til møder i det sydlige Jylland. For mig er byen berømt for sine småkager.
Byen fortjener kunst på torvet i forbindelse med byfornyelsen.

 

·  105 - Simon Vanggaard Nielsen: 16. maj, kl. 17:31

Der skal kunst til Nørre Snede - Hvorfor? Fordi at borgerne og deres engagement fortjener det!

 

·  104 - Kaare Grand Graversen: 16. maj, 09:29

Nørre-Snede er, har altid været og vedbliver med at være et trafikalt infrastukturelt knudepunkt. Byens udseende, befolkningens dynamik, følges af hele landet. Nørre-Snede er ydermere kendt for de store forekomster af energi, dels i form af tørv fra Boest Mose, dels de store opgravninger af brunkul i området omkring Grættrup, og som vores tidligere Dronning Ingrid sagde, når hun kørte gennem Nørre-Snede, det giver en dejlig energi, når duften fra bageriet Kelsen kommer mig i møde.

 

·  103 - Pernille Thorup: 15. maj, 23:37

Den gode historie om Nørre Snede er den om at byen er ved at komme til live efter kommunalreformens omlægning af landets by-strukturer. Byen har formået at sætte sig selv i bevægelse, og at skabe et unikt udviklingsprojekt og potentiale gennem det pågående byfornyelsesarbejde. Børnene i skolen har arbejdet med projektet og har skabt prototyper på løsninger af forskellige udfordringer i byen. Bare et enkelt eksempel: en bærbar pavillion med borde og stole som kan flyttes til det sted hvor man gerne vil opholde sig. Så sætter man sig bare på læsiden, eller solsiden, af pavillionen tager bordet og stolene ud og vupti er der serveret!! Ungerne har opdaget at byen er deres, at man kan gøre noget, at man kan få noget til at ske, og det ville være helt fantastisk hvis der hertil kom et kunstværk - meget gerne et som udfordrede os yderligere!! 

 

·  102 - Hans Jensen: 14. maj, 22:46

Nørre Snede vil med sikkerhed profitere optimalt, hvis byen bliver forundt et sådan kunstprojekt. Sådanne projekter vil være med til at styrke og genopbygge livet i de mindre byer. Jeg støtter helt sikkert Nørre Snede!

 

·  101 - Bella Roscher: 14. maj, 21:07

Det er jo en glimrende idé at göre Nr. Snede smukkere med kunst! Folk har brug for kunst for at have det godt, både for mennesker der bor her og for dem der kommer for at besöge familie og venner. Jeg stemmer for projektet!

 

·  100 - De danske Forsvarsbrødre i Nørre Snede og Omegn: 14. maj, 19:57

De danske Forsvarsbrødre i Nørre Snede og Omegn, kipper med Dannebrog for de forandringer som forestår for Nørre Snede. 
Nørre Snede stenen tåler sagtens et nyt og anderledes kunstværk

 

·  99 - Kerstin & finn Averhoff: 14. maj, 19:53

I den tid vi har boet i Nørre Snede, har vi oplevet åbningen af 2 omfartsveje. 
Næste fase af forandringen af Nørre Snede bliver etableringen af Nørre Snede Torv.
 

Det bliver skelsættende, når lyset slukkes i Danmarks højest beliggende lyskryds for allersidste gang.
 

Nørre Snede får en bymidte for mennesker, og vi får mulighed for at invitere Danmarks befolkning som gæster; istedet for at være trafikanter der var nødt til at passere lyskrydset.
 

Hvis Nørre Snede må blive ved med at ønske, så ville det være rigtig dejligt at vinde et kunstværk.
 
Et som kunne ses af rigtig mange. Et som kan bruges af børn, unge, midaldrende og gamle Nørre Snedeborgere.
 
Det ville også være et flot skulderklap til kunstgruppen.

 

·  98 - Britta Lund: 14. maj, 13:05

Siden 1973 hvor jeg kom til verden har byen haft en ubeskrivlig betydning for mig. 
Jeg er hjemmefødt her. Som barn har jeg oplevet at der var 2 "slikmutter - butikker", slagterbutik, boghandel, hende cigardamen i butikken med garn og undertøj, Maler Pedersen som solgte legetøj og nytårs krudt. På vores vej dannede vi en rulleskøjteklub for børnene i kvarteret. På et tæppe foran vores hus solgte min veninde og jeg vores gamle legetøj og saft til én krone. Nabo damerne købte - kun for at glæde os. Jeg har gået i skole i 9 år her. Ja.... der er et utal af dejlige minder. Mine børn er født og opvokset her. Og træder de samme skridt her i Nørre-Snede som mig i min alder. Derfor er byen en del af mig, min familie og mit liv.
 
Denne konkurrence giver lejlighed til at tænke på vores omgivelser. Hvad vi værdsætter ved vores by. Jeg værdsætter historien meget højt. Min personlige historie og historien der fører meget længere tilbage end da jeg blev født. Jeg værdsætter beliggenheden, højt i terrænnet, skov omkring os, og at byen ligger mellem 4 store byer, hvilket skaber en del positiv trafik. Der er mange der kender Nørre-Snede. Jeg værdsætter nærheden og det sociale liv i byen. Her er mine venner. Vi tager til sport, forældrearrangementer, revy, præriefest, sensommermarked og jeg kender mange og hygger mig altid med mine medborgere. Da børnene var små "hev og sled de i armen" fordi de gerne ville hjem, nu hygger de sig lige som mig og skal "slæbes" med hjem fordi - "det er lige så hyggeligt, mor"
 
Jeg gerne være med til at kæmpe for mit Nørre-Snede. Kæmpe for forskønnelse, kæmpe for noget der kan give sammenhold - og være et positivt samtaleemne borgernene imellem. Kæmpe for fornyelse. Kæmpe for kunst til byen der dagligt er med til at skabe glæde blandt alle der daglig bor her, er turister eller pendler igennem vores dejlige by Nørre-Snede. Jeg ønsker kun det bedste for min dejlige livs-by Nørre-Snede.

 

·  97 - Carl Erik Godsk: 14. maj, 09:28

Jeg stemmer for projektet i Nr.Snede

 

·  96 - Finn Brostrup: 13. maj, 22:45

Stor ros til alle dem som har været aktive omkring byfornyelsen i og omkring Nørre Snede by. Flot arbejde indtil nu. Byen trænger virkelig til en stor portion innovativ ”makeover” kost (kunst)tilskud. Kunst kunne meget vel være den katalysator der kunne sætte Nørre Snede lidt tydeligere på verdenskortet og dermed skabe vækst for byen og dens relationer. 
Personligt er jeg mest til brugbar og funktionel kunst. Kunst der kan interagere direkte med det omgivende smukke naturlandskab og Nørre Snedes lille bysamfund. Fx i form af naturmaterialer der kan mere end bare at være intetsigende fabel skulpturer. Selvfølgelig skal kunsten kunne holde til det danske klima og den menneskelig kontakt + derforuden at være næsten vedligeholdelsesfrit. Lige så vigtigt er det dog også, at den kunst der skal udsmykkes i byen, skal give byen det ”ekstra” der får byens borgere til at føle stolthed, skabe omtale, tiltrække turister og derigennem skabe fornyet vækst.
 
Det ville være interessant med kunst, som ud over at indeholde ovenstående egenskaber også skabte aktivitet og kontinuerlig interesse.

 

·  95 - Katinka: 13. maj, 21:47

Hvor ville det være dejligt med noget smukt på byens nye torv. Et kunstværk der kommer hertil på et tidspunkt hvor borgerne i byen i fælleskab er ved at skabe en ny historie om Nr. Snede.

 

·  94 - oda daniel: 13. maj, 17:28

Jeg syntes torvet mangler kunst

 

·  93 - Jette Nielsen: 13. maj, 14:16

Det er så spændende med det nye flotte byfornyelsesprojekt i Nr. Snede og ingen tvivl om, at det vil give byen et kæmpe løft med bl.a. det nye flotte torv. Det vil være af stor værdi for både byens borgere og erhvervsliv, hvis Nr. Snede fremover bliver en by, man får lyst til at gøre holdt i, og ikke bare en, man passerer på sin vej. Nr. Snede ligger i et særdeles naturskønt område, og kronen på værket ville være, hvis det kunne lykkes at få udsmykket byfornyelsesprojektet med et skelsættende stykke kunst via "Vores kunst". Det vil være en flot markering af "det nye Nr. Snede". 

Derfor - støt op om Nr. Snede og vær med til at holde byen inde i konkurrencen om et spændende stykke kunst, der kan være med til at markere den nye retning, Nr. Snede har taget.
 


 

·  92 - Bjørn Kassøe Andersen: 13. maj, 10:37

I Ordbog over det danske sprog (www.ordnet.dk/ods) er kunst defineret som "fremstilling af et sindsbevægende indhold, en sjælelig værdi, i anskuelig form (billede, idé, symbol)". De mere end 300 kommentarer og mere end 1000 opadvendte tommelfingre her på Vores kunst-websitet, illustrerer med al tydelighed, at byen og dens borgere er parate til en sådan manifestation i anskuelig form.

 

·  91 - linda bondegaard nielsen: 13. maj, 10:33

vores by er omringet af flot natur men selve byen er i forfald og fremstår slidt og trist så det vil være dejligt at få kunsten til vores by og være hovedet på sømmet i vores byfornyelsesprojekt og samle det torv som vi skal have 

 

·  90 - HN Skaaning: 13. maj, 10:11

Nørre Snede trænger til det og jeg kender så mange dejlige mennesker der har deres gang der og som vil værne om det nye torv.

 

·  89 - Karina Nissen: 13. maj, 09:04

I dag havde Nørre Snede besøg af kunsteksperterne. Kunsteksperterne var fantastiske til både at lytte og stille uddybende spørgsmål. Det var en rigtig god oplevelse, og hvor var det bare skønt, at få lov til at fortælle om sine tanker og idéer til et interesseret kunstpanel! Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, lykkedes det os trods alt at vise det kommende Torv frem i tørvejr. Udsigten fra Skurvognen er jo enestående. Tusind tak til alle dem der mødte op for at vise deres opbakning og til dem der forberedte Kulturbankent. Og til kunsteksperterne; -på gensyn i Nørre Snede! 
Med taknemmelige hilsner
 
Karina og Henrik

 

·  88 - Annelie Wernblad: 13. maj, 08:27

Selvfölgelig skal Nr. Snede have et smukt konstverk. Denne lille landsby synes grå og trist men syder af liv og sammanholdning bland beboerne. Hvorfor ikke give dem en opmuntring? Mange er de bilister, som körer igennem byen og også disse vil gläde sig over at kigge på noget, der pynter i landskabet. Her vil konsten virkelig komme til nytte!

 

·  87 - Annelene Højvang Larsen: 12. maj, 23:56

Jeg kom til Nørre Snede, da jeg var en 3-4 år. En gruppe forældre havde taget initiativ til en friskole uden for byen, og min mor havde fået jobbet som skoleleder. Jeg husker om sommeren, når Hærvejsmarchen gik gennem byen. Nogle af vandrerne havde jakkerne tapetseret med pinnåle fra de byer, de var gået igennem. Det var fascinerende at høre deres historier - og nu var nået til vores by. Jeg husker også, da min far og en gruppe andre forældre fra friskolen dannede foreningen Koncert i Sommernatten. De arrangerede udendørs og indendørs koncerter i byen, der først støttede friskolen, men siden også andre lokale initiativer som fx gymnastikforeningen. Samtidig var koncerterne et kulturelt indspark til byen, der ellers primært samledes omkring årets byfest; Præriefesten. En begivenhed, der på det tidspunkt var kendt for Nordens største vognoptog. Som mange andre af byens piger sang jeg også i kirkekoret, hvor vi hver fredag – og mange søndage – sang i byens kirke med den berømte døbefont. Til jul kørte vi også i bus ud til det nærliggende statsfængsel for at synge der. Som teenager arbejdede jeg på byens bibliotek. Et sted, som byens borgere siden skulle lave en underskriftindsamling for at bevare efter kommunesammenlægningen. Ved nærmere eftertanke er det måske netop kommunesammenlægningen, der i særlig grad har bragt byens borgere sammen til et fælles initiativ. Under sammenlægningen stod det klart, at Nørre Snede Kommune var det fattige barn, som de andre ikke rigtigt havde lyst til at lege med. Men os, der har boet der, ved godt, at byen og omegn har mere at byde på, og det er der i den grad taget initiativ til at få frem for offentligheden. Nu er der dannet en hjertesti i det naturskønne område rundt om byen, og borgere fra alle hjørner af byens centrale kryds mødes for at planlægge, hvordan byen kan blive endnu bedre at bo i. Jeg bor ikke længere i Nørre Snede, men jeg elsker at komme hjem og møde kendte – og nye – ansigter. Og ikke mindst at opleve den initiativrigdom og det fællesskab, der i disse år i særlig grad er fremherskende i byen. Det, håber jeg, fortsætter. Derfor fortjener min barndomsby et kunstværk.

 

·  86 - Lene K.: 12. maj, 22:31

Når man står der midt i lyskrydset er det nemt at forestille sig et torv - et samlingssted - som det ligger der på toppen med et smukt udsyn, tid til at nyde, måske nogle bænke, blomster, en fontæne - og et kunstværk lige dér ville være på sin plads!! - og en glæde for gennemrejsende, gæster og for byens beboere. Det ville passe meget fint med den byfornyelse der er igang. Ü

 

·  85 - Alma : 12. maj, 21:26

jeg synes det ville være dejligt hvis der var lidt pænere oppe i krydset. Jeg synes skulpturen skal være i granit og noget man kan stå op og nyde udsigten på

 

·  84 - Uffe Henneberg: 12. maj, 17:29

Nørre Snede undergår en forvandling i disse år. Byfornyelsen har revitaliser byen , hvor man er gået fra pessimisme til en tro på fremtiden. Der er skabt et sammenhold og en pioner ånd, som har givet en oplevelse af at det nytter at gøre noget for fællesskabet . Der er taget godt imod den udefra kommende inspiration som i god forståelse og samarbejde har fundet løsninger som lover godt for fremtiden.Det vil være et fantastisk indslag , hvis byfornyelsesprojektet kan krones med kunstværker. Det vil fortrænge og mundlamme selv de mest inkarnerede rindalister , og være et frøkorn for en ny epoke.

 

·  83 - Marie Højvang: 12. maj, 11:21

På trods af, at jeg ikke har boet i Nr. Snede de seneste år, så vil stedet altid være mit hjem. Omgivelserne, indbyggerne og atmosfæren er ganske speciel, når man kommer fra byen. Udefrakommende vil formentlig få et mere trist indtryk af den lidt grå og livløse by, og det skal der ændres på! I Nr. Snede er der sket uendeligt meget de eneste år, og engagementet er i top - folk arbejder flittigt på at gøre byen mere livlig, kulturel og fællesskabet kan man ikke spå tvivl om. 
Nr. Snede skal have kunst, fordi det i denne by vil gøre en reel forskel og motivationen hos borgerne vil blive styrket yderligere. Jeg glæder mig allerede til at komme hjem og opleve stemningen.

 

·  82 - Marlene Roscher: 12. maj, 09:27

Folk, der enten bor eller arbejder i Nørre Snede, er aktive, initiativrige og selvstændige. Eksempler: Præriefesten, der holdes hvert år i august, hvor hele byen og mange frivillige engagerer sig. Nørre Snedes mange idrætsforeninger, der bidrager til at opretholde sammenhold og fællesskab. Byens kulturforening, der ideelt opretholder bibliotekets åbningstider og som arrangerer en række arrangementer. Og byfornyelsesprojektet, der er ved at få gennemført forbedringer af byen. 
Byen trænger dog i den grad noget smuk kunst, som vi alle kunne glædes over. Og lyskrydset ville være det perfekte sted.

