NOTÍCIES BATX XXV

CURS 2013-2014
ALBERT CAMUS
Premio Nobel de Literatura de 1957
Albert Camus - Mondovi (Argèlia francesa), 7 de novembre de 1913 - Villeblevin, França, 4 de gener de 1960.LA MÚSICA EN LA VIDA MONÀSTICA DE MONTSERRAT
El 15 d'octubre de 2013 l'alumnat de les matèries Anàlisi Musical II i Història de la Música i de la Dansa per tal de complementar exepiencialment les formes musicals Missa i Ofici de pregària.

Es va realitzar una visita a Montserrat per assistir a la Missa conventual del monestir i descobrir-hi en viu què és una Missa des del punt de vista de forma musical i, tot seguit vam mantenir una reunió en sessió doble amb un monjo del monestir de Montserrat que ens va fer veure la relació d'aquest monestir amb la Música. La sessió va tenir un intermedi per assistir a l'audició de la Salve, cantada per l'Escolania de Montserrat.

CURS 2012 - 2013

EL XXV OLIMPÍADA A LA UB
 

Hanna Lothoshynska, alumna de 2nC de Batxillerat del XXV Olimpíada va realitzar el seu Treball de Recerca associada a un projecte científic de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. 

La recerca la va dur a terme en col·laboració amb el grup d’investigació Freshwater Ecology and Management (FEM), que es dedica a estudiar l’estat ecològic dels medis aquàtics continentals. 
UNA ALUMNA DEL XXV EN L'OLIMPÍADA DE QUÍMICA DE LES UNIVERSITATS CATALANES

L'alumna Sílvia Ma Lu, de segon de Batxillerat de l'Institut XXV Olimpíada s'ha presentat a l'Olimpíada de Química que es va celebrar el dimecres 6 de març de 2013 a la Facultat de Química de Barcelona.Aquesta prova l'organitza l'Associació de Químics de Catalunya en col·laboració amb les universitats catalanes que tenen adscrits centres que imparteixen ensenyaments LOGSE.
Els objectius d'aquesta olimpíada és promoure i estimular l'interès de l'alumnat per la Química, establir una millor relació entre l'ensenyament de Química a nivell no universitari i universitari i motivar el professorat en el desenvolupament d'una metodologia més propera a la vida real.

Alumnes millors classificats o millors classificades en aquesta olimpíada catalana seran seleccionats per anar a l'olimpíada a nivell estatal.SÍLVIA MA LU, DE 2N DE BATXILLERAT A LA HIGH SCHOOL EARTH CAMP A ARIZONAL'alumna de 2n de batxillerat Sílvia Ma Lu ha estat selecciona per participar en el campus d'estiu de la High School Earth Camp a Arizona (Estats Units).

La Silvia ja va participar fa dos estius al projecte Joves i Ciencia en un projecte sobre energies renovables, en concret sobre les cel·les solars.
L'estada és d'aproximadament quinze dies i seguirà treballant en aquest tema tan apassionant.

CHAOFENG MEDALLA D'OR AL CAMPIONAT INTERNACIONAL DE WUSHU

L'alumne de 2n Batxillerat Científic, Chaofeng Wang, va quedar medalla d'or en les 3 Modalitats del Campionat Internavional de WUSHU (Kung-fu) de 2013.

Chaofeng practica aquesta disciplina des dels 8 anys i actualmente és representant de la Selecció Catalana i Espanyola de Wushu. (On ha guanyat totes les modalitats en que ha competit)

"El que conoce a los otros es hábil, el que se conoce a sí mismo, sabio, el que conquista a los otros es fuerte, el que se conquista a sí mismo, poderoso". Tao King

L’enhorabona Chaofeng per la teva continua superació personal i profesional!