3. 4-6 anys‎ > ‎3.1. Història‎ > ‎3.1.2.Món Clàssic‎ > ‎3.1.2.1. Contes‎ > ‎Pàgina 1‎ > ‎Pàgina 2‎ > ‎Pàgina 3‎ > ‎

Monstres mitològics

CICLOPS
ELS CICLOPS SÓN GEGANTS D'UN SOL ULL. EL CICLOP MÉS FAMÓS ÉS POLIFEM, FILL DE POSIDÓ, EL DÉU DEL MAR. AQUEST ÉS IMPORTANT PERQUÈ APAREIX A L'ODISSEA. EN UNA DE LES SEVES AVENTURES, ODISSEU ES TROBA AMB EL CICLOP POLIFEM. EL MONSTRE ES MENJA DOS O TRES COMPANYS D'ODISSEU.


PER SORTIR DE LA COVA ON ELS TENIA PRESOS, ODISSEU S'INVENTA UN PLA PER ENGANYAR EL CICLOP. DE NIT L'EMBORRATXEN AMB UN VI MOLT POTENT. MENTRE ESTÀ MIG BORRATXO, POLIFEM PREGUNTA A ODISSEU EL SEU NOM. LLAVORS ODISSEU, UN HOME MOLT LLEST, LI DIU QUE EL SEU NOM ÉS NINGÚ. QUAN VEUEN QUE POLIFEM ESTÀ ADORMIT, ODISSEU I UNS DELS SEUS COMPANYS AGAFEN UN PAL ENORME I LI CLAVEN A L'ULL. POLIFEN, ESPANTAT, ES DESPERTA I S'ADONA QUE HA QUEDAT CEC.EL CICLOP, ENFADAT, INTENTA ATRAPAR ELS HOMES, PERÒ AQUESTS ES CAMUFLEN ENTRE LES OVELLES QUE SURTEN A PASTURAR. PER AIXÒ, QUAN POLIFEM PALPA TOT ALLÒ QUE SURT DE LA COVA, SOLAMENT NOTA LA LLANA DE LES OVELLES I AIXÍ UN PER UN ELS COMPANYS D'ODISSEU I AQUEST MATEIX SURTEN, SENSE QUE ELS ENXAMPI. 


ALESHORES, POLIFEM INTENTA DEMANAR AJUDA CRIDANT QUE NINGÚ  LI HAVIA FET MAL, ÉS CLAR, ES PENSAVA QUE ODISSEU ES DEIA NINGÚ. PERÒ, QUAN ELS SEUS COMPANYS CICLOPS SENTEN EL QUE ESTÀ CRIDANT, NO EL FAN CAS, JA QUE ES PENSEN QUE ESTÀ BOIG. QUAN JA ODISSEU ESTÀ AL SEU VAIXELL, CRIDA EL SEU NOM I EN AQUELL MOMENT POLIFEM S'ADONA QUE HA ESTAT ENGANYAT. PER AQUEST MOTIU ENFADAT DIU AL SEU PARE, POSIDÓ TOT EL QUE LI HA FET ODISSEU.  POSIDÓ, ALESHORES, S'ENFADA AMB ODISSEU I A PARTIR D'AQUÍ FARÀ TOT EL POSSIBLE PER MOLESTAR-LO DURANT LA SEVA TORNADA CAP A CASA.
Pàgina 3
    
Comments