 

·  81 - Jyske Bank, Nørre Snede: 12. maj, 09:13

Det er et rigitg godt initiativ, der er taget med Vores kunst-projektet i Nørre Snede, og det er et flot forarbejde, der er lavet af Karina Nissen og Lokalrådet. 
Byens borgere har virkelig fået øjnene op for, hvad der er opnåelig, når de står sammen og VIL det lokale.

 

·  80 - Ingo Nikolajsen: 12. maj, 08:18

Jeg passerer igennem det nuværende lyskryds to gange hver dag og har gjort det gennem 13 år. De nye byfornyelsesinitiativer er virkelig spændende og virkelig tiltrængte for byen. Prikken over i-et, vil være noget kunst der passer ind. Det har byen fortjent...! 
Selv bor jeg i Silkeborg, og der er der mange fine kunstværker.

 

·  79 - Eva Olsen: 12. maj, 08:10

Det ville være utrolig positivt hvis byen kunne vinde penge til et kunstværk. Det kunne give et stort drive til at fortsætte forbedringen af byens atmosfære, som virkelig trænger til en håndsrækning. Det er også vigtigt at kunstneriske tiltag foregår i hele landet og ikke bare i de store byer. Der er ikke et sted som Remisen eller Bakkehuset, man klarer sig med et bibliotek med bogreoler på hjul. Der arrangeres hvert år en kæmpe præriefest- så måske skulle det kommende kunstværk spille op til det på en eller anden måde. Jeg synes kunstværket skal have heste som tema. Og det skal helst være noget man får lyst at røre ved, kravle på.

 

·  78 - bodil sander: 11. maj, 22:13

Hærvejen på Højderyggen. 
Fra gammel tid har Nørre Snede været et vigtigt knudepunkt for rejsende fra øst til vest og især på Hærvejen fra nord til syd.
 
Et sådant menneskenes mødested fremelsker en befolkning med et åbent udsyn, et imødekommende og venligt folk.
 
Selv om Nørre Snede på grund af udviklingen har måttet sige farvel til fordums storhed som trafikalt og handelsmæssigt centrum, så har befolkningen på egnen ikke sagt farvel til åbenheden.
 
Når man som fremmed kommer -eller kom til byen , som jeg gjorde i 2001, for at arbejde i den lokale boghandel, så bliver man mødt med en for et mindre samfund enestående gæstfrihed.
 
En gæstfrihed, som bl a viser sig i egnens kursusvirksomhed, teatervirksomhed og det, at hollandske landmænd har etableret sig på egnen, og er blevet en integreret del af det lokale liv.
 
Ved kommunalreformen blev Nørre Snede, Ikast og Brande Kommuner lagt sammen til een stor kommune.
 
Nørre Snede Kommune fik- som den eneste- ikke sit navn med som overskrift i det nye fællesskab.
 
Derfor bør egnens nuværende borgere hædres med et kunstværk, så også kommende slægter kan blive mindet om , at her var engang et vigtigt mødested for rejsende af alle slags.
 
Og for dagligt at blive mindet om, at her er det i høj grad stadig værd at dele livet med hinanden og den fremmede.
 
Venlig hilsen bodil Sander

 

·  77 - Tina hansen: 11. maj, 21:10

lad kunsten komme til vores by så alle kan se at vi er byen som holder sammen og gerne vil noget med vores by, for vi er en by i udvikling med en masse tiltag som gerne må påskønnes saå derfor lad kunsten komme til nr. snede

 

·  76 - Brian kristensen: 11. maj, 21:07

vores by er bare en by man har kørt igennem og derfor skal vi have kunsten til vores by så folk kan stoppe op istedet for, og få tid til at nyde kunsten og se at vores by er i udvikling og ikke afvikling og så alle kan se vi er en by med fremtidsvisioner og en by hvor vi kan leve i fred og i pagt med naturen med et strøg af noget moderne som kunsten..

 

·  75 - Linda Nielsen: 11. maj, 21:03

vores by er omringet af flot natur men selve byen er i forfald og fremstår slidt og trist så det vil være dejligt at få kunsten til vores by og være hovedet på sømmet i vores byfornyelsesprojekt og så vi alle kan få noget smukt og se på

 

·  74 - Jørgen Pedersen: 11. maj, 20:29

Prikken over i'et i byfornyelses projektet må da være et kunstværk

 

·  73 - Peter Jessen: 11. maj, 19:09

Nørre Snede er omgivet af meget smuk natur. Men byen er i dag bestemt ikke smuk. Tværtimod. Byen fremstår meget nedslidt og derfor er byfornyelsesprojektet meget tiltrængt. At ændre det grimme lyskryds til et torv, er genialt og det ville være prikken over i, hvis det bliver muligt med noget kunst på torvet og i byen i øvrigt. Nørre Snede bør vinde konkurrencen og en masse smuk, provokerende og tankevækkende kunst og det kan være med til at ændre rygtet fra en "taber by" til en "vinder - by".

 

·  72 - camilla therkelsen: 11. maj, 17:05

Dengang da jeg i 2004 flyttede fra Ærø til Nørre Snede, var folks bemærkning om byen, jamen hvorfor den by??? Det er jo bare en by man kører igennem.... 

Det er sørgeligt synes jeg, da byens indbyggere egentlig bakker så godt op om arrangementer osv, jeg synes det kunne være dejligt og tilfredsstillende, at vi kunne udsmykke byen, så Nørre Snede ikke længere er en by man bare kører igennem, men en by man vil køre til, for at se på kunsten.
 
Det skaber en selvudvikling for lokal samfundet, og det fortjener denne by så meget.

 

·  71 - Bente Jensen, kunstnerisk leder, KUNSTPAKHUSET: 11. maj, 16:44

Nr. Snede ligger lidt fra alfarvej, - også kunstnerisk set. Som andre mindre byer er Nr. Snede ikkke just velforsynet med nyere kunst i det offentlige rum. Det ville klæde byen (og torvet) dersom den fik sit aktuelle / spektakulære / dristige / idérige / finurlige / komplekse / fortællende kunstværk. Ikke mindst den folkelig opbakning og motivation samt "ejerskabet" vil gøre ideen/projektet til byens nye kulturelle fællesskab og (for)samlingspunkt. Projektet fortjener af samme grund at komme sikkert i havn...

 

·  70 - Kirsten Nielsen: 11. maj, 10:04

Nørre Snede er på en måde min barndoms by på den måde at jeg har holdt mange ferier der hos min mors familie. Det har gennem årene gjort mig ondt at høre om de kriminelle elementer som satte deres præg på byen. Derfor er det rigtig flot med det sammenhold der nu er opstået om at forskønne byen og jeg synes bestemt det bør belønnes med et kunstværk til yderlige forskønnelse af den dejlige lille by.

 

·  69 - Anton Rasmussen: 10. maj, 23:31

Det er bare en by der virkelig har taget fat om egen udvikling og i løbet af kort tid fået opbygget et solidt samarbejde, fælleskab og rigtig godt sammenhold. Byen ligger smukt og højt lige midt i Jylland. Den fortjener helt sikkert at få en anerkendelse...

 

·  68 - Richard Andersen: 10. maj, 22:05

Med den opbakning der har været til byfornyelsesprocessen ville det være "prikken over i'et" med et markant kunskværk i Nørre Snede. Tænk om Nørre Snede kunne blive kendt for andet end krydset og Kjeldsens småkager. Hvis Nørre Snede vinder skal der festes. 
Jeg har boet i byen siden 1982 og har aldrig i de mange år oplevet et sådan sammenhold omkring det som kommer til og ske i byen med byfornyelsen og nu måske også "vores kunst".

 

·  67 - Lene Mølsted Ibsen: 10. maj, 21:54

Nørre Snedes bymidte fortjener forskønnelse, mange aktive borgere har været inddaget i byfornyelsesprojektet og "Vores Kunst"-kunstværket ved byen nye torv vil være prikken over i'et. Vores kunst, vil være et symbol på sammenholdet og fremtidig samarbejde i vores by.

 

·  66 - Kirsten Thuesen: 10. maj, 20:58

Som tilflytter til Nr. Snede vil jeg meget gerne være med til at sætte byen på landkortet. Nr. Snede er en stille landsby hvor der lige p.t er gang i en byfornyelse. Lidt kunst i denne forbindelse kunne være lige sagen. Da jeg kom til Nr. snede var byen kendt for sin gamle landsbykro, Kelsen og døbefonten i vores gamle kirke. 
Lukker jeg mine øjne, kan jeg se smuk kunst på vores nye torv i byens centrum

 

·  65 - signe .. : 10. maj, 20:02

- grunden til at det skal være den her by: FORDi BYEN KUNNE BLiVE MEGA SEJ HViS DER KOM NOGET KUNST. i;' og der ville være mere at se. og måske ville andre byer kende nr.snede for det, for hvis man spørger en eller anden fra herning eller noget, kender de ikke byen, så det kunne være fedt hvis nogen spørger hvor man kommer fra og så siger man nr.snede og så siger de fedt, den by kender vi da!

 

·  64 - Finn Ipsen: 10. maj, 18:38

Borgerdrevet kulturtilbud på Højderyggen i Nørre-Snede
For at forberede kommunesammenlægningen blev der i 2006 afholdt stormøde
om kultur og fritid i den kommende storkommune, Ikast-Brande.
2 interesserede fra Nørre-Snede mødte op for at gøre opmærksom
på betydningen af biblioteks- og kulturtilbud i byen, men det var der ikke forståelse for.
Kort tid efter kom der forslag om at nedlægge NørreSnede bibliotek .
En aktivgruppe indsamlede små 300 stemmer i byen for at beholde
biblioteket. Det lykkedes , og det endte med, at Nørre-Snede Kultur- og Biblioteks-
Forening, nskubib startede i 2007 - med fine resultater i tæt samarbejde med biblioteket :
At biblioteket kunne køre videre med uændret åbningstid - en af tre dage med frivillige
At der blev kulturarrangementer med bl.a.Finn Hesselager, Peter Høeg, MaibrittSaerens+ Dina Al-Erhayem, naturvejleder DD. Hansen m.fl.
At der blev startet højtlæsning for mindre børn
At der blev oprettettet en Datastue for ældre
At Hjemmesiden www.nskubib.dk kom til
At reolerne kom på hjul, så vi kunne have foredrag og andre aktiviteter på biblioteket
At folk fra nskubib deltog i byfornyelsen
 
At der kom forslag om at lave en kulturvejviser – og at kommunen accepterede, at 27.000 kr, som den havde givet nskubib, blev brugt i byfornyelsen til en kulturvejviser på det kommende torv.

 

·  63 - Viggo Jensen: 10. maj, 17:43

Det er fantastisk at se den udvikling en håndfuld borgeres entusiasme kan bringe, jeg håber i får noget godt kunst sat ind i porten til søhøjlandet!

 

·  62 - Britta Mosegaard: 10. maj, 13:24

Nørre Snede ligger centralt i midten af det dejlige grønne Jylland på den jyske højderyg. Men midtbyen er nedslidt pga mange års tung trafik igennem byen via hovedvej 13. 
En stor del af indbyggerne i Nørre Snede har lagt et stort arbejde i byfornyelsen. Og kunst i midtbyen vil være med til at trække turister til byen, samt være et stort skulderklap til byfornyelsesudvalget, som virkelig har arbejdet målrettet med byfornyelsen. Dette har været med til at skabe et godt sammenhold i byen.
 
Kunst i Nørre Snede vil være rigtig godt for byen og dens indbyggere!

 

·  61 - Annette Øster: 10. maj, 12:02

Nr. Snede bør have et nyt kunstværk, fordi...
jeg igennem de mange år med bopæl her, (kommer oprindeligt fra omegnen af Kbh.), har undret mig over, at vores by er blevet forhånet og nedvurderet, understreget af talemåder som fx: "Denne lov gælder også i Nr. Snede...", "Det kan selv xxxxkræmmeren i Nr. Snede forstå!" (kommentator i tv for ikke længe siden) samt flere udtryk af samme skuffe. Det har medvirket til at give Nr. Snede et omdømme som et hul i jorden.
Det er imidlertid en helt forkert opfattelse af vores by, der ligger smukt på Jyllands Højderyg og byder på mange kulturelle tiltag og tilbud i den omliggende natur, så som åer, søer og skove...
Vi har en velfungerende 2-sporet skole med overbygning - nyligt renoveret helt up-to-date.
Skal der tænkes historisk, og det skal der også! har her været kutur siden oldtiden.
Flere gravhøje både midt i byen og i landskabet (v. Hærvejen) minder herom. Denne gamle færdselsåre (nu A 13) løber gennem byen, og lidt syd for Nr. Snede går Hærvejen vest-/sydover som en grusvej med flere historiske og geografiske seværdigheder.
Af samme grund kommer også mange turister gennem byen, især vandrere og cyklister...
I middelalderen var Nr. Snede Kirke en valfartskirke (p.gr.a. beliggenheden ved Hærvejen, som også var en pilgrimsrute).
 
Vi har en af landets mest berømte granitdøbefonte fra middelalderen - den med de dobbelte løvehoveder - i vores 1100-talskirke. Fonten har lige som "Havfruen" rejst omkring i den store verden...
At denne kirke IKKE er en tom bygning, der er truet af lukning, understreges bl.a. af, at den foruden at tjene sit egentlige formål ofte danner rammen om musikalske arrangementer. I søndags blev der således afholdt en velbesøgt gudstjeneste, kombineret med en messe, hvori deltog et professionelt spillemandsorkester og "Hærvejskoret", sidstnævnte hjemmehørende i Nr. Snede.
 
Endelig kan det nævnes, at "Vækstcentret" er beliggende i Nr. Snede, og
dette center trækker mange kulturpersonligheder til fra hele landet.
...Derfor har vi her i Nr. Snede også brug for et NUTIDIGT kunstværk, gerne noget med vand, relaterende til Gudenåens og Skjern Ås kilder samt søerne tæt ved byen. Kunstværket må også gerne sige noget om vores egen tid og kultur, der som omtalt har dybe rødder i fortiden.
 
Med venlig hilsen,
Annette Øster

 

·  60 - Christian Pfundheller: 10. maj, 10:28

Med den stærke vilje der er vist fra borgernes side til at få gjort byen attraktiv og langtidsholdbar i forbindelse med planlægningen af byfornyelsen, vil det være naturligt at stemme på Nørre Snede.

 

·  59 - Marita Næs: 9. maj, 22:25

Hele byfornyelsesprojektet har været kendetegnet af stor borgerinddragelse. Et kunstværk med afsæt i naturen og historien i og omkring Nørre Snede ville være kronen på værket.

 

·  58 - Sille Askefrø Bjørn: 9. maj, 21:37

Gennem de sidste 1 1/2 år har Nørre Snede borgerne arbejdet på højtryk for at gentænke og forny deres bys identitet og skabe energi og positiv stemning.... det skal da markeres med SKØN KUNST ved KRYDSET!

 

·  57 - henriette due: 9. maj, 21:19

jeg ønsker at alle der krydser vores lille landsby må tage herfra med et strejf af inspiration og at vi, der færdes her hver dag kan glæde os over noget skønt ...kunst der ikke kender til sprogets begrænsning

 

·  56 - AASTED: 9. maj, 20:18

KUNST TIL NR. SNEDE. 
TIL GLÆDE FOR INDBYGGERE OG FOR BYENS GÆSTER.
 
VI SES I NR. SNEDE

 

·  55 - Brian Sigtenbjerggaard: 9. maj, 20:12

En placering i krydset i Nørre-Snede vil betyde at mange mennesker vil få glæde at et kunstværk. Både os "lokale", men også de mange mennesker der hvert år passere igennem byen.
Kunstværket vil også blive et naturligt stop på Hærvejen som gennemskærer Nørre-Snede.

 

·  54 - Anonym: 9. maj, 19:13

Vores "kendte" vejkryds, som danner centrum for Nørre Snede by, skal - i stedet for at være kedeligt, trist, grimt - blive et forhåbentlig hyggeligt og bedre sted at være i form af byfornyelsesprojektet. Men VORES KUNST kunne bidrage krydset med noget estitisk smukt og noget, som folk vil kunne huske Nørre Snede for.

