Főoldal

 

 

Az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott

„Környezettudatos nevelés

és a fenntarthatóság pedagógiája”

című pályázati felhíváshoz

 

3. KOMPONENS

 

A projekt címe: „Tavaszi szél vizet áraszt ”

A projekt megvalósításának ideje: 2010.03.01.- 2010.06.30.

Projektmenedzser : Farkas Lajosné

Szakmai felelős: Péli Ildikó

 

 

A projekt  rövid összefoglalása

 

A projekt célja, hogy nemzetközi viszonylatban felhívjuk a figyelmet a környezettudatos nevelés fontosságára. A gyerekeknek és tanáraiknak természetessé váljon szűkebb és tágabb környezetük védelme, megelőzési stratégiák megismerése.

A lengyel és a magyar gyerekek, tanárok ezen a pár napon tapasztalatot, ismereteket cserélhetnek és a továbbiakban élenjárói lehetnek  a természet, a vizek, a levegő védelmének.

A projekt olyan szakemberek bevonásával valósul meg, akik szaktudásukkal, tapasztalatukkal igyekeznek a gyerekeket bevonni értékeink megőrzésébe. A KÖ-TI KTVF  (Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Vízügyi Felügyelőség) munkatársai előadások keretében nyújtanak ismereteket a gyerekek életkorának megfelelően.

A Regionális Labor gyakorlati lehetőségeket biztosít az ivóvíz tisztasága, álló- és folyó vizek, a felszín alatti vizek vizsgálatában.

A gyerekek  megismerhetik a vízszabályozás lényegét, az árvíz természetre gyakorolt hatását.

Az abádszalóki vállalkozó ökoismereteivel vezeti be a gyerekeket a Tisza-tó növény-és állatvilágának megismerésébe. Felhívja a figyelmet a természetes környezet védelmére, megóvására, hiszen a Tisza-tó a világörökségünk része.

 

Comments