Her er en samlet oversigt over NOVA's kajakker.
Hvis du klikker på kajaknavnet, kommer du til en side med billeder af kajakken, samt eventuelt lidt flere oplysninger, anmeldelser m.v.

Klik på fanen "Kajakoversigt", og du kommer til en liste i alfabetisk orden, men du kan også vælge en anden sortering.
På listen står der - efterhånden som vi får målt alle kajakker - også lidt om vægt, og minimum og maksimum indstillingerne for afstanden mellem sæde og fodspark m.v.

Klikker du på navnet for en af kajakkerne, kommer du til en side om selve kajakken, med billeder taget fra siden, og skråt forfra - og måske også et par billeder med flere detaljer om fodspark, eller særlige ting.

Under fanen placering finder du en skematisk oversigt over, hvor kajakkerne er placeret i reolerne. 

Kategori:
Kategori kolonnen er et forsøg på, at inddele kajakkerne i kun 6 kategorier, hvor "A" er den letteste turbåd/havkajak og "F" den sværeste kapkajak
A er meget stabile kajakker, gode til begyndere og som vinterkajakker.
B er til dem, som har fået en vis balance og også gode som vinterkajakker
C er en bred kategori af turkajakker, som man kan udvikle sig i. De er hurtigere en "B" og tilfredsstiller også erfarne roere med hensyn til sværhedsgrad og hastighed.
D er første niveau af kapkajakker, de er mere ustabile end C, men ikke nødvendigvis hurtigere. Overgangsniveau til egentlige kapkajakker
E er kapkajakker som er sværere end D
F er en bred kategori, og det vil være meget individuelt om en kajak opleves som sværere end den anden. Roerens vægt spiller også ind.

Opmålingen:
Fodspark til sædeafstanden, er målt fra midten af fodsparket og til det laveste punkt på  sædet. Det er ikke testet om man går på cockpitkanten, når sædet er i bagerste position. Ligeledes er det ikke testet om skinnebenene går på med sædet helt fremme. På K-2'erne er de første tal for det forreste cockpit, og det andet tal for det bagerste cockpit.
Efterhånden som vi får målt kajakkerne op, taget de sidste billeder m.v, bliver siden løbende opdateret.

Kajakfabrikat og model:
Hvis fabrikat eller model ikke fremgår direkte af mærkater på kajakken, er følgende reference bl.a. taget til hjælp: kajakinfo.dk, foruden naturligvis fabrikkernes hjemmesider i det omfang det har været muligt.

Placering:
TCB er "Trænings Center Bagsværd", hvor vi i sæsonen normalt har tre (kap) kajakker liggende. På siden med "link" er der link til TCB's hjemmeside.
Garagen er inde "i gården", hvor vi også har kajakstativer og et par klubkajakker liggende. I garagen ligger der også et mindre antal private kajakker.

----------------------------------
Siden vedligeholdes af Karl-Otto Markussen, Torben Frohn, Lars Amtoft og Martin Frøland.

Har du lyst til at være med til at vedligeholde data på disse sider, eller måske anmelde kajakkerne (under kommentarfeltet for hver kajak) - skal du blot have en google konto (du behøver ikke  skifte til Gmail) - så kan du få redigeringsadgang til dette site. Du kan også bare sende en mail til martin@froland.dk - også hvis du finder fejl på siderne.

I NOVA står der også en mappe med print af oversigt og alle kajaksiderne. Du er også velkommen til at skrive rettelser og kommentarer i den.