 

·  53 - nanna: 9. maj, 16:58

vi skal have kunst til nørre snede fordi vi skal have noget pænt til glæde for os alle.

 

·  52 - maria: 9. maj, 16:56

jeg syntes vi skal have kunsten til byen for di, vi trænger til noget pænt at se på...!

 

·  51 - Mads: 9. maj, 16:23

Nørre Snede er i manges bevidsthed kun kendt som "vejkrydset". Jeg bor i Nørre Snede, og jeg synes, at dette er ærgeligt, da byen har super mange ting at byde på. 
Naturen omkring byen er fantastisk, og er man bare en smule til en gåtur i det grønne, gemmer der sig masser af oplevelser hér. Derudover ligger her en velfungerende folkeskole med fremsynede perspektiver og rigtig mange gode, nye tiltag.
 
Ikke mindst byder byen på Vækstcentret. Dette er et unikt sted, hvor folk fra hele landet valfarter til for at opleve atmosfæren og modtage spirituel og menneskelig undervisning og vejledningen.
 
Denne oversete perle i Midtjylland fortjener opbakning i den særdeles motiverede kamp for byfornyelse. Nørre Snede fortjener et andet varetegn end vejkrydset. Utroligt dygtige folk er allerede langt i processen, men en støtte fra DR kunne have enorm betydning for stedet.
 
Hjælp os med at forvandle et gråt vejkryds til en spirende og samlende torv, der afspejler, hvad Nørre Snede i virkeligheden er!

 

·  50 - Minne Andersen: 9. maj, 14:15

Nørre-Snede var i mange år mest kendt for sit "vejkryds", og sandt var det da også, at vejkrydset delte byen i 4 dele. Vi skal nu af med krydset og i stedet have et dejligt torv med plads til både springvand, træer, stole og KUNST. Det vil blive en plads der samler byen, og som vi alle vil være stolte af.Det vil virkelig være et skulderklap til alle de mange frivillige ( og os andre), hvis Nørre-Snede vandt "Vores kunst".

 

·  49 - Steen Aaes-Jørgensen: 9. maj, 13:23

Hvornår bliver "Vores Kunst" projektet Nr. Snedes Kunst ?
Det bliver det når borgerne i Nr. Snede siger at dette projekt vil vi så meget at vi selv tror at de 400.000 kr. kan skaffes lokalt.
Derfor vil jeg gerne stille Billedkunstrådets ekspertise til rådighed for at samle de 400.000 kr. ind som det lokale bidrag "Vores Kunst" projektet.
 
Nr. Snede kan ikke sende stærkere signal til dommerkomiteen end at man lokalt vil gå sammen for at skaffe 400.000 kr. således at netop bliver "Vores Kunst" i Nr Snede.
På vegne af Billedkunstrådet i Ikast-Brande kommune.

 

·  48 - Anonym: 9. maj, 11:36

Nørre Snede er ved at forandre sig. Nørre Snede er omgivet af noget af det smukkeste midtjyske natur og nu er det byens tur til at skinne. Hjælp os med at få byens værdier bragt frem i lyset. For værdierne er her - det er bare svært at se. Vi mangler farve, vi mangler sjæl, vi mangler kunst.

 

·  47 - Anonym: 9. maj, 10:49

"Hvor fa´en ligger Nørre Snede?"... tja jeg vidste det ikke for 8 år siden trods jeg blot boede 35 km derfra. Min mand har altid sagt "Nørre Snede er da Jyllands navle". Men her ville jeg i hvert fald ikke bo resten af livet, men som årene går kommer byen på en eller anden måde ind under huden på én. Man opdager naturen og skønheden rundt omkring og prikken over i´et vil da være for alvor at sætte Nørre Snede på landkortet med unik kunst midt i byen "Jyllands navle".

 

·  46 - Alice Bramming: 9. maj, 10:08

Jeg er født og opvokset i Nørre Snede, 
vi skulle krydse A13 uden lyskurv's lede.
 
Denne lyskurv har haft sin værdi,
 
for A13 var næsten en mo'tor sti.
 
Nu vil vi gerne videre i livet,
 
for vand det har vor herre givet.
 
Med vandkunst på Midjylland's højderyg,
 
vil glade mennesker komme for at se og hyg.
 
Et kunstværk på Danmarks højeste punkt,
 
det vil gøre byen ekstra smukt.
 
Byen trænger virkelig til en MAKE-OVER,
 
så lad kunsten komme herover.
 
Jeg glæder mig til at se noget nyt,
 
og derfor vil jeg aldrig byt... ;-)

 

·  45 - Bente Schmidt Thomsen: 9. maj, 09:39

Da jeg som barn fik at vide, at vi skulle flytte til Nørre-Snede, viste jeg godt hvor det var. Det var nemlig der hvor "pigen varmede enden over ilden" - et lille kunstværk , som stod i byen ud til A-13, lavet af den lokale Schat-Jacobsen. Nu er det mange år siden det lille kustværk forsvandt - et nyt er velkommen.

 

·  44 - niels johansen: 9. maj, 08:47

Der har længe været gang i projekter for at forny og forskønne byen. Dette arbejde fortsætter med stort initiativ fra byens befolkning. Kronen på værket vil være en kunstnerisk udsmykning af god kvalitet.

 

·  43 - Tina Kjær Rasmussen: 9. maj, 08:34

Det kan godt være lyskrydset er berygtet, men også lidt berømt. Faktisk skulle det være Danmarks højeste beliggende lyskryds.
Lad det blive erstattet af Danmarks højeste beliggende torv med Danmarks højest beliggende kunstværk.
 
Den mulighed findes ikke mange andre steder.

 

·  42 - eo: 8. maj, 23:29

Som næsten indfødt i præriebyen, som ved kommunesammenlægningen blot blev til et bindestreg, ønsker jeg meget, at Nørre-Snede vil kunne blive kendt for sin kunst. Det er tiltrængt og kan kun forskønne vores dejlige lille by. Vi har skønne naturomgivelser, men et smukt midtpunkt med kunst vil give byen et rigtigt godt løft. Jeg håber meget at det vil lykkes.

 

·  41 - Marie: 8. maj, 22:09

Jeg bor i Nørre snede, fordi mine forældre bor her. På trods af, at det er en lille by midt i et mørkt midtjylland, så har jeg været glad for at bo her, bl.a. pga. min tilknytning til vækstcenteret, naturen, infrastrukturen der gør det let at komme frem og tilbage til større byer og Nr. Snede skole, som for mig var en fin skole at vokse op på. MEN noget jeg synes Nr. Snede mangler, er noget, som man som borger i byen kan være stolt af- og her ville et kunstværk være perfekt. Det kunne være noget som folk udefra vil kunne huske Nr. Snede for, i stedet for bare en helt tilfældig by med en kedelig hovedgade og triste facader, man blot køre igennem.

 

·  40 - Frank Sørensen: 8. maj, 21:30

Jeg er født og opvokset i Nørre Snede. Har været væk fra byen i 10 år og flyttet tilbage for knap 10 år siden. Hvorfor mon? Jo, bag den lidt slidte facade, som Danmarks mest borgervendte byfornyelse nu gør noget ved, har vi næsten alt, hvad vi skal bruge i hverdagen - skole, indkøb, bager, tøjbutik osv. Vi har store byggefirmaer og verdenskendte Keldsens småkager og mange andre gode virksomheder. Vi har et godt foreningsliv og en super infrastuktur til flere provinsbyer i midt-/østjylland. Kort sagt har vi det meste, som vi kan forvente af en by på ca. 2.000 indbyggere. Jo vist, vi mangler det mere kulturelle islæt, som større byer har i form af musikhus, festival osv. - omend præriefesten var langt fremme i skoen i slutningen af 60'erne og op gennem 70'erne. Kunst på torvet vil være prikken over i'et i sammenhæng med byfornyelsen og det nye vartegn på torvet i byen centrum. I Nørre Snede vil et flot/smart/kreativt kunstværk være et opsigtsvækkende alternativ til "krydset", og det kunsten ikke drukne i alt muligt andet. Jeg glæder mig til, at Nørre Snede skal blive kendt for noget flot og kreativt.

 

·  39 - E: 8. maj, 15:57

Det vil være så fint med kunst i Nørre Snede. Torvet er et knudepunkt; vi lokale kommer der dagligt, men der kommer også mange mennesker forbi som blot suser igennem byen på vej til og fra arbejde, Nørre Snede trænger til at sende et nyt signal ud, både til de lokale, men også til alle de forbipasserende, om at her er en by som er værd at kigge lidt nærmere på.

 

·  38 - Anonym: 8. maj, 15:18

Som indfødt i Nørre Snede går jeg da klart ind for at kunsten skal til Nørre Snede, også selvom jeg ikke bor der mere. Jeg vil glæde mig til til at gå en tur i byen og opleve det nye torv som jo ligger lige ved vores smukke og gamle kirke. 
Ja tak gør det gamle "vejkrydset" til noget smukt!
 

I den nye kommune sammenlægning er Nørre-Snede jo i mange henseende helt glemt...

 

·  37 - Lars Dammark: 8. maj, 13:56

Jeg er tilflytter til Nr. Snede. Jeg oplever at byen er midt i en forandringsproces. I løbet af de sidste 25 år er der sket en række nye ting i Nr. Snede. Vækstcenret etablerede sig i byen i starten af 80'erne. Økobyen blev etableret for ca. 10 år siden. I den nye kommune Ikast-Brande er byen blevet udset som bosætningsområde er der er både inde og udefra blevet sat fokus på den fantastiske natur der er rundt om byen. Byfornyelsesprocessen og den måde borgerne er blevet inddraget i den har gjort at det virker som om der er en sjælden mulighed for at disse nye elementer og det gamle Nr. Snede kan smeltes 
Sammen i en moderne landsby på kanten af højderyggen med nogle af alle de kvaliteter som fremtiddmennesket efterspørger. Dette er også en skrøbelig proces der afhænger af fælles succesoplevelser og her vil etableringen af et vartegn med en blanding af lys og soliditet i byens centrum være afgørende. Derfor skal vi have vores kunst til Nr. Snede

 

·  36 - Poul Højvang: 7. maj, 21:37

Min datter blev påkørt tæt på krydset, da hun var 7 år. Så i stedet fro at forbinde krydset med trafik og et brækket ben, vil jeg gerne se et åbent torv med kunst, der kan samle byen.

 

·  35 - Kasper Lykkebak: 7. maj, 18:17

Jeg har boet i Nørre Snede i stortset hele mit liv, og jeg kunne ikke forestille mig noget andet sted at bo. Jeg syntes, at de idéer byfornyelsen har er rigtig gode. Især det med et torv ved krydset, det ser sgu ikke særlig pænt ud lige nu.

 

·  34 - Inge Marie Findal: 7. maj, 16:01

At forvandle et - sagt på jysk: ikke særligt pænt - gammelt vejkryds midt i Nørre Snede by til et smukt og moderne torv med kunst må vist siges at være et kunststykke i sig selv. Vores natur er fantastisk, vores gamle kirke er smuk, men uha, hvor vi trænger til noget moderne kunst, som kunne gøre vores lille by uimodståelig. Tænk, hvilket skub, det kunne give os Nørre Snede-borgere til at gøre endnu mere godt for vores lille by, ud over alt det, der allerede er skudt i gang. Selvfølgelig skal vi ha´"Vores kunst" til Nørre Snede! Vi trænger sådan til det. Ellers tag en tur til krydset i Nørre Snede og bliv overbevist!

 

·  33 - Jan Findal: 7. maj, 15:41

Gennem årene har vi rejst rigtig meget rundt i Danmark, og mange steder er vi kommet i snak med folk. I løbet af samtalen kommer man uvægerligt ind på, hvor i landet man så kommer fra. Når vi så siger, at vi kommer fra Nørre Snede, tilføjer vi altid: ”Ved du, hvor det er?”. Og det ved folk, fordi rigtig mange mennesker kører via Nørre Snede, når de skal rundt i Jylland. Ganske vist foregår kørslen i dag på omfartsvejene omkring byen, men det til trods, husker mange sagtens ”Krydset i Nørre Snede”. 
Nu har krydset som sådan mistet sin betydning som stedet, der fordeler trafikanterne i Jylland. I stedet har man fået den fantastisk gode ide at etablere et smukt torv. Her ville det være skønt med et attraktivt kunstværk til glæde for byens befolkning, men også for turister der fx besøger byens gamle kirke med den berømte døbefont eller kommer her på grund af Hærvejen.
 
Når vi så på fremtidige ture rundt i Danmark falder i snak kunne svaret på: ”Ved du, hvor Nørre Snede er?” være: ”Ja, det er der, hvor der engang var et grimt vejkryds, som i dag er blevet erstattet med et smukt torv med et meget flot stykke kunst. ”Og hvis der så yderligere blev tilføjet: ”Og det er blevet virkelighed, fordi byen stod sammen og bakkede op om ideen.” Ja, så vil det være rigtig godt.
 
Personligt kunne jeg godt se kunstværket i et historisk samspil med den store vejsten, der står ved Silkeborgvej og så stenen med Grundtvigs vers om ”Den Jydske Post”.
 

 

·  32 - Annelise Panduro Jørgensen: 7. maj, 15:38

Krydset i Nørre-Snede har altid været kendt. I nyere tid som et trafikknudepunkt. Med byfornyelsen forvandles dette kryds til et torv, og det vil bare være helt skønt, hvis man i forbindelse med anlæggelsen af dette torv kunne få et kunstværk placeret. Det fortjener alle de personer, der har været involveret i byfornyelsen og det er mange.Folk har stået sammen om dette projekt og hvilken belønning vil det ikke være at få et kunstværk som prikken over iet.

 

·  31 - jonny: 7. maj, 15:29

Da jeg som tilflytter kom til byen for ca.38 år siden og hentede min familie fra Vejle og vi kom til Nr. Snedekrydset, lød der fra bagsædet i bilen: "Guud- er der et lyskryds helt her ude på landet" og nu da "lyset" forsvinder så må vi have noget andet der kan imponere folk fra storbyerne.

 

·  30 - Marie Hegaard Nielsen: 7. maj, 15:22

Nr.Snede skal have kunst,jeg vil tilslutte mig vores præst Arne Kiel, der siger at vi har ikke 
fået kunst her,sidenvi fik vores berømte døbefont i kirken.

 

·  29 - Anne Z. Jensen: 7. maj, 14:43

Nørre Snede ligger i et fantastisk smukt område, som vi ofte kører igennem når vi kører smukke ture udenfor motorveje. Tværs over fra Esbjerg til Århus møder vi Nørre Snede som jeg gerne vil støtte dette projekt om et kunstværk. Det vil sikkert også medføre at mange lige vil stoppe op, kigge på det og måske handle i byen når man nu alligevel er stået af for en stund. 
Held og lykke med Nørre Snede..

 

·  28 - Preben Andersen: 7. maj, 13:04

Hvorfor kunstværk i Nr. Snede 
Byen har i alt for mange år været udsat for nedslidning på grund af 2 strækt trafikerede veje der krydsede hinanden midt i byen, vi trænger virkelig til den rennovering som er i gang, og et kunstværk i den forbindelse vil løfte byen op på det niveau som andre byer har haft i mange år,.
 
Endvidere må det være et oplagt sted på grund af byens tusindårige historie og hærvejens placering ved byen

 

·  27 - Grethe Østergård: 7. maj, 11:55

Jeg synes vi har en by der ligger i så flotte omgivelser, lad også byen blive pyntet. Vores kunst skal koble naturen og byen sammen.

 

·  26 - Niels Peter Jensen: 7. maj, 11:48

Vores kunst vil virke rigtig godt i forbindelse med byfornyelsen. Vores kunst kan trække turister til byen, som også kommer via Hærvejen. Det kunne være skønt, hvis kunsten kunne relatere til Hærvejen og byens mangeårige historie.

 

·  25 - Jytte Graversen: 7. maj, 11:27

Byfornyelsen i Nørre Snede løftes med kunst. Lad kunsten komme til Nørre Snede!

 

·  24 - Kaare Gran Graversen: 7. maj, 11:25

Byfornyelsen i Nørre Snede løftes med kunst. Kunsten vil virkelig gøre sig i det nye byliv. Kunsten vil også ses af mange på Hærvejsruten.

 

·  23 - Arne Bang: 7. maj, 11:09

Alt forsvinder fra Nørre Snede. Jeg håber dette kan være et vendepunkt. Der er masser af skøn natur omkring Rørbæk og Hærvejen, lad det blive kendt! Lad ikke Nørre Snede blive en soveby!

 

·  22 - Bodil Bang: 7. maj, 11:07

Nørre Snede er ved at være en glemt by. Det er ikke kun i Ikast-Brande der bor folk.

 

·  21 - Karina Nissen: 7. maj, 11:02

Jeg har i dag samen med flere andre fra Koordinationsgruppen været ude ved Dagligvarebuttikkerne i Nørre Snede for at søge opbakning og dele flyers ud om "Vores Kunst" Det er helt fantastisk, hvilken opbakning der derved kommer til syne! Rigtig mange nikker genkendende når vi fortæller om projektet og alle er positive. Det er simpelthen skønt at snakke med så mange engagererede mennesker! Jeg håber på vegne af os alle, at "Vores Kunst" vil støtte op om Vores By!

 

·  20 - Linda Jeppesen: 7. maj, 10:52

Nørre Snede bliver alt for ofte glemt. Som udkantsby i Ikast-Brande, skal vi ikke glemmes. Vi fortjener det!

 

·  19 - Maja og Bruno Christensen: 7. maj, 10:50

Jeg kan godt lide at bo i Nørre Snede og vil gerne have kunst her. Nørre Snede trænger til fornyelse!

 

·  18 - Tage Christensen: 7. maj, 10:25

Nørre Snede er en dejlig by at være borger i, der er stor sammenhold blandt beboerne. dette har vi sidst set her hvor byens gader bliver renoveret, alle borger i byen er med i dette projekt.der kan nævnes nyt rutebilstation nyt torv lige midt i Nørre Snede, hvor den gamle hovedvej a. 13 i sin tid var. og som er kendt over det ganske land. vi skal jo også huske Den Gamle Hærvej,som der hvert år færdes masser af mennesker , og dette lige i gennem det nye torv.jeg kunne tænke mig at der kunne laves et kunstværk på det nye torv evt. vandkunst, samt et eller andet ved byens indfaldsveje.

 

·  17 - Cecilie: 7. maj, 09:54

Vores by trænger VIRKELIG til et make-over. 
Som det er nu så er der mange der mener det bare er en gennemkørsels by, og den er jo så meget mere. Så et kunstværk lige midt i byen samtidig med at byfornyelsen sker vil være en rigtig god start. Kan kun se at dette er en god ide.

 

·  16 - Birgitte :o): 6. maj, 12:58

Jeg synes at det er herligt, at Nørre Snede er med i opløbet i denne konkurrence... Jeg håber meget på, at byen vil vinde et kunstværk... Måske kan det så blive anledning til at folk fra andre byer lige vil komme forbi og se hvad vi OGSÅ kan byde på...

 

·  15 - Erik: 6. maj, 07:45

I de snar 40 år, jeg har boet i Nørre Snede, har "krydset" i byen været et sted, der både var grimt og uundværligt. Det har ændret sig nu, hvor byens befolkning har stået sammen om at lave en byfornyelse, bl.a. af krydset. Ifølge planerne bliver krydset et meget harmonisk sted, hvor man vil kunne opholde sig og slappe af, bl.a. med at se på trafikken omkring krydset og forretningerne på stedet. Det vil selvsagt være at stor betydning, hvis befolkningen også kunne se på kunst, for der igennem at blive klar over kunstens betydning.

 

·  14 - Ib Andersen: 6. maj, 06:41

Lige meget hvor du kommer fra, så skal du op ad bakke for at nå frem til krydset i Nørre Snede, hvor folk fra vest og øst, nord og syd til alle tider har krydset hinanden på deres færd mod Jyllands kystbyer, på vej mod domkirkebyen Viborg eller på vej mod Slesvig med stude og gæs eller måske på vej helt til Santiago de Compostela. Her har de pustet ud, hvilet sig en stund og her har de kunnet se den kirke, der har ligget der i 800 år, med dens mærkelige dyretegninger og med dens smukke løvedøbefont; og det er smukt! Men krydset har været grimt indtil nu! Nu bliver stedet hvor de fire veje mødes igen et sted, hvor det er værd at stoppe op, se sig omkring og puste ud en stund, stadig glæde sig over den gamle kirke, men også over et smukt og fredeligt torv -måske med et moderne kunstværk, der er et værdigt modspil til fortidens minder!

 

·  13 - jette østergaard: 5. maj, 19:51

jeg er så glad og stolt af at bo i nørre snede. så med et fik vi byfornyelsen sat i gang med
mange af byens borgere.og ny skal vi alle vise at selvfølgelig skal vi have kunsten til byen...
bare vent og se.

 

·  12 - Annette Pedersen: 5. maj, 17:17

Jeg er tilflytter her i Nr. Snede, men har boet her nogle år og kommer fra området. Nr. Snede er en dejlig by at bo i med mange forskellige og søde mennesker. Mine børn er opvokset her og går i skole her. De har mange fritidsaktiviteter og venner. Nr. Snede mangler dog denne byfornyelse for at bliver dejligere at bo i. Vi har mange flotte naturområder omkring byen, men selve byen trænger til et bedre og nyere udseende. 

Jeg håber det bedste for Nr. Snede og dens fremtid.

 

·  11 - Oliver Pedersen: 5. maj, 17:12

jeg er født og opvokset her i Nr. Snede, og er glad for at bo her. jeg har mine venner og familie her. Elsker det her.

 

·  10 - Melanie Pedersen: 5. maj, 17:07

jeg bor tæt på min bedstemor og bedstefar, jeg bor også tæt på min mormor, og min bedste veninde bor lige over for mig.jeg går i skole her, og går til håndbold og fodbold her, når jeg går i skole skal jeg over det store kryds og det vil være dejligt med et nyt flot torv. jeg elsker byen.

 

·  9 - Inge Ramsing: 5. maj, 16:56

Det er så imponerende, hvad der er sket med Nørre Snede, som startede med at være en kedelig by man bare kørte forbi. Det aftvinger respekt, at borgerne har formået at rejse så meget gejst og fornyelse - så meget, at de klart fortjener et kunstværk lige midt i det hele!

 

·  8 - Karina Kisum Jensen: 5. maj, 16:51

Jeg har aldrig tidligere oplevet en by transformere sig så meget, som Nørre Snede har i de forløbne to år. Mage til drive, der er kommet i både unge og gamle og alle dem midt i mellem er ganske enkelt imponerende. Der har vist sig et sammenhold og en vilje til at gennemføre som byen virkelig kan være stolt af! Og tænk hvad der kunne ske, hvis hele det engagement blev suppleret med noget fantastisk kunst!

 

·  7 - Mille Kalsmose: 5. maj, 12:56

Hvor er det fedt Nørre Snede overhovedet er blevet tilmeldt konkurrencen og at den ligger med i feltet for at få en udsmykning i det offentlige rum!
Som 20-årig fik jeg arbejde i SFO'en i Nørre Snede tiltrods for at det var imod kommunalplanen, der primært ansatte folk bosat i kommunen. Det skyldstes at der var en meget høj arbejdsløshed og en social slagside, som man derigennem prøvede at rette op på. Denne sociale slagside kom jeg da også hurtigt til at stifte bekendtskab med i SFO'en, hvor en del af børnene havde så ringe opvækstvilkår at jeg troede det var løgn. Fx var det alment kendt at et af børnen skulle man bære noget over med, fordi han bl.a blev glemt i barnevognen foran Kroen, når mor havde en mand med hjem. Der var naturligvis flere eksempler i hans, men også andre børns liv i byen.
Da jeg nogle år senere blev lærevikar på en skole i København kunne de jo se på mit CV at jeg havde arbejdet i Nørre Snede, hvorefter jeg blev fremvist for skolens elever som et eksempel på en fra Nr. Snede, som tilsyneladende var det begreb, der blev brugt når noget var helt ude og væk fra det civiliserede samfund. - Hvilket Nr. Snede naturligvis ikke er, men på daværende tidspunkt var det virkeligt et sted der havde og nok stadig har brug for en større støtte til at give byen et løft og nyt image.
Som billedkunstner med flere udsmykninger på bagen i det offentlige rum ved jeg jo at Kunsten netop formår at give et løft hvis engagerede borgerrepræsentanter inddrages i samarbejde med en kunstner, der kan bevare sin kunstneriske entrigritet.

 

·  6 - Tinne Lambertsen: 5. maj, 12:13

Hvilken drivkraft der findes her i Nørre Snede !! - Hvor er det skønt at mærke og se....Vi er godt på vej til at se et bedre Nørre Snede skyde op, for alle os borgere og fremtidige borgere. Tænk, at vores by nu er godt på vej ind i en forandring der måske medfører at vi bliver et attraktiv valg ved bo-sætning. Som lokal ejendomsmægler og selv bosiddende i Nr. Snede vil det være med stor stolthed at kunne vise både vores " flotte " by frem og samtidig fortælle om den gode infrastruktur vi har, for potentielle huskøbere. Det er imidlertidig skønt allerede nu at kunne berige evt. huskøbere med den område-fornyelse der er godt igang, og kunne det yderligere garneres med Kunst til vores by, kunne det fremmane en særdeles stolt lokal ejendomsmægler, der kan vise et ligeså stolt og pænt Nr.Snede frem. Det vil jeg glæde mig til. Ingen tvivl om at Kunsten vil matche vores kommende flotte midtby-miljø særdeles godt. Jeg ønsker Nørre Snede by og borgere alt mulig held og lykke i kampen om KUNSTEN TIL VORES BY......

 

·  5 - Lenette Duch: 5. maj, 10:16

Jeg arbejder i Nørre-Snede og følger projektet på sidelinien. Byen fremstår noget forsømt - men jeg er imponert over det engagement der er blandt byens borgere for at få skabt en flot og anderledes by midte. Der er rigtig mange, som bruger noget af deres fritid i projektet. Det er synd, bymidten er så forsømt - faktisk ligger byen utroligt smukt på en højderyg. 
Med de bedste ønsker til fremtiden for Nørre-Snede.
 

Mvh. Lenette Duch

 

·  4 - Erik Sørensen: 4. maj, 15:28

Nr. Snede kommer man ikke uden om, sådan har det været i århundrede. 
Hærvejen, har været en hovedfærdselsåre ned gennem Jylland,
 
med kroen og kirken i byen som de rejsende kunde tage et ophold i,
 
efterfølgende har hovedvej A 13 bragt mange mennesker gennem byen,
 
så næsten alle ved hvor Nr. Snede er.
 
Byfornyelsen som rigtige mange mennesker er involveret i, fortjener en påskønnelse for det store arbejde.
 
Nr. Snede byen på højderyggen fortjener at vinde.

 

·  3 - Morten Westfall N. Jørgensen: 4. maj, 12:43

Hvor er det fedt at vi er kommet et skridt nærmere vores nye kunst i byen. Det har været sjovt at følge konkurrencen om at blive udvalgt til en af byerne. Nr. Snede har ihvertfald gjort et godt stykke arbejde og vi TRÆNGER til noget nyt i byen. Så jeg håber at vi vinder........ Hilsen Morten 12 år

 

·  2 - Gerdi Hoff: 3. maj, 13:46

Når man kommer østfra og kører ind i krydset, så ser man langt ude i horisonten mod vest at der er......ja, bjerge?......nej, det kan det være rigtigt? Det er måske en luftspejling eller et tag der giver genskin mod 'the blue horizon'. Denne mærkelige grimme by, som uventet kan rumme glimt af noget andet, løftes op mod noget andet. Lad os støtte det 'noget andet' som nu er på vej i byen, som er plantet af alle græsrødderne, lad os få et kulturelt glimt fæstet midt i byen.

 

·  1 - Ole Weilstrup: 3. maj, 05:57

Endelig, efter mange års tornerosesøvn står byen sammen. Kunsten vil ikke kun løfte som forskønnelse, men også som sammenhold i byen, at vi kan stå sammen og at vi vil dette, for første gang i rigtigt mange år, sammen med byfornyelsen.

 

INDLEDENDE KOMMENTARER (248)

Af: ida
29-04-2011 23:32

det bliver dejligt med noget kunst

 

Af: Lonni Larsen
27-04-2011 11:27

Nørre- Snede skal pyntes, for byen er ikke lige frem den smukkeste, til trods for at vi ligger placeret midt i den smukkeste natur. NU skal by og natur til at hænge sammen. Stem på Nørre- Snede!!!!!

 

Af: Lene S.
27-04-2011 08:08

Nørre-Snede har igennem mange år bare været byen omkring krydset på A13. Det er heldigvis slut for år tilbage og byen er nu langt mere fredelig. Det vil være fantastisk at få en rigtig dejlig bymidte, hvor det vil være hyggeligt at opholde sig til mange års erstatning for det store lyskryds. Gid det må lykkes!!!

 

Af: Elisabeth 
26-04-2011 13:55

Som tilflytter er jeg kommet til at holde af byen, og synes helt sikkert den fortjener et løft. Kunst på det nye torv vil sende et signal til byens egne beboere men også til besøgende om at her er en by med vilje til fremtiden, og en by i udvikling.

 

Af: Marianne Cullum
25-04-2011 19:36

Tænk at gå igennem en smuk park på vej til Brugsen og kunne standse op og opleve en dejlig skulptur midt i hele herligheden. Nr. Snede er byen der uden forbehold får min stemme.Den fortjener det!!!

 

Af: j. østergaard
25-04-2011 14:10

vi skal Nørre snede på landkortet. stem på nørre snede.de har fortjent det med alle de folk der har været involdveret i byfornyelsen.Godt gået.ps jeg glæder mig allerede til vi vi vinder.

 

Af: dorthe
25-04-2011 10:57

Det ville være rogtog dejligt med kunst midt i Nr. Snede by. Jeg glæder mig allerede til at se det.

 

Af: peder venge
25-04-2011 04:52

Godt tænkt - flot at gennemføre på dette sted på Jyllands højderyg. Kan bidrage til en ny identitet for byen

 

Af: Anette Løgstrup
23-04-2011 11:11

Fint

 

Af: tina k. rasmussen
21-04-2011 09:42

Et kunstværk skal være til glæde for mange. At placere det på byens mest befærdede sted er derfor genialt. Det vil kunne glæde en stor del af byens befolkning hver eneste dag. Og når folk fra omegnen kommer til byen, vil det give et positivt signal om at dette er en by, hvor der sker noget.

 

Af: Jil
20-04-2011 12:32

Det er en meget stor udfordring at stå midt i forandringspotientalet og opretholde troen på at forfinelse, åbenhed, fællesskab og kreativitet er nøglen til det nye Nørre Snede. Derfor ville det være så helt uvurderligt for byen hvis vi fik vores første rigtige kunstværk. Jeg krydser alle mine fingre for Nørre Snede. For denne lille grimme, men standhaftige by, betyder det meget mere end kunst for 1.2 mio at være blandt de 3 heldige vindere. Det betyder tillid til synergie og tillid til at det nytter at stå sammen.

 

Af: Niels Chr.
20-04-2011 11:00

Nr. Snede er helt klar favorit til kunst i bymidten med den høje beliggenhed i naturskønne omgivelser

 

Af: Karin Hansen
19-04-2011 22:49

Kunstværket bliver symbolet på det stærke, lokale sammenhold og på de mange frivillige der har lyst til at gøre en forskel. Kunstværket giver "prikken over i´et" i byfornyelsesprojektet.

 

Af: Anja Jensen
19-04-2011 16:54

Synes bestemt at vores bymidte, har brug for lidt kunst. Er sikker på at borgerne i Nørre-Snede og omegn, vil sætte pris på lidt fantastisk kunst :-)

 

Af: Knud
18-04-2011 20:17

Der er mange sorte pletter i Nørre Snede. Den trænger virkeligt til et løft.

 

Af: Sol.
18-04-2011 19:36

Det ville være utrolig opløftende med kunst i vores bymidte.

 

Af: Bjørn Kassøe Andersen
15-04-2011 11:37

Nå, denne side accepterer ikke klikbare links. Her er et kortere og mere klippe/klistre-venligt link hvis du vil løse om Billedkunstrådets større til Nørre Snede: kortlink.dk/8y4m

 

Af: Bjørn Kassøe Andersen
15-04-2011 11:31

Så er der også politisk støtte og løfte om hjælp til lokalt at rejse de nødvendige penge. Se meldingen fra Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune her: http://www.noerresnede.dk/2011/04/billedkunstrad-sttter-vores-kunst-i.html

 

Af: Linnea
15-04-2011 10:13

jeg tror aldrig at jeg har oplevet Nørre Snede så samsvingende og forårsparate som under denne konkurrence. Jeg ønsker af hele mit hjerte at byen får en chance for at opleve hvad det betyder at stå sammen og tro på at det dur, også for Nørre Snede Ü

 

Af: Joachim Bøggild
13-04-2011 21:58

Det lyder super!

 

Af: Mikkel
12-04-2011 12:36

Jeg har fornylig besøgt Nr. Snede i forbindelse med et projekt på Copenhagen Business School. Så tænker man sikkert, hvorfor skulle jeg tag fra København til Nr. Snede for at skrive et projekt? Det er meget simpelt. Nr. Snede gør noget som meget få andre har formået at gøre. De har formået at mobilisere borgerne i en grad mange ledere ville ønske for deres organisationer. Lige nu er de i en fase hvor det kræver vilje og styrker at fastholde den positive udvikling. Det er en "kamp" som kræver alt den opbakning vi kan give den. Vores Kunst kan være med til at symbolisere den positive udvikling som byen har været igennem, og som i længden kan være inspirationskilde til resten af danske lokalsamfund. Jeg har svært at forstille mig et bedre egnet sted til "Vores Kunst"

 

Af: Annelene Højvang Larsen
10-04-2011 23:00

Jeg er opvokset i Nr. Snede. Dengang kendte de fleste byen, som 'den alle kører igennem'. Nu har omfartsveje fjernet den tunge trafik, der prægede byen i mine barndomsår, og der er plads til noget nyt i bybilledet. Jeg mindes, at byen engang blev omtalt i forbindelse med kåringen af Danmarks kedeligste byer. Men når jeg i dag vender hjem i weekender og på ferie, så forundres jeg hver gang over det initiativ og fællesskab, der i disse år virker til at være fremherskende i byen. Det skyldes ikke mindst projektet omkring byfornyelsen og en masse borgere, som har valgt at gøre en indsats for en positiv forandring. Et kunstværk i midten af byen vil være en god daglig påmindelse om, at her er fællesskabet valgt til. Og udefrakommende, der drejer fra omfartsvejen og ind i byen, vil blive mødt at et signal om, at her er en by udover det sædvanlige. 

 

Af: Poul Højvang
10-04-2011 19:52

Nr. Snede er en forholdsvis lille by, hvor borgerne står sammen om, at vi vil byen og at vi vil udvikling. Vi vil gerne have liv, vækst, miljø, kultur og sammenhold. Byfornyelsen skal have kunst med i projektet.

 

Af: Kirsten Madsen
08-04-2011 17:28

Nr.Snede som udkantsområde trænger virkelig til kunst og til at få noget af den storhed tilbage som byen havde - i omtale - tilbage til 70érne

 

Af: Bent
08-04-2011 13:08

God ide med kunst på det nye torv i Nørre Snede

 

Af: Simon Vanggaard Nielsen
08-04-2011 11:32

Jeg er født og opvokset i Nørre Snede. Nørre Snede kunne virkelig godt bruge noget kunst til at forskønne byen. Det ville også blive en fortjent en flot gave til de mange mennesker der har deltaget i den tiltrængte byfornyelse.

 

Af: Marie Louise
08-04-2011 11:10

Et spektakulært kunstværk vil give borgerne i Nørre-Snede et fantastisk symbol på den ekstraordinære udvikling, som byfornyelsesprojektet har være katalysator for i byen. Samtidig vil de mange trafikanter, der blot kender Nørre-Snede fra at være "Krydest" midt i Jylland få en kulturel oplevelse, når de passerer krydset. Nørre Snede får min fulde opbakning - de fortjener det.

 

Af: Ole Magnussen
08-04-2011 08:53

Nørre Snede, midt på Jyllands højderyg og i vore hjerter i de 20 år, vi gennem Vækstcenteret og kroen, har lært byen at kende, fortjener sit kunstværk, Helle Skipper og Ole Magnussen

 

Af: Birgit Toft
07-04-2011 23:03

Nørre Snede trænger til noget kunst - byen er så forfærdelig at se på og køre til og igennem. Tænk om man kunne køre lidt langsomt hen til krydset, fordi øjnene netop fanger det nye kunstværk.

 

Af: Anna Marie Mosegard
07-04-2011 22:56

Nørre Snede skal være byen, der formår at skabe liv.

 

Af: Brian Bøge Christensen
07-04-2011 17:30

Nørre Snede skal på KUNST landkortet!! Med det sammenhold som borgerne i Nørre Snede har vist, i forbindelse med et byfornyelsesprojekt, ville det være oplagt, at Nørre Snede får et kunstværk, som vil pryde torvet, men også byen og området!! Jeg har læst at det sidste kunstværk som Nørre Snede har fået er 800 år gammel.(døbefonden i kirken). Så det må være deres tur, til at få et unik kunstværk! Brian Bøge Christensen medlem af kultur og fritidsudvalget 

 

Af: N.O.Vestergaard-Poulsen
07-04-2011 16:16

Et rigtig godt valg til den del af Ikast-Brande kommune, som er kendt for megen kunst, men kunsten er endnu ikke kommet til den østlige del af kommunen.

 

Af: Preben Wadt
07-04-2011 15:30

Det vil være et godt løft til byen og et virkeligt for borgerne i Nr. Snede.

 

Af: Jytte Hornbæk Madsen
07-04-2011 15:13

Det vil være en rigtig god ide´ med kunst i Nr. Snede. Dejligt for byen og for hele kommunen.

 

Af: Henry Christensen
07-04-2011 13:15

De trænger

 

Af: Inger
07-04-2011 11:09

Det vil pynte Nr.Snede by med et flot bytorv

 

Af: Steen Aaes-Jørgensen
07-04-2011 09:20

Jeg synes det er en virkelig god idé, at færdigøre byfornyelsesplanen i Nr.Snede med et kunstværk på det nye torv. Ideen bliver kun bedre af at man har vundet Kunstværket i en afstemning. Dette vil vidne om stor folkelig opbakning, og give befolkningen i Nr. Snede meget stort ejerskab til det nye Kunstværk. Netop ejerskab er vigtigt i forhold til et Kunstværk i det offenlige rum, og det få en meget stor betydning fremover. Dette engagement omkring dette projekt kan bruges fremadrettet, fordi når man har fået det første kunstværk, vil man gerne have mere, og den eneste måde det kan lade sig gøre er ved lokal engagement. Ved kommunal reformen kom Nr. Snede kommune sammen med Brande og Ikast kommune som har haft en lang tradition for kunst i det offenlige rum, og derfor er denne afstemning en rigtg god måde at få startet en folkelig bevægelse i Nr. Snede for at få mere kunst i det offenlige rum. Jeg vil hurtigst mulig oplyse om denne afstemning på Kunstpakhuset hjemmeside, således vore medlemmer får muligheden for at støtte Nr. Snede i at vinde afstemmingen. Steen Aaes-Jørgensen Fmf Kunstpakhuset Ikast og Fmf Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune

 

Af: BKB
06-04-2011 13:48

:o)

 

Af: Henrik Norsker
06-04-2011 10:28

rigtig god ide at få løftet byen

 

Af: Henriette
06-04-2011 10:06

God idé at pynte byen op :-)

 

Af: Preben Andersen
06-04-2011 08:47

Placering på den gamle hærvej, en af landets ældste kirker, spændende byfornyelse hvor skulle man ellers mplacere et kunstværk

 

Af: Helle Jensen
06-04-2011 08:06

EN herlig ide at forskønne torvet!

 

Af: Lisbeth
06-04-2011 07:00

Det ville være herligt for selve byen!!! Omgivelserne er jo smukke!

 

Af: Inge Marie Findal
05-04-2011 17:46

Når man møder andre danskere enten i vort eget lille land eller ude i den store verden, og man fortæller, at man kommer fra Nørre Snede i Midtjylland, oplever man ofte, at rigtig mange mennesker kender Nørre Snede. "Jamen, vi har da så tit kørt igennem krydset, så vi ved godt, hvor Nørre Snede ligger". Ved at skabe et kunstværk på den nye torveplads ved det gamle kryds, vil Nørre Snede stadig være en by, der er kendt - nu ikke længere bare som et vejkryds, som man passerer igennem. Nej, nu vil det være byen med den flotte torveplads og det fantastiske kunstværk. Mon ikke man vil sætte bilen og kikke på, hvad vores lille by ellers byder på af interessante oplevelser? I øvrigt skulle det glæde mig meget, hvis også den store gamle vejkryds-sten, kunne komme tilbage på sin "gamle plads" i krydset. Den vil være rigtig flot, når dens navne bliver malet op igen. Pøj, pøj med det hele.

 

Af: Lissi Olesen
05-04-2011 17:32

Det eneste kunstværk vi har i Nørre Snede er vores 800 år gamle døbefont. Tænk hvis vi kunne få et kunstværk mere i det 21. århundrede!

 

Af: Jørn Thomasen
05-04-2011 17:20

x ved kunst i Nørre Snede, byen på toppen - selvfølgelig

 

Af: Hans Jørgen Jensen
05-04-2011 16:25

Et spændende og kreativt kunstværk vil sætte prikken over "i'et" i forbindelse med byfornyelsen. Det vil være en belønning til de snesevis af borgere, der har været engageret og engagerende i projektet. Byens borgere fortjener det for deres opbakning, og fortjener en attraktiv og glad by.

 

Af: Louise Porsgaard
05-04-2011 09:08

Byfornyelsesprojektet i Nørre Snede er det mest vellykkede byfornyelsesprojekt jeg kender!!

 

Af: Sille Askefrø Bjørn
05-04-2011 09:05

Vores Kunst vil få det godt i Nørre Snede!

 

Af: Morten Christen Hebsgaard
04-04-2011 23:11

Nr. Snede har intet af den slags - et kunstværk vil være så markant og effektfuldt. Det vil virkelig gøre en forskel her og blive set og værdsat.

 

Af: Mette Quaade
04-04-2011 09:20

Af alle steder, selvfølgelig skal Nørre-Snede have kunst!!!

 

Af: Torbjørn Næs Bertelsen
03-04-2011 14:11

At 'Vores Kunst' opstår på det tidspunkt, hvor det eksisterende byfornyelsesprojekt, med sin inklusion og spontanitet, står på sit højeste i Nørre-Snede er smukt at iagttage. Jeg tror mange har det som jeg, at en opbrydning af den centrale plads i Nørre-Snede, kredsende om et smukt og indbydende kunstværk, kan udgøre det kulturskifte, som i høj grad kan flytte byen positivt fremad.

 

Af: kenneth larsen
03-04-2011 11:34

Nr.Snede ville have utroligt godt af det løft et kunstværk i byens midte ville kunne give. Det er en by som er i en proces med byfornyelse som viser at der er et behov og en vilje til forandring, fra en let forarmelse og imod en forskønnelse.

 

Af: AN
02-04-2011 22:05

Byen har brugt for lidt positiv omtale og et fint varetegn, så folk udefra har lyst til at flytte hertil. For her er rart:-)

 

Af: Thomas
01-04-2011 21:30

Heja Nr. Snede!

 

Af: truthønen
01-04-2011 21:15

Kunst i hjertet af vores bybetyder ikke kun kunst i det fysiske midtpunkt af byen, men det betyde et kunstværk i hjertet på alle os bysbørn som mærker forandring i horisonten.

 

Af: Kirsten Mikkelsen
01-04-2011 20:37

Nørre Snede trænger virkelig til det !

 

Af: Bjørn Kassøe Andersen
01-04-2011 16:54

PAS PÅ med af nysgerrighed at klikke på den nedadvendte røde tommelfinger øverst på siden. Hvis du klikker på den, tæller det som en negativ stemme, og du kan ikke bagefter ændre det til en positiv stemme. Det må der være mange som er kommet til allerede, for jeg ser næsten kun positive kommentarer her på siden.

 

Af: Helle L
01-04-2011 12:08

Borgernes vilje, engagement og handlekraft fortjener et skulderklap - for eksempel i form af et kunstværk midt i byen. En super måde at markere 'Det Nye Nørre Snede' på - må det vække opsigt! :-)

 

Af: Ulla
01-04-2011 09:45

Helt klart - godt initiativ! Det vil glæde mig med lidt skønhed i hjertet af Nørre Snede

 

Af: Lise Videbæk
01-04-2011 08:50

Jeg synes at Nørre Snede ville nyde godt af at krydset blev markeret af et flot kunstværk. Krydset på bakken, ved kirken og er byens midtpunkt!

 

Af: Lone H. Jensen
31-03-2011 20:25

Hov jeg glemte at sætte et smil på - DET VAR EN FEJL

 

Af: Lone H. Jensen
31-03-2011 20:23

Der er da ingen tvivl om at kunsten skal ende i Nørre Snede! Det vil være den store prik over I'et sammen med byfornyelsen. Det vil være fuldstændig fantastisk med kunst i det nye spændende kryds vi får i løbet af 2011. Så selvfølgelig er det i Nørre Snede kunsten ender :-)

 

Af: Vagn K. Kristensen
31-03-2011 20:09

Kunst bør så afgjort placers her på den Jyske Højderyg. Hvormange kender ikke byen fra talrige gennemkørsler gennem årene. Nu da trafikken er ledt udenom, vil det være kanon, hvis folk stadig vil aflægge Nr. Snede et besøg for at bese kunst rundt om i byen. Nr. Snede må være selvskreven hertil.

 

Af: Kongen
31-03-2011 18:48

Spændende for hvor lille by

 

Af: marie lalander
31-03-2011 16:03

Glæder mig til at opleve en vandskulptur, midt i vores nye springvand!

 

Af: Trine
31-03-2011 13:02

Nr. Snede trænger til noget smukt

 

Af: bo
31-03-2011 11:46

i taber ha ha

 

Af: Hanne Pedersen
30-03-2011 20:12

Med kunst i Nr.Snede,får byfornyelsen en vinkel mere på. held og lykke

 

Af: Tina-tandlæge
30-03-2011 18:29

Kunst er ikke det, der er mest af i Nørre Snede. Så en rigtig god ide med et kunstværk til at sætte "prikken ovr i`et", når byens torv engang står færdigt.

 

Af: Bente 
30-03-2011 12:22

Nørre-Snede trænger til en opfriskning, som forhåbentlig kommer med byfornyelsen, men lidt kunst er velkommen.

 

Af: Susanne Bo Hansen
30-03-2011 12:14

Kunst vil være endnu en positiv brik i Nørre-Snede byfornyelsesprojekt.

 

Af: finn Averhoff
30-03-2011 11:58

KÆRE ANMELDERE, HUSK AT VÆLGE DEN RIGTIGE SMILEY.

 

Af: Birthe Bøgvad Lind
30-03-2011 11:14

Det er et fantastisk initiativ I har taget til byfornyelsen i Nr. Snede. Held og lykke med projektet til alle jer der bruger tid og kræfter på at få det til at lykkes.

 

Af: Connie S.
30-03-2011 10:09

Rigtig god idé

 

Af: Britta Mosegaard Kristensen
30-03-2011 10:02

Nørre Snede fortjener i den grad et kunstværk. Efter mange års slid på midtbyen pga af gennemgående trafik fra hovedvej 13 vil et kunstværk i forbindelse med byfornyelsen være kronen på værket og et stort løft for byen. Det vil samtidig være en anerkendelse til de mange personer i byfornyelses-udvalget som har lavet et stort stykke arbejde med planlægningen. Så, ja tak til et kunstværk i Nørre Snede, byen på Den Jyske Højderyg!

 

Af: Esben Baadsgaard Lange
29-03-2011 19:30

Det lyder sgu godt, det I skriver. Det vil jeg gerne støtte op om!

 

Af: Anita Jørgensen
29-03-2011 17:17

Hvorfor et kunstværk i Nr. Snede? Jo! Nu hvor der er sat gang i byfornyelsen, kommer der mange positive oplevelser frem, her tænker jeg på de unge. Denne gruppe har udvist stor entusiasme og fremstillet en masse instalationer til byen. Disse installationer har gjort de unge bevidste om hvad det kræver at ha´et godt miljø, og på den måde undgår man måske hærværk. Derfor vil et kunstværk i Nr. Snede være en hyldest til alle de aktive sjæle der har arbejdet hårdt for at forskønne byen, samt en glæde for alle andre.

 

Af: jk
29-03-2011 16:46

Rigtig god ide.

 

Af: erik thuesen
29-03-2011 14:25

Det bliver et rigtig godt løft til en by på prærien

 

Af: Charlotte Josephsen
29-03-2011 09:45

Det lyder rigitg spændende med et kunst værk. Det glæder jeg mig til og se.

 

Af: E Oxlund
29-03-2011 08:26

Nr Snede fortjener virkelig, at få denne anerkendelse, med den store indsats borgere i byen har lagt for dagen.

 

Af: Annelise Panduro Jørgensen
28-03-2011 22:45

Dejligt med et kunstværk midt i byen. Det vil være til glæde for de mange, som hver dag passerer krydset gående, på cykel eller i bil.

 

Af: Rikke
28-03-2011 21:52

Jeg ser frem til kunst i Nørre Snedes bymidte.

 

Af: Marita Næs
28-03-2011 21:45

Det vil være prikken over i-et med et kunstværk i forlængelse af byfornyelsesprojektet.

 

Af: Gert L
28-03-2011 18:24

Selvfølgelig skal vi ha` kunst i Nørre Snede. Byen på toppen af ´natur´Danmark. Vi er absolut ikke udkants Danmark. Et forfærdeligt udtryk

 

Af: Jakob
28-03-2011 15:42

Fordi vi styrer!

 

Af: Dorte
28-03-2011 11:30

Nørre-Snede har i mange år været delt i 4 pga krydset i byen. Der har ikke været det store sammenhold i byen, men nu ser det ud til at byfornyelsen er ved at ændre dette til noget positivt. Byen trænger meget til et pep opad, så jeg synes helt bestemt at med den energi de lægger for dagen med byfornyelsen at de fortjener et kunstværk.

 

Af: Lene Andersen
28-03-2011 09:34

Nørre-Snede by fortjener kunst i bybilledet. Mange borgere gør en stor indsats i forhold til byfornyelse.

 

Af: Erik Bråten
28-03-2011 09:21

Byen trænger til et "kulturelt lift", der kan understøtte indsatsen fra de frivillige aktive i lokalsamfundet.

 

Af: Inga Bernth Graversen
27-03-2011 22:19

Vi har i så mange år haft hovedvej 13, til at "splitte" byen, og er nu i gang med en byfornyelse, så jeg mener byen er oplagt til at få en virkelig synlig fornyelse med kunst oven i. (Det fortjener vi alle, ikke mindst de frivillige aktive i byfornyelsen)

 

Af: Marie
27-03-2011 21:20

Jeg krydser mine fingre for kunst i Nørre Snede!

 

Af: Judit
27-03-2011 15:03

Håber på og glæder mig til at få det at se, når kunstværket er placeret her.

 

Af: Forsvarsbrødrene i Nørre Snede og Omegn
27-03-2011 07:43

Forsvarsbrødrene i Nørre Snede og Omegn ønsker på denne måde, at støtte op om forandringen i Nørre Snede By. Det ville være et rigtig godt signal, hvis Nørre Snede som bosætningsby fik en del af denne kunstskat.

 

Af: Pia R
27-03-2011 07:09

Med det arbejde, Nørre-Snedes borgere har lagt i byfornyelsen, har de helt bestemt fortjent et kunstværk til bymidten. Det bliver rigtig spændende at se det færdige resultat!

 

Af: Af: Ulla Breinbjerg
26-03-2011 23:42

Positv opbakning for konkurrencen om Vores Kunst

 

Af: Arne Kiel Nielsen
26-03-2011 23:20

Det vil være stærkt med et kunstværk i Nørre Snede - byen, der nu står overfor en stor forandring (med hjertet) - Byen, hvor gammelt og nyt mødes - hvor tusinder af vandrere har hvilet ud inden rejsen gik videre til Hamburg, Rom eller Jerusalem - ja, en af de ældste skriftlige kilder fra Nørre Snede fortæller, at en Islandsk biskop overnattede i Nørre Snede i 1069 på vejen til det Hellige Land - så den gamle by er ved at vågne op igen og der sker spændende ting her på den jyske højderyg - tid til at stemme på et kunstværk til Nørre Snede!!

 

Af: Lars Johansen
26-03-2011 18:34

Lidt kunst ville i den grad pynte på Nørre Snede

 

Af: Inge HP
26-03-2011 15:48

Jeg blev gjort opmærksom på Vores Kunst af min kæreste, som med det samme sendte mig ind på Nørre Snede forslaget - jeg er selv fra en lille by - Balling - der minder meget om Nørre Snede og jeg blev grebet af hans entusiame og engagement i sin gamle hjemby og det vil jeg meget gerne støtte op om!

 

Af: Inger
26-03-2011 10:41

God ide . Byen kunne godt trænge til en ansigtsløftning

 

Af: Jesper
25-03-2011 19:51

Det fortjener Nørre Snede!

 

Af: Trine Pleth
25-03-2011 16:17

Det kunne være skønt med kunststykke til at give "prikken over i´et" i byfornyelsesprojektet OG endnu en ting man kan skrive om i årets revy :O)

 

Af: kim jeppesen
25-03-2011 11:58

Nr Snede fortjener i den grad et stort kunststykke.... Elsker den lille flække!!!

 

Af: Annette Dyrby Thomsen
25-03-2011 11:12

Lidt kunst vil da være dejlig i forbindelse med byfornyelsesprojektet.

 

Af: Anton Fischer
25-03-2011 11:04

Det vil være perfekt i byfornyelsesprocessen også at få noget kunst på bytorvet. Måske kan man i et kunstværk inddrage byens enestående beliggenhed lige på kanten af højderyggen, der giver en fantastisk udsigt ud over det flade åbne landskab mod vest.

 

Af: Johannes
25-03-2011 10:22

Lyder rigtig godt

 

Af: ab
25-03-2011 10:07

byen på højderykken og midt i landet' (dk) centrum

 

Af: Nels Torup
25-03-2011 08:59

Nørre-Snede har klart fortjent et flot kunstværk

 

Af: Gert
25-03-2011 08:50

Der er jo ikke et øje i Nørre Snede!

 

Af: Ane
25-03-2011 08:31

Kunst til Nørre-Snede

 

Af: ib norup jørgensen
25-03-2011 08:05

Det vil være rigtig godt med lidt kunst i vores by

 

Af: Inger lildholdt
25-03-2011 06:32

Dejligt hvis byen kunne få noget smukt at se på. Byfornyelseprojektet har samlet byen, så dette vil være kronen på værket.

 

Af: Daniel Benjamin Andersen
25-03-2011 03:26

Måske er det det byen trænger til. Fandme godt at se noget initiativ!

 

Af: Matias Ignatius Waagner
25-03-2011 03:20

Et fremragende projekt - jeg sidder her i Århus og opdager denne bevægelse, der er sat igang i min fødeby, inde på facebook! Jeg tænker tilbage på alle de år, hvor kæmpe lastbiler susede igennem krydset fra alle sider. Der er allerede sket en del siden dengang men det nuværende byfornyelsesprojekt og et muligt kunstværk ville være et fantastisk billede på, hvordan en lille og kulturforladt by kan blomstre og blive til det stik modsatte: et levende bevis på at kultur og kunst bør stortrives i danmarks mindste byer også. Lad centrum af Nørre Snede blive centrum for en ny bevæglse mod større social integration med byfornyelse og kunst som ramme. Jeg håber så mange som muligt vil bakke op om dette initiativ og den spændende og uortodokse gruppering af mennesker, der får det til at rulle. Held og lykke - det ville være fantastisk at kunne vende hjem og se et nyopført kunstværk i midten af gode gamle Snede. Matias Ignatius

 

Af: S.E. Hansen
24-03-2011 22:25

Rigtig godt at krydre byfornyelsen med god kunst - krydset er et oplagt sted.

 

Af: Niels Erik Boldreel
24-03-2011 22:24

Godt initiativ..

 

Af: Britta Lund
24-03-2011 21:43

Krydet i Nørre-Snede er byens midte og samlingssted. Her mødes byens 4 bydele. Omgivet af kirken, skolen, idrætsanlæg, butikker, markedspladsen. Og med masser af liv og trafik både af gående, cyklister og billister. Her mødes borgerne på kryds og tværs mit imellem glæde - sorg -   uddannelse - fritiden - dagligdagen - fest - optog - til sommermarked - julelystænding - på job - i forbifarten - den historiske hærvej. Alt placerer kunst sådan et unikt og fantastisk sted vil kun give mere lyst til - og glæde ved at færdes der. Glæden vil spredes hos alle der færdes i krydset. Og bæres med rundt i hele landet, for dem der ikke er bosat her.

 

Af: gert dahl
24-03-2011 21:43

super god ide lige hvad byen trænger til

 

Af: Ib Dengsø Andreasen
24-03-2011 21:29

Et godt initiativ i en by der har været forsømt

 

Af: Lone Andreasen
24-03-2011 20:22

Der burde være kunst i alle byer også de lidt mindre som vores. Kunst man i fællesskab er blevet enige om at vælge enten som et symbol eller et varetegn som byen huskes for, et stykke kunst som når man ser det som lokal borger så tænker man jeg er hjemme jeg er i Nørre Snede.

 

Af: Sille Askefrø Bjørn
24-03-2011 20:20

Super positivt og stærkt, at så forskellige borgere finder en måde at arbejde sammen på, der aktivt bringer fornyelse og livskraft til byen. Det skal ha' al den opbakning det kan få!

 

Af: Per H Nielsen
24-03-2011 18:35

 

Af: Ann-Sofie
24-03-2011 17:57

Det lyder som en super fed idé! Som ung kan selve byen godt være kedelig alt i alt, men jeg tror at noget kunst virkelig kunne give lidt mere liv i byen! Synes også det ville være super sejt hvis Nørre Snede by, kunne blive lidt mere kendt ;)

 

Af: Richard Andersen
24-03-2011 17:50

SUPER flot og spændende projekt

 

Af: jette østergaard
24-03-2011 17:45

selvfølgelig skal nørre snede have kunst til byen. kunsten skal minde hinanden om at der har været mange mennesker til byfornyelsen.

 

Af: Erik Sørensen
24-03-2011 16:40

Nørre Snede er i gang med at rykke sig i positiv retning, spændende at se resultatet

 

Af: Mogens Høiberg
24-03-2011 16:27

Det vil pynte meget på det nye bytorv.

 

Af: Sofus Møller
24-03-2011 15:12

Jeg synes helt bestemt at det ville være et tillæg til byfornyelsen, som allerede er i fuld gang

 

Af: Anette Høirup
24-03-2011 12:57

Spændende projekt, som byen fortjener!

 

Af: Henning Berg
24-03-2011 10:03

Efter et helt liv i Nørre Snede uden noget som helst tegn på fornyelse, så blomstrer hele byen pludselig op. De sidste to års samarbejde omkring byfornyelsen har skabt et helt nyt bysamfund/sammenhold. Et kunstværk midt i det gamle lyskryds vil være kronen på værket.

 

Af: susanne bach hansen
24-03-2011 09:45

Kunne være helt fantastisk at få noget smuk til at være kronen på værket når byfornyelsen er foldet ud

 

Af: Kirsten Fischer
24-03-2011 09:37

Det vil være helt fantastisk for vores by at kunne få del i denne spændende tildeling af kunst. Der er lavet et meget stort arbejde blandt byens borgere i forbindelse med byfornyelsesprojektet, og placeringen på det nye bytorv er et fint forslag.

 

Af: Lienite
24-03-2011 09:19

Nr.Snede er i gang med større byfornyelses projekt, der er mange ildsjæle der gør fantastisk arbejde. Jeg synes vi har fortjent at have vores egen kunstværk, da vi aldrig har haft en!

 

Af: Harbo Blicher
24-03-2011 08:58

Et kunstværk der udtrykker byens sammenhold, interesse og samarbejde for byfornyelsen i Nørre-Snede, ville være en velfortjent krone på værket.

 

Af: Aksel Storgaard.
24-03-2011 08:45

Nr.Snede skal være med i konkurrencen om Vores Kunst.

 

Af: Bodil Husum
24-03-2011 08:07

Det er et meget positivt projekt, Nørre Snede by er igang med. og jeg er overrasket over hvor mange personer, der har vist interesse for at ville deltage i forskønnelsen af byen. Jeg er kommet i (kørt igennem) byen hele mit liv. (snarts 60 år)

 

Af: Kerstin og Finn
24-03-2011 06:34

Nørre Snede har vide rammer. Vi byder også kunsten velkommen

 

Af: Bodil B. Nielsen
23-03-2011 23:12

Et stort og flot stykke arbejde er i fuld gang af rigtig mange mennesker i vores by, de fortjener en tak med kunst som prik over i'et.

 

Af: Frank Sørensen
23-03-2011 20:50

Fantastisk byfornyelsesprojekt med Danmarks største involvering fra byens borgere skal da afsluttes med prikken over i'et - kunst på byens nye torv.

 

Af: mortenwnj
23-03-2011 20:14

jeg er en dreng på 12 år som synes at det er dejligt og tiltrængt at der sker forandring i vores by.-min fremtidige by. derfor vil det være fint med noget kunst at kigge på og måske vil gøre at der flytter flere til byen.

 

Af: Joan Melsen Sørensen
23-03-2011 17:27

Nr. Snede er en skøn by, med dejlige mennesker, og så er jeg jo så heldig at min skønne lille søster bor i jeres skønne by :O) Så jeg kommer tit på besøg og glæder mig til at se jeres nye kunstværk :O) Knuzzer Joan Sørensen 6430 Nordborg

 

Af: Kai Munck
23-03-2011 16:58

Nørre-Snede trænger virkelig til en fornyelse. Det er de igang med, og det vil være positivt at få en støtte til det ekstra løft, der ville være. Det fortjener byen, for det er en dejlig by.

 

Af: Tina Qvist
23-03-2011 15:53

Dejligt der sker noget i byen, alle har på et eller andet tidspunkt i deres liv kørt gennem Nr. Snede og selvfølgelig skal der være noget smukt kunst at kigge på for gennemrejsende ;-) Keep up the good work ;-)

 

Af: Torben Christensen
23-03-2011 15:45

Det store (og eneste) kryds midt i Nr. Snede er kendt af alle, så selvfølgelig vil et kunsstykke være prikken over i,et. (Selv De Nattetgale lavede for mange år siden et nummer om det). Også set i lyset af det kæmpe arbejde som mange frivillige gør for at gøre byen mere end blot et sted man kører igennem.

 

Af: Bent Høirup
23-03-2011 15:26

Det vil være et glædeligt identitetsskift, hvis Nr. Snede kan udvikle sig fra at være et "vejkryds" til at være et ægte bysamfund med sammenhængskraft.

 

Af: Birgitte K. Bonne
23-03-2011 15:26

Supergod ide med noget kunst i bymidten, gerne på det nye torv :o)

 

Af: Bjarne Blomstrand
23-03-2011 14:54

Super projekt, det vil være prikken over i'et, når byfornyelse står færdig.

 

Af: Annette Pedersen
23-03-2011 13:23

Nr. Snede skal vinde fordi det er en by i byfornyelsesprocessen og den trænger virkelig til fornyelse, da der igennem tiderne har kørt mange lastbiler og biler igennem vores by. Den er nedslidt og trænger til noget nyt!

 

Af: Niels H. Kemph
23-03-2011 11:38

Mange gode kræfter er igang for at skabe nyt liv i Nørre Snede. Byfornyelsesprojektet er det bærende initiativ, som skaber mange nye muligheder i byen. Derfor vil dette projekt være et flot supplement, som ville sætte kronen på værket, hvor fantastisk mange lokale borgere har deltaget for at skabe et stort fælles projekt: Nørre Snedes genfødsel.

 

Af: Elle Udengaard
23-03-2011 11:21

Nørre Snede, som ligger omgivet af utrolig smuk natur, kan virkelig trænge til et lift. Det er fint med et kunstværk, men kunst alene gør det ikke. Der skal meget mere til. Håber på engang at se en pæn by.

 

Af: Tinne Westfall Lambertsen
23-03-2011 09:45

Men den drivkraft der findes her i " vores by " har vi helt sikkert fortjent at få toppen af kransekagestykket med...... Man oplever lige nu et omdrejningspunkt i vores by, hvor man står   sammen om at få skabt et bedre Nørre Snede - en fremtid som byen med det gode image og de gode visioner. Vi er stolte af vores by og det vises i al tydelighed med den positiv opbakning der er fra såvel de fantastiske ildsjæle og fra borgernes opbakning til projektet. Ingen tvivl om at et sådan kunststykke på samme tid vil hædre alle de frivillige indsatser i byen samt skabe et monoment for byen som vil skabe yderligere positiv omtale...... Jeg glæder mig så meget til vores "nye " by.....

 

Af: Stephan Gustin
23-03-2011 09:32

KUNST KAN DANNE RAMMERNE FOR ET LIV I BYERNE. kunst kan ikke gøre det alene - altså skabe liv i byerne - men i nørre snede har jeg oplevet hvordan det bobler og syder... der er i den grad en trang til at skabe liv i gaderne. Og her kan kunsten i den grad være med til at understøtte motivationen, poesien og forundringen. vi skal ikke bare være sociale i nørre snede - vi skal smile, lege, opleve, sanse og se verden med åbne øjne. Kunsten i det offentlige rum kan hjælpe os med at åbne øjene. Et super projekt!

 

Af: Gustav Friberg
23-03-2011 09:26

......så send bare kunsten til der hvor den praktiseres.

 

Af: Gustav Friberg
23-03-2011 09:22

Hvor er det inspirerende og berigende at en mindre by i Danmark har så mange frivillige der har lyst til at gøre en forskel. Jeg synes det er beundringsværdigt når nogle vælger at sætte handling på dagsordnen og gøre en aktiv indsats som kommer en hel by til gavn. Kunst handler for mig om at skabe en forstyrrelse som skaber eftertanke - hvilket jeg synes Nørre Snede gør.

 

Af: lone bruun-casted
23-03-2011 08:32

Alletiders ide

 

Af: niels johansen
23-03-2011 08:06

Ingen tvivl om at viljen er til stede i Nørre-Snede og at bymidten trænger til en kærlig hånd. Der arbejdes ihærdigt med byfornyelsesprojektet og der er mange frivillige involveret. En skulpturel fornyelse vil være prikken over det hele..

 

Af: Birte Jensen
23-03-2011 07:58

Nørre Snede må være det helt rigtige sted for byfornyelse i form af kunst, det vil løfte byen

 

Af: Rikke Kajhøj
23-03-2011 07:46

Jeg syntes de skriver noget som er rigtig godt, nemlig FORKANTSDANMARK. Det er godt gået af så lille et sted, at gøre så meget for fællesskabet i byen. Lad dem få noget skønt kunst de kan samles om og forsat være på forkant!

 

Af: Susanne B. Jørgensen
22-03-2011 22:03

Kunst i Nørre Snede. Ja selvfølgelig. Jeg flyttede til Nørre Snede i efteråret 1991. Det var bare en tilfældig by med gode busforbindelser. Nu har jeg boet her i ca. 20 år og mærket at folkene her vil deres by. Dejligt mennesker. Ildsjæle. Nu er det også min by!

 

Af: Erik Steffensen
22-03-2011 21:22

Det vil være flot med kunstværk på torvet i Nørre-Snede. Mange mennesker har gjort et mega stort stykke arbejde, for at få byen til at blive smuk igen, efter at byen har haft en "nedtur" i en periode. En dygtig arkitekt har tegnet og udført et flot stykke arbejde, som betyde, - når det bliver ført ud i livet, - at byen skal blive dejlig at færdes i... - igen. Et kunstværk på det nye torv kan blive prikken over I´et.

 

Af: Dorte W. Rasmussen
22-03-2011 18:50

Nørre Snede er en by som i mange år lignede "sig selv". Vi fik en omfartsvej der leder trafikken udenom byen, også turisterne. "Vores kunst" kan være med til at sætte "vores by" på landkortet og dermed skabe grobund for et mere blomstrende forretningsliv, og hvem ved...måske nogle vil finde at Nørre Snede er et skønt sted at bosætte sig. Med tankerne på den udvikling der arbejdes på lige nu for vores by, med byfornyelsesprojektet, (og stor cadeau herfra, i gør det godt) kan "vores kunst" være en ekstra motivation til, at Nørre Snede får et rigere byliv for både ung som gammel.

 

Af: Frank S. Larsen
22-03-2011 18:20

Et spændende og indbydende "nyt torv" også evt. med et flot kunstværk - det vil da bare være kanon!

 

Af: G.Bech
22-03-2011 16:57

God arbejdslyst med projektet, så Nr. Snede bliver en større oplevelse at køre igennem og ikke bare et kedeligt kryds. At det vækker og ægger nysgerrigheden - gør en forskel om man vælger den vej eller en anden.

 

Af: Bente Busk
22-03-2011 16:04

Som borger i gamle Ikast Kommune, hvor vi har været forvænt med masser af kunst, ser jeg gerne, at den breder sig ud i hele Ikast-Brande Kommune. Det vil løfte byen og være med til at samle vores nuværende kommune. Endelig vil det være et flot møde med byen.

 

Af: Ingo Nikolajsen
22-03-2011 15:04

Det er lige hvad byen kunne trænge til, og hvad de energiske borgere som har deltaget i byfornyelsesprojektet hra fortjent.

 

Af: Mette
22-03-2011 11:57

Hvis ikke Nørre Snede - hvem så?

 

Af: Jeanette
22-03-2011 11:56

Tillid til synergi er uvurderlig! Vi har her i denne lille by et unikt spænd mellem handlekraft og indre stilhed, som når det svinger sammen bobler af kreativitet og muligheder. Hvor vil det være dejligt at folde kreativiteten ud i lærerigt samarbejde med en genuin kunstner.

 

Af: Sus Lynge Dahl
22-03-2011 11:42

Fuld opbakning til et kunstværk i Nørre Snede, hvor jeg er flere gange er blevet beriget af god energi fra kloge folk, der bor dér. De fortjener at blive beriget tilbage. Thumbs up og held og lykke :-). Mvh Sus

 

Af: Chaline Winther
22-03-2011 09:52

Nørre Snede fortjener helt sikkert at vinde, for det store fællesskab og engagement, der på så kort tid er opblomstret i forbindelse med byfornyelsen.

 

Af: Flemming
22-03-2011 09:39

Det vil da være et fantastisk sted at sætte et vartegn ved siden af fortidens vartegn - Nr.-Snede Kirke. Det var i gamle dage sigtepunktet på Hærvejsmarchen - det må da kunne inspirere til god kunst :-)

 

Af: Ib Andersen
22-03-2011 09:18

Det ville være alletiders scoop for vores by at få et kunstværk af denne karat oven i byfornyelsen: Go for it!

 

Af: Peter Thybo
22-03-2011 09:15

Nørre Snede er med byfornyelsesprojektet i gang med en flot og tiltrængt udvikling - men der skal mere til. Her vil et kunstværk kunne vække interesse, skabe nysgerrighed og være en spændende brik i et større puslespil mvh. Peter Thybo

 

Af: Anne Katrine Hoppe
22-03-2011 09:06

Nørre-Snede arbejder med en byfornyelse og et kunstværk ville sætte prikken over i'et for dette.

 

Af: Dorte Aaen
22-03-2011 08:17

Det er et super godt projekt, og Nørre-Snede fortjener at få et kunstværk for det store arbejde der bliver gjort.

 

Af: Susan Hedegaard
22-03-2011 08:14

Nørre-Snede er en fantastisk plet i Jylland, med en fantastisk natur. Jeres planlagte kunstværk vil virkelig kunne lyse op i den lille by. Flot arbejde

 

Af: Dan Heinsen
21-03-2011 22:06

Et nyt tegn, ny kunst ønskes til vor gamle kulturby ved hærvej/oksevej

 

Af: Lars Dammark
21-03-2011 21:37

Super Ide med et kunstværk så vi holder fast i krydset som byens navle

 

Af: Tage Møllemand
21-03-2011 20:21

Hvis det lykkes er det prikken over I et

 

Af: Martina Nissen
21-03-2011 20:06

Det er bare so flot. Håber i få den kunstværk for jeres gode ide.

 

Af: Carsten Schmidt
21-03-2011 18:37

Super godt, det ser spændende ud

 

Af: Kent Fabrin
21-03-2011 17:52

Det kunne være superfedt, hvis det kunne blive et værk, der forholder sig til det berømte / berygtede lyskryds

 

Af: Alex Mielec
21-03-2011 14:25

En flot og god ide. Det er et fantastisk flot arbejder der er igangsat i Nørre-Snede. Det vil være en fin afslutning med et kunstværk.

 

Af: Bodil Kjær Nielsen
21-03-2011 14:18

Der er mange fine steder i Nørre-Snede, et torv med et kunstværk ville få Nørre-Snede til at hænge sammen.

 

Af: Johs. Klindt
21-03-2011 14:15

Nu er det Nørre-Snedes tur. Borgerne har bakket op og lagt et stort arbejde i udvikling af byen. Et flot kunstværk vil være kronen på værket.

 

Af: Minne Andersen
21-03-2011 14:09

Vi skal nu have lavet alletiders flotte torv. Kan vi vinde "Vores kunst", vil det være et stort skulderklap til alle de mange frivillige der har deltaget --samt til hele byen.

 

Af: Inge Svensson
21-03-2011 13:52

Borgerne i Nørre Snede fortjener et skulderklap for det store engagement og frivillige arbejde de har lagt i deres byfornyelses projekt.

 

Af: Alice Dalsgaard
21-03-2011 13:52

En rigtig god ide. Jeg glæder mig til at se resultatet

 

Af: Erik Misser
21-03-2011 13:49

Udsmykning af "det nye torv" vil være en velgerning af de store.

 

Af: Peter Reinholdt
21-03-2011 13:42

Et borgernært projekt midt på den jyske højderyg, jeg gerne vil støtte.

 

Af: Lene Kolind Vilstrup
21-03-2011 13:40

Et kunstværk i hjertet af Nørre Snede - i hjertet af et smukt helhedsskabende projekt - det er da kunst der vil noget - kunst der kan opfordre til alle de gode tanker bag projektet - kunst der er BRUG for!

 

Af: L. Plöger
21-03-2011 13:32

En by med mange spændende ildsjæle fortjener muligheden for et spændende projekt!

 

Af: Lilian Ebbesen
21-03-2011 13:31

Kunstværket kan blive symbolet på det stærke, lokale sammenhold og initiativ, der er grundlaget for at skabe en bedre by at bo i. I har bevist, at I sammen kan skabe noget fantastisk, så I har virkeligt fortjent et skulderklap.

 

Af: Heidi
21-03-2011 13:30

Dette kan i dén grad være med til at forvandle Nørre-Snede fra kedelig "kør-igennem-by" til et sted med mere sjæl og samtidigt vil det give et rygklap til det store arbejde, mange frivillige har lagt i arbejdet med byfornyelsesprojektet.

 

Af: Ole
21-03-2011 13:18

Vi trænger som by noget nyt. Noget vi hver dag kan glæde os over. Kunst er ikke noget der er forbeholdt store byer

 

Af: Hanne Pedersen
21-03-2011 13:16

Byen trænger i den grad til byforskønnelse. Derfor stemmer jeg på Nørre Snede

 

Af: Lise Ulrika
21-03-2011 13:14

Selvfølgelig skal der noget kundt til Nørre Snede. Et godt, vådt velfortjenet og tiltrængt kys!

 

Af: Mia
21-03-2011 13:11

Det er et rigtig flot projekt som Nørre Snede fortjener! Håber også det lykkes at få et kunstværk. 

 

Af: Ivan Lysgaard
21-03-2011 13:10

Som et naturligt midtpunkt i Jylland og med nærhed af hærvejen kan et kunstværk i byen være et yderligere flot samlingssted for såvel borgere som turister i dette område. Samtidig kan man blive yderligere opmærksom på den herlige natur, der forekommer lige i nærheden(Rørbæk Sø,   Skejn Å, Gudenåens udspring v/Hærvejen), en prægtig kirke med en berømt døbefond m.v..............

 

Af: Aase Klausen
21-03-2011 13:09

Selvfølgelig skal Nr. Snede have et kunstværk som symbol på en positiv forvandling

 

Af: Bettina Møller
21-03-2011 13:04

Indbyggerne i Nr. Snede har på tværs af alder sammen sat en stor gruppe borgere, som har haft indflydelse på byforskønnelse i byen. Det vil være kronen på værket hvis de kunne forskønne byens torv med et unikt kunstværk.

 

Af: Lis Paakjær
21-03-2011 13:00

Et kunstværk ville være et kæmpe skulderklap til den fantastisk flotte frivillige indsats - godt gået Nørre Snede:-)

 

Af: Maiken
21-03-2011 12:53

Flot arbejde

 

Af: Stephan Steenberg
21-03-2011 12:50

Det har været en helt igennem positiv oplevelse at følge det folkelige engagement i byfornyelsesprojektet. Nørre Snede har fortjent et kunstværk.

 

Af: Inge Ramsing
21-03-2011 12:49

Byen og torvet og dem der befolker området er under helt enestående forvandling og et kunstværk midt i byen vil være med til at symbolisere dette!

 

Af: Peter Didriksen
21-03-2011 12:48

Nørre snede trænger til et kunst værk, da byen er en af de byer som ikke frivilligt går i stå. Der skal fokus på de små samfund i udkantsdanmark. Derfor skal Nørre Snede have et kunstværk

 

Af: Mette Rasmussen
21-03-2011 12:42

Synes det ville være rigtig godt med noget Kunst til det nye torv i Nørre snede.

 

Af: Mikael Havtorn
21-03-2011 12:40

Nørre Snede trænger til lidt kunstnerisk forskønnelse, så et flot kunstværk midt på torvet, ville være fantastisk.

 

Af: Jonna Sangild
21-03-2011 12:40

Byens borgere har gjort rigtig meget for at forny byen og et kunstværk er da bare prikken over i'et:-)

 

Af: Pia Hansen
21-03-2011 12:37

Initiativet i Nørre Snede er flot arbejde. Byen fortjener et flot kunstværk!

 

Af: Janie Jensen
21-03-2011 12:34

Det kunne være rigtig dejligt med lidt byfornyelse i Nørre Snede... især så man får øjnene op for hvor dejlig en by det egentlig er istedet for bare at være en by man kører igennem :)

 

Af: Morten Friis
21-03-2011 12:32

Et unikt kunstværk vil være prikken over i'et i byens fantastiske forvandling.....

 

Af: Jette Skovbjerg Hansen
21-03-2011 12:29

Det vil være rigtig godt for Nørre Snede som by, at de får et nyt torv midt i byen, nu hvor der er kommet en omfartsvej. Byen har brug for at finde melodien, efter at den i mange år "bare har været en by man kørte igennem" når man skulle til Vejle eller KBH. Bor selv i Ikast og jeg gerne bakke Nørre Snede op i deres bestræbelser i at få en attraktiv bymidte.

 

Af: Peder Bjerregaard
21-03-2011 12:29

Der trænger virkelig til at blive gjort noget som kan fjerne indtrykket af at byen "bare" er et vejkryds. Jeg ser meget positivt på initiativet.

 

Af: Niels Chr. Steenholdt
21-03-2011 12:28

Danmarks højest beliggende by med en fantastisk udsigt - selvfølgelig et godt sted at placere kunst

 

Af: Karen Humle
20-03-2011 22:46

Alene begrebet forkants-danmark siger meget om dette projekt!

 

Af: Randi
20-03-2011 17:23

Nørre Snedes borgere og ildsjæle fortjener klart et kunstværk, som kan klæde byen på det nye torv. Byen er lige nu i en fantastisk udvikling og et kunstværk ville være prikken over i´et.

 

Af: Erik Elnegaard
20-03-2011 10:19

Jeg tænker: Er det virkelig Nørre Snede dette sker for? Et kunstværk på det nye torv vil være endnu en markering af det forunderligt nye, der er godt på vej.

 

Af: Kiku Day
20-03-2011 08:02

Nr Snede vil live op med noget kunst - måske endda matche den smukke jyske natur den er omringet af. Et kunstværk vil også være en passende afspejling af den utrolige demokratiske proces byfornyelsen har været!

 

Af: Liv Belling
19-03-2011 11:44

Skønt initiativ! Hvor er det dejligt I er så ihærdige og har vished om hvor vigtigt smukke rammer er for folks velvære

 

Af: Birgitte Rasmussen
19-03-2011 07:07

Vors borgergruppe har lavet Danmars smukkeste arbejde med at skabe en demokratisk byfornyelse - hvor er det ellers set i DK - jeg har ikke selv været med men beundrer deres arbejde - de fortjener at blive belønnet med kunst, da de har skabt og skaber en smuk by i smuk natur - og hvem skullle ha troet det om Nr. Snede. Venlig hilsen Birgitte

 

Af: Lene Kripa
19-03-2011 00:55

Et nyt torv i den højtbeliggende lille by Nørre Snede kalder på kunst, og det kan danne en smuk ramme til nydelse af kunstværket, udsigten og naturen omkring.

 

Af: Gerdi Hoff
18-03-2011 22:42

Perspektiverne er bare, så man må knibe sig i armen: Er det virkelig Nørre Snede? - nu med fuld kraft frem til et nyt look, ny stemning, ny energi. Lad os få kunst til at understrege forandringerne in spe.

 

Af: Vibeke Gøtzache
18-03-2011 17:18

Det er så flot det der er sket i Nr Snede. Det skal markeres så vi både får et skel og dagligt kan blive mindet om det

 

Af: Jette S
18-03-2011 14:57

Fremad, Nr.Snede! Det kan kun blive bedre! Tak for jeres utrættelige indsats med at få byen op i et højere gear. Lad kunsten være varemærke for en fremtid med større horisont.

 

Af: Lone Belling
18-03-2011 14:56

det ville være pragtfuldt med et stykke kunst midt i Nørre Snede, noget vi hver dag ville kunne glædes over og som kan minde os om at er VORES by. Det ville være et flot og konkret udtryk for den bevægelse som er sat i gang med byfornyelsen

 

Af: Eskild Due
18-03-2011 14:38

Nu hvor byen fornyr sig på så flot en måde vil det være pragtfuldt også at få god kunst at se på. I har lavet et rigtig flot arbejde, alle I aktive i koordinationsgruppen.

 

Af: Therese N. Falck
18-03-2011 14:32

Det er helt sikkert at kunstprojektet i Nørre Snede vilgi en åbning for nyskjerrighet og refleksjon i mange mennesker. Det er på rett tid til rett sted:-) Hilsen Therese

 

Af: henriette due
18-03-2011 12:50

Det er min drøm, at mennesker der krydser nørre snede vil få en oplevelse, der inspirerer dem i deres videre færd i livet !

 

Af: neel fasting
18-03-2011 12:11

Nørre-Snede er blevet en levende by. Byen har fortjent sit torv, og et kunstværk vil være et symbol for os - et symbol på, at det kan lykkes i Nørre-Snede!

 

Af: Bjørn Kassøe Andersen
18-03-2011 11:40

Den her by har gjort sig fortjent til en optur. Jeg synes jeg kan se den komme.

 

Af: Finn Ipsen
18-03-2011 11:23

Det er bare en super ide - at få det lille vejkryds - til at blive stedet hvor kunst mødes.

 

Af: adam Brix
18-03-2011 09:04

I 1999 var jeg i Nr. Snede for første gang og blev betaget af byen særlige stemning. Jeg mener at "Vores kunst" ville sætte prikken over I'et og give besøgende endnu en mulighed for at få øjnene op for en meget særlig by.

 

Af: Hanne Buhl
18-03-2011 07:59

Da jeg første gang i 2003, stod af bussen og travede gennem Nr. Snede, forekom det mig at være et hul in the middle of nowhere. Da jeg et par dage senere stod på bussen, var min erfaring, at her var et åndehul, der summede af vidde, visdom og vækst, hvis man åbnede sine øjne og lyttede med hjertet. Et kunstværk her ville på smukkeste vis materialisere det liv og den ånd, der er byens puls.

 

Af: kim jansson
18-03-2011 06:49

er kommet i Nr.Snede gennem 15 år, og synes at det er på tide at byen får et kunstliv og en opmærksomhed der gensvarer byens helt unikke indre kvaliteter, samt den omgivende naturs åbenbare skønhed.

 

Af: Lene Braae-Cortsen
17-03-2011 23:38

Nørre Snede trænger virkelig til opfriskning, så jeg håber det går igennem, til glæde for alle byens borgere. Og stor tak for det store engagement, der bliver lagt her.

 

Af: Rikke Wang
17-03-2011 22:32

Utrolig flot - godt arbejde

 

Af: Preben Nissen
17-03-2011 19:49

Hvorfor er der ingen der gør det i min by!

 

Af: Barbara Wegge
17-03-2011 19:30

Super.

 

Af: Heidi Lyng 
17-03-2011 19:21

Jeg havde knap nok hørt om Nørre Snede for 10 måneder siden, med på byfornyelsesrejsen har jeg mødt en lille by, der på alle måder er mangfoldig og har store visioner for nutiden og for fremtiden. Heidi Lyng, studerende ved Arkitektskolen Aarhus og passager på Byfornyelse med Hjertet

 

Af: lone hardt
17-03-2011 18:05

Nr.Snede ligger med en smuk natur omkring sig, - gid kernen i byen får mulighed for at udfolde sig, så den bliver en lille god oplevelse at befinde sig i . . .

 

Af: Dorthe Marie Nielsen
17-03-2011 16:28

Et sådan initiativ og samarbejde bør belønnes. Projektet vil få byen vil hænge sammen på flere planer.

 

Af: Finn
17-03-2011 15:09

Rigtig godt. Ser godt ud - det må vi have mere af

 

Af: Mette Nielsen
17-03-2011 14:43

Super godt initiativet og billederne illustrere fint, hvordan det ville komme til at se ud. Det skaber et inspirerende rum med plads til afslapning og aktivitet.

 

Af: Jeanette Ishi Lehn
17-03-2011 12:50

Kære Venner - jeg kan kun sige: Hold øje med Nørre Snede - den by fortjener et kunstværk! Tænk på alle jer som plejer at suse igennem lyskrydset videre ud i jyllandet - hvis I både får bytorv og genuin kunst at forholde jer til så bliver I nok 5 minutter længere.

 

Af: Tanja
17-03-2011 12:25

Ser kanon godt ud! (=

 

Af: Heidi van Deurs
17-03-2011 11:35

Super godt gået :-) Hvornår kommer i til vores by ? Kunne godt bruge sådan nogle dygtige mennesker, som arbejder hårdt for sin egen by :-)

 

Af: Karina Kisum Jensen
17-03-2011 10:25

Det er et fantastisk initiativ, der kan være med til at synliggøre byens lyst til at ville byrum, mening og fællesskab, også mange år efter man har gennemført de traditionelle omlægninger i byen.

 

Af: Michael Schmidt
16-03-2011 20:37

Det er et kanonflot initiativ! Det bliver så godt! Go Nørre Snede!

  

 

 

PROJEKTBESKRIVELSE

 

Midt i Nørre Snede med centrum i vores nye unikke Torv.

 

INDSENDT AF: Vi er en uhomogen gruppe af lokale borgere i alderen 14-70, og vi udgør" Koordinationsgruppen". Gruppen har udspring i byfornyelsesprojektet, men varetager nu også opgaven som initiativgruppe og koordinator for en række projekter, baseret på frivillighed. Projekterne spænder i øjeblikket fra opbygning af shelters og opsætning af hjemmeside til at fjerne det kryds som byen både elsker og hader til fordel for en åben fælles plads, Nørre Snede Torvet. Det er en markering af en ny tid som vil noget - et kunstværk som i den grad er vores eget vil markere at vendepunktet er ankommet. De 14 - 15 årige vi stiller op sammen med, har været aktive i processen gennem adskillige ungeprojekter, som er foldet ud i samarbejde med kunstnergruppen Bureau Detours. Projekterne har ud over byfornyelse handlet om netværk mellem byens unge og den meget brogede gruppe af genuint kreative mennesker som Bureau Detours har stillet op med. Vi har alle fået blod på tanden efter mere samarbejde med mennesker som kan skubbe til vores selvopfattelse. Se mere på www.noerresnede.dk På vegne af Koorordinationsgruppen Karina Nissen og Henrik Østergaard

 

BESKRIVELSE: 
Vi har igangsat et stort byfornyelsesprojekt, som blandt andet medfører, at vi får et helt unikt Torv lige midt i byen hvor vi før havde vores berygtede lyskryds. Vi synes dog, at den mentale fornyelse, som er undervejs i Nørre Snede er vigtigere. Byens mentale fornyelse er præget af fællesskab og sammenhold. Projektet har bundet unge som gamle, tilflyttere som indfødte sammen, hvilket er en kæmpe gevinst for vores lille samfund. Det er blandt andet lykkedes at få en hel gruppe unge involveret i flere fællesprojekter.
 

Vores Kunst skal være en daglig påmindelse om, at det kan lykkedes i Nørre Snede. Det skal være en fortolkning af den ny epoke i Nørre Snedes historie, som har fokus på samarbejde og engagement. Vores Kunst skal være med til at skabe samklang mellem byen, og vores usædvanlige smukke natur, som med både bakker, dale, skove og åbne landskaber rummer en stor variation.
 

Nørre Snede er en by, som på overfladen kan syntes meget lig andre landsbyer, men sådan forholder det sig ikke; tværtimod. Det beskrives ganske glimrende af disse citater:
 

”Da jeg for 15 år siden for første gang kom til Nørre Snede, troede jeg, at jeg var havnet i en almindelig dansk provinsby. I den vildfarelse svævede jeg nogle år.” Peter Høeg, forfatter
 

"Glem UdkantsDanmark - Nørre Snede er ForkantsDanmark" Alexander Munchenberger, studerende Kolding Designskole.
 

"Mindretals diktatur og nulfejl strategier duer sgu ikke længere. Den enkelte skal inspireres til selv at handle i fællesskab med kontor-kommunal-arbejderen, den private boligejer og de unge mennesker med overskudsenergi. Det virker i Nørre Snede" Mads Peter Laursen, Bureau Detours
 

"Byfornyelse med Hjertet har stået på i 2 år. Projektet bygger på 3 dogmeregler: ligeværdighed, inklusivitet og spontanitet. Når en by som har ry for at have svært med samarbejde beslutter sig for, at vende udfordringen 180 grader rundt og være 50 mennesker mellem 14 og 70 år i fællesskab om, at skabe fornyelse i den lille by - så sker der altså noget dybt inde i byens selvopfattelse og ægte forandring skimtes" Jeanette Ishi Lehn, byfornyelseskoordinator Ikast-Brande kommune.
 

Vores Kunst vil 100% sikkert medvirke til, at det lokale engagement i og initiativ til udvikling af hele Nørre Snede by, vil leve videre, også når den fysiske byfornyelse står færdig.
 

Nørre Snede har en kedelig forhistorie med initiativer, som er mislykkedes, glemt, eller udskudt og ikke er blevet ført ud i livet. Nu står Nørre Snede midt i vendepunktet!
 


15 april
 

Billedkunstråd støtter ”Vores kunst” i Nørre Snede
 

Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune melder nu sin støtte og fulde opbakning til Nørre Snedes deltagelse i ”Vores kunst” konkurrencen. ”. Hvis Nørre Snede bliver en af de tre byer som bliver udvalgt, vil byen få tildelt 1,2 mio. kr. til etablering af et kunstværk, forudsat at der rejses 400.000 kr. lokalt.
 


Billedkunstrådets formand, Steen Aaes-Jørgensen, siger: ”Jeg synes det er en virkelig god idé, at færdiggøre byfornyelsen i Nørre Snede med et kunstprojekt, og det vil være perfekt, hvis kunstværket kommer ved at byen vinder en konkurrence, og selv rejser de sidste penge. Dette vil vidne om stor folkelig opbakning, og det vil give befolkningen i Nørre Snede meget stort ejerskab til den nye kunst.”
 

Keramiker Nina Lund, som også er medlem af Billedkunstrådet, siger: ”Lige siden jeg gik i skole i Nørre Snede, har jeg syntes, at Nørre Snede har manglet noget kunst. Jeg er begejstret over den store lokale opbakning. Et kunstprojekt her i byen vil falde på et tørt sted og give byen et løft.”
 

Entusiasmen deles af Brian Bøge Christensen (V), der ud over at være medlem af Billedkunstrådet også er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune. Han siger: ”Med det sammenhold som borgerne i Nørre Snede har vist i forbindelse med byfornyelsen, er det oplagt, at Nørre Snede får et kunstværk, som kan pryde bymidten og hele området. Jeg har læst, at det sidste kunstværk som Nørre Snede har fået, er den 800 år gamle døbefond i kirken, så nu må det vist være deres tur til at få noget nyt!”
 

Billedkunstrådet er et kommunalt nedsat udvalg som har til opgave at renovere kunstværker i det offentlige rum i Ikast-Brande Kommune. Rådet fungerer som kunstnerisk rådgiver ved offentlige byggerier og anlægsprojekter. Rådet har ikke noget budget til etablering af ny kunst, men det har via sine medlemmer et stærkt netværk til kunstnere både lokalt, nationalt og internationalt.
 

Steen Aaes-Jørgensen siger: ”Billedkunstrådet ser det som sin fornemste opgave at hjælpe de, som køber kunst med at få mest muligt for pengene. Vi har også omfattende erfaring med at finde sponsorer til kunstprojekter, og vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe Nørre Snede-borgerne med at skaffe de 400.000 kr. der skal rejses lokalt, når byen vinder